Hírlevél 2005. július

MTT Hírlevél
(2005. július 8. - augusztus 8.)


VEZETŐSÉGI HATÁROZATOK

Döntés született az egyesület pénzkezelési- és a raktárkezelési szabályzatáról, az előbbi RÓZSA (rozsa@tolkien.hu), az utóbbi Ery (ery@tolkien.hu) e-mail címén kérhető.

A Fórumon új moderátorokat nevezett ki az elnökség: Laurelen, Alyr Arkhon, Ery, Minerva és Brisa. A moderátorokat a moderators@tolkien.hu e-mail címen érhetők el.

Eredmény született a Lassi Laurië főszerkesztői posztjára kiírt pályázat kapcsán. A Magyar Tolkien Társaság hivatalos kiadványának főszerkesztője Sándor Anna (Morgana) lett.


RENDEZVÉNYEK

A Tolkien Olvasókör augusztusi alkalma a Sziget Fesztivál 2005. keretein belül kerül megrendezésre augusztus 15-én, hétfőn 16:00 - 18:00 között.
Bár az idei évben elutasították a Magyar Tolkien Társaság részvételi pályázatát, így mégis jelen leszünk a Szigeten. Kaptunk 10 ingyenjegyet melyből 5 már elkelt. Az érdeklődők mihamarabb jelentkezzenek Lamoraknál (lamorak@tolkien.hu). Továbbá megkérnénk azon MTT tagokat, akik ebben az időben a Szigeten tartózkodnak, amennyiben idejük engedi, vegyenek részt a beszélgetésen.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban rendezett Tolkien Olvasókör előre láthatóan szeptemberben lesz legközelebb.


TOLKIEN.HU

A honlap felépítése, a szerkesztőség lelkes és kitartó munkájának köszönhetően megújult, a főmenü pontjait a rovatvezetők új kategóriákba sorolták be, valamint elkészült egy Impresszum is a laphoz. A tartalom folyamatosan bővül. Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket! (Az esetlegesen fellépő hibákért elnézést, azok rendezéséhez pedig, türelmet kérünk.)

A honlap új szerkesztőségének saját topicja nyílt a Fórumon Tolkien HU Szerkesztőség néven, itt lehet kérdezni, véleményezni, ötleteket, javaslatokat felvetni az oldallal kapcsolatban, és jelentkezni egy-egy megajánlott téma megírására. Aki szeretne rendszeresen a honlap számára újságírói feladatokat végezni, az Brisánál jelentkezhet (brisa@tolkien.hu).

Augusztus 13-án lesz egy hosszabb szerkesztőségi megbeszélés, melyen egy kis "továbbképzés" is lesz újságírásból. Akit érdekel és eljönne, feltétlenül jelezze előre a szerkesztőségnek a tolkien.hu@tolkien.hu címen, vagy értesítse erről Brisát, a honlap főszerkesztőjét!

További változást jelent, hogy Fontos információk néven új főrovat nyílt a Fórumban a hírek és felhívások számára. Kérjük, hogy a kedves látogatók figyeljék rendszeresen az itt
megjelenő információkat. (Az ezzel kapcsolatos további hírek az InfoCsoport beszámolójánál találhatók.)

Az MTT minden aktív (nem felfüggesztett) tagja továbbra is jogosult e-mail fiókot igényelni a TolkienHU levelezőrendszeréhez (@tolkien.hu). Akinek nincs még ilyen, írjon az ulmo@tolkien.hu címre az alábbi adatokat megadva: polgári név, fórumos nick-név, egy jelenleg is élő e-mail fiók címe!


AZ MTT HIVATALOS CSOPORTJAI

A Gyerekszoba várja mindazokat, akik érdeklődnek a társas-, kaland-, csapat- és egyéb játékok iránt. A csapat elsődleges célja, hogy az őszi-téli MTT-s rendezvényekre Tolkien szellemiségéhez kötődő játékokat találjon ki és bonyolítson le. Jelentkezni Brisánál
lehet, a brisa@tolkien.hu email címen illetve a Fórumon, a Magyar Tolkien Társaság/Gyerekszoba topicjában. (http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=229).

InfoCsoport: A Fórumon nyílt egy új kategória Fontos információk néven, melybe átkerültek a Hírek és a Felhívások topicok, ezeket az InfoCsoport felügyeli. Így a csoport által összegyűjtött információk kiemelt helyet kaphatnak a Fórumon is, megkönnyítve ezzel a felhasználók dolgát is, akiknek ezentúl nem kell minden topicot átolvasniuk, ha meg akarnak tudni valamit. A hírek továbbra is kikerülnek a honlap főoldalára (http://www.tolkien.hu/) és a hírblogra (http://mtthirek.blogol.hu/) is.
A havi hírlevél elindítása után hamarosan elkészül az első féléves hírlevél, melyet majd postán megkap minden egyes MTT tag. Ez, az idei LEP óta lezajlott eseményeket foglalja össze, a nyár végéig. A későbbiekben a féléves hírlevelek mindig a két közgyűlés közötti időszakot foglalják majd össze.

Az MTT Kórusa szeptemberben tartja újabb felvételijét, melyre szeretettel várják a jó-hangú érdeklődőket.

A Heren Nolmion Endórëo, a Színjátszó csoport, a GOMUNCS, a Humor csoport a nyár idejére szünetet tartanak. Szeptembertől kezdik meg ismét a munkát. A Verses csoport topicjában folyamatos az élet, sorra születnek a legkülönbözőbb témájú versek.


NYÁRI TÁBOROK

A "Nagy Nyári" (Kreatív Közösségi) Tábor 2005. július 22-én vette kezdetét Várgesztesen és 2005. július 31-én ért véget. A kerettörténetbe ágyazott színes programok között mindenki találhatott kedvére valót. A szervezők a véleményeket a cueddo@yahoo.co.uk és aeglos@easymail.hu email címre várják. Amennyiben az általad készített tábori képeket szeretnéd a TolkienHU Galériájában látni, CD-re írva küld el Kriszanához (kriszana@tolkien.hu). A tábori képekből, videókból DVD készül, amelyet előreláthatóan 1000 Ft-ért lehet majd megvenni. Tábori találkozó várhatóan augusztus végén lesz.

A Magyar Tolkien Társaság második nyári tábora, a "Relax" Tábor 2005. augusztus 21. és 27. között kerül megrendezésre Szigligeten, a Balaton északi partján.
A pontos helyszín: Szentes Városi Üdülőtábor, 8264. Szigliget, Külsőhegyi u. 66
http://www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=1701

A Nyárbúcsúztató rendezvény keretein belül augusztus 26-án lehetőség nyílik a látogatásra. A díj MTT tagok (tagdíjhátralék ezúttal nem számít, de csak a 2005. augusztus 1. előtt belépettek számára él a kedvezmény) részére 2500, nem tagok részére 3500 Ft, amelyet legkésőbb augusztus 15-ig kell befizetni az OTP bank 11709002-29902286 számlaszámára. Csekket kérni az alábbi e-mail címen lehet: Krieger Tamás, tkrieger@infinitumx.hu, telefon: +36 30 336 9094. A befizetésről külön e-mailt vagy postán küldött levelet is kérünk. Kizárólag azt követően küldj jelentkezést, hogy a díjat már átutaltad! A jelentkezés az alábbi információt kell, hogy tartalmazza: Polgári neved, fórumos beceneved, e-mail címed, telefonszámod, étkezési szokásod (vegetáriánus/általános), tag vagy-e (s ha igen, mióta). A program délelőtti kirándulásból, délutáni strandolásból, közös vacsorából, a táborzáró koronázási ünnepségből, valamint az ezt követő buliból áll. Másnap (augusztus 27.) reggeli után még egy utolsó strandolást követően együtt indulunk haza a délutáni órákban.
Fontos határidők a Relax táborral és az egy napra látogatókkal kapcsolatban:
Augusztus 8, hétfő: ekkor kell legkésőbb feladni a tábori részvételi díjat és a tagdíjhátralékot, amennyiben van, és ezen múlik a kedvezményes részvétel.
Augusztus 15, hétfő: ekkor kell legkésőbb feladni a csak egy napra lelátogatóknak a részvételi díjat és a jelentkezési lapot. (további, részletesebb információkért keresd fel a következő címet: http://www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=1794)


PÁLYÁZATOK ÉS FELHÍVÁSOK

A Kreatív Művészeti Csoport pályázatának - melyet előző hírlevelünkben is közzé tettünk – beadási határideje augusztus 31. További részletekért keressétek fel a következő címet: http://www.tolkien.hu/view.php?&c=3&a=1677

Várjuk azon lelkes érdeklődőket, akik szívesen vennének részt a Lassi Laurië körüli munkákban. Jelentkezni az újdonsült főszerkesztőnél, Morgananál lehet e-mailben (morgana@tolkien.hu). A levélben írjátok le azt is, hogy mely területek érdekelnek, hogy milyen munkákat végeznétek, valamint az ötleteket és javaslatokat is szívesen fogadjuk.

Az MTT keretein belül szeretnénk alakítani egy Pályázat Író Csoportot. Kérünk mindenkit, aki kedvet érez ehhez, jelentkezzen Erynél az ery@tolkien.hu e-mail címen. Nem jelent akadályt, ha még nem írtál pályázatot! A pályázatíráshoz minden segítséget biztosítunk!



A következő havi hírlevél 2005. szeptemberében jelenik meg. Ugyancsak szeptemberben készül el a féléves hírlevél, melyet postán kap meg minden MTT-tag.



2005. augusztus 8.




A hírlevelet az InfoCsoport írja és szerkeszti, a terjesztéséért Sándor Éva (Brisa) felelős.
Elérhetőségek: infocsoport@tolkien.hu és brisa@tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére