KK fejlec 2016 670

A Magyar Tolkien Társaság égisze alatt lelkes animátor csapatunk idén már negyedik éve szervezi meg Kalandozások Középföldén névre keresztelt nyári gyerektáborát. Táborunkba szeretettel várunk minden 7-14 év közötti gyerkőcöt, aki kedveli Tolkien műveit, mitológiáját, a természetet, és a vidám társaságot. A táborlakók egy varázslatos kaland személyes résztvevői lehetnek, amelyre még hosszú évek múltán is emlékezni fognak majd.

A tábor várható helyszíne: Malomvölgyi Ifjúsági Tábor (Malomvölgyi Tábor)
A tábor várható időpontja: 2016. június 27-től július 3-ig

Hogyan zajlik?

A tábor kezdetekor a gyerekeket 10-15 fős csoportokba, úgy nevezett családokba fogjuk beosztani. A család az a kis közösség, akikkel karöltve a gyerkőc részt vesz a különböző játékokon, vetélkedőkön, csoportos programokon. Fontosnak tartjuk, hogy új barátságok, kapcsolatok szülessenek, de emellett figyelünk arra hogy a testvéreknek vagy régi barátoknak is legyen lehetőségük együtt tölteni az idejüket. Minden családot egy képzett animátor vezet majd. Programjaink során arra törekszünk, hogy a gyerekek átéljék és gyakorolják azokat a mindennapi értékeket, melyeket a szerző, Tolkien is fontosnak tartott műveiben: a természet szépségeire való rácsodálkozást; a művészetek, mesék és a régi korok tiszteletét; az alkotó, teremtő tevékenységet, a bajtársiasságot és az egymás és környezetünk iránt érzett felelősséget. Így a tábori programban kirándulás, közös éneklés, természetismereti program, kézművesség, ékszerkészítés, sportjátékok, közösségi játékok, történetmesélés várható.

Délelőttönként a gyerekek az általuk előre választott kreatív foglalkozáson, a műhelyen vesznek részt. Részletes műhelyleírások >>>

Délután a foglalkozások során két dologra helyezzük a hangsúlyt. A családvezetőink egyrészt azon lesznek, hogy a csapaton belüli összetartást erősítsék, másrészt segítenek a gyerekeknek eligazodni és saját karakterüket elhelyezni Középföldén. Család- és műhelyvezetők bemutatkozása >>>

Az estéket az adott nap tematikájára épülő vetélkedő, játéksorozat zárja. Ez idő alatt a családok szoros kötelékei feloldódnak, hogy a jelenlévők szabadabban belekóstolhassanak Középfölde csodáiba.

A Keretmese

A tábor mindennapjait egy előre felépített játékos történet, a keretmese szövi át. Idei történetünk Középfölde másodkorában veszi kezdetét. A númenori király, Tar-Meneldur fia, a délceg Aldarion a tenger szerelmese, egy bátor kalandor. Hatalmas bárkáival keresztül-kasul bejárta a nagy óceánt, és Középfölde nyugati partvidékén megalapította Vinyalondë kikötővárosát. Új hajót akart, még nagyobbat és még sebesebbet, mindezt Vinyalondë erdeinek fáiból. A város és a hajók építéséhez a númenoriak mellé segítségül hívta a környező népeket - Gil-galad és Círdan tündéit, a Kék-hegység törp-népét, illetve a helyi embertörzseket. A közös munka közben a legendák is szárnyra keltek, különös tengeri lényekről és egy titokzatos szigetről, Tol Asgarról, amely rögtön felkeltette Aldarion érdeklődését. Számos hajót indított már útra a felfedezésére, de a szigetet övező szörnyű viharok eddig mindet forgáccsá zúztak az alattomos sziklákon...

Helyszín és szállás

Malomvölgyi Ifjúsági Tábor
Szob, Malomvölgy Telep 09/22
GPS: 47°50’23.9″N 18°50’59.7″E

A Malomvölgyi Ifjúsági Tábor Szobtól körülbelül 4 km-re helyezkedik el. A tábor közvetlenül egy erdővel határolt műút mellett fekszik, a területén egy patak folyik keresztül, közel a tábor bejáratához buszmegálló és erdei vasút megállóhely található. Mellette található idilli környezetben több tűzrakóhely, szalonnasütési és bográcsban főzési lehetőséggel. A gyerekek különálló, négyfős, emeletes ágyakkal felszerelt faházakban kerülnek elszállásolásra, mosdáshoz közös vizesblokk áll majd rendelkezésre.

A gyerekek számára naponta három, egy meleg és két hideg étkezést biztosítunk a hely konyháján keresztül, valamint minden nap kapnak friss gyümölcsöt és péksütit. A különleges étkezési igényeket, étellallergiát a jelentkezési lapon keresztül kérjük jelezni a táborszervezők felé. Szervezünk közös leutazást is, vonattal majd busszal, Budapest Nyugati pályaudvarról.

Részvételi díj

A tábor alapdíja tartalmazza:

  • a szállást
  • az étkezést (reggeli, ebéd, vacsora, tízóraira és uzsonnára gyümölcs)
  • a csapatos és műhelyfoglalkozások programjainak alapanyagait
  • a közös utazás díját
  • egy saját tábori pólót

Alapdíj: 39.500 Ft

Hozz magaddal egy barátot!

Nem csalás, nem ámítás: aki barátjával vagy testvérével érkezik a táborba, az 4000 Ft kedvezményt kap a részvételi díjból!

Befizetési részletek:

1. részlet: április 10. – 13.000 Ft
2. részlet: május 10. – 13.000 Ft
3. részlet: június 10. – a fennmaradó összeg (13.500 Ft vagy 9.500 Ft)

Számlaszámunk, ahová a díjak érkeznek: 11709002-29900837-00000000
A közleményben az alábbiak szerepeljenek: a “gyerektábor” szó, hogy hányadik részlet és a táborozó teljes neve.

Kapcsolat

Ha kérdésed van a táborral kapcsolatban keresd Szebényi Sándort, a táborvezetőnket, a +36-30/56-76-481-es telefonszámon.

A tábor saját oldala: Kalandozások Középföldén
De megtalálhatsz minket a Facebookon is:

facebook

Utoljára frissítve: kedd, 22 március 2016 14:22

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére