MTT Hírlevél (2007. május)

Köszöntő


Kedves Tagtársunk!

Idén lesz az MTT 5. éves, ezt a jubileumot az InfoCsoport egy teljesen megújult Hírlevéllel köszönti. Remélem, elnyeri tetszésedet! A vezetőségi döntések mellett most beszámolunk a tavaszi közgyűlésünk döntéseiről, a Tavaszi Találkozóról, és ismertetjük a Nyári Tábor, a Művészetek Völgye, a Tolkien Levelező Verseny és az MTT Születésnap híreit. A csoportok hírei és a Tolkien.HU cikkajánlója után A The History of The Hobbit első kötetéről is írunk. Ki ne hagyd legfrissebb és legaktuálisabb felhívásainkat se! Kellemes olvasást, sikeres vizsga-időszakot és jó nyaralást mindenkinek!




Vezetőségi döntések


Az e havi elnökségi megbeszélés legfon-tosabb feladata a közgyűlés előkészítése és az ezzel kapcsolatos döntések meghozatala volt.

A vezetőség módosította a pénzkezelési szabályzat unkat egy új törvényi szabályozás miatt. Mostantól kezdve, ha bárki előleget vesz fel az MTT-től, 30 nap után (ha addig nem rendezi) már kölcsönnek fog számítani és kamatot kell érte fizetnie.

Nagyon sok levél jött vissza a postáról kézbesítetlenül nemrég, mert nem a helyes címekre küldtük őke. Nagyon szépen kérnénk mindenkit, hogy aktuálisan is élő postacím et adjon meg a társaságnak! Akinek változás történt az értesítési címe kapcsán, kérjük, jelezze az MTT titkára felé!

Három hivatalos pecsét et készíttetünk a Társaság részére. Ezek közül egy az elnöké lesz, egy a titkáré, egy pedig tartalék.

A Nemzeti Civil Alap (NCA) tavalyi évre szóló kiegészítő pályázatán a Társaság nyert 400000 forintot , ennek elköltéséről az elnökség legközelebb dönt. Köszönjük azok munkáját, akik ehhez hozzájárultak!

A következő elnökségi megbeszélés június 4-én, hétfőn lesz, a szokásos helyen és időben.


Rovatvezető:
Gandalf




Közgyűlés


Az idei tavaszi közgyűlés (2007. május 12.) legfontosabb témái a múlt évre vonatkozó beszámolók voltak. A 10:00-ra meghirdetett Közgyűlést határozat-képtelenség miatt 12:00-kor hívták össze ismét.

A beszámolók sorát az elnökség tagjai és a titkár kezdték meg, melyekből kiderült, hogy bár vannak nehézségek, de a novemberben választott elnökségi tagok sikeresen vették át a megüresedet posztokat. Az egyetlen kivétel a külföldi kapcsolatok ügye, amelynek nincs felelőse. A 2006-os év fontosabb eredményei közé tartozik: a sikeresen megszervezett közösségi programok (Tavaszi találkozó, Nyári Tábor, Őszi tatai találkozó); kapcsolatfelvétel az ÖTG-vel (Osztrák Tolkien Társaság); a fórum rendbetétele (robotok kiszűrése). Függőben maradt kérdések: a logisztika területe (itt idén várhatunk előrelépést) illetve a levelezés rendbetétele.

Az elnök folytatta a beszámolók sorát, összefoglalva az eddig hallottakat és kiegészítette a könyvkiadás területén elért sikerekkel (A Hobbit kritikai kiadása, a The Children of Húrin várható magyar kiadása). A pénzügyi vezető beszámolóját az elmúlt évről (Egyszerűsített éves közhasznú beszámoló) a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta. A sort a Felügyelő Bizottság beszámolója zárta.

Szó esett még a domain-név sikeres megvételéről ill. a Tolkien.HU-n található rovatok feltöltéséről (különös tekintettel az ismeretterjesztő szekcióra). A Közgyűlést 14:00-kor berekesztették.


Rovatvezető:
Ery




Rendezvények


Április 29. - május 1. között került megrendezésre Várgesztesen az idei Tavaszi Találkozó . A résztvevők vonattal utaztak Tatabányáig, majd onnan egy rövid buszozás után gyalog közelítették meg a szállásul szolgáló várat. A program egész napos aktív, vidám pillanatokban gazdag kikapcsolódást biztosított a résztvevőknek. Ezúton is köszönet Kriszanának és Gillznek a szervezésért! A találkozóról készült képek itt tekinthetőek meg.

Társaságunk idén ismét képviselteti magát a Művészetek Völgyében . A rendezvénysorozat idején az MTT egy háromnapos programmal (augusztus 2-4.) szeretne készülni, amely magába foglalná a már jól ismert dalárdát, kézműves-, ismeretterjesztő- és gyermek illetve családi programokat, valamint színpadi produkciókat. A főszervezők Ankalimon, Melian és Eruntale/Hanna, náluk lehet jelentkezni. A fellépésekkel kapcsolatosan majd lesz egy meghallgatás is meghirdetve.
A szervezők várják a rendezvény topikjában mindazok jelentkezését, akik rendezői, közreműködői feladatot tudnak vállalni, és lehetőség szerint azt is, hogy hány napot tudnának a völgyben eltölteni.

Még mindig nincs késő jelentkezni a Nyári Táborba , ugyanis a jelentkezési határidő ismét meghosszabbításra került. Aki még nem adta le jelentkezését, június 15-ig megteheti! A tábor részletei itt olvashatóak, a jelentkezési lap pedig a következő helyről tölthető le: jelentkezési lap.

Azok a táborozók, akik még nem kaptak értesítő levelet vagy e-mailt, bátran forduljanak Remzymamához!

A tábori díj első részletét mindenki a lehető leghamarabb fizesse be OTP-ben a következő számlaszámra: 11709002-29900837-00000000 . A közleménybe ne felejtsétek el feltüntetni polgári neveteket és hogy melyik tábori részletet fizetitek. Ha valaki egy összegben szeretné befizetni az első két tábori díjat, ezt ne felejtse el jelölni a közleményben!

A tavalyi évhez hasonlóan, aki a táborba íjat, kardot, vagy más fegyvert szeretne vinni, keresse meg Ranát (Ranamarth (Endóriel)) priviben vagy e-mailben.

A továbbiakban érdemes rendszeresen olvasni a tábor topicját, mivel folyamatosan jelennek meg a táborral kapcsolatos friss információk.

A Tolkien Levelező Verseny szervezői még mindig tárt karokkal várnak minden segítő kezet a júniusra tervezett élő döntő lebonyolításához. Az önkéntes szervezők június 11-én délután megbeszélést tartanak. Jelentkezni, illetve további információk után érdeklődni Kincsőnél lehet priviben, vagy e-mailben a kincso@tolkien.hu címen.

Június 16-án immár 5 éves az MTT . A jeles esemény megünneplésére június 23-24-én kerül sor Kőhegyen. Az ünnepségen, a jubileumra való tekintettel idén nem csupán a Társaság régi és jelenlegi tagsága, hanem minden érdeklődő részt vehet, aki szimpatizál a Társaság céljaival. A szervezőkben Cicafület és Áfonyát tisztelhetjük. További infomációk a rendezvény topicjában olvashatók.


Rovatvezető:
Panni




Csoportok


A HNE ebben a hónapban is a Margitszigeten tartotta meg következő találkozóját. A téma ezúttal a "The Lost Road" című kötet volt, Angwen előadásában. A vidám hangulatot ezúttal is jobbnál jobb beszólások tarkították (lásd a HNE fórumos topicját), fotók is készültek az alkalomról. Legközelebb folytatják ezt a kötetet, Ankalimon beszél majd az Etymologies című részéről.


A Kósza Kommandó Beltaine - programja igen jó hangulatban telt el még a hónap legelején, bográcsozással, tábortűzzel, csillagfénnyel. Másnap a lelkesebbek még a városligeti majálisra is ellátogattak. Május 20-án ismét túrát szerveztek, ezúttal a Holdvilág-árok - Nagy-Csikóvár - Dömör-kapu útirányban, a végén fagyizással.


A Logisztikai Csoport örömmel jelentette be, hogy a Nemzeti Civil Alap (NCA) pályázatán a Magyar Tolkien Társaság nyert 400.000 Ft-ot. Az összeg felhasználásáról majd az elnökség dönt.

A Verses Csoport május 5-én verses-találkozót szervezett Szentendrén Szofi vezetésével.

A Synithos és a Táncosok is már a Művészetek Völgyére készülnek különböző produkciókkal. Lesz ismét "Fornost bukása" és más produkciók is.

Az InfoCsoport megújította Havi Hírlevelét, az új megjelenés Gilgnek köszönhető.


Rovatvezető:
Gandalf




Média


A Tolkien.HU újabb vezetőségi taggal készített interjúval várja látogatóit. Leguanemberrel (Ádámmal) gilloth készített egy igen alapos és igényes interjú t, feltétlenül olvassátok el! Hosszú idő után egy új tudományos értekezést is feltöltöttünk "Sárkány-bárkány, légy a mátkám!" címmel, mely előadás formájában még az első szegedi tudományos Tolkien-konferencián hangzott el, írója Vernyik Zénó. Namarie folytatta az Erények Tolkiennél című ismeretterjesztő cikksorozatát, ezúttal a bátorság ról írt. Dúnadán és Lánglidérc címmel két verset is rakott fel nekünk Merielle i evellon.

A Lassi Laurië tördelési munkálatainak csúszása miatt nem jelent meg a tavaszi közgyűlés napján. A jelenlegi tervek szerint az 5 éves MTT Születésnapi Ünnepségre készül majd el.

Megkérünk mindenkit, hogy a Húrin gyermekei (The Children of Húrin ) mihamarabbi magyarországi megjelenése érdekében szavazzon a fórumon az idevágó topicban!

A Hobbit idén lesz 70 éves (először 1937-ben jelent meg), ennek tiszteletére idén jelenik meg a The History of The Hobbit (magyarul: A Hobbit története) című, két kötetes mű. A könyv szerkesztője John D. Rateliff, akit Christopher Tolkien bízott meg ezzel a munkával. E két könyv formailag hasonló, mint a The History of Middle-Earth sorozat: szövegvariánsokat és eltérő koncepciókat vonultat fel jegyzetekkel kiegészítve, hogy bemutassa a végleges szöveg keletkezésének, kialakulásának történetét. Eddig soha nem publikált és kevésbé ismert változatokat, illusztrációkat és térképeket is tartalmaz. Első kötete, mely a Mr. Baggins (magyarul: Zsákos úr) címet kapta, május 8-án jelent meg az angol nyelvterületen, interneten keresztül itthonról is megrendelhető. E kötetben eljutunk egészen Tóvárosig, míg a következő részben (mely még idén ősszel megjelenik Return to Bag-End, azaz Visszatérés Zsáklakra címmel) pedig a Magányos Hegynél folytatjuk utazásunkat Thorinékkal, végigtekintve a történet összes változását. Magyar nyelven megjelenése egyelőre valószínűtlen.


Rovatvezető:
Gandalf




Pályázatok és Felhívások


Aki az elmúlt pár napban a saját felhasználói nevével nem tudott belépni a fórum ra, keresse meg Ulmot e-mailben (ulmo@tolkien.hu).

Ha bárki tud olyan kiadó irodát vagy lakást, amely két szobás, nem túl drága és az MTT céljainak megfelel, a lehető leghamarabb értesítse Eryt!

Május 31-én lejárt az új MTT-s pólók dizájnjára kiírt pályázat leadási határideje. A pályázati tervek jelenleg elbírálás alatt vannak. A pólókra vonatkozó előrendeléseket Melian várja a melian@tolkien.hu e-mail címre.

Június 2-án délután 3-kor a Margitszigeten Eruntale/Hanna vezetésével megbeszélés lesz a Művészetek Völgyével kapcsolatosan, minden segíteni vágyót szeretettel várnak.


Rovatvezető:
Panni



A Magyar Tolkien Társaság hivatalos Havi Hírlevele


A hírlevelet írja és kiadja: InfoCsoport Elérhetőség: mtt.infocsoport@vipmail.hu Felelős kiadó: Gandalf gandalf@tolkien.hu Főszerkesztő: Gilg gilgolwen@tolkien.hu

Következő Hírlevelünk 2007. július elején jelenik meg.

2007. június 1.

Magyar Tolkien Társaság (C) 2007
www.tolkien.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére