Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ízisz írta: Egy kérdés-kérés:
Az avatarokkal kapcs. Ulmo mondta, h a fórumozók küldik el a képeket, és én kív. lennék, az a kép, amit én használok, honnan jött, milyen volt eredetileg, stb.
Szóval ha van vkinek információja erről, kérem szóljon!
Ehmm, a kép, amit te használsz, az történetesen tőlem származik ( ), Lidsay Archer készítette, a címe Willow, és így néz ki eredetileg:
www.printsandthepauper.com/casc_ ... ection=43#
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ez a topik a TolkienHU-val és a fórummal kapcsolatos kérdéseknek, kéréseknek a helye.
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
A legújabb Lassit szeretném megrendelni x példányban, ezt kinél lehet?
Jun 3-4 egyéb rendezvények között Pápán levetítésre kerül a GyU 3 része, én egy kis infóputtal szeretnék ehhez hozzájárúlni, és MTT szóró lapokat, illetve egyéb híranyagot kitől tudnék szerezni? /legjobb az lenne, ha valaki illetékes jönne, és tudna hozni magával/
Köszönettel: Olorin
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ízisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Az avatarokkal kapcs. Ulmo mondta, h a fórumozók küldik el a képeket, és én kív. lennék, az a kép, amit én használok, honnan jött, milyen volt eredetileg, stb.
Szóval ha van vkinek információja erről, kérem szóljon!
"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "
- Laurelen
- Nem elérhető
BlackRainbow írta: Ha a tavaji táborozók közül tudja a cucu-jézés szövegét és lépéseit és
le is tuggya írni ide v. priviben annak megköszönném.....
má-kécuécué páppá
má-kécuécué pá (szappangyúrás)
2x
cuccujé cuccujé páppá
cuccujé cuccujé pá (fürdés)
2x
má shikidim má shikidim
má shikidim má shá (törülközés)
2x
cuccujé cuccujé páppá
cuccujé cuccujé pá (idegbeteg ugrálás)
2x
ollé!
sajnos ennél jobban nem tudom illusztrálni
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Nimrodel (Melklerien) írta:
Az se nyert...Kincső (Thilanna) írta: És ha nem kattintotok, hanem simán megvárjátok míg magűtól betölt a topic? Akkor is?
Kis türelmet, a mai nap folyamán megoldjuk a problémát.
Megjavult a Frodó topic!!! :dance: Mindannyiunk nevében:
There is no reality. Only perception.
- BlackRainbow/Lebi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
le is tuggya írni ide v. priviben annak megköszönném.....
Köcöntelek a valóság civatagában
- Namarie
- Nem elérhető
Ilúvatar Gyermeke írta:
Phaedra/Namarie írta: Emberek: van úgy, hogy véletlenül törlődnek dolgok. Én is jártam már nem egyszer így.
Ha nem egyszer jártál így, akkor azt miért nevezed véletlennek?
Ha egyszeri eset lenne, én sem szóltam volna, csak sajnos ez már másokkal is - barátaim a fórumon - többször előfordult, de ők nem merték szóvá tenni.
Azért nevezem véletlennek, mert a hozzászólás TUTIRA odavaló volt, ahova írtam, és informatív.
Nézd, nekem is törölték hozzászólásomat, holott úgy érzetm, hogy az jogos volt, de fogtam megem, megbeszéltem egy illetékessel, és pár percen belül beláttam, hogy TÉNYLEG helytelenül írtam azt, mait írtam, vagy a hely nem volt megfelelő.
Más esetben, amikor jeleztem, hogy gond van, akkor kiderült, hogy tényleg valami gubanc volt.
Azt hiszem, nem kell egyből nekiesni a topikgazdáknak, és a moderátoroknak, hanem először meg kell nézni a topik és a témakör címét, és leírását. És ha tényleg odavaló, akkor odaírni, vagy ha nem bírja ki valaki, hogy épp akkor és ott offoljon, tegye a hozzászólás elé az OFF feliratot.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Ulmo
- Nem elérhető
Gandalf írta: Már másodszorra fordul elő (legalább is tudtommal), hogy privit akarnak küldeni nekem és nem érkezett meg hozzám. Mi lehet az oka?
Gandaf: priviben kérném az adatokat, amiket esetleg tudsz: feladó, küldés időpontja, esetleg a tárgya. Utánanézek az adatbázisban.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- icke
- Nem elérhető
Igazság szerint nem értem a problémafelvetés lényegét. Ha alapvetően szignifikáns tartalmú, információhordozó, vitát iteráló, vagy bármely más okból fontos hozzászólásokat töröltek volna, egyetértettem volna a számonkéréssel; amikor annak idején egyik moderátorunk eltávolította egy bejegyzésemet a táboros topikból, én is elmagyaráztam neki, hogy félreértett egy-két dolgot, és újra elhelyeztem a hozzászólást - pont azért, mert aránylag érdemi hozzászólás volt, a tábor helyszínének vél vagy valós alkalmatlanságáról folyó vitában bizonyos érveim magyarázatát tartalmazta. Gilgolwen hozzászólása alapvetően nem bírt funkcionális értékkel, így - bár az eljárás az illetékes részéről valóban nem volt száz százalékig korrekt - nem látom értelmét a jelenség felfújásának. Ilúvatar Gyermekének kérdése a Találkozásokban nem volt teljes mértékben OFF - ugyanakkor lássuk be, ON se feltétlenül. Alternatív helyként, ha már felemrült a kérdés, a Beszélgetős topicot, netán az Aldeont, horribile dictu a chatet javasoltam volna.
Másrészt pedig, a fórum nem egy demokratikus intézmény, bár ezt talán sokan így gondolják. Tévedés. Itt található több mint ötezer - jelen pillanatben 5289 - regisztrált és mintegy két-háromszáz aktív felhasználó, továbbá két adminisztrátor és öt moderátor, valamint egy nagy rakás topicgazda. A felhasználóknak pedig vajmi kevés beleszólásuk van a felsőbb szervek munkájába; tény és való, hogy nem tartanak fent sem diktatúrát, sem rémuralmat, ellenségük sem mondhatja, hogy kíméletlen vasszigorral bánnak a többiekkel, de egyszerűen nincs fölöttük ellenőrzési hatáskörünk. Ez a legtöbb netes fórumon így működik, és a regisztrációval mindenki automatikusan, aktív hozzájárulásával elfogadta ezt a szabályrendszert - innentől kezdve aránylag kevés lehetőségünk van nyivákolni, ha a dolog hivatalos aspektusát szemlélem...
Természetesen a Tolkien HU fóruma alapjáraton nem bürokratikus intézmény, tehát elvben van helye az alább olvashatókhoz hasonló felszólalásoknak - csak épp nem sok értelmét látom. Eltűnt, hát eltűnt, fájni nem fájt, pénzbe nem került - ha a netidőt nem számoljuk -, egyéb értéket sem képviselt, visszahozni úgyse tudjátok őket - tessék morogni egy sort, esetleg privátban letolni kollektíve a moderátorokat (egy privit több embernek is lehet egyszerre címezni, aki nem tudja, hogy kell, priviben érdeklődjön nálam), de lázadozni, az igazatokat hangoztatni őszintén szólva szerintem nem éri meg a fáradtságot.
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Emberek: van úgy, hogy véletlenül törlődnek dolgok. Én is jártam már nem egyszer így.
Ha nem egyszer jártál így, akkor azt miért nevezed véletlennek?
Ha egyszeri eset lenne, én sem szóltam volna, csak sajnos ez már másokkal is - barátaim a fórumon - többször előfordult, de ők nem merték szóvá tenni.
Ulmo: köszi a válaszodat! Lehet, hogy rosszul gondolom, de talán annak kellene engem megkeresnie, aki kitörölte a hozzászólásomat... s nem fordítva.
Még egy valami: csak az igazságérzetemet bántja a dolog - gondolom Gilgolwen Nimrandir is így van vele - s nem azt sajnáljuk, hogy hú, most elvesztettünk 1-2 hozzászólást, jaj de bosszantó, most nem lesz meg az 1500 júniusra...
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Ha most fordult volna elő először, akkor nem tettem volna szóvá. Többektől is hallottam már, hogy törölték a hozzászólásaikat, ezért úgy gondolom, hogy ez egy valós probléma, és nem csak én fújtam fel a dolgot. Persze nem irigylem a moderátorokat sem, mert sok "off" hozzászólást törölnek, és mindegyik után üzenetet küldeni..., viszont akkor azt nem értem, hogy mire jók a szabályok!? A legbosszantóbb számomra, az, hogy nagyon sok (valóban) "off"-nak számító hozzászólás ott marad a topicokban. Tudomásul veszem, hogy, ahol az eberek szubjektív véleménye dönt ott mindig lesz valaki, aki úgy érzi, hogy nem igazságos a döntés, most én vagyok ebben a helyzetben. Egyszerűen, nem esett jól, (amellett, hogy mindig próbálom elkerülni a nem az adott topicba illő hozzászólásokat) hogy egy ilyen hozászólást, amelyben nem trágárság, alaptalan vádaskodás, stb. volt hanem az új vezetőségi tagoknak szóló öszinte gratulációm... Igazából nem tudom, hogy mi lenne a helyes megoldás.
- Namarie
- Nem elérhető
- Ulmo
- Nem elérhető
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
Gandalf írta: A Beszélgetős-topicból ide másolom, hogy vegye is észre valaki:
Gilgolwen Nimrandir írta: Szeretném megtudni, hogy mely moderálási elvnek ( www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... vei#199476 ) nem felelt meg az új vezetőségi tagoknak szóló gratulációm, az azóta már lezárt MTT vezetőség jelölés 2005 topicban! Amennyiben valóban vétettem a szabályzat ellen, akkor mért nem a moderálási elvekben leírtaknak megfelelően járt el az illető, aki törölte a hozzászólásomat?
A Tolkien.hu Fórum Moderálási Elvei írta: 4. Felügyeleti intézkedések
A szabályok megsértése esetén a topikgazdák illetve a site moderátorok:
- Csekélyebb súlyú cselekedeteknél a megfelelő topikban és/vagy privát üzenetben figyelmeztetik a helyes eljárásra a hozzászólót.
- Súlyosabb esetben megfelelő kommentárral látják el illetve azonnal törlik a hozzászólást.
- A szabályok ismételt illetve különösen kirívó megsértése a felhasználó id
- Gandalf
- Nem elérhető
:Gilgolwen Nimrandir írta: Szeretném megtudni, hogy mely moderálási elvnek ( www.tolkien.hu/forum/viewtopic.p ... vei#199476 ) nem felelt meg az új vezetőségi tagoknak szóló gratulációm, az azóta már lezárt MTT vezetőség jelölés 2005 topicban! Amennyiben valóban vétettem a szabályzat ellen, akkor mért nem a moderálási elvekben leírtaknak megfelelően járt el az illető, aki törölte a hozzászólásomat?
Úgy gondolom, hogy nem vétettem a moderálási elvek ellen (bár ezt megítélni, nem az én kompetenciakörömbe tartozik). Feltételezem, azért került törlésre a hozzászólásom, hogy a topic, a megszületett eredmények kihírdetésével befejezve legyen lezárva. Bár továbbra sem értem, hogy mért volt útban a gratulációm. Ha valóbam ez az oka akkor, nincs mit tenni, (nem egyet értve) elfogadom de annyival azért megtisztelhetett volna az illető, hogy ír egy privát üzenetet, hogy bocsi de bizonyos okokból a hozzászólásodat töröltük...A Tolkien.hu Fórum Moderálási Elvei írta: 4. Felügyeleti intézkedések
A szabályok megsértése esetén a topikgazdák illetve a site moderátorok:
- Csekélyebb súlyú cselekedeteknél a megfelelő topikban és/vagy privát üzenetben figyelmeztetik a helyes eljárásra a hozzászólót.
- Súlyosabb esetben megfelelő kommentárral látják el illetve azonnal törlik a hozzászólást.
- A szabályok ismételt illetve különösen kirívó megsértése a felhasználó idõszakos vagy akár végleges letiltását is eredményezheti.
- Amennyiben egy topikban rövid időn belül nagy mennyiségben születnek kimoderálandó hozzászólások, a topik átmenetileg lezárható.
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
Ulmo írta: Így jár az, aki ömlesztve küldi az avatarokat [size=9:19nhbq32](mellesleg, ha ezt priviben közlöd velem, azt megköszöntem volna...)[/size]
Nam: pontosan mi a hibajelenség? Privit kérnék...
bocsiiii
- Ulmo
- Nem elérhető
Gilgolwen Nimrandir írta: Látom már fel is kerültek az új avatarok amiket küldtem. Viszont azt vettem észre, hogy a férfiakhoz bekerült két kép ami inkább a női képekhez illik Az egyik az amelyikre Narmo már le is csapott ( www.tolkien.hu/forum/images/avat ... rfi225.JPG ), a másik pedig mellette van ( www.tolkien.hu/forum/images/avat ... rfi226.JPG ). Csak, gondoltam szólok
Így jár az, aki ömlesztve küldi az avatarokat [size=9:1mkrfox1](mellesleg, ha ezt priviben közlöd velem, azt megköszöntem volna...)[/size]
Nam: pontosan mi a hibajelenség? Privit kérnék...
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Idhren írta: Nem tudom, ez itt mennyire off, de jó volna tudni:
Hogy tölthetek fel saját avatart, a saját fájljaimból... Csak mert az talán eredetibb lenne (nem mintha itt nem lenne választék )
Olvass vissza, néhány oldallal ezelőtt is le van írva.
Ulmo írta:
Timona írta: Saját Avatart így:
www.tolkien.hu/view.php?m=&c=5&a=868
Bár lehet, hogy már nem Svindler, hanem Ankalimon intézi az ilyesmit
Ha ő nem is, de esetleg megcsinálom én. Ide is küldhetitek az avatarokat: ulmo@tolkien.hu
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Hogy tölthetek fel saját avatart, a saját fájljaimból... Csak mert az talán eredetibb lenne (nem mintha itt nem lenne választék )
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Timona
- Nem elérhető
Gandalf írta: Miután Ulmo a "kérésemre" módosította a szavazást, Orcrist (Thorin kardja Gondolinból) eltűnt a listáról de helyette 2 Grond van... itt valami gond van!
A gond idő közben megoldódott
Köszönöm, hogy az ötletem felkerült és, hogy az általam beküldött lista bővült/pontosítódott
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Gandalf
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Timona írta:
Brisa írta: Drágáim, várjuk a kidolgozott szavazós ötleteiteket a moderators@tolkien.hu -ra.
{...}
Reméljük, a postaládánk jobbnál jobb ötletekkel lesz tele és 2 hetente/havonta nyithatunk új szavazásokat. Rajtatok múlik immár.Én elküldtem a kidolgozott változatot, most már nem rajtam múlikIlle / Lórien írta:
Timona: ez jó ötlet, tetszik. Támogatom! Nem teszitek be?Timona írta: - Melyik középföldei fegyvert szeretnéd a magadénak tudni?
(Fullánk, Gimli bárdja, Legolas íja stbstb)
És lőn csoda: megnyílt a szavazás Timona ötletével.
Várjuk a többi javaslatot, hogy tudjunk rendszeresen újakat megnyitni.
Brisa
- Timona
- Nem elérhető
Brisa írta: Drágáim, várjuk a kidolgozott szavazós ötleteiteket a moderators@tolkien.hu -ra.
{...}
Reméljük, a postaládánk jobbnál jobb ötletekkel lesz tele és 2 hetente/havonta nyithatunk új szavazásokat. Rajtatok múlik immár.
Én elküldtem a kidolgozott változatot, most már nem rajtam múlikIlle / Lórien írta:
Timona: ez jó ötlet, tetszik. Támogatom! Nem teszitek be?Timona írta: - Melyik középföldei fegyvert szeretnéd a magadénak tudni?
(Fullánk, Gimli bárdja, Legolas íja stbstb)
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Brisa írta: A TolkienHU szervere nem állt le. A szinhaz.hu-n voltak problémák. (Ennél részletesebb, mélyebb és kimerítő választ tőlem ne várjatok...)
Lényeg ami lényeg, nem jött be a tolkien.hu és nem tudom, a pénteken ímélben feladott táborjelentkezésem megérkezett-e...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa