fbpx
 
 
Tárgyak, eszközök, fegyverek

Tárgyak, eszközök, fegyverek

Üdv néked látogató!

A következő oldalakon Tolkien világának érdekes, izgalmas részével ismerkedhetsz meg: a háborúk, harcok világával. Biztosan tudod, hogy a Gyűrűk Ura magáról a Gyűrűháborúról szól, de Tolkien egyéb műveiben is olvashatsz csatákról, harcokról. Hamarosan olvashatsz Beleriand háborúiról, a tündék, orkok, emberek, törpök fegyvereiről, harci taktikájáról, a hadviselés fortélyairól. Emellett bemutatásra kerülnek a Középföldén használt címerek, emblémák, és egyéb érdekes tárgyak.
Kutass, keress bátran itt, Középfölde fegyvertárában és könyvtárában, még varázserejű tárgyakra is bukkanhatsz idővel.
Ha bármilyen érdekes írásod, képed, kérdésed van, esetleg tudsz témába vágó internetes oldalakról, vedd fel a kapcsolatot a részleg gazdájával, vagyis velem. Írj privátot, vagy e-mailt ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

A már több alkalommal, többek között a Tolkien Nap 2015 rendezvényen (2015. január 3., Uránia Nemzeti Filmszínház) és annak Utótalálkozóján elhangzott előadás a középföldi fegyverekről, haditechnikáról és hadviselésről, a kezdetektől egészen a Gyűrűháborúig.
Miként a Hetedkorban, úgy a világ többi korában is fontos szerepe van az étkezésnek és a főzésnek. Tolkien műveit olvasva arra a megállapításra jutottam, hogy az étkezés a következő szerepeket tölti be: biológiai, közösségteremtő, közösségvállaló, és emlékek révén erőt adó.
Rengeteg olyan – eleinte különös - esemény történt, amiről később kiderült, hogy csak a palantírok képességei lehetnek a háttérben. A Gyűrűk Urában a Hatalom Gyűrűi mellett ezek voltak még azok a varázseszközök, melyek jelentős szerepet játszottak az események kibontakozásban.
Rövid útmutató Középfölde címertani szabályairól, képekkel illusztrálva.
Vissza a lap tetejére