tohu header TN 02

Nyertem jegyet a Tolkien Kvízzel A hobbit – Smaug pusztasága című film vetítésére. Mikor és hova kell mennem?

A film vetítése 8.45-kor kezdődik az Uránia moziban. A jegyeket 8.00-tól lehet átvenni az Uránia jegypénztárában.

Mit vigyek magammal?

A kinyomtatott igazolást és olyan fényképes iratot, amivel igazolni tudod magad – személyi igazolvány, diákigazolvány, jogosítvány. Enélkül nem tudunk beengedni.

Nem tudok nyomtatni – akkor ne is menjek?

Ha nem tudod kinyomtatni az igazolást, elfogadjuk telefonról bemutatva is.

Nyertem jegyet, de nicknévvel/csak keresztnévvel regisztráltam. Beengedtek így is?

Nem. A játék leírásában is felhívtuk a figyelmet rá, hogy saját névvel kell regisztrálni, különben a nyeremény nem érvényes. Ha ez mégis elkerülte a figyelmedet, a tolkien.hu oldalra belépve az Adatlap fülre kattintva tudod módosítani utólag is a nevet, és majd a belépő átvételénél jelezd, hogy az igazoláson ugyen nem a jó név van, de a listában már a megfelelő névvel szerepelsz.

Nem nyertem jegyet, de nagyon látni akarom a filmet. Van valami megoldás?

Igen, van. Idén is biztosan lesznek olyanok, akik bár nyertek jegyet, mégsem jönnek el a vetítésre. Gyere az Urániához 8.40-re, és ha van szabad hely, beengedünk a filmre. Garantálni nem tudjuk, hogy bejutsz, de egy próbát megér.

Megnézem a filmet, de a többi program nem érdekel. Így is kell jegyet váltanom a bejáratnál?

Természetesen nem.

A film után még beülnék a programokra.

A bejáratnál az általáunk üzemeltetett pultnál tudod megváltani a napijegyedet, ez 500 Ft-ba kerül, amit karszalag formájában fogsz megkapni.

Az 500 Ft-os belépő minden programra érvényes vagy előadásonként külön meg kell váltani?

A belépő egy napijegy, amivel bármely előadáson jogosult vagy részt venni, kivéve persze a filmvetítést. Viszont ahhoz, hogy be tudj ülni az előadásokra, külön regisztrálnod is kell.

Vannak ingyenes programok?

Napijegyet az előadásokra kell vásárolni. A Népek Csarnokának programjai ingyenesek, ahogy az emeleti Tűnt Játék Kis Háza gyerekprogramjai és az esti fáklyás felvonulás is. Ha csak a Középfölde Vásárban szeretnél körülnézni, ahhoz sem szükséges jegyet váltanod.

Mi ez a regisztráció? Miért van erre szükség?

Az a helyzet, hogy rengetegen jeleztétek, hogy részt vennétek a rendezvényünkön, és azt szeretnénk, ha mindenki lehetőséget kapna beülni arra az előadásra, ami tényleg érdekli. A helyszínen jegyvásárlás után regisztrálni kell azokra az előadásokra, amik érdekelnek, akkor kapod meg a helyfoglaló jegyedet. A termekbe csak a helyfoglalókkal lehet majd bemenni. Sajnos ez egy meglehetősen bonyolult rendszer, de csak így tudjuk biztosítani, hogy ezen a relatíve kicsi helyen a lehető legtöbben tudjanak minél több érdekes előadáson részt venni, miközben betartjuk a tűzvédelmi előírásokat is.

Hány előadásra tudok regisztrálni?

A helyszínen 3 előadást választhatsz, de ha online előregisztrálsz, akkor akár 5 előadásra is jelentkezhetsz. Mivel nagyon sokan jelentkeztetek már, elképzelhető, hogy később tovább kell korlátoznunk ezt a számot, és hiába regisztráltál 5 előadásra, csak háromra tudjuk a helyfoglalást biztosítani. Egyelőre ez még nincs így, de látunk rá esélyt. Ha így alakulna, akkor előre is elnézéseteket kérjük, de tényleg szeretnénk, ha mindenki bejutna legalább néhány helyre.

Hol lehet előregisztrálni?

Az előregisztrációs oldalunkon.

Meddig tart az előregisztráció?

Az előregisztráció addig tart, amíg az erre a célra kijelölt helyek el nem fogynak, illetve legkésőbb január 2-án 17 órakor befejeződik.

Amennyiben előregisztrálok, tuti biztos, hogy lesz helyem?

Az előregisztráció sajnos nem garantálja 100 %-ban, hogy az összes ott megjelölt előadásra biztosítani tudjuk a helyfoglalást. Két probléma szólhat közbe: 1. Egyes termekben "túlfoglalás" történik (többen előregisztrálnak, mint ahány férőhely van). 2. Összességében olyan sokan előregisztrálnak, hogy nem tudjuk tartani, hogy minden előregisztrált garantáltan 5 előadást hallgathasson végig. Ha ezen esetek bármelyike fellép, e-mail-ben fogjuk értesíteni az előregisztrálókat. Emellett a helyszínen a belépőjegy megvásárlása előtt meg lehet nézni, hogy milyen előadásokra van még biztosan hely, és ez alapján el lehet dönteni, hogy érdemes-e belépőt váltani, vagy sem.

Aki lekéste az előregisztrációt (tehát már betelt programra jelentkezett volna) az végleg lemarad ezekről az előadásokról?

Aki az előregisztráción nem jutott be az előadásokra, annak még több lehetősége van:
1. Sok előadásnál úgy zártuk le az előregisztrációt, hogy néhány hely maradt még a helszínen történő regisztrációra is. Ezért amikor megérkezel átvenni a helyfoglalásaidat, érdemes megkérdezni, hogy van-e még hely a kimaradt előadásokra is.
2. Mivel valószínűleg nem mindenki jön el, aki előregisztrált, az előadás előtt egy órával még lehet próbálkozni, hátha maradt még helyfoglalás (az előregisztráció lejár egy órával a kezdés előtt, ha addig nem veszik át - akkor az kiadható másnak).
3. Az előadás kezdete után már helyfoglalás nélküli is meg lehet próbálni bemenni - akkor már csak belépő (karszalag) kell. Hátha van, aki a helyfoglalás ellenére sem ment be, és maradt üres hely...
4. Készül videó, publikálni fogjuk.
5. A legnépszerűbb előadásokat ismét megtartjuk a február 7-8-i Tolkien Nap Utótalálkozón, illetve lehet, hogy a Tolkien Klub programjába is bekerülnek.

Korábban előregisztráltam online. Rám is érvényes az 5 előadásos jelentkezési korlát?

Igen. Ha több mint 5 előadásra jelentkeztél, akkor két opciód van:
    a. Újra regisztrálsz.
    b. Elküldöd a regisztracio@tolkien.hu címre, hogy melyik az az 5 előadás, ami a legjobban érdekel.

Ha a fentiek közül egyik opciót sem választod, akkor mi döntjük el, melyik előadásokra tudunk neked helyet biztosítani.

Előregisztráltam. A helyszínen megveszem a napijegyem és utána mi a teendő?

Neked is be kell állnod a regisztrációs pulthoz, de itt már csak igazolnod kell magad és átvenned a helyfoglaló jegyeket. Mindenképpen hozz magaddal fényképes igazolványt!

Olyan kiskorúval érkezem a rendezvényre, akinek még nincsen fényképes igazolványa (pl. 6 év alatti gyermek). Hozzak születési anyakönyvi kivonatot?

Nem szükséges. Ha nincs még igazolványa a kiskorúnak, de családdal érkezik, akkor eltekintünk az azonosítástól. Az előregisztrációt ettől függetlenül a kiskorú nevére is ki kell tölteni  .

Meddig kell átvennem az első előadások előtt a helyfoglalót?

Leghamarabb 8.30-tól lehet tudjuk kiadni a helyfoglalókat a regisztrációs pultnál. Az első előadások 10:00-kor kezdődnek, ezekre legkésőbb 9.45-ig lehet átvenni  jegyeket. A későbbi előadásokra pedig legkésőbb egy órával az előadás kezdete előtt.

Nem regisztráltam egy előadásra, de mégis be szeretnék ülni rá. Van erre lehetőség?

Az előadáson való részvételhez alapértelmezetten kell helyfoglalás. Ha az előadás kezdete előtt egy órával még nem fogyott el az összes helyfoglalás, kérhetsz helyfoglaló jegyet a regsiztrációs pultnál függetlenül attól, hogy hány helyfoglalásod volt már korábban. Amikor elkezdődött az előadás, és még minidg vannak szabad helyek, akkor már helyfoglaló jegy nélkül is beülhetsz.

Regisztráltam egy előadásra, és a következő előadás, amire szintén regisztráltam, ugyanabban a teremben lesz. Ki kell mennem a teremből a szünetben vagy maradhatok?

Természetesen nem kell minden alkalommal kisétálnod és újra vissza. Arra viszont számíts, hogy jegyszedőink a szünetben ellenőrzik a teremben maradók helyfoglalásait. Ha olyan előadáson próbálsz így bent maradni, amire egyébként nem regisztráltál, ne csodálkozz, ha megkérünk, hogy fáradj ki és várd meg, lesz-e szabad hely.

Van egy előadás, amire menni szeretnék, de átfedés van egy másik előadással, amit szintén meg akarok nézni. Tudok mindkettőre regisztrálni?

Nem. Viszont ha véget ér az egyik előadás, és még vannak szabad helyek a másikon, nyilván beengedünk.

Regisztráltam egy előadásra, de késni fogok. Meddig tartjátok a foglalásomat?

Az előadás kezdete előtt egy órával már szabad a vásár, legkésőbb eddig kell átvenned az előregisztrált helyfoglaló jegyet. Ha ezt nem tudtad időben átvenni, az előzetes "foglalás" elszállt, és csak akkor tudsz bejutni, ha még van hely.

Ha további kérdéseitek, észrevételeitek vannak az előregisztrációval kapcsolatban, írjatok nekünk a regisztracio@tolkien.hu címre!

 

<< Tolkien Nap 2015

<< Egy Rég Várt Utazás 2015

onkentes felirat 01

 

Utoljára frissítve: péntek, 02 január 2015 09:41

1 hozzászólás

  • Herceg Katalin Krisztina

    Írta: Herceg Katalin Krisztina

    csütörtök, 01 január 2015 14:31

    Akkor ha....
    Egyenként regisztráltunk én anyukám és a testvérem,most ha mondjuk közbejön valami és én meg a testvérem beférünk de anyukám nem akkor mi van? o.O :O :(
    (Amennyiben előregisztrálok, tutti biztos, hogy lesz helyem?

    Az előregisztráció sajnos nem garantálja 100 %-ban, hogy az összes ott megjelölt előadásra biztosítani tudjuk a helyfoglalást. Két probléma szólhat közbe: 1. Egyes termekben "túlfoglalás" történik (többen előregisztrálnak, mint ahány férőhely van). 2. Összességében olyan sokan előregisztrálnak, hogy nem tudjuk tartani, hogy minden előregisztrált garantáltan 5 előadást hallgathasson végig. Ha ezen esetek bármelyike fellép, e-mail-ben fogjuk értesíteni az előregisztrálókat. Emellett a helyszínen a belépőjegy megvásárlása előtt meg lehet nézni, hogy milyen előadásokra van még biztosan hely, és ez alapján el lehet dönteni, hogy érdemes-e belépőt váltani, vagy sem.)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére