A Gyűrűk Ura-A király visszatérnek részletes tartalmi ismertetője

A Gyűrűk Ura-The Lord of the Rings:
A király visszatér-Return of the King
Tartalmi ismertető

J.R.R.Tolkien A Gyűrűk Ura című trilógiáját Peter Jackson filmesítette meg. A harmadik rész 2003-ban került a mozitermek filmvásznára. A történet kisebb, a könyv rajongóinak egyértelmű bakikat tartalmaz, mint pl.: a tény, hogy a könyvben Aragorn Andúrilt még Völgyzugolyból viszi magával és nem Elrond viszi utána. De aki esetleg kíváncsi többi a különbségre, annak javasolhatom a TolkienHu Fórumának Film <-> Könyv különbségek topicot, ahol utána lehet nézni ezeknek. Aki mégis úgy döntene, hogy előbb jöjjön a film, aztán csak a könyv, annak írom ezt a kis kedvcsinálót;). Na lássuk csak:
A történet tehát ott folytatódik, hogy a Gollam vezette két jóbarát továbbra is úton van a Végzet Hegye felé, miközben Aragornék a győztes Helm szurdoki csata után Vasudvarsba vonul, hogy jobb belátásra bírják Szarumánt. Ez azonban nem sikerül, de a társaság mégsem üres kézzel távozik innen, hanem magukkal viszik a gonosz mágus palantírját, Látó Kövét. Ismét Edorásban -a már hozzájuk csatlakozott Trufa és- Pippin nem bírja legyőzni kíváncsiságát és titokban belenéz a Kőbe. Ez azonban egy hosszú eseményláncolatot indít el, melyet szerencsére Gandalf képes a saját hasznukra alakítani. Miután Szauron meglátja a hobbitot a palantírban, úgy hiszi, hogy ő a Gyűrű hordozója, így a Fehér Mágus Minas Thirithbe viszi a kis kíváncsi hobbitot, hogy elcsalja a gonosz Nagyúr figyelmét. Mindeközben Théoden összegyűjti az összes harcost szerte Rohanban, mert kapják a hírt Gondorból, hogy Szauron megindította a végső háborút az emberek ellen és a Nagy csatát Gondor földjén, Pelennor mezején kell megvívniuk. Ezért indulnak meg a rohani csapatok, hogy megsegítsék bajbajutott szomszédjaikat. Eközben azonban Aragorn, Legolas és Gimli elválnak Théodenéktől és a Holtak ösvényére lépnek, hogy egy -a szó legszorosabb értelmében- halálos sereget hívjanak segítségül.
Eközben Frodó és Samu útja egy időre elválik. Szörnyű dolgok történnek a két kis hobbittal a Gonosz Földjén. Sok megpróbáltatáson esnek keresztül, mire végre elérik Végzet Hegyét. Gollam elárulja őket és Frodó is egyre különösebben viselkedik a Gyűrű miatt.
A végső csata azonban Mordor kapuja előtt folyik le. A Pelennori csata nagy veszteségeket szenvedett emberi hada, immár Aragorn vezetésével kihívja maga ellen Szauron seregét, hogy tiszta utat biztosítsanak Frodóéknak a Tüzes Katlanhoz. Megkezdődik az utolsó harc, mely nem csak a csatatéren, de a két kis hobbitban is folyik, hogy véghez vigyék borzasztó küldetésüket. A megoldás pedig úgy születik meg, ahogy senki sem várná. Egy szerencsés, vagy szerencsétlen véletlen során.

Érdemes megnézni;)!

Ranamarth (Endóriel)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére