A Gyűrűk Ura-A Gyűrű Szövetségének részletes tartalmi ismertetője

A Gyűrűk Ura-The Lord of the Rings:
A Gyűrű Szövetsége-The Fellpowship of the Ring
Tartalmi ismertető

J.R.R.Tolkien A Gyűrűk Ura című trilógiáját Peter Jackson filmesítette meg. Az első rész 2001-ben került a mozitermek filmvásznára. A történet kisebb, a könyv rajongóinak egyértelmű bakikat tartalmaz, mint pl.: a tény, hogy Frodó nem Arwen, hanem Glorfindel segítségével jut el Völgyzugolyba, meg egyéb ilyen dolgok. De aki esetleg kíváncsi a különbségekre, annak javasolhatom a TolkienHu Fórumának Film <-> Könyv különbségek topicot, ahol utána lehet nézni ezeknek. Aki mégis úgy döntene, hogy előbb jöjjön a film, aztán csak a könyv, annak írom ezt a kis kedvcsinálót;). Na lássuk csak:
A helyszín Középfölde. Egy csodás föld. Tele erdőkkel, kis falvakkal, ahol apró, vidám lények élnek. Hobbitok. Ez a szeretetre méltó kis nép nyugodtan, kissé elzárkózva éli életét. Kicsi, földbevájt lyukakban élnek. De ha bepillantasz egy ilyen kis lyukba, rögtön egy kényelmes, lakájos otthonba találod magad. Ilyen helyen él Zsákos Bilbó és unokaöccse, Frodó. Életük viszonylag egyhangú, nem történik semmi furcsa…egészen amíg el nem jön Bilbó 111.születésnapja. ekkor vesz katartikus fordulatot életük. Bilbó vándorútra indul, és barátja Gandalf tanácsára (aki mellesleg egy igen nagy hatalmú mágus) Frodóra hagyja aranygyűrűjét, amiről kiderül, hogy korán sem egy egyszerű ékszer. Ugyanis ez az Egy Gyűrű. A Sötét Nagyúr, Szauron gonosz tárgya, aki mindenáron vissza akarja szerezni. Itt kezdődik meg a kaland. Frodó elindul barátaival (Samu,Trufa,Pippin), hogy elvigye a Gyűrűt a tündék egyik még létező menedékére, Völgyzugolyba. Az odavezető úton vezetőjükké szegődik egy kósza, Vándor, akiről megtudjuk, hogy Gondornak, Középfölde egyik hajdani nagy királyságának önkéntes számüzetésében lévő uralkodója. Mire elérik Elrond, a tündeúr otthonát, már több féle veszélybe is belekeverednek, amit Vándornak köszönhetően úsznak meg, bár Frodót sajnos ő sem tudta megóvni a Gyűrűlidércek mérges tőrétől, és így csak kis híján múlik Frodó élete. Mikor végre biztonságban érezhetik magukat, kiderül, hogy a Gyűrűnek nem lehet végső nyughelye Imladris, így ismét útra kelnek, immár kilencen, ugyanis csatlakozik hozzájuk Legolas, Bakacsin erdő tündehercege, Gimli, a törp, valamint Boromir, Gondor helytartójának bátor, harcos fia. Amikor elindulnak a hosszú úton a Végzet Hegy felé- az egyetlen hely felé, ahol a gyűrű elpusztítható- még nem sejtik, hogy a sok kalandon kívül, rengeteg bánatban, nagy döntésekben, és még több veszélyben lesz részük.
Ez a film azzal zárul, hogy a kis csapat tagjai fájdalmas válaszút elé kerülnek. Meg tudjuk hogyan bomlik fel a Szövetség és ki, miért választja azt az utat, amit a második részben jár.

Ranamarth (Endóriel)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére