Frodó titkosnak nem nevezhető naplója

Frodó titkosnak nem nevezhető naplója…
( A naplóvezetés ötlete az enyém volt, csak mindenki lenyúlta…)

Előszó…
Arra gondoltam kezdek magammal valamit és nemcsak Samun lógok… Elszántam maga,! Naplót vezetek és ha vége elküldöm valami segélyszolgálatnak, segítsenek rajtam és meleg hobbit társaimon. Már azon szoktam gondolkodni, hogy mi a fenének vagyunk mi hobbitok?? Ki volt az az elmebeteg őőrült aki ezt kitalálta?? Na jó. Elkezdem írni izgi életemet.

Szeptember 23. csütörtök
Bilbó elment és itt hagyott a szemétje. Hogy menne el abba a fene Zugolyba!! Egy szó nélkül itt hagyott. Mondjuk frankó, mivel rám hagyta Zsáklakot és valljuk be: ez szép tőle. Viszont ez a Gandalf semmit nem mond! Csupán Bilbó gyűrűjét fogdosta ami már az ENYÉM!!! Felrakom az ujjamra… Hm…. Olyan mintha házassági gyűrű lenne. Szólok Samunak.

+3év
Ne haragudj kedves, drága naplócskám, de nem tudtam mit írni azon kívül, hogy meghíztam. Gandalf most ment el egy szó nélkül. Elegem van belőle… Úgy megölelném, de nem lehet, mivel a térdéig érek fel…kb. Megint nem tudok mit írni. Belőled is elegem van!!!

+6év
Már nem is mondok semmit. Tudom úgysem válaszolnál és ez is csak azt bizonyítaná, hogy megsértődtél. A napokat már nem is számolom. Samu még észben tartja őket, de én már nem tudom megjegyezni őket. Mondtam már, hogy milyen szép a gyűrűm? Mindig előveszem őt egy kis időre. Beszélek hozzá, simizem, babusgatom. Azt vettem észre, hogy egyre többször szól hozzám. Hát nem édes?? Azon gondolkodom, hogy elveszem feleségül.

Másnap
Rám szállt egy megyei lány. Igaz, szép kis begyes, de én már elköteleztem magamat Aranyfénynek / így neveztem el a gyűrűmet/. Mikor közöltem neki a zord valóságot csak pajkosan rám nézett és azt, hogy mondta nem érdekli őt, ő engem akar.
Kérte randizzunk a Vén tanácsfa alatt. Belementem, sajnos Aranyfényt otthon hagyom. Megyek, varrok magamnak addig is egy jó kis rucit.

Kicsit később
Hogy az a *****… Gandalf betoppant és a randimnak ugrottak, padig olyan kis mutatós lányka volt. Huh! Úgy tűnik itt marad és végre sztorizgatunk egyet.

Másnap
Az a szemét mágus! Csak úgy dobálgatja a gyűrűmet! De hála az égnek nem lett semmi baja. Még csak nem is lett melegebb. Hát igen. Az én Aranyfényem. Samu meg hallgatózott. Na majd megkapja tőlem.

Asszem április 13.
Tömören és velősen: mennem kell. És pont Völgyzugolyba!! Ne mindegy. Samu is velem akar jönni. Biztos félne egyedül este. Oh! A drága…
Gandalf már meg is pattant. Ezt nevezem. Elnevezem Sebeslábúnak. Igen. Ez megfelel még Aranyfénynek is. Milyen boldog ez a nap .

Szeptember 23.
Most máshogy fogok számolni. Gandalf megsúgott valami furit. Mi, hobbitok, teljesen másképpen számoljuk az éveket és a napokat. Mondta, hogy van egy közös számolási rendszer. Kölcsön kértem tőle a zsebnaptárját és most annak rendje szerint számolok. Amúgy elhagytuk a Zsáklakot, velem van Samu, Trufa és Pippin. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon állat. Pippint utálom a legjobban. Annyiszor visszautasította a közeledésemet. Hát persze! Bele van zúgva Trufába. Nem is csoda. Ő is olyan kedves és helyes… Na jó. Abbahagyom, mert mennünk kell Zsizsikhet. Még egy ütődött!!
Szeptember 26. (tudtad, hogy már 3018 van??)
Utunk eddig eseménytelen, leszámítva, hogy Trufát és Pippint bekapta egy Fűzfa. Persze… Nem vagyok hülye. Csupán meghitt perceket akartak maguknak.

Kicsit később
Teljesen elnyelte őket a fa. Kezdek aggódni. Samuval rikácsoltunk, de csak egy flúgos, belőtt pacák jött arra. Lényeg megvan. A fiúk kinn vannak. Most legalább megölelhetem őket…

másnap
Ennek a Bombadilnak – így hívják, mint kiderült – van bőr a képén. Nem elég, hogy elismeri, hogy Ő itt mindennek az ura, de még a gyűrűmet is elkérte. Szemét. Viszont vissza tudtam vágni. Van neki egy bombanője : Aranymag. Huh! Mindig bejött a szobánkba megnézni, hogy minden rendben e … Ez a mamlasz meg csak mosolyog.

Szetember 28.
Van egy kis bibi : egy az, hogy elaludtunk a másik meg, hogy el is tévedtünk. Azok a hülyék elkallódtak mellőlem és most gáz van.

Kicsit később… na jó! Jó sok idő múlva
Elfogtak valami kis zizzent szarok!!! Csak vinnyogtak, mint a rosszul összeszerelt robotok valami vizsgafilmben. Elkezdtem énekelni és hát… elmenekültek. Na azé nem is rossza a hangom! De Bombadil megjelent, mintha csak Tűzvillámon utazott volna. A lényeg az, hogy kiszabadított minket és kint futkározhatunk… meztelenül. Köszönöm oda fenn!

Másnap
Nagy nehezen, de végül is megérkeztünk Bríbe, de az a… Gandalf nincs sehun! Szerintem elkapott valami parkinzón-kórt. Hányszor mondtam neki, hogy az a kis gúnya nem elég és hogy a bacik mindenütt jelen vannak. Főleg itt, ebben a fertőben. Haza akarok menni!!! Ráadásul ránkcuppant egy… Vándor, vagy mi a rossebb!! Ez még semmi!! Lenyúlta a naplóötletemet és most ő is hű de nagyon fontosnak érzi magát. Mit gondol ki ő, a király??

Október 6.
Van egy „kis” gond. Mondhatni a szívemig elér. Megszúrt egy tök magas fekete szektás pacák. Hát nem csodás? Alig van erőm írni, ráadásul jobb kézzel kell, mert a bal oldalam kissé lefagyott, mint a Windows 95.Szóval. a fiúk, de még ez a bűzös Vándor is, tapiznak és ez jóóóóóó…. Mondjuk kevés az erőm, de ellovagolgatok erre-arra, csak tűnne már el az a fehér folyosó…

Október 24.
Az utóbbi pár napban nem volt időm és erőm írni. Kezdjük. Először is a tök magas, szektás feketék – nem csokik – üldöztek. Biztos a vonzerőm miatt. Mondtam én, hogy nem volt hiába az Avon cuccok beszerzése. Aztán átmentem egyedül egy hídon és onnantól kezdve kihagy minden, mondjuk az még az eszembe van, hogy egy folyót duzzasztottam és rákiáltottam a szektás srácokra, azokat meg elmosta a folyó. Szar ügy. Hogy ha használtak volna úszógumit nem így jártak volna.

Másnap
Tanácsot ülünk. Valami Elront utasítására.. Na jó. Mennem kell.

Később a tanácson.
Van egy kis gáz… Nem is Elront a neve, hanem Elrond. Sebaj. Senki sem tudtam meg a bakit, majd kivágjuk a jelenetemből – Mondtam már, hogy egy cserkész rövid gatyában, valami Peter felkeresett, hogy legyek Frodó a filmjébe!! Hogy lehet e4nnyire hülye?? Hiszen én vagyok Frodó és a filmet jóval később fogják játszani és nem velem… Valami szép gyerekkel… Áh! Nem nekem való ez az élet! Az összes kedves gyerek még nem is létezik!!! Legalább itt van nekem Aranyfény. Érdekes… mindenkinek ő kell… - . Szóval. Volt pár jó pasas, de egyik sem Orlando Bloom… Na ő jó pasi. Szóval. Össze-vissza kiabáltak. Voltak szép fiúk, az egyik nagy gonddal tűrögette a hajét és szépen lóbálta. Vándor nem is Vándor hanem valami Aragorn… Volt ott egy kevésbé szimpi. Boromir. Szép szál legény, de miután kiderült, hogy Aranyfény nálam van, állandóan szemezett velem… Remélem nem jön fel éjszakára. Veszélyes játék ez, mert nincsenek ablakok, se ajtók. Mi lesz velem vacsi után??

Az említett vacsii után
Egy törp – igen bűzös – szét akarta verni Aranyfényt. Majd elkapom és kiölöm belőle az életet!! Mit képzel ez? De a gyűrűmnek nem lett semmi baja. Pedig nem is szórtam rá semmilyen bűbájt.
Volt olyan pont a tanácsnak, ahol nekem elegem lett. Miután az a törp (!) széttörte a fejszéjét a gyűrűmön, Elrond elmondta, hogy valakinek el kell pusztítania a Végzet hegyénél. Bele kell dobni. Na várjunk csak!! A drágaságomat semmilyen pénzért nem lesz az övüké. Ezért döntöttem úgy ahogy. Mikor kiabálni kezdtek, hogy kié legyen, elkurjantottam magam, hogy én majd elviszem. Nagy nehezen, de Elrond belegyezett, hogy Szövetséget alakítsunk és úgy vigyük véghez a feladatunkat. A hobbit társaimnak is sikerült meggyőzniük őt, hogy ők is menjenek, igaz ez nem ezen a napon történt. Kicsit később. Velünk van Aragorn, Legolas, Gimli – blöööáááááá – Gandalf és Boromir. Ő is lelkesen ajánlkozott és közben szorosan mellettem állt. Félek…

December 25.
Ma indulunk el alkonyatkor a Nagy Útra. Már izgi vagyok. Össze kéne szednem pár jó viccet, hogy bevágódjak az új fiúknál. Na megyek, mert még Bilbótól is el kell búcsúznom. Már előre látom, hogy kérni fogja Aranyfényt.
Estefelé
Most vagyunk távozó félben. Ez az Aragorn még enyeleg a babájával… Persze. Neki van csaja! Nekem meg csak törpék jutottak!!! MAGAS AKAROK LENNI!!!!

Elindultunk. Kissé szeles az idő és az a Gimli folyton fingik! Azt hiszi elfújja a szél, de nem igazán. Egyszer nyitva volt a szám, meg minden…

3019. január 1.
Tök izgi vagyok. Mondjuk hulla fáradt, mivel tegnap bulit tartottunk és mezítláb táncoltunk a parázson. Tényleg… El is felejtettem. Boldog új évet!!! Nincs semmi itóka, amivel el lehetne bóbinyálni… De most meg kell feszítenem az arcomat és szenvedni kell ilyenkor. Meg komolyabban is kell viselkednem, nemcsak lopkodni a virsliket mások elől…

Január 8.
Gandalf valami olyat halandzsázott, hogy Magyalföldön vagyunk. Ránézett egy bokorra és már is rávágta! És mi van ha összetévesztette valami mással?? Nem a piacon kéne tanulni a növények nevét…
Folyt.köv.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére