Pályázat a Költészet Napja alkalmából

Közeleg újra a Költészet Napja, amit szeretnénk méltóképpen megünnepelni, és egyúttal hagyományt teremteni. Ezért a Verses Csoport pályázatot ír ki, amelyben József Attila előtt és John Ronald Reuel Tolkien előtt is tisztelegni szeretnénk. A pályázaton bárki részt vehet, akinek a pályaműve a kiírásnak megfelel, és határidőre beérkezik.
A feladat:

 

József Attila Eszmélet című versének egy tetszőlegesen kiválasztott versszaka alapján írj pályaművet egy szabadon választott, tolkieni témában, úgy, hogy a József Attila-versszak a pályamű mesterverse legyen. A versnek tehát az alábbiaknak kell megfelelniük:

  • A vers annyi versszakos, ahány soros a József Attila Eszmélet című verséből kiválasztott egyetlen versszak. 
  • A vers egyes versszakainak első sora a József Attila-versszak megfelelő sora (tehát az első versszak a József Attila-versszak első sora, a második versszak első sora a József Attila-versszak második sora, stb.)
  • A vers ritmikája, rímképlete, szerkezete, stb. a József Attila-versszakéval azonos.
  • A vers vagy Tolkien által megírt történet feldolgozása, vagy Tolkien mitológiáján alapul, esetleg jól meghatározhatóan tolkieni ihletésű. Utóbbi esetben a kapcsolatnak teljesen nyilvánvalónak kell lennie!

A pályázatot közkívánatra meghosszabbítottuk, az új határideje 2010. április 11. éjfél. A pályaműveket a kolteszetnapja (kukuc) tolkien (pötty) hu e-mail címre kell elküldeni, a következő formátumban:

  • Az e-mail tárgya a pályamű jeligéje
  • Az e-mail szövege csak a pályaművet tartalmazhatja
  • Egy csatolt szövegfájl tartalmazza a pályázó (bece- és polgári) nevét, korát, és elérhetőségeit. Ez a fájl sima szövegfájl kell legyen, a fájlnév pedig meg kell egyezzen a jeligével.

A díjra esélyes pályázók nevét előzetes elbírálás után, de még rangsorolás nélkül közzétesszük a Verses Topikban, 2010.április 11-én.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására a következő Verses Tali keretében, 2010. április 17-én, szombaton, a Batthyány térnél lévő Vigadó Sörözőben kerül sor.

 A pályázattal kapcsolatos kérdésekre kizárólag a Verses Topikban válaszolunk. Amennyiben nem regisztráltál a fórumra és nem is áll szándékodban ilyet tenni, kérdésedet a b2bwide (kukuc) fw (pötty) hu címre küldött e-mailben is felteheted, de a választ ebben az esetben is a Verses Topikban írjuk meg (hátha másnak is segítséget nyújtunk vele).

Ne tétovázz, vegyél részt te is! Várjuk a Te versedet is:

Szofi és SÚ 

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére