A Hobbit - filmpremier

Magyarországi premier a Cinema City Arénában: Középfölde hangulat, életre kelt szereplők és szórakoztató programok a vetítés előtt.

Időpont


2012. december 12. 22:30-tól



Leírás


2012. december 12-én este hobbitokkal, tündékkel, törpökkel népesedik be az Aréna mozi, akik szintén az éjféli filmpremiert várják. Ha szeretnéd átélni, ahogy Bilbó szomszédai popcornért állnak sorba, egy törp baltát suhogtatva sétál el melletted, majd Gandalf hajol le hozzád, hogy kalandra hívjon, akkor várunk Téged és barátaidat!

Az ünnepi környezetben Középfölde táncai jelennek meg előttünk, a nyomtatott betűkből pedig dalok születnek. Táncolj, pörögj, énekelj velünk! Vagy épp elcsendesedve figyelj bölcseink szavaira A hobbit születéséről, világáról szóló kiselőadásokon.



Program


22:30 Rendezvénynyitás

Folyamatosan:
- Fotózkodás jelmezesekkel - a képek letölthetők lesznek a www.tolkien.hu oldalról
- Tolkieni dalok és táncok - a Magyar Tolkien Társaság kórusának és táncosainak bemutatói

Ismeretterjesztő előadások
22:35-22:55 A törpök világa - Czégé Dávid
23:00-23:20 A Hobbit mint film - Barna Bálint
23:35-23:55 Kik azok a hobbitok? - Kaszab Zsuzsanna

További programok:
23:15-23:40 Tengwar írás - írass emléklapot tünde betűkkel!

0:01 A filmvetítés kezdete
 

Fellép a Magyar Tolkien Társaság kórusa, a filmek, a 'The Tolkien Ensemble' és a Társaság zenészei által megzenésített Tolkien által írt szövegű dalokkal, megidézve a hobbitok utazókedvét és vidámságát, a tündék fennköltségét és a törpök legendáit.


Fellép a Magyar Tolkien Társaság táncosainak kara, tolkieni ihletettségű táncukkal Középfölde hangulatát és szépségét idézve, majd vidám körtáncra hívják a vendégeket, egyszerű lépéseket tanítva nekik.


A vendégek megtanulhatják a tündék művészi látványú írásával leírni a nevüket, melyet emléklapon örökíthetnek meg, és érdeklődésük szerint többet is megtudhatnak a tünde írásokról és a tünde nyelvekről.


Az érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg a hobbitok szokásairól és eredetéről, a törpökről, sárkányokról, valamint a Hobbit regény megfilmesítésének történetéről. A kötetlen, kerekasztal-beszélgetés jellegű előadások után számos kérdésükre választ kaphatnak.


Az MTT kórusa >>
Képek a rendezvényről >>


Jegyvásárlás


Az éjféli premierre jegyeket váltani a Cinema City Aréna pénztárában lehet, a kísérő rendezvény ingyenes!


Tolkien Nap >>
Hobbit Hétvégék >>
Egy Rég Várt Utazás - 2013 >>





Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére