Tehetséggondozó Program -- Pályázati kiírás

A Magyar Tolkien Társaság Tehetséggondozó Programja pályázatot hirdet képzőművészeti, iparművészeti, táncművészeti,előadó művészeti, irodalmi és tudományos területeken a 2013-2014-es esztendőben.

 

A Tehetséggondozó Program a Magyar Tolkien Társaság (a későbbiekben: MTT) fiatal tehetségeket felkaroló, pártfogó, támogató projektje, melynek célja, hogy az MTT manifesztumában lefektetett “másodteremtő” képesség kibontakoztatását és megvalósítását támogassa, annak teret biztosítson, akár erkölcsi, akár közvetett anyagi módon.

A Tehetséggondozó Program ismertetése

A pályázatba mindazon személyek jelentkezhetnek, akik:

- nem vettek vagy vesznek részt elsőfokú OKJ-s, vagy egyetemi/főiskolai képzésben az adott megpályázandó területen

- nem projektvezetője, főszervezője, szervezője, oktatója, mentora vagy a szervezésben részt vevő, de nem nevesített szervezője a Tehetséggondozó Programnak, illetve ezek hozzátartozói és közeli rokonai

- betöltötték a 14. életévüket (18. életév alatti jelentkezéshez a szülő/gondviselő írásos beleegyezése szükséges) - előnyt jelent az elbírálásnál az, ha a pályázó az MTT szimpatizánsa (=az elmúlt három évben legalább kettő, többnapos rendezvényen részt vett)

- pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamunka felett. A szervezők nem vállalnak felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.

A zsűri döntése végleges és nem vitatható!

A Tehetséggondozó Program pályázatából automatikus kizárásra kerül az a pályázó, aki:

- nem saját szellemi terméket nyújt be

A programba való bejutást az MTT Tehetséggondozó Programja által felkért szakértői zsűri határozza meg!


A pályázat követelményei

- jelentkezési lap (minden pályázónak kötelező kitölteni)

 

Jelentkezési lap itt! 

 

- szakmai önéletrajz

- motivációs levél

- szülői nyilatkozat (18. életévét be nem töltött pályázó esetén)

Szülői nyilatkozat itt! 

- szakmai programtervezet (melyben szerepelnie kell, hogy mit vár el a programtól?, mit akar elérni az 1 év alatt?, milyen ellenszolgáltatást nyújt, ha bekerül a programba?

- szakmai munkásságának eddigi eredményei - a nem formanyomtatványon mellékelendő dokumentumok formai követelménye: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, másfeles sorköz, terjedelme dokumentumonként nem haladhatja meg a 4000 karaktert

- mindenféle pályázati anyag digitalizált formában való eljuttatása a tehetseg@tolkien.hu ímélcímre

 

A pályázat elbírálásának módja

A pályáztatás három fordulós: az első fordulóban a beküldött pályázatokat a rostabizottság értékeli. A sikeres pályázatok továbbjutnak a második fordulóba.


A második fordulóban a pályázók személyes elbeszélgetésen vesznek részt, amelyen a szakmai zsűri dönt a továbbjutásról; valamint a harmadik fordulóba jutott pályázóknak sort kerít programjaik rögzítésére és a szerződésük előkészítésére.


A harmadik fordulóba a bejutott pályázóknak közönség előtt, egy Jótékonysági est keretein belül be kell mutatniuk tudásukat (kiállítás, portfólió, koncert, előadás...stb. keretében)!


A Tehetséggondozó Programba bekerült négy pályázó szerződése véglegesítésre kerül a harmadik forduló rostája után.

 

A szerződésről

- A Tehetséggondozó Programban résztvevők közvetlen anyagi juttatásban nem részesülhetnek.

- A Tehetséggondozó Program szervezői és mentorai által meghatározott irányvonalak mentén kerül a támogatási összeg kifizetésre (képzés, eszközök, segédanyagok...stb.).

- A Tehetséggondozó Program résztvevői kötelesek az MTT rendezvényein képességükkel, tehetségükkel, kompetenciájukkal, kutatásukkal támogatni az egyesület céljainak megvalósítását.

- A szerződés tartalmazza, hogy a pályázó milyen módon járul ehhez hozzá (workshop, közös kreatív alkotói tevékenység vezetése, publikációk írása az MTT évente megjelenő folyóiratába a Lassi Laurie-be...stb.).

- A Tehetséggondozó Programba való bekerüléstől számított 12 hónapon keresztül tart a támogatás és a szerződés.

 

A mentorokról

A Tehetséggondozó Programba bejutás egyidejű bekerülést jelent a Mentorprogramba is. Ez egy havi rendszerességgel működő elsősorban személyes, másodsorban szakmai konzultáció, amely segíti a pályázó tevékenységét a támogatás 12 hónapja alatt.

 

A pályázat benyújtásának módja

- Ímélben a tehetseg@tolkien.hu címre, mellékelve minden egyes pályázati anyagot, amelyek szerepelnek fentebb.

- 18 éven aluli jelentkező esetén, a szülői nyilatkozatot postai úton az MTT székhelyének címére (1203 Budapest, Török Flóris u. 19.) kell elküldeni. A borítékon kérjük feltüntetni: Tehetséggondozó Program -- 2013

 

A Tehetséggondozó Programmal és a pályázással kapcsolatban a tehetseg@tolkien.hu ímélcímen lehet bővebb felvilágosítást kérni! 

 

 

A pályázat benyújtási határideje: 2013. szeptember 30. (hétfő), éjfél

 

 

Sok szerencsét kívánnak minden pályázónak a Tehetséggondozó Program fővédnökei:

  

 

 

Besse Attila Zsidek Barbara Füzessy Tamás

előadóművész                                       képzőművész                             az ELTE-TTK vendégoktatója

 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére