Galadriel vértitkos naplója, Másodkor

1698.

Öcsém, fatányér, ezt a kuplerájt!
Erura mondom.. Orophernek végre kezd megjönni az esze, a fiamnak meg a lányomnak épp elmenőben van. Oropher kevésbé morog, Celeborn annnál inkább, mert megint kezdi azt hinni, hogy Oropher azért nem morog a noldákra, mert én holmiféle tilos egyetértést kötöttem vele.
Kellene a fenének. (Neki ezt nem szükséges tudnia).

Két nap múlva: egy tányér földhözvágásával nyomatékosítottam a mondanivalómat, tehát Celeborn megnyugodott abban, hogy ő a férjem, nem pedig más.

Egy hónap múlva: bocsánat a szóért, de a férfinépnek az ágyékáig lóg az orra. Kérdezem Amrothot, mi a baj, hümmög. Elrond eljön, neki is lóg az orra, ő is hümmög. Celeborn meg mégjobban hümmög.

Egy hét múlva: sikeresen elővettem az egész bagázst. Kezdtem Celebornon. Neki az a baja, hogy keveset vagyok vele. (A szokásos. Megoldás: este madártej, és egyebek.) Egy kilőve. Még egy: a fiunk szomorú, Nimrodel szomorú, beszéljek vele, merthogy én vagyok az anyja. Remek.

Amroth: kinyögte, hogy neki az a baja, hogy nem lehet együtt Nimrodellel, pedig nagyon akarna, Nimrodel is akarná, de nem meri, merthogy nem biztonságos.

Először azt hittem, megkompolyodott. Mondom a drága fiamnak, hogy tündéknél elég arra gondolni, hogy ne legyen baba, és nem lesz, akármit is csinálnak. De hogy ők nem csak erre gondoltak, hanem arra is, hogy Középfölde nem biztonságos. Jó, hajózzatok el. De Nimrodel nem akar. Még. Meg ő se akar még. Nagy kínkeservesen rábeszéltem, hogy itt összeházasodhatnak, gyermeket meg vállaljanak Valinorban. A dolog többi részét (hogy mi hogy keveredtünk egybe, mikor lettek gyerekek stb.) ráhagytam Celebornra, beszélje el ő.
-De miért???
-Mert te vagy az apja.

Nos, addig én elmentem Nimrodelhez, és vele is elbeszélgettem. Értelmes leányzó, felfogta, mi újság. Egy esküvőt tehát már szervezhetünk.

Egy hét múlva. Két esküvőt szervezhetünk. Elrond pusztán félt, hogy nem méltó hozzá Celebrian. Vele Celeborn tanácskozott, bár én erősen féltem, hogy két önbizalomhiányos társalgásának esetleg nem lezs a várt eredménye. De, szerencsére lesz.

Nahát, akkor A a valák segedelmével kettős esküvő elé nézünk. Celebornnal kitaláltuk, hogy Amrothék maradnak itt, Celebrianék, ha akrnak, lejönnek nászút gyanánt a tengerhez. Mi biztos megyünk. Csak még előbb meg kéne nézni, mit működik Szauron.

Két nap múlva: esküvők elnapolva, sajnos. Tar Minastirhoz sürgős levél, hogy össze kéne állítani egy marha nagy hajóhadat Szauron ellen. Celeborn és Gil- Galad megírta neki, hogy ne féljen, mert elsősorban a tündék mennek. Mondtam nekik, hogy úgy menjenek, hogyha valami bajuk lesz, én Mandos orra előtt tépem meg őket.

1699.
Milyen jó ez a tükör! Látom, Szauron merre megy, Gwaihir viszi a leveleket, Gil-Galad kidolgozza a stratégiát. De beverném Szauron orrát.... Gil-Galad megnyugtatott, hogy legyek nyugodt, helyettem is azon lesznek. Mégpedig úgy, hogy egy jódarabra elvegyék a kedvét a Középföldén való flangálástól.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére