Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Több
19 éve 6 hónapja #256575 Írta: Alyr Arkhon
Lehet tudni miért állt le a szerver?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #256522 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Laurelen írta: az olyan dolgokat mint pl Tokien hu fórumok, zárt fórumok... lehet mozgatni? vagy hogy alapbeállításban zárva legyenek?

Igen, lehet. Az előbbihez admin kell (márha télleg fórumot akarsz mozgatni, és nem topikot), az utóbbit bármelyik moderátor megcsinálja.

Brisa

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 6 hónapja #256513 Írta: Laurelen
az olyan dolgokat mint pl Tokien hu fórumok, zárt fórumok... lehet mozgatni? vagy hogy alapbeállításban zárva legyenek?

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
19 éve 6 hónapja #256389 Írta: Olorin.papa
Én, a magam részéről szívesen látnám Szofi kérdőívének végeredményét itt a fórumon! :itscool:
Köszi!

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 6 hónapja #256354 Írta: Ille Lórien

Timona írta:

Brisa írta:

Phaedra/Namarie írta: Tudom, hogy az illetékesek fognak érte szeretni, de ha lehet, új szavazást kéne kiírni. Tavaly novemberben zárult le a legutóbbi.

Ötletek? Javaslatok?

- Melyik középföldei fegyvert szeretnéd a magadénak tudni?
(Fullánk, Gimli bárdja, Legolas íja stbstb)

Timona: ez jó ötlet, tetszik. Támogatom! Nem teszitek be?

"Elen síla lúmenn' omentielvo."

Több
19 éve 6 hónapja #256346 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Drágáim, várjuk a kidolgozott szavazós ötleteiteket a moderators@tolkien.hu -ra. A formai követelmények:

:arrow: Egy jól megfogalmazott, egyértelmű kérdés.
:arrow: Jól megfogalmazott válasz-lehetőségek. (A stbstb-iket nem fogadjuk el... :wink: )

A legjobb ötleteket a szavazós kategórán belül csodálhatjátok majd meg. :D

Namarie, Timona, várjuk az ötleteiteket szépen végiggondolva és kidolgozva a fenti mail címre.

Reméljük, a postaládánk jobbnál jobb ötletekkel lesz tele és 2 hetente/havonta nyithatunk új szavazásokat. Rajtatok múlik immár. :wink:

Brisa

Több
19 éve 6 hónapja #256342 Írta: Timona

Brisa írta:

Phaedra/Namarie írta: Tudom, hogy az illetékesek fognak érte szeretni, de ha lehet, új szavazást kéne kiírni. Tavaly novemberben zárult le a legutóbbi.

Ötletek? Javaslatok?

- Melyik középföldei fegyvert szeretnéd a magadénak tudni?
(Fullánk, Gimli bárdja, Legolas íja stbstb)

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
19 éve 6 hónapja #256325 Írta: Patiszon
Egy kérdés/kérés: Miért nincs szavazás? Olyan jó lenne már egy(kettő, három.. :) , hisz az utolsó még tavaly novemberben lett lezárva, azóta meg semmi...
(igen, tudom, volt egy a táborral kapcsolatban, de nem ilyen témájú szavazásra vágyom :) )

Egy lelkes szavazás-pártoló :)

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
19 éve 6 hónapja #256248 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Nimrodel (Melklerien) írta:

Kincső (Thilanna) írta: És ha nem kattintotok, hanem simán megvárjátok míg magűtól betölt a topic? Akkor is? :roll: :idea:

Az se nyert...

Kis türelmet, a mai nap folyamán megoldjuk a problémát. (Gyakrabban kéne ide járnom :oops: )

fqqdk írta: Csatlakozom a Jacopo Belbo kolléga profilján található mozgalomhoz: kérünk Rosszkívánságok topikot, normális indulatos flémek levezetéséhez, ne kelljen már mindig képmutatóskodni azoknak, akik anyázni akarnak, meg Angbandba küldeni másokat! :P

Flame topic pedig továbbra sem lesz. Ez fórum, nem boxklub. Ott tessék levezetni a fölös energiákat. Vagy esetleg tudom ajánlani a favágást.

• Anonymous
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 6 hónapja #256214 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Üdv, emtétések! :D A szociolingvisztika szemináriumi dogámhoz kell a kérdőív, ami fenn van a blogomon: lonnia@freeblog.hu . Minél gyorsabban minél többen kitöltitek és külditek el nekem a lonnia@freemail.hu -címemre, annál nagyobb esélyem van arra, hogy ne rúgjanak ki és legyen még ebben az évtizedben diplomám. Előre is köszi a segítséget: Szofi.

Ui.:
A kérdőív négy blokkból áll: az elsőben rólad és életkörülményeidről, a másodikban a Magyar Tolkien Társasághoz fűződő viszonyodról, a harmadikban kapcsolattartási szokásaidról, a negyedikben pedig nyelvhasználati szokásaidról kérdezlek. A válaszok közül válaszd ki (húzd alá) azt, amelyik igaz rád!

Több
19 éve 6 hónapja #256170 Írta: Gandalf
A Relax-tábor meghirdetése a főoldalon miért az Írások közé került és miért nem a Hírek közé?

Több
19 éve 6 hónapja #256135 Írta: Ecthelion

Felagund írta:

Ecthelion írta: Kérdés:
Miért nem tudok privát üzit küldeni?
Ha írok vkinek, akkor csak berakja kimenőbe, de nem küldi el, és át sem rakja elküldött mappába.

Egészen addig, amíg az illető meg nem kapja ;)

Ah most vettem észre, mekkora lámer vagyok :) De tényleg volt olyan, aki nem kapta meg 8O
Azért kösz ;)

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 6 hónapja #256131 Írta: Felagund

Ecthelion írta: Kérdés:
Ha írok vkinek, akkor csak berakja kimenőbe, de nem küldi el, és át sem rakja elküldött mappába.

Egészen addig, amíg az illető meg nem kapja ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 6 hónapja #256130 Írta: Ecthelion
Kérdés:

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 6 hónapja #256105 Írta: Namarie
Hirtelen ötlött fel, de még gondolkodom:
-Benned milyen érzéseket kelt a GyU (könyv! ) vége? (jó vége van, alapvetően rossz, stb)
- Valóban szükségszerű-e a tündék távozása?
-Melyik a kedvenc műved, írásod Tolkientől?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 6 hónapja #256099 Írta: Brisa

Ötletek? Javaslatok?

Brisa

Több
19 éve 6 hónapja #256096 Írta: Namarie
Tudom, hogy az illetékesek fognak érte szeretni, de ha lehet, új szavazást kéne kiírni. Tavaly novemberben zárult le a legutóbbi.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 6 hónapja #255770 Írta: Brisa

fqqdk írta: Csatlakozom a Jacopo Belbo kolléga profilján található mozgalomhoz: kérünk Rosszkívánságok topikot, normális indulatos flémek levezetéséhez, ne kelljen már mindig képmutatóskodni azoknak, akik anyázni akarnak, meg Angbandba küldeni másokat! :P

A moderátorok egységesen elutasították ezt a javaslatot, és azóta sem változott meg a véleményünk. Flémelni úgyszólván bárhol lehet, legalább ezt a kis szigetecskét őrízzük meg szépnek és jónak. :D

Brisa

Több
19 éve 6 hónapja #255765 Írta: Ecthelion

Vikil írta: Sindarin szótár?? Tud valaki?
Köszike!

Vikil :arrow: Nyelvek és írások topic ;)

Több
19 éve 6 hónapja #255759 Írta: Vikil
Vikil válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Sindarin szótár?? Tud valaki?
Köszike!

Több
19 éve 6 hónapja #255753 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Jó ötlet! :D Én spec szívesen elküldeném melegebb éghajlatra az atw.hut meg a nero progit. :D De ezt a kettőt nagyon. :P

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 6 hónapja #255752 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Csatlakozom a Jacopo Belbo kolléga profilján található mozgalomhoz: kérünk Rosszkívánságok topikot, normális indulatos flémek levezetéséhez, ne kelljen már mindig képmutatóskodni azoknak, akik anyázni akarnak, meg Angbandba küldeni másokat! :P

code a rat the monster on doom in it

Több
19 éve 6 hónapja #255575 Írta: Estel Adániel

olorin.papa írta:

Felagund írta: Tessék angolul tanulni (ha már a Professzor elkövette azt a meg nem bocsátható gazságot, hogy angolul írt) ;)

Köszönöm, kedves Felagund, én annakidején oroszul tanultam... :evil:

:arrow: Tolkien.RU ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 6 hónapja #255306 Írta: Ecthelion
Csatlakozom Olostahoz, és olorin.papahoz. Ha már valaki angolul, vagy más-nem magyar- nyelven idéz, akkor az tegye meg azt is, hogy pár mondatban összefoglalj a lényeget.

Több
19 éve 6 hónapja #255282 Írta: Olosta

Felagund írta: Tessék angolul tanulni (ha már a Professzor elkövette azt a meg nem bocsátható gazságot, hogy angolul írt) ;)

Azzal nincs baj, hogy eredetileg angol a szöveg, csak azzal, hogy nem fordítják le a kedves hozzászólók!
Nem kell tökéletes fordítás, csak úgy körülbelül, hogy mégis miről szól az idézett rész. Sokkal könnyebb lenne. Meg ha már valaki beteszi, bizonyára érti is, hogy mit idézett, tehát nem lenne nehéz pár mondatban összefoglalni a lényegét szvsz. :wink:
Nincs mindenki olyan fantasztikus nyelvérzékkel megáldva, hogy 3-4 vagy még több nyelvet beszéljen. Én személy szerint (és szvsz mások is vannak így vele) csak azért nem fogok megtanulni angolul, hogy eredetiben olvassam Tolkient. Ez túl nagy kérés azoktól, akik azzal is éveken át küszködnek, hogy egy idegen nyelvet (ami nem minden esetben az angol) úgy-ahogy megértsenek.

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
19 éve 6 hónapja #255232 Írta: Olorin.papa

Köszönöm, kedves Felagund, én annakidején oroszul tanultam... :evil:

Több
19 éve 6 hónapja #255230 Írta: Felagund
Tessék angolul tanulni (ha már a Professzor elkövette azt a meg nem bocsátható gazságot, hogy angolul írt) ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 6 hónapja #255221 Írta: Olorin.papa
Az igazán remek, hogy eredeti, magyarra még nem fordított Tolkien idézetekkel gazdagítják a hozzászólást, de Én, és még egypáran biztosan, NEM tudunk angolul.
Ezért arra kérem a T. hozzászólükat, hogy amúgy remek és mutatós angolnyelvű idézeteket legyenek szívesek némi-nemű nyersfordítással számunkra is érthetővé tenni.
Előre is köszönöm.

Több
19 éve 6 hónapja #255076 Írta: Coralie

Kincső (Thilanna) írta: És ha nem kattintotok, hanem simán megvárjátok míg magűtól betölt a topic? Akkor is? :roll: :idea:

Az se nyert...

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
19 éve 6 hónapja - 19 éve 6 hónapja #255052 Írta: Kincső
És ha nem kattintotok, hanem simán megvárjátok míg magától betölt a topic? Akkor is? :roll: :idea:

Máb: elvileg igen :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.798 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére