The Lord of the Wars Star - Episode I : Baljós szárnyak

UNGARSKI SOLDAT MOCKBA



EPISODE I
BALJÓS SZÁRNYAK









Benny Kobiwen alig győzte a gratuláló kézfogások megköszönésének udvarias kifeje-zését, mikor hirtelen megérezte: el kell futnia Koránszántba, a Batuim bolygóra.
- Elnézést, Uraim, de itt az idő. Mennem kell.
- Éljen Kenya első olimpikonja! Éljen!
- Köszönöm, de igazán indulnom kell.
- Hát már nincs remény? - Szólt egy hang a tömegből.
- Ezt hogy érti? - Kérdezte Benny, de nem kapott választ. Egy kicsit várt, majd ezt mondta: - Szép nap ez, van itt sok pálesz, és mindig van remény.
- Bocsáss meg, hogy kételkedtem benned. Eddig sem vezettél tévútra - hangzott fel ismét a hang.
Kobiwen kilépett a Kenyai Atlétikai Szövetség kapuján, majd elfutott a Batuim bolygóra, azon is Koránszántba, egy kis faluba, mely a bolygó bizonyos részén terült el. Mikor hajnalban odaért, éppen parasztok dolgoztak igáslovakkal a határban, hogy ki tudják fizetni a forspontot.
"Vajon mi vezetett ide? Miféle titokzatos erő munkálkodik bennem, ami miatt most Koránszántban vagyok? Jó, persze, tudom, hogy az Erő Világos Oldala velem van, de itt más van a dologban. Kit fogok itt találni? Talán azt, aki egyensúlyt hoz az Erőbe? Nemsokára meglelem. Mindenesetre követem a DJ-szimatomat, aztán majd csak lesz valahogy. Irány a cél!" - gondolta Benny. Addig járta a város utcáit, mígnem egy nagy folyóhoz ért, melynek partján csimpánzok játszadoztak. Valaki a közelben rádiót hall-gatott, Michael Jackson "Heal the world"-ja ment momentumilag. Odament az egyik, legidősebb domináns hímhez.
- Jó napot kívánok, megmondaná, hogy…
- Mi a nagy helyzet, haver? - szólt vissza derülten az ember génállományához 99%-ban megegyező génállománnyal rendelkező egyed. Benny kevésbé derülten trancsíroz-ta szét a majom koponyáját.
- Te se vágsz többé a szavamba…
Folytatta a kutatást a cél után Benny, de mivel minden polgár türelmetlenül bele-mekegett beszédébe, a népsűrűség drasztikusan csökkenni kezdett a környéken.
Benny látta, hogy ezekkel nem megy semmire. Elkezdett bosszúsan járkálni a folyó mellett, mígnem talált egy majmot, amelyik sakkozott.
- Majom uram!
- Tessék parancsolni!
- Lehet veled értelmesen beszélni?
- Még szép, uram.
- Ajánlom is… Él köztetek egy furcsa csimpánz? Olyan, aki különbözik a többiek-től?
- Valaha élt, uram.
- Aztán most hol van?
- Megmérgezte a maffiafőnököt, ezért elüldöztük.
- Hova ment?
- A hegyekbe, uram.
- Pontosabban?
- Én így nem tudom elmondani, uram.
- Térképet tudsz rajzolni?
- Nem, nem ismerem azt a vidéket.
- Írni tudsz?
- Valaha tudtam, de mióta tollal írnak, elfelejtettem.
Benny Kobiwen, miután az összes majmot megölte - az utolsó gyermekig - és a terményeket is elpusztította, elindult a hegyekbe. Évekig bolyongott a borotvaéles sziklák kis híján áthatolhatatlan labirintusa között, aztán még pár hónapig, majd talált valakit, tovább bolyongott, majd visszament ahhoz, akit korábban talált. Az illető ádámkosztümben mozgolódott, szemei megdöbbentően nagyok voltak, teste elszürkült a bozontos bunda alatt és vak halakkal táplálkozott. Kobiwen megszólította:
- Hogy hívnak, idegen?
A válasz csak valami nyögés volt.
- Nem tudsz beszélni? Sebaj, jobb vagy a semminél.
Miután Benny megtalálta a célt, ami keresésre buzdította lelkét, felfújta zeppelinjét és elrepültek a zöldellő Dagobert-rendszerbe, a DJ-lovag átmeneti lakhelyére. Még mielőtt leszálltak volna, a csimpánz körmével elkezdte karcolgatni a hidrogénnel telített zeppelin Benny tüdeje által keményre pumpált léggömb-részét, aminek egy viszonylag nagy durranás vetett véget. Mivel a hidrogén szikrát kapott, olyan hatalmas robbanás rázta meg a Dagobert-rendszert, hogy az összes jószág megdöglött, a bálnák meg szétrepedtek a felgyülemlett bélgáz miatt. A gombafelhő eloszolta után a koromtól kormos Kobiwen játékosan megdorgálta kedves kis barátját - baltával csapott a hátsójára -, majd a DJ-harcos el is kezdte a képzést.
Az idők kezdete óta most fordult elő először, hogy csak egy DJ-harcos volt a galaxisban. Benny mestere, Dzsoda, akkor halt meg, amikor elütötte egy vonat, ami a síneken robogott, amikor a harmadik DJ-harcos éppen ott volt, ahol nem kellett volna lennie. Dzsoda mestere, Pata, beépített szenátor volt az osztrák Birodalmi Gyűlésben, de egyszer megérintette a Paksi Atomerőműből érkező, még nem demodulált áramköri forrást, ami miatt kába lett és Saurus - aki történetünkben egyszerre szívszaggató és megdöbbentően fontos szerepet fog játszani, tehát egyáltalán nem szürke egér - könnyedén végezhetett vele. Az első DJ-lovag, a leghatalmasabb mind közül, aki valaha a galaxis valamelyik planétáján a Kökörcsin utca macskaköves flaszterét tapodta - természetesen a Setét Oldal Urát, Sauruszt kivéve, akihez méltatlan lenne eme hétköznapi személyek végeláthatatlan sora -, Zsiga volt. Ő még nem tudta magáról, hogy DJ-harcos, egyszerűen csak kiképezte Patát, aztán meg is halt egy iskolai lövöldözés során, miután kiesett az ablakon vérző hassal, combbal és aggyal, pontosan egy szénával telerakott szekérre, ahol a széna alatt illegálisan elhelyezett magasfeszültségű tengeri angolna tekeredett, amihez hozzáérve Zsiga fejétől a váltakozó áram elválasztotta testét.
Benny csak lassan haladt a csimpánz nevelésével. Az első lépés a felöltöztetése volt, a második a beszédre megtanítása, a harmadik a bécsi keringő eltáncolására való kiokítása, a negyedik a gyilkolási ösztön felszínre hozása. Amikor már érthetően be-szélt a majom, Kobiwen megkérdezte:
- Milyen néven kívánsz bevonulni a történelembe?
- Dr. Zaius, Minden Majmok Ura vagyok. Erősebb, mint a föld fundamentuma. Nem gonosz leszek, csak sötét, akár a hajnal! Én fogok uralni mindent, ami létezik! Át-látok tűzön, vízen, levegőn… élőn!
- Ezt inkább ne mondd el másnak, mert még kiröhögnek. Hosszú út áll még előtted.
- Mindent megpróbálok, mester.
- Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd! De ne próbáld! - förmedt rá tanítványára Kobiwen. Elkeserítette, hogy tanítványa valamit meg akart próbálni.
Másnap azzal kezdődött a nap, hogy hajnalodott. Benny felébresztette az ágyban addig alvó dr. Zaiuszt és ezt a mondatot mondta ott:
- Irány Bangkok! Jó edzés lesz számodra is.
Így történt hát, hogy Benny Kobiwen és dr. Zaius elszaladt az akkori világ legszebb és legcsodásabb városába. Bangkok a Rendszer egyik bolygója volt, amelyen nyüzsögtek a szemétevők és a madárijesztők, de itt-ott nyomokban franciák is előfordultak, de nem Bangkokban, hanem valahol máshol, de mindenképpen a Rendszerben és egyáltalán. Az érkezésük után egyből Benny öreganyját látogatták meg, akivel dr. Zaius tüstént testi kapcsolatot létesített volna, ha nem olyan csúf az az asszony, mint amilyen, de olyan, ezért nem történt akció. Pontosan délután tizenkettőkor Benny nemzett egy gyermeket, akit Wennek nevezett el és magukkal is vittek a Dagobert-rendszerbe, ahol ezután hármasban éldegéltek.
Wen már a DJ-képző elemi iskola harmadik osztályába járt tizenhárom éves korában, mikor elérkezett az idő, midőn Benny odaállt az Erőt már kellő módon birtokában tudó dr. Zaius elé:
- Elérkezett az idő, mert erős vagy. Ideje kiállnod az utolsó próbát!
- Mindent megteszek.
- Ne próbáld, tedd! Ne próbáld, hanem TEDD! Ennyi idő eltelte után sem tudsz e között a kettő között különbséget tenni?
- Mester, én azt mondtam, hogy megteszem.
- A próbát kiállni kell, nem megtenni! De még ha azt mondtad volna, hogy megpróbálod! De nem! Te azt mondtad, hogy megteszed! Buta vagy, mint a tök.
- Igen, mester.
- Idióta - szólt közbe a kis Wen.
- Ez az, mondd meg neki, fiam!
- Neked mondtam, Benny.
- Micsoda?
- Jól hallottad.
- Az apád vagyok, te sátánfajzat!
- Az én apám dr. Zaius.
- Hülye vagy?
- Miért, te vagy az apám?
- Képzeld, igen!
- Nézz mást hülyének, Benny.
- Komolyan beszélek, te kis… hülye! Ne mondd, hogy nem tudtad!
- Benny, miért nem mondtad el? Benny, miért nem mondtad el? Benny, miért nem mondtad el?
- Ha haha ha haha haha! - fakadt ki dr. Zaius.
- Te kussolsz! Ez családi ügy - teremtette le a majmot Benny.
- Okés. Látom, te vagy itt a bossz - szólt már bántó módon gúnyosan Minden Majmok Ura.
- Most untam meg az állandó beszólásaidat. Ütött az utolsó órád!
- Hé, álljon meg a menet! Használd ki, hogy most dühös vagy, menj el a Temetőbe! Küzdj meg Vele, Benny mester!
- Végül is, miért ne? - mondta az idősb Kobiwen. Legott teleportálta magát, de a kardját otthon felejtette, ezért elnézést kért az éppen akkor déli sziesztájából ébredező Saurusztól, visszateleportálta magát, derekára kötötte a nevezetes Narzsilt és már ott is volt megint Saurus trónjának tövében.
- Számodra itt ér véget az élet, DJ-mester - dünnyögte álmosan Saurus.
- Gyere és küzdj!
Saurus, fáradtsága okánál fogva, igencsak meglehetősen nem fürgén mozgolódott, így Benny Kobiwen az Ő arcába suhintott a kardjával, aminek következtében két orrlyukból egyet varázsolt Saurus pofijára, aki ennek következtében olyan álmos lett, hogy eldőlt és egyenesen ráesett Benny-re, aki akaratán kívül levágta a Setét Úr köldökét. Itt állt a kihagyhatatlan lehetőség: Kobiwen végleg elpusztíthatja a gonoszt!
De az emberek szíve könnyen csábul s Benny-nek saját akarata volt. Mindenesetre le akarta ő szúrni Őt. A Narzsilt magasba emelte Saurus trónjának tövében és lendítő mozdulatot kezdett el intézni a Setét Úr fekvő és öntudatlan testének irányába. Ekkor következett be a fordulat: Benny Kobiwen fejére esett egy tégla és spontán elégett. Ennek hatására Saurus feleszmélt, és a még füstölgő cafatokat a Halál Pörölyével hat darabra szelte fel és a kandallóba vetette.
- Hatalmas győzelmet arattál, Uram - mondta Khâmúűl, a szárnyait vészmadár módjára rebegtetve.
- Igen. Nagyon jól harcolt. Bizonyára egy DJ volt.
- Azokból mindig kettő van. Egy mester és egy tanítvány.
- Vajon most melyiket öltük meg? - tette fel a jelenlévők számára megválaszolhatatlan kérdést Saurus. - Igen. Meghódítjuk a Rendszert. Remélem, nem fognak semmilyen új erődöt felépíteni a Világos Oldal harcosai. Végül is, nem számít. Az ember világa elbukik.
Dr. Zaius a később Nagy Párbajnak elkeresztelt harc után meghúzta magát fél percig a Dagobert-rendszerben, ahol továbbra is szorgalmasan gyakorolt. De Saurus még idejében megtudta, hogy nagy fenyegetést jelent rá dr. Zaius, ezért az Alvilág démonait és kakasait küldte el a magányos dr. Zaius ellen, mielőtt még túlságosan erőssé fejlődne. Szerencsére Went nem vették észre, mert elmerült Minden Majmok Ura ürülékében. A csimpánzt élve fogták el és Saurus színe elé vitték a Temetőbe. Saurus az univerzum leghatalmasabb lénye, az emberek el sem tudják képzelni, mekkora a birodalma és milyen erős a hadserege, melynek élén a skorpiószörnyei álltak. Akkor még megvolt az összes skorpiója, ami nyolcat jelentett. Ezek a démonok háztömbnyi termetükkel, titánból kovácsolt páncéljukkal és lézerágyúval a farkukon voltak Saurus adujai. Szemük hipnotikus erejű volt. Az ellenség menekült már pusztán a látványuktól is. Ők kötözték meg dr. Zaiuszt és hurcolták Sauruszhoz. Akkoriban Saurus hatalma még nagyobb volt, és elég volt ránéznie dr. Zaiuszra, hogy annak szemüvege összetörjön. Akkor sor került Saurus és dr. Zaius emlékezetes vitájára.
- Mondd el, hogy hol van az ifjú Kobiwen és én megkímélem az életedet.
- Miféle ifjú Kobiwen?
- Fogd vissza magad, te szerencsétlen gibbon! Érzem a zavart a kávémban. Léteznie kell egy ifjabb Kobiwennek, mert csak az ő vérében nyüzsöghet ennyi mikikloriánnak nevezett DJ-sejt.
- Ide figyelj, te Saturnus! Én nem tudom, hogy miről beszélsz, de azt igen, hogy hasmenésem van három hónap után először. Hol a toalett? Nicsak, Khâmúűl! Te is itt vagy?
- Ne tettesd magad őrültnek, mert az életeddel játszol, makákó! Beszélj, majom! - elégelte meg az időhúzást Saurus. - Ha nem dalolsz, ugyanúgy végzed, mint mestered.
- Felszellek és megeszlek vacsorára, cicám - mondta dr. Zaius és elővette lézerkardját, amivel egy hirtelen mozdulat során fejbeszúrta Sauruszt. A Nagy Ő felnyögött a fájdalomtól, majd éktelen röhögésre fakadt.
- Ostoba! Gorilla engem meg nem öl! Főleg nem a trónom tövében!
- Nem vagyok gorilla! - harsogta, majd miután ezt kilihegte, Saurus felnyögött a fájdalomtól!
- Khâmúűl, segíts! - Khâmúűl pedig engedelmeskedett. Megbénította akaratával dr. Zaius kezét. Saurus elvette a majom kezéből a kardot, és felkötötte a saját derekára! A kudarcot vallott dr. Zaius térdre borult, Ő felkacagott.
- Majdnem sikerült... Megfosztalak hatalmadtól, te undorító orángután! - ezzel Saurus levágta dr. Zaius közepéről a szőrt. Dr. Zaius felkiáltott:
- Kegyelem! Elmondom, ki az az ifjú Kobiwen és hogy hol van, csak hagyd a szőrt!
Ezután mindent elmondott Saurusznak dr. Zaius. Igaz, hogy végig hazudott, de ezt Ő nem vette észre. A vallatás után a Setét Úr úgy gondolta, hogy egy megtört majmot engedett el, mert azt akarta, hogy szenvedjen. Azonban azt még megparancsolta neki, hogy ott, ahol levágta róla a szőrt, örökké le kell borotválnia a növekvő pihéket, hogy ne legyen újra nagy DJ-harcos, csak kicsi. DJ-harcos mivoltát még A Nagy Saurus sem tudta megváltoztatni - trónjának tövéből sem -, mert dr. Zaius már azzá vált, visszafordíthatatlanul.
Pontosan ezért, dacára ennek ellenkezőleg dr. Zaius még élt és Wen Kobiwen is élt még, meg még jó sokan, de ők nem olyan fontosak, mint Saurus vagy mint Khâmúűl, akik jelentős erőt képviselnek, ellentétben a kihalófélben lévő Varga Tiborokkal szemben, akik nem túl erősek, de a szívük jó és ez a fontos, ha a világ már olyan rossz, mint amilyen, főként manapság, akkor meg legfőleg, hiszen régen volt az a kor, még Choovie sem épült fel. De nemsokára...

Függelék


Ki a franc ez a dr. Zaius?

A csimpánz egy gyönyörű vidéken született, eredeti neve Armando Eduardo Lopez de Mendoza da Cunha Iaz Vedo volt. Egy széles folyó mellett élt fajtársaival. Elég sze-gény volt a családja, ezért lopott, csalt, hazudott. A helyi maffiafőnök, Don Fernando vette szárnyai alá, ahol cselédsorból felkapaszkodott a Don jobb kezévé. Akkor sörbe csempészett Tisasennel megmérgezte a főmajmot (a nevezetes sörpuccs), és átvette az uralmat, de a nép megdöntötte hatalmát. A társadalom kitaszította magából, bevette magát a hegyekbe. Ekkorra már felvette a dr. Zaius nevet, és Minden Majmok Urának nevezte magát. A hegy gyomrában, ahol élt, lehúzta mindenféle ruháit és meztelenül járkált, hiszen vastag szőrméje volt, ami melegítette. Szemei korábbi méretének háromszorosára duzzadtak, bogarukban pedig kis zöld fény pislákolt. Szemeinek hor-ribilis kontrasztja egy tizes skálán hármas ópiumszintet is elértek volna, ha megmérik fedélről.

Benny Kobiwen megfenyíti fiát, aki Wen Kobiwen - aki nincs teljesen tisztában ro-koni kapcsolataival -, nem pedig aki rossz fát tett a tűzre

- Az anyádat, te kis hülye!
- Ki az anyám?
- Ez számomra kényelmetlen helyzet. Nevezzük csak Bangkok legédesebb rózsájá-nak. Ez kielégít?
- Igen.
- Mmh, engem is.

Benny Kobiwen spontán égése Saurus trónjának tövében

A közhiedelemmel ellentétben nem gömbvillám okozta a katasztrófát, hanem egy megmagyarázhatatlan, ellentmondásokkal teleszőtt fizikai objektum, nevezetesen a zu-hanó és becsapódó tégláról röppályára induló szikra, mely elképesztő és gyorsan lefu-tó, ciklikus láncreakciót indított el Kobiwen szervezetében.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére