- Köszönetek: 0
BESZÉLGETŐS topic
- Anglachel/Gurthang
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
AURE ENZULUVA!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Namarie
- Nem elérhető
Így, ahogy vagyok, testestől - lelkestől elmenni Valinorba. Határozottan el bírnék viselni a Valáktól és Finrodtól pedagógiai és irodalomelméleti órákat, na jó, Feanor is adhatna nyelvészetit.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Namarie
- Nem elérhető
Grondir írta: Az MTT a különböző rendezvényeire sok helyszínt keresett, megnézett már. Tudnátok nekem olyan szállásokat mondani 30-40 főre, amik olcsók, és elfogadható minőségűek? Osztálykiránduláshoz.
Nézd meg azokat, ahol az eddigi táborok voltak!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
AZ MTT KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA MEGVÁLTOZOTT!
ÚJ IDŐPONT: 2012. MÁJUS 26.
A RÉSZLETEKRŐL ÉS A HELYSZÍNRŐL HAMAROSAN KIMEGY A TÁJÉKOZTATÁS!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Éogil írta: Légyszi gondoljatok holnap rám és minden sorstársamra, akik érettségiznek!!!
Mint tudjátok idén nincs könnyű dolga azoknak, akik bölcsésznek készülnek...
Azért annyira régebben sem volt könnyű, engem is csak másodszorra vettek föl.
Rátokgondolás indul.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Éogil
- Nem elérhető
Mint tudjátok idén nincs könnyű dolga azoknak, akik bölcsésznek készülnek...
Aurë Entuluva!
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Cerebrum
- Nem elérhető
És maguk a karakterek sem felelnek meg a valóságnak? Úgy értem pl. a Borgiákat iszonyat rossz színben tüntetik fel mindenhol (már a történelemben), még Lucretiát is (hogy megölte a férjeit, mindenkivel összefeküdt, stb.), ezért is lepődtem meg, hogy itt a sorozatban viszont (nekem legalábbis) egészen szimpatikus mindegyikük, talán a kisebbik fiú, Juan kivételével.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ery írta:
Cerebrum írta: A The Borgias-t az itteni történészek közül nézi-e valaki? Csak mert kíváncsi lennék mennyire autentikus a sorozat... Kicsit ugyanis másképpen mutatja be a családot, mint azt az ember várná azok után, amilyennek a történelem/utókor beállította őket.
Nem autentikus. Csak a nevek stimmelnek. Helyenként a főbb politikai szálak. A kronológia is hibás.
Kiegészítve:
Egy csomó dolog - öltözékek, miegymás, egészen autentikus. Sőt, az egyházi, liturgikus dolgok is, egy ismerősöm tanította meg (valamelyest) latinul misézni Jeremy Ironst.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gandalf
- Nem elérhető
A Magyar Tolkien Társaság tavaszi Közgyűlése jelenlegi terveink szerint 2012. május 12-én, szombaton lesz, a Tolkien Klub májusi alkalma előtt. Várhatóan mind a kgy, mind a klubdélután a Batthyány Alapítvány már ismert termében lesz. Pontosítások, kiegészítések és hivatalos meghívó a napirenddel csak később jön, addig is tegyétek szabaddá ezt a napot!
Köszönjük!
Facebook-eseményen visszaigazolhatjátok, hogy jöttök:
www.facebook.com/events/226801977420474/
- Ery
- Nem elérhető
Cerebrum írta: A The Borgias-t az itteni történészek közül nézi-e valaki? Csak mert kíváncsi lennék mennyire autentikus a sorozat... Kicsit ugyanis másképpen mutatja be a családot, mint azt az ember várná azok után, amilyennek a történelem/utókor beállította őket.
Nem autentikus. Csak a nevek stimmelnek. Helyenként a főbb politikai szálak. A kronológia is hibás.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Melyik tünde hajfonásra gondolsz?Namarie írta: A segítségeteket szeretném kérni. Ha valaki tud egy vagy több olyan oldalt, mai a tünde hajfonást mutatja be, lehetőleg lépésenként, legyen szíves, linkelje be!
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Namarie
- Nem elérhető
A segítségeteket szeretném kérni. Ha valaki tud egy vagy több olyan oldalt, mai a tünde hajfonást mutatja be, lehetőleg lépésenként, legyen szíves, linkelje be! (Én kerestem, de nem találtam...)
Nagyon fontos lenne!
Köszönöm!
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Ki emlékszik még rá? Ki élvezte csinálni? És ki szeretné?
Június közepén vár ránk az aréna!
Ki tart velem???
Újakat is szívesen látok, nem csak az eredeti csapat kell, legyen minél monumentálisabb, elvégre olyan könnyű összeszedni az embereket hozzá!!
Akinek pedig nem jelent meg a villanykörte a feje felett:
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Gandalf
- Nem elérhető
Közérdekű!
Némi hozzáférés-módosítás után ismét tudjuk használni a Tolkien.hu Eseménynaptárát a főoldalon!
Arra kérünk MINDEN rendezvény- vagy programszervezőt, hogy ne csak Facebook-eseményt hozasson létre az ottani csoport-adminokkal az egyes rendezvényekre és programokra (ugye, Facebook-on csak MTT-s csoporteseményként számít hivatalosnak, magánember eseményeként nem!), hanem hozasson létre egy elnökségi taggal egy eseményt a Tolkien.hu Eseménynaptárában is (jelenleg az adminokon kívül az elnökségi tagoknak van jogosultsága az Eseménynaptárhoz)!
További kérdésekkel nyugodtan forduljatok hozzánk!
Elnökség
- Elryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
SOS - segítség szakdolgozathoz!
Sokan kitöltöttétek már facebookon a szakdolgozati kutatásomhoz a kérdőívet, amit nagyon köszönök. De közben a körülmények és az emberi mulasztás (részemről) összejátszásának eredményeképpen 115 adat helyett csak 62 adat áll rendelkezésemre (=túl kevés). Ezért kérek mindenkit, aki még nem töltötte ki, és nem osztotta meg, hogy egy utolsó nagy hajrában segítse terjeszteni a kérdőívemet. Köszönöm!!
15-20 perc, anonim és az eredményeket csak összesítve dolgozom fel.
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/534597387/
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Namarie
- Nem elérhető
olyan jó érzés, hogy ennyien és ennyire szerettek, nagyon nagy szükségem van rá! (Mint mindenkinek)
- Gandalf
- Nem elérhető
Nagyon fontos!
Akinek csak van Facebook-regisztrációja, az lájkolja a következő képet, hogy megnyerjük a kitűzőket!
www.facebook.com/photo.php?fbid=31839820...5384076169157&type=1
Hajrá!
- Gandalf
- Nem elérhető
volgyzugoly.uw.hu/galeria/galeria.php?mod=tarlat&tarlat=ttal1
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Esgal
- Nem elérhető
Hogy sokat ne áruljak el, de csináljak kedvet, stílusban steampunkra készüljetek
A farsang napja: Február 11.
Az idő rövidsége és a koncepció színházi volta miatt olyanok jelentkezését várjuk, akik:
- könnyen tanulnak
- tudnak improvizálni (nem kell nagy táncos múlt, elég, ha meg tudsz mozdulni egy zenére, és van fantáziád meg bátorságod)
- bátran vállalnak egy nem-hagyományos, rendhagyó keringőt
FONTOS: Nem csak fiú-lány párok jelentkezhetnek, lehet lány-lány is, csak az lenne fontos, hogy párosan legyünk
Akit érdekel a dolog, priviben jelentkezzen!
Esgal & Narbeleth, az Asteropolisi Hercegi Gőzparancsnokság ceremóniaügyi mérnökei
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Gandalf
- Nem elérhető
Pók elküldte a Lassi-t a mosonmagyaróvári nyomdába, csütörtök délutánra ígérte a nyomda az anyagot. Elvileg elküldenék postán, de a csütörtök délután postára adott cucc nem biztos, hogy megjön szombat reggelre, a LEP-re. Tehát marad az autó. Ehhez viszont csütörtök délután és péntek este között valakinek meg kell tennie az utat oda-vissza, egy akkora járművel, amibe belefér a szajré. Tud-e ebben valaki segíteni, vagy ismer-e valakit, aki erre ráér?
- Namarie
- Nem elérhető
- Lumi
- Látogató
Patiszon írta:
Szia Lumine!Lumine írta: Szeretném megkérdezni vannak-e itt kémiások és, ha igen vállalának e kövi őszre rendszeres korrepetálást?
Én "kémiás" vagyok, de sajnos nem fér bele az időmbe a korrepetálás. Mire szeretnél felkészülni?
Holnap vagy este kiderül ez a kémia megvan vagy nincs. Alapvetően őő sztöhiometria, gáz állapotok , galvanizálás, elektrozilás , magkémia, ph-s dolgok , vegyesszázalékos izék.. Szerintem neked semmiség , de én csak a fejem vakarom.
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Szia Lumine!Lumine írta: Szeretném megkérdezni vannak-e itt kémiások és, ha igen vállalának e kövi őszre rendszeres korrepetálást?
Én "kémiás" vagyok, de sajnos nem fér bele az időmbe a korrepetálás. Mire szeretnél felkészülni?
- Lumi
- Látogató
Szeretném megkérdezni vannak-e itt kémiások és, ha igen vállalának e kövi őszre rendszeres korrepetálást?
Köszönöm
- Finwe
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.