Tolkien Nap 2013: Rajongói filmek vetítése

Különleges rajongói filmek a Tolkien Napon.

Leírás


A délelőtt 10 órakor kezdődő filmes blokkban levetítjük a „Born of Hope” c. nagysikerű rajongói filmet. A 2009-ben, youtube-on megjelent egy órás filmet a Times magazin is dícsérő szavakkal illette. A történet Númenor leszármazottairól szól, a dúnadanokról; az ő történetüket kísérhetjük végig a Gyűrűhéború ideje alatt. A film angol nyelvű, magyarul feliratozott.

A délelőtti filmes blokkban levetítünk még egy hét perces rövidfilmet, amelyet a cseh rajongók készítettek egy folkegyüttes Turambar és Nienor szerelméről szóló dalához. A rövidfilm végigköveti Túrin történetét a kezdetektől az Őzugratóig.

Délután fél 5-kor a Korda teremben vetítjük a „Born of Hope” alkotói által készített „The Hunt for Gollum” c. rövidfilmet angol nyelven, magyar felirattal. A film a Gyűrűk Ura függeléke alapján készült, a már ismert történet újabb aspektusait mutatja be közel 40 percben.

Ezután a Magyar Tolkien Társaság saját humoros rövidfilmjét nézhetjük meg, az „Eärendil utazása” című filmhez készült produkciós trailert. A Társaság köreiben mára kultikussá vált film garantált szórakozást nyújt nemcsak A szilmarilok ismerőinek, hanem mindenkinek, aki szereti Középföldét.


A Tolkien Nap részletes programja >>

Tolkien Nap >>
Ismeretterjesztő előadások >>
Művészeti est >>
Egy Rég Várt Utazás - 2013>>




Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére