Megújult a Tolkien.hu!

6 év után mind megjelenésében, mind technológiai alapjaiban, mind szolgáltatásaiban teljesen átalakul a Magyar Tolkien Társaság kulturális és közösségi portálja. A rendszer jelenleg próba üzemmódban működik, a felhasználói hibákért, technikai problémákért elnézést kérünk. A hibabejelentések mellett a külalakra, elrendezésre vonatkozó javaslatokat is várjuk. Egyben felhívjuk az érdeklődőket, hogy jelezzék, ha van kedvük részt venni a Tolkien.hu szerkesztőségének munkájában.

2013. januárjában a Magyar Tolkien Társaság elnöksége döntést hozott a Tolkien.hu technológiai, tartalmi és formai megújításáról. A döntés eredményeként elkezdtünk keresni egy az igényeinknek megfelelő tartalomszolgáltatót, portál eszközöket, és elkezdtük kitalálni a jelen korban is működőképes megjelenést, tartalom-struktúrát és on-line szolgáltatási portfóliót. E munka változó intenzitással zajlott az elmúlt félévben és végül az eredményeket felhasználva az elmúlt 3 hét intenzív munkálataival sikerült elindítanunk az új portált.

Az új Tolkien.hu tartalmazza az összes hírt, írást, GYIK bejegyzést, linket, képet, videót, amit a korábbi rendszerben rögzítettek a szerzők. Viszont alapjaiban megváltozik a tartalom elrendezése. A korábbi rendszerben 180 alrovatba voltak elérhetők a cikkek, és több száz fórum topikot használtunk, az új rendszerben a rovatok számát 30-40-re csökkentjük, és a fórum mostani szétaprózott szerkezetét is szeretnénk leegyszerűsíteni, hogy a nagyságrendileg kisebb számú topikban koncentráltabban folyhasson a kommunikáció.

Komoly újdonság, hogy immár a cikkek esetében is működik a kommentelés.

 

A Tolkien.hu jelenleg "BÉTA", próba üzemmódban működik, elsősorban arra koncentrálunk, hogy a tartalom migrációja, és az új portál- és fórum motor elindítása során jelentkezett kisebb-nagyobb használati problémákat elhárítsuk, a hiányosságokat pótoljuk. Emellett a napokban fog elindulni néhány új szolgáltatás is, amelyet elsősorban az MTT tagjai, illetve a szervezői csoportjai fognak tudni hasznosítani: lesz blog szolgáltatás, projekt/feladat kezelő alkalmazás, és közös dokumentum-tár szolgáltatás és Wiki is.

 

Felhívás!

A Tolkien.hu szerkesztőségébe keresünk:

  1. Szerzőket, alkotókat
  2. Rovatvezetőket, szerkesztőket
  3. Képszerkesztőket
  4. Fórum és komment Moderátorokat

 

Ha a fentiek közül bármelyik érdekel, kérlek jelentkezz az admin (kukac) tolkien.hu e-mail címen.

Utoljára frissítve: péntek, 20 december 2013 19:20

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére