Tolkien Nap 2013: Könyvbemutatók

Könyvbemutatók a január 5-i Tolkien Napon 16:00-tól.

  Fantázia és erkölcs - Jubileumi tanulmánykötet


A 2012 júniusában nagy sikerrel megrendezett Tolkien Konferencia tanulmánykötetét ezen a rendezvényen vehetik kézbe először az olvasók. Ez az első olyan magyar nyelven írt kötet, amely nagy mértékben hozzájárul a Tolkien Tanulmányok gyarapításához, akadémiai színvonalra emelve ezzel a tolkieni korpusz kutatását. A kötetben magyarul olvashatók két külföldi plenáris előadónk, Velyn Flieger és John Garth tanulmányai is.

A kötet kedvezményes, 2990 ft-os áron a helyszínen megvásárolható.



  Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről


A magyar közönség számára eddig "A Gyűrű keresése" címen ismert mű felülvizsgált, javított, terminológiailag frissített változatát mutatjuk be. A hozzá kapcsolódó térképek is revízióra kerültek, így pontosabb képet mutatnak Középföldéről. A könyv érdekes olvasmány lehet mindenkinek, aki mélyebben meg szeretné ismerni a Hobbit és a Gyűrűk Ura történetei mögött meghúzódó történeti eseményeket.



  A Hobbit művészete


A gyönyörűen kivitelezett album egy eddig egyedülálló válogatásban mutatja be Tolkien A hobbit-hoz kapcsolódó rajzait. Egészen kezdetleges vázlatokon át teljesen kidolgozott tusfestményekig minden szerepel ebben a kötetben, ami szükséges ahhoz, hogy egy teljes, kidolgozott világ jelenhessen meg a szemünk előtt a könyv olvasása közben. A képeket érdemes összeveni a filmadaptáció képi világával is.



  Középfölde Históriája


Mindezidáig Magyarországon a Középfölde Históriája első két kötete jelent meg. A bemutatók alatt beszélgetünk arról, hogy mi lesz a sorsa a sorozat többi kötetének, milyen a részletes történet recepciója Magyarországon, illetve milyen a magyar Tolkien-fordítás helyzete napjainkban.


A Tolkien Nap részletes programja >>
Tolkien Nap >>
Ismeretterjesztő előadások >>
Művészeti est >>
Egy Rég Várt Utazás - 2013>>




Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére