MTT Hírlevél (2008. március)

Köszöntő


Kedves Tagtársunk!

Egy nagyszerűen sikerült Tavaszi Tolkien Találkozón túl és a tisztújító közgyűlés előtt jelentkezünk ismét új Hírlevelünkkel. Az élménybeszámolók mellett számos új hírt, táboros tudnivalót, vezetőségi döntést, médiaajánlót hoztunk Nektek, fogadjátok szeretettel! Hamarosan Féléves Hírlevéllel is jelentkezünk.

Üdvözlettel:
Az InfoCsoport


Aktuális híreink

Megnyílt a 2008-as Tisztújító Közgyűlést előkészítő topic , amely csak a Magyar Tolkien Társaság tagjai számára elérhető, és ahol a Társaság bármely tagja megnevezheti azokat a személyeket, akiket a jövőben alkalmasnak tart a különböző vezetői posztok betöltésére. A jelölés szabályai szintén megtekinthetőek a topicban .

Bár lelkesedésben nincs hiány, továbbra sem sikerült az MTT igényeinek megfelelő raktárhelyiség et találni. Ha valaki ismer egy viszonylag könnyen megközelíthető, minimum két szobás földszinti lakást vagy lakrészt, amelynek havi összköltsége nem haladja meg a 80 000 Ft-ot és még számlát is adnak róla, ne habozzon! Gumipók (Királyházi Csaba) előszeretettel várja e-mailben (gumipok @ razorpoint.hu) a hirdetések, vagy üzenetváltások szövegét.

Lassan ismét egy újabb tanév végéhez érünk, s vele együtt vészesen közeledik a Tolkien Levelező Verseny élő döntője is. A szervezőgárda kreatív, felelősségteljes, segítőkész emberek jelentkezését várja, akik bármilyen módon (legyen az akár ötlet, akár a döntő lebonyolításában történő részvétel, vagy egyéb felajánlás) hozzá tudnak járulni a verseny második sorozatának méltó befejezéséhez. Az élő döntő időpontja április 26., az első megbeszélésre pedig április 5-én, szombaton 16 órakor kerül majd sor a Potala Teapalota belső, párnás szekciójában. További részletek a fórumon olvashatóak.

Sokak bánatára a következő Lassi várhatóan csak a Nyári Táborban válik majd elérhetővé a nagyközönség számára. Addig is, akinek bármilyen ötlete van az új számmal kapcsolatban, vagy szeretné írásait, verseit megjelentetni, bátran írja meg elképzeléseit e-mailben a szerkesztőknek (lassi @ tolkien.hu).

Noha pénzhiány miatt idén elmarad a hagyományos Művészetek Völgye fesztivál, mégsem kell szomorkodnunk. A Magyar Tolkien Társaság pályázatot hirdet a fent említett rendezvény szerepét átvevő Bűvészetek Völgye fesztivál főszervezői posztjára.
Az MTT Születésnap megszervezésére szintén pályázat útján lehet jelentkezni. A kritériumok között szerepel, hogy a főszervező olyan személy legyen, aki már részt vett nagyobb rendezvény szervezésében, vagy volt már kisebb rendezvény főszervezője, illetve a szervezői csapatban legalább egy olyan embernek kell lennie, aki még nem vett részt rendezvényszervezésben.
A pályázatokat az elnökség mindkét esetben az info @ tolkien.hu e-mail címre várja. További részletek a fórumon olvashatóak.

A Magyar Tolkien Társaság köszöni minden támogatójának, hogy közhasznú egyesületünk részére ajánlották fel személyi jövedelemadó juk 1%- át. Rendelkezési nyilatkozataik alapján az APEH 2006-ban egyesületünknek 120.751 Ft támogatást utalt át. Ezt az összeget teljes egészében a Magyar Tolkien Társaság kulturális folyóiratának, a Lassi Laurie kiadásának nyomdaköltségére fordítottuk, tartalékot nem képeztünk. Kérjük, hogy továbbra is támogassátok a Magyar Tolkien Társaságot a személyi jövedelemadó 1 %-nak felajánlásával! Az MTT adószáma: 18178209-2-42. Az MTT Közhasznú Kulturális Egyesület kéri magánszemélyek és társaságok pénzbeli támogatását is: OTP 11709002-29900181-00000000. Mind a magánszemélyek, mind a támogató cégek adókedvezményre jogosultak. Támogatásuk esetén tüntessék fel adóazonosító számukat, hogy az adókedvezményre jogosító igazolást elküldhessük! Köszönettel vesszük szülők, rokonok, ismerősök, szimpatizánsok felajánlását is!


Aki még nem vett KÖMF-DVD -t, de szeretne, írjon Gandalfnak fórumos privát üzenetet vagy e-mailt (gandalf @ tolkien.hu)! A lemez a Kreatív Őszi Művészeti Találkozóról készült videók és fotók mellett extrákat is tartalmaz, ára 300 Ft.


"Emlék-Vesztve" Nagy Nyári Tolkien Tábor 2008.

A Magyar Tolkien Társaság 2008. július 12. (szombat) - 21. (hétfő) között szervezi immár 6. nyári táborát, ahová szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.HU regisztrált felhasználóit, hanem mindenki mást is, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ vagy közösségünk iránt. A tábor a hagyományokhoz híven 10 napos, 2008-ban a tavalyi helyszínen, a Kácsárdi Ifjúsági Táborban kerül megrendezésre.

A tábor Sátoraljaújhelytől 5 km-re, Károlyfalva mellett, a Sátor-hegyek lábánál fekszik. Az elhelyezés faházakban és sátrakban történik. A 6 fős faházak összesen 81 fő részére nyújtanak kényelmes szállást, és körülbelül 40 fő elhelyezésére van lehetőség sátrakban. A sátorozáshoz szükséges felszerelést (sátor, matrac, hálózsák) nem biztosítjuk, ezekről a sátorozóknak maguknak kell gondoskodniuk. A faházban a szálláshoz szükséges felszerelést (takaró, párna, ágynemű) az ifjúsági üdülő biztosítja.

A tábor egésze az összes programmal együtt egy Középfölde mitikus történelmében játszódó kerettörténet köré épül, mely során a résztvevők Tolkien világának titokzatos oldalát ismerhetik meg:


"Emlékeiket elvesztett, ismeretlen tájakon kóborló népcsoportok találkoznak össze egy különös és misztikus helyszínen, ahol megpróbálnak visszaemlékezni és rég elfeledett történeteiket újból összerakni..."

A tábori programok az eddigi tábori programjainkhoz hasonlóan három nagyobb részre oszlanak:

- Lesz 9 csapat, amelyek tagjai egy-egy népcsoporthoz tartoznak, mindegyik élén egy-egy csapatvezető. A csapatprogramok elsősorban közösségépítő jellegűek lesznek, illetve a keretjátékhoz kapcsolódó játékos feladatokból állnak.

- Tevékenységek alapján szerveződik 9 rend, élén egy-egy rendi vezetővel, ezek között lesz bölcselkedéssel, színjátszással, tánccal, énekléssel és zenéléssel, harci-játékokkal, kézművességgel, vers- és szövegírással, és erdőjárással foglalkozó rend is.

- Szervezünk össznépi, egész táborra vonatkozó közösségi programokat, tábortüzezést és hasonló élményeket biztosító eseményeket.

Minden táborlakót a jelentkezése alapján besorolunk egy-egy csapatba és egy-egy rendbe is!

A tábor részvételi díja:
Nem tagoknak,
Faházban: 36.500 Ft
Sátorban: 31.500 Ft

MTT Pártoló tagoknak,
Faházban: 34.500 Ft
Sátorban: 30.000 Ft

MTT rendes/támogató tagoknak,
Faházban: 31.000 Ft
sátorban: 26.800 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállás és a teljes ellátás (napi 2 meleg, 1 hideg étkezés) díját, valamint a tábori szabadidős programokkal kapcsolatos valamennyi költséget, illetve a külön-busz díját, de nem tartalmazza az utazás költségét.

Jelentkezni lehet az alábbi formanyomtatvány kitöltésével és visszaküldésével. A tábori jelentkezéseket vagy kinyomtatva hagyományos postai levélként várjuk a 1701, Budapest, Pf. 79. címre (a borítékra írjátok rá: MTT Nyári Tábor), vagy word fájlként kitöltve (18 év alattiaknak kötelezően szülői aláírással ellátva) e-mail-ben az mtttabor@tolkien.hu címre (a tárgy mezőbe írjátok bele: MTT Nyári Tábor jelentkezés).

A jelentkezés határideje 2008. május 20. (kedd) éjfél!

FIGYELEM! Azok, akik e határidő után küldik el a jelentkezésüket, nem jogosultak semmilyen kedvezményre és teljes árat kell fizetniük a táborért!

A jelentkezési lap

További részletek: itt , valamint: Az első "hangulatteremtő előzetes" megtekintéséhez klikk ide!


Rendezvények

Már jó néhány éve megrendezzük a Tavaszi Találkozót , de ez évben egy alapötlet változott. Az elnökség döntése alapján ezt is - csak úgy, mint az őszi találkozót - tematikusnak szánták, a koncepció pedig a szerepjáték lett, a szervezők (Ürmössy Zsuzsanna / Angwen, Kovács Gábor / Cueddo és Fábián Ágnes / gillz) ötlete alapján. Mivel pedig Tolkien Társaság vagyunk, a képzeletbeli helyszínt csakis a Professzor világán belül lehetett elképzelni.

"Valós időben" 2008. márc. 14-16 közt, Várgesztesen zajlott a találkozó. Ám tolkieni időszámítás szerint: Másodkor 3170, Númenor szigete. Az az időszak, amikor a nép s az uralkodói családok már megosztottak, sokan ellenségesek a tündékkel és irigylik hosszú életüket, míg a Hűségesek kitartanak az eldák mellett. Ha például a király és örököse is ellenkező oldalon állnak, el lehet képzelni, miféle intrikák folynak nemcsak az udvarban, de az egész országban, így azon az ünnepségen is, ahova a tavaszi találkozó résztvevői által alakított karakterek, nemesek és közemberek, meghívást kaptak…

A péntek délutáni szabályismertetés után kezdődött a játék. Persze nem volt mód mindent elmondani, hiszen a szerepjátékra is igaz a régi közmondás: "gyakorlat teszi a mestert". Mivel élő (live) szerepjátékról volt szó, sokan jelmezt is vittek, s a gesztesi várrom kiváló hátteret, hangulatot nyújtott, az átélést fokozandó.

Szombat délután a játékosok visszatértek Középföldéről. Az ezt követő program nem volt kötött, spontán alakultak ki beszélgető csoportok, s verbuválódott össze egy örömkórus. Akadt, aki még éjfél után is társaságra, nem alvásra vágyott.

A tervvel ellentétben, ezen a hétvégén nem adták át a Csavardi(j) -at. Az elnökség döntése értelmében a valószínűleg a Tavaszi Tisztújító Közgyűlésen kerül erre sor.

A rendezvény vasárnap délelőtt ért véget. A résztvevők élménybeszámolói itt olvashatóak.

Képek : Kádár Anna/Rabyn képei, Sötét Úr képei.


Média

Alyr (Tóth Gergely) egy igen alapos ismeretterjesztő tanulmányt alkotott Középfölde gazdaságáról, melyet a fórumos megvitatása után fel is töltöttek a Tolkien.HU írásai közé ( itt elérhető ). Ireth Tulckaleumä új humoros napló-sorozatot indított Arwen Undómiel, avagy egy neveletlen tündehercegnő naplója címmel ( itt elérhető ).

Szavazzatok a Tolkien.HU Fórumán a következő kérdésről: "Miről szóljon A Hobbit és A Gyűrűk Ura között játszódó film?" Itt lehet szavazni.


A Time Warner döntése értelmében a New Line Cinema stúdiót leépítik, a nagy projektjeit a Warner Brothers veszi majd át, és innentől kezdve csak kisebb és független filmprodukciókat készíthet. A New Line vezetői be is jelentették erre a hírre távozásukat a cég éléről. Sokan emiatt úgy vélik, hogy A Hobbit és a másik előzményfilm sorsa a Warner Brothers kezébe kerül. Más források szerint ez az ügy nem fogja érinteni a Tolkien-megfilmesítéseket. A forgalmazási jogokat birtokló Metro-Goldwyn-Mayer továbbra is lelkesen készül a projektre.



A hírlevelet írja és kiadja: InfoCsoport Elérhetőség: mtt.infocsoport@vipmail.hu Felelős kiadó: Gandalf gandalf@tolkien.hu Főszerkesztő: Gilg gilgolwen@tolkien.hu

Következő Hírlevelünk 2008. május elején jelenik meg.
2008. április 1.

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére