MTT Hírlevél (2006. június)


MTT HÍRLEVÉL
(2006. Június)


Köszöntő

Kedves Tagtásunk! Még mielőtt átadnád magad a nyári szünet örömeinek, engedd meg, hogy egy hírlevél erejéig az MTT-re irányítsuk figyelmedet! Szeretnénk beszélni Neked az új elnökségi döntésekről; beszámolni az Átjáró-napról, az MTT Születésnapról és a Líthasról; figyelmedbe ajánlani a Synithos előadóestjét; hírt adni különféle DVD-kről és a Tolkien.HU új cikkeiről; valamint ismertetni pár felhívást. Mint láthatod, az idei nyár is színes lesz és gazdag, reméljük, kellemesen telik el majd, sok-sok MTT-s programmal! Hírlevéllel legközelebb ősz elején jelentkezünk, addig is kellemes olvasgatást!


Vezetőségi döntések

Az MTT felvette e-mailen a kapcsolatot az Osztrák Tolkien Társasággal , reméljük, hogy együttműködésünk sok szép eredményt hoz majd!

Nyár végén lesz egy nyílt megbeszélés ez MTT jövőjéről , melyen a teljes vezetőségen kívül számítunk minél több tag részvételére!

A kilépett és újonnan megválasztott elnökségi tagok miatt változások történtek az elnökségi feladatkörök tekintetében:
- A tudományos ügyeket Ankalimon kapta meg
- Gumipók feladata a rendezvények és a PR
- Angwen-é a közösség és a csoportok
- Gandalf kapta a kommunikációt (ez elsősorban belső, azaz MTT-n belüli kommunikáció)
- A többiek megtartották eddigi feladatköreiket

Mivel Panda elutazik hosszabb időre, szükséges egy ideiglenes titkár t választani majd a helyére.

Felmerült az ötlet, hogy kéne egy "tolkienes" musical t készíteni, erre majd pályázatokat írnak ki.

Vezetőségi megbeszélés legközelebb nyár végén vagy ősz elején lesz.


Rendezvények

Június 10-11-én újra megrendezték az Átjáró Nap ot, ahonnan persze az MTT sem hiányozhatott. A jelen lévőket tánc, egy előadás A Hobbitról és bábozás szórakoztatta. Szombat délután a vállalkozó szelleműek jelmezekbe bújva elevenítették fel Középfölde hangulatát.
Képek itt találhatóak:
http://index.hu/cikkepek/0606/velvet/hegylako//.gdata/gp_a10.jpg
http://index.hu/cikkepek/0606/velvet/hegylako//.gdata/gp_a00.jpg
http://index.hu/cikkepek/0606/velvet/hegylako//.gdata/gp_a11.jpg

A többség által már ismert külső és belső okok miatt, az MTT IV. Születésnap ja nem a hagyományos módon került megrendezésre. A szülinap ez évben egy félnapos rendezvényként zajlott június 24-én. A helyszínként Velencefürdőn, Lothék nyaralója valamint a Velencei-tó partja szolgált. A Programok között megtalálható volt a közös napozás, fürdőzés, a közös főzés és estebéd - mely közben a résztvevők felköszöntötték a Társaságot és saját magukat az MTT 4. szülinapja alkalmából -, továbbá a felhőtlen játék.
Képek a rendezvényről: http://kep.tar.hu/silmarien/50311992#2

Dodiee szervezésének köszönhetően június 24-éről 25-ére virradó éjjelen tartották a hagyományos Nyárközép ünnepét, a Líthas t. A résztvevők együtt mindenféle kötöttségek nélkül mulattak, énekeltek, zenéltek és beszélgettek a tábortűz fényénél.
Képek: http://kep.tar.hu/thilanna/50312412#2, http://kep.tar.hu/silmarien/50311993#2


2006. július 10-én 19:00 órai kezdettel a Synithos bemutatásában tekinthetik meg az érdeklődők a Jelenetek Középföldéről c. előadást, melynek helyszíne a ZöldMacska Diákpince lesz (Bp. VIII. Üllői út 85.). A 2006-os Tolkien Születésnapon már bemutatott, háromjelenetes előadást, most három újabb jelenettel kibővítve láthatjuk. A műben mind a három korból emeltek ki jeleneteket, és a mitológia leghíresebb alakjai is megjelennek majd az előadásban. Fontos tudnivaló, hogy a szereplők nem, mint sebezhetetlen hősök lépnek elénk, hanem mint esendő és érző emberek, tündék vagy hobbitok. (Az előadás anyagi vonzata néhányszáz forint lesz.)
Mindenkit szeretettel látunk!
http://www.deviantart.com/view/35260226/

A nyári táborra lezárult a jelentkezés , a csapatbeosztást mindenki leghamarabb július elsején ismerheti meg, amikor is megnyílnak az idei nyári tábor csapatainak topicjai a Tolkien.HU Fórumán.


Média

A Tolkien.HU oldalaira novellák, interjú és egy rádióinterjú szerkesztett változata is felkerült ebben a hónapban! Simbelmine folytatta novelláját, az Elpusztul egy világ -ot (http://www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=2069), Theala Vandron Morgoth serege (http://www.tolkien.hu/view.php?m=32&c=1&a=2076) című írása egy humoros, beleriandi fan fiction. Remzymama/Tünde készített egy személyes interjút Gandalffal (http://www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=2065). Felkerült az oldalra egy régi, rádiós interjú szerkesztett változata, melyet Hargitai Henrik készített az AURIN szerkesztőivel a fantasy történetéről (http://www.tolkien.hu/view.php?&c=1&a=2075).

Készül már a tavalyi Nagy Nyári Táborról készült DVD , Gumipók értesíteni fog mindenkit a fórumon, ha lehet majd rendelni belőle, addig is türelem!

Az MTT tagjai kedvezményes áron megvásárolhatják A Hobbit bővített, illusztrált és javított fordítású szövegkritikai kiadás át az MTT hivatalos rendezvényein, érdeklődni erről Ankalimonnál lehet (ankalimon@tolkien.hu).

Filmrajongók, figyelem! Augusztus 29-én megjelenik A Gyűrűk Ura filmek egy speciális, limitált számú DVD-kiadása ! Mindhárom részhez két-két DVD tartozik majd. Az egyik lemezen a film kétféle változata is megtekinthető, ki lehet választani, hogy a mozis változatra, vagy a bővített változatra vagyunk-e kíváncsiak. A másik lemezen mindegyik résznél egy eddig sohasem látott dokumentumfilm található, ez Costa Botes alkotása és összesen több mint 300 perces. A speciális kiadás ára olyan 30 dollár körül várható és egyelőre úgy tűnik, csak Amerikában jelenik meg igen csekély példányszámban.

Előreláthatólag néhány hetet késik a Lassi Laurië legújabb számának megjelenése, ezúton is kérjük mindenki türelmét és megértését emiatt! A lapot minden aktív (tagdíjhátralék miatt fel nem függesztett) MTT-tag meg fogja kapni postán vagy valamilyen más úton, ez ügyben figyeljétek a híreket a fórumon!

Kérünk minden regisztrált fórumozót, hogy szavazzon a fórumon (http://www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=292) a kiadó meggyőzése érdekében erről: Megvennéd-e A Gyűrűk Ura könyv javított és kicsit bővített kiadását, ha már megvan neked egy korábbi magyar kiadás?

Pályázatok és felhívások

Továbbra is Gumipók az egyedüli szerkesztője a Lassi -nak, azonban egyre több elfoglaltsága miatt a egyedül nem tudja ellátni e funkciót, ezért sürgős jelentkezéseket vár lelkes segítőktől. A jelentkezőknek Pók megtanítja a CorelDraw használatát olyan szinten, hogy lényeges részt tudjanak vállalni az újság szerkesztésében és összerakásában. Ha szeretnél részt venni a tanfolyamon és utána a Lassi szerkesztésében, akkor minél hamarabb jelentkezz a gumipok@tolkien.hu e-mail címen!

Először került be a programnaptárba a szeptember 22.-re tervezett Bilbó születésnap (Őszi Találkozó). A lelkes szervezni vágyók Brandirnál jelentkezhetnek a következő címen: brandir@tolkien.hu.


Az InfoCsoport várja olyan lelkes emberek segítségét, akik részt vennének a csoport munkájában! Ehhez nem kell Budapestinek lenni! Jelentkezés: infocsoport@tolkien.hu

Megkérünk minden csoportot, hogy a csoport koordinátora (vagy egy aktív csoporttag) minden hónap 20-áig írja meg nekünk a csoport aktuális tudnivalóit (találkozók, programok, rendezvények, tervek, felhívások, egyéb hírek információk), melyek megjelenhetnek a Hírlevélben és a Hírmondóban. E-mail cím: infocsoport@tolkien.hu vagy brisa@tolkien.hu


Következő Hírlevelünk 2006. szeptember elején jelenik meg.
2006. július 1.

A hírlevelet az InfoCsoport írja, a terjesztéséért Gandalf felel.
Elérhetőségek: infocsoport@tolkien.hu és gandalf@tolkien.hu


Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére