Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Több
21 éve 6 hónapja #122043 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

ÉSzAH írta: Ha merik vállalni, akkor a fórumokat offolják szét vele, ha nem, akkor priviben anyáznak.

ÉSzaH, rajtad kívül ilyet senki sem csinál! :lol:

Sorel írta: Ír kultúra, és vallás belefér - mert igenis, hogy felvetődnek ezekkel kapcsolatos gondolatok Tolkien művei kapcsán.

Svindler, csatlakozom Sorelhez. Nem olyan topicokról van szó, amiknek semmi köze Tolkienhez. A kelta, germán, stb. kultúra, mitológia az alapja Tolkien egész világának. Logikus, hogy ha erről a világról beszélünk, felvetődnek olyan kérdések, amik ezekre az alapokra vonatkoznak. Nem értem, miért ne lehetne ezeket a Tolkien.hu-n megbeszélni. Hasonló a helyzet a vallással: Tolkiennel kapcsolatban folyton felmerül a kérdés, hogy hogy is állt a vallással. Óhatatlan, hogy ha ilyesmiről beszélünk, általános vallási kérdésekre terelődjön a szó.

Svindler, vedd észre hogy valójában ugyanazt akarjuk! Telcontarral nem azért kértük az új topicok megnyitását, mert OFFolni akarunk, hanem éppen azért, hogy csökkentsük az OFF mennyiségét a jelenlegi topicokban. Ha nem lesznek új topicok, akkor is mindenki el fogja mondani, amit ezekről a dolgokról gondol, a meglevő topicokban szétszórva. Ettől csak több lesz az OFF, és nehezebb lesz a moderátotok dolga. Ha lesznek új topicok, akkor egyrészt sokkal könnyebb lesz áttekinteni az egyes témákat, másrészt könnyebb lesz kiszűrni azt, ami tényleg OFF. Szerintem ez mindenkinek csak jó lehet.

Különben nem értem, miért húzódoztok ennyire a topicnyitástól? A jelenlegi topicstruktúrában a topicoknak legalább a fele OFF, ha úgy vesszük, hogy minden OFF, ami nem közvetlenül Tolkienre illetve a műveire vonatkozik. Nem is beszélve a teljesen OFF topicokról. Arra akarok kilyukadni, hogy nem világos, mi alapján dől el, megnyílhat-e egy új topic vagy sem. A fórumozókban az a benyomás keletkezhet, hogy a Gazdák ezt teljesen önkényesen döntik el. Minden tiszteletem azoké, akik a szabadidejük nagy részét arra áldozták, hogy létrehozzák ezt a site-ot és ezt a fórumot, de ez akkor se lenne szerencsés.

Namarie írta: Van egy csomó ténylegesen ír kultúrával foglalkozó honlap. Miért ne lehetne odavinni a témát, és ott javasolni, hogy nyissanak egy Tolkien és az ír kultúra kapcsolatával foglalkozó topicot?

Namarie, ezt tényleg meg lehetne tenni, sőt, akár egy saját fórumot is létrehozhatnék erre a célra (a tárhelyem és a tapasztalatom megvan hozzá, az egyik saját site-omon is pontosan ilyen phpBB fórum fut), de pontosan ezt szeretnénk elkerülni, ui. nem akarjuk szétrángatni a Társaságot. Ha lenne egy új Fórum, a társaság egy része átszokna oda, és a végén két párhuzamos Fórum, sőt, talán két párhuzamos MTT lenne az eredmény.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #122006 Írta: Namarie

E. Eia Ayna írta:

Dace írta: Egyébként, tényleg olyan durva a helyzet a fórumon, mint mondjátok? Én azt hittem, hogy Svindler épp azért alakította át ilyenné a fórumot, hogy "ne lehessen" chattelni. Habár nekem nem volt alkalmam használni az előző fórumot. :roll:

Hát... hogymondjam... nem ragaszkodtunk túlsdágosan a témához... vagy inkább mondjam azt, hogy ritka volt az olyan topic ahol a témánál maradtunk? :evil3: Persze akkor még régebben voltunk... és mások.. és valahogy nem (mindig) volt kedvünk a témáról beszélgetni :evil3:

Szerintem most nem az a legfőbb gond, hogy menyire maradunk a témánál vagy nem, illetve igen, de egy bizonyos szempontból. Az igazi probléma nem az, hogyha pl. valamelyik topicban elkezd valaki a tündeszabókról elmélkedni, akárholis legyen , hanem , hogyha valaki ellentmond annak, amit mondott, akkor az illető, akinek ellentmondtak, kapásból személyes sérelemnek veszi, holott az a másik nem annak szánja, és ebből kitör a balhé, mert a kettő viaskodik, valaki csitítaná őket, stb, stb..És EKKOR van , hogy igazán eltértünk a témáról, és ez megy már mindenki agyára, valamint, hogy ennek következtében két értelmes hozzászólásért át kell gázolni egy egész anyázós csatatéren..

Erre létezik megoldás: megtanulni vitatkozni. Ezt itt is meg lehet tenni, csak annyit kell/ene/ megérteni, hogy az ellentmondás, az ellenvélemény és a kritika , NEM személyes sértés.

Mint ahogy az sem, amikor az ember beír egy témában, és ráírják, hogy x oldallal előb volt róla szó, nézzen ott utána, vagy rákérdeznek a mondandója forrására, esetleg azt mondják, hogy ez a téma nem ide való.

Az Ír kultúra- topicra lenne egy javaslatom: van egy csomó ténylegesen ír kultúrával foglalkozó honlap. Miért ne lehetne odavinni a témát, és ott javasolni, hogy nyissanak egy Tolkien és az ír kultúra kapcsolatával foglalkozó topicot??

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #122004 Írta: Penngaladiel
Pontosabban Svindler és az általános moderátorok, a topikgazdák nem nyithatnak új topikot. És ez jól is van így.

Több
21 éve 6 hónapja #121999 Írta: Dace
Dace válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
De hát így is csak Ő tud és a topic-gazdák, nem?!

Több
21 éve 6 hónapja #121994 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

svindler írta: Ha pedig azt mondom, OK engedek, es megnyitok 1-2 topicot ami tulsagosan nem kotodik Tolkien-hoz, de tobbeknek igenye van ra, akkor holnap milyen jogon mondok nemet egy hasonlo keresre, mikor pl 4-en kerik, hogy nyissunk Forma-1 topicot? Hol a hatar?

Szerintem pontosan lehet tudni, hol a határ. Ír kultúra, és vallás belefér - mert igenis, hogy felvetődnek ezekkel kapcsolatos gondolatok Tolkien művei kapcsán -, de Forma 1, görög országi utazások, és on-line telefonkönyv nyilván nem. De kétlem, hogy bárki ilyesmire vágyna.
Mint ahogy azt sem támogatom, hogy bárki nyithasson topicot. Nyissál te, és azon az alapon, hogy te vagy a főnök. De vedd figyelembe az értelmes igényeket.

Több
21 éve 6 hónapja #121991 Írta: E. Eia Ayna

Dace írta: Egyébként, tényleg olyan durva a helyzet a fórumon, mint mondjátok? Én azt hittem, hogy Svindler épp azért alakította át ilyenné a fórumot, hogy "ne lehessen" chattelni. Habár nekem nem volt alkalmam használni az előző fórumot. :roll:

Hát... hogymondjam... nem ragaszkodtunk túlsdágosan a témához... vagy inkább mondjam azt, hogy ritka volt az olyan topic ahol a témánál maradtunk? :evil3: Persze akkor még régebben voltunk... és mások.. és valahogy nem (mindig) volt kedvünk a témáról beszélgetni :evil3:

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
21 éve 6 hónapja #121909 Írta: amanibhavam
valószínűleg csak szerencsétlenül sikerült a megfogalmazás - ne vedd a lelkedre, mindenkinek vannak rossz és még rosszabb napjai

nekem is az a véleményem, hogy aki nem Tolkienről és világáról szóló dolgokról akar beszélgetni, keressen fel egy általános célú fórumot - Index, origo, akármi -, nyisson ott egy topikot, azokon aztán tényleg minden elfér

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 6 hónapja #121856 Írta: Dace
Dace válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Szervusztok!

Svindler: Én komolyan nem akarok számon kérni senkitől semmit, főleg nem a főnöktől, nem tudom miért mondott ilyet Brisa nekem. :roll:

Namarie:Nem értem, hogy miért mondod, hogy bocsánat a hosszú off-ért, amikor ez teljes mértékben ide tartozik? :confused2: (Az off az amit én csinálok most :D )

Dín: Komolyan mondom, nagyon sajnálom, hogy épp a nyelvek és írások topicban bonyolítottam le a "hogyan kell kitörölni a táblázatot a szótárból"
címő akciómat, csak már teljesen tanácstalan voltam, és nem tudtam kihez fordulni.
Ezért pofátlankodtam bele olyan brutálisan. Persze azért merem remélni, hogy nem csak rám értetted. Csak azért, mondom ezt el itt mert nem akrarok mindenkitől privátban bocsánatot kérni. Habár, ha tényleg annyira durva volt, amanitól illene. :confused2:
Egyébként, nem tudom észrevetted-e, de már elég régóta nem írtam a topicba. És miért?! Mert nem volt a témához tartozó hozzászóláso. Úgy tűnik, hogy használt a nevelésetek. :roll:

Egyébként, tényleg olyan durva a helyzet a fórumon, mint mondjátok? Én azt hittem, hogy Svindler épp azért alakította át ilyenné a fórumot, hogy "ne lehessen" chattelni. Habár nekem nem volt alkalmam használni az előző fórumot. :roll:

És most kérek elnézést az OFF-ért, habár szerintem ez is jöhetett ide.

Több
21 éve 6 hónapja #121828 Írta: Namarie

Dínchamion írta: Az jutott eszembe - amit igazából az új tolkien.hu-s topicba kellene írnom, de mindegy, úgyis fellendült itt az élet -, hogy ha már a honlap átalakul, akkor alakuljon át a fórum is. :idea:

Arra gondolok, hogy a topicok tetején ki lehetne írni, miről is szól a téma, és sokkal, de sokkal keményebb moderátori jelenlétet is meg lehetne valósítani (egy figyelmeztetés, utána pedig lépések). 8O

Ez persze csak egy ötlet, a magam részéről ritkán találkozom moderátori aktivitással, eddig hála istennek :wink: , mostanában viszont nagyon kéne a Középfölde szekcióba néha. :roll:

Ha meg nem lehet, akkor marad így, ahogy van. Igazság szerint ez még nem annyira vérlázító (és ez most természetesen nem felhívás keringőre :!: ), el lehet viselni, csak csöppet idegesítő néha.

Uff:

Off: Dín: finoman fogalmaztál. Rohadtul idegesítő, sőt, mondanék más jelzőt is, csak nem illik.

Én, amikor 2002. okt. 11-én minden bátorságomat összeszedve regisztráltam , azért jöttem, mert azt gondoltam, hogy itt egy intelligens, művelt társaság van, és Tolkiennel foglalkozik, mégpedig értelmes színvonalon /értsd: nemcsak az megy, hogy pl. Legolas milyen szép/.

Akkoriban még jellemző volt az abszolút tolerancia, és egy-két kisebb dologtól eltekintve a kulturált vitatkozás, valóságos felüdölés volt ide járni.

Ezzel szemben ami most van, az néha förtelmes. El lehet gondolkodni a kérdésen: "hogyan jutottunk idáig?"

Személyes javaslatom: aki nem érzi úgy, hogy tud indulatok és mások sértesgetése nélkül, toleránsan társalogni, vitatkozni, az tanuljon meg, /nehéz, de nem lehetetlen/ vagy ne jöjjön ide. Mindenkinek van épp elég baja, semmi szüksége arra, hogy a nyugalomra szánt idejét feldúlják.

A Moderátorokat kérem, hogy ne sértődjenek meg, de szerintem nem ártana egy kicsit keményebb kézzel fogni a társaságot. Nem azt mondom, hogy tőletek telhetően nem végzitek jól a munkátokat, hanem azt, hogy a Ti türelmeteknek is legyen már vége. Szerintem nem kéne több két rendtételnél, hogy minimum egy évre rend legyen. /Erre több példa is volt a filmes topicokban/

A többieknek: azon se ártana elgondolkodni, hogy kis társaság ez ahhoz, hogy nyilvánosan utálva egymást menjünk mindenki agyára, még azéra is, akit az épp aktuális konfliktusok nem érintenek.

A chaten néhányan már sikeresen elérték, hogy menekülnek onnan az emberek, mégpedig régi fórumozók. Ha lehet, ez itt ne legyen már így..

Elnézést a hosszú offért, és még egyszer: SENKIT nem akartam se megbántani, se megsérteni, ha véletlenül sikerült, bocsánat érte.

Több
21 éve 6 hónapja #121796 Írta: Gandalf
Szerencsétek van Svindlerrel, hogy ennyire türelmes veletek. Én ha idétlen topicokat látok Völgyzugolyon, kérdezés nélkül törlöm, s nem érdekelnek a rinyálások... :twisted: :twisted: :twisted:

De hát ezt csak az értheti meg, akinek van honlapja vagy fóruma... :roll:

Több
21 éve 6 hónapja #121789 Írta: svindler
Moderalas:
Nem veleltelnul lettek kinevezve Topic gazdak. Ha egy topicnak van gazdaja, akkor annak illene figyelnie ra. Ot (is) kellene noszogatni ha egy topicban gondok vannak. Ha nem er ra, vagy nem akarja csinalni, akkor szoljatok, ki lehet nevezni mast - akar segitonek, akar helyette.
Ha ugy erzitek, hogy gazdara lenne szuksege egy olyan topicknak aminek meg nincsen akkor szinten irjatok.
Alatalanos moderatorokat azert nem akarok kinevezni mert ugyse tudjak az osszes topicon rajta tartani a szemuket. A Topic gazda pedig szerintem olyan valaki aki sziven viseli a topic sorsat es a jogai is megvannak ahhoz hogy rendet tartson.

Több
21 éve 6 hónapja #121788 Írta: svindler
Dace:
A tolkien.hu soha nem fog elkeszulni ;) Ugyanis nem hiszem, hogy valahi is ugy fogom erezni kesz van.
Sajnos utobbi idoben nagyon lassan halad. Regebben lazabb munkahelyem volt, es napi 2-3 orat is raertem foglalkozni a lappal, meg volt otthon netem.
Most orulok, hogy ha van heti 2-3 oram (arra se eleg hogy fel szememet a forumon tartsam), plusz nincs netem otthon.
Idokozben a munkahelyi gepem tonkre ment, tegnap kaptam ideiglenesen egy gepet, amit aztan mar vissza is vettek, es most egy masik geprol tudtam feljonni a netre.
Ha tudsz PHP-hez, HTML-hez, MySQL-hez, JavaScript-hez erto embert aki megbizhato, es ingyen hajlando fejleszteni az oldalt szolj.

Amugy igyekszem, de egyedul keves vagyok.

Uj topic:
Igaz Telcontar, hogy el kellene donteni, hogy most Tolkien forum vagy Tolkien kedvelok foruma.
Szerintem elobbi. Ugyanis utobbiba barmi belefer - akkor mar akar barki nyithatna topicot arrol amirol csak akar. A Vallas szerintem jol megfer a Gondolatokban (amugy az a topic eredetileg ezert lett letrehozva). Bizonyara mas topicokban is talalnak dominans szalakat, amiket erdemes lenne attenni egy ujba, pl "Szebb-e Elijah mint Orlando?" (lehet most nincs ilyen, de lehetne - bizonyara a regi forumozok emlekeznek ilyenekre...)
Ha pedig azt mondom, OK engedek, es megnyitok 1-2 topicot ami tulsagosan nem kotodik Tolkien-hoz, de tobbeknek igenye van ra, akkor holnap milyen jogon mondok nemet egy hasonlo keresre, mikor pl 4-en kerik, hogy nyissunk Forma-1 topicot? Hol a hatar?
Igaz, mar van par topic ami ebbe a kategoriaba esik. Utolag nezve hiba volt engedni anno. De letorolni nem akarom oket most mar, az is hiba lenne.

Szerintem nem akarunk univerzalis weblap lenni. Valoszinuleg nem lesz flash jatek gyujtemenyunk, vicclapunk, politikai hir rovatunk, es gorogorszagi nyaralasokat sem fogunk hirdetni, online telefon konyvet sem fogunk uzemeltetni.
Nem az a celja a lapnak, hogy minden tekintetben kiszolgalja annak az igenyeit aki ide latogat.
Van elet a tolkien.hu-n kivul is. Nem akarok senkit elzavarni, de ha recepteket akarsz olvasni akkor latogass a www.konyhaweb.hu cimre.

Ez az en velemenyem. Vitatkozni persze lehet vele :)

Több
21 éve 6 hónapja #121784 Írta: Dínchamion
Az jutott eszembe - amit igazából az új tolkien.hu-s topicba kellene írnom, de mindegy, úgyis fellendült itt az élet -, hogy ha már a honlap átalakul, akkor alakuljon át a fórum is. :idea:

Arra gondolok, hogy a topicok tetején ki lehetne írni, miről is szól a téma, és sokkal, de sokkal keményebb moderátori jelenlétet is meg lehetne valósítani (egy figyelmeztetés, utána pedig lépések). 8O

Ez persze csak egy ötlet, a magam részéről ritkán találkozom moderátori aktivitással, eddig hála istennek :wink: , mostanában viszont nagyon kéne a Középfölde szekcióba néha. :roll:

Ha meg nem lehet, akkor marad így, ahogy van. Igazság szerint ez még nem annyira vérlázító (és ez most természetesen nem felhívás keringőre :!: ), el lehet viselni, csak csöppet idegesítő néha.

Uff:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
21 éve 6 hónapja #121777 Írta: ÉSzAH

Oisin írta: Flame törölve.
A moderátorok jól működnek! :itscool:

Nem volt flame!
És igen, a moderátorok jól működnek. Néha magukkal szemben is kritikusak, ellentében sokakkal, akik csak másoknak szólnak be. Ha merik vállalni, akkor a fórumokat offolják szét vele, ha nem, akkor priviben anyáznak.

ÉSzAH

"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/

Több
21 éve 6 hónapja #121768 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Dín: én ezt inkább nem chatelésnek mondanám, hanem flame-nek, burkolt keretek között...
Tudom, hogy ez is off, de kikívánkozik belőlem, sorry érte. :oops: Legfeljebb később kitörlöm.

Azt elmúlt hetekben, hónapokban olyan szinten burjánzott el itt a fórumon is az "anyázás", hogy elképesztő. Lehet, hogy trágár, szleng kifejezéseket nem lehet használni, mert a rendszer nem engedi, de anélkül is egymásnak lehet esni - méghozzá elég durván. Ha valaki ír valami olyat, ami a többieknek nem tetszik - teljesen mindegy, hogy milyen megfontolásból -, rögtön letámadják, lehurrogják, és vérre menően védik a maguk igazát. Ami persze rögtön "anyázáshoz" vezet.
Ez egy fórum, értsétek már meg végre!
Szabad véleménynyilvánításra és kötetlen beszélgetésre találták ki -bizonyos keretek között -, azért, hogy együtt lehessen megbeszélni Tolkient és műveit.
Ez NEM egy munkahely, egy iskola, itt nem kell semmit sem bizonyítani, nem kap senki sem rossz osztályzatot és nem fogják kirúgni, ha valamit elbaltázott!!
Azt hiszem, az élet minden területén éppen eleget szivatják az embert, nincs szükség arra, hogy még a szabadidejében is füstölögjön. :rmad2:

Ha csak egyetlenegy fórumozó társam is elgondolkozik ezen egy pillanatra, már akkor is megérte ezt ide beírnom...

Több
21 éve 6 hónapja #121753 Írta: Dínchamion
Én meg esküszöm, hogy írni fogok Svinnek és/vagy Ancalimonnak, hogy ha beindul az új tolkien.hu, moderátori jogokat kérek... :? Kezd piszkosul idegesíteni az újabban egyre gyakoribb chatelés.

[size=9:2mu0144s](Csak zárójelben és kisbetűvel két megjegyzés, anonim célközönséggel: 1. ez a fórum amúgy sem támogatja a chatelős bejegyzéseket, miért vannak mégis, akik nem tudják megállni?! ; 2. tényleg nagyon nehéz lenne a legalapvetőbb netikettes elveket betartani, és ha elkerülhetetlen az off (nem mindig az, sőt!), akkor jelezni, hogy a korlátozott idővel és sebességgel megvert júzer skippelhesse ezeket??)[/size]

Üdv:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
21 éve 6 hónapja #121730 Írta: Dace

Namarie írta: OFF: Kedves Dace: bármikor, nagyon szívesen. De én nem azt mondtam, hogy OTT KÉRDEZZ, hanem azt, hogy ott OLVASS, mert akkor esetleg nem kell kérdezned, mivel megvan a válasz, így tennenmagadnak takarítasz meg időt és energiát. .

Félre ne érts, nem rosszindulatból mondtam!!

az egyetlen, amit nem akartam megkérdezni, mert tudom, hogy nincs rá válasz, az az, hogy kb mégis mikor készül el

ne értsétek félre, eszem ágában sincs megkérdezni

Több
21 éve 6 hónapja #121728 Írta: Namarie
OFF: Kedves Dace: bármikor, nagyon szívesen. De én nem azt mondtam, hogy OTT KÉRDEZZ, hanem azt, hogy ott OLVASS, mert akkor esetleg nem kell kérdezned, mivel megvan a válasz, így tennenmagadnak takarítasz meg időt és energiát. .

Félre ne érts, nem rosszindulatból mondtam!!

Több
21 éve 6 hónapja #121712 Írta: Dace

Namarie írta: Kedves Dace, és mindenki, aki nem érti, mi van az új fórummal: Közösség, Új Tolkien-fórum topic. Ott lehet információt kapni.

köszönöm az értékes tanácsot :confused2:, de at hiszem itt az óhaj, sóhaj, kérdés topicban is fel tudom tenni az kérdéseimet... :wink:

OFF

Brisa: nem lett volna elég, ha csak egy privátban alázol meg? :confused2: :wink:

Több
21 éve 6 hónapja #121693 Írta: Namarie
Kedves Dace, és mindenki, aki nem érti, mi van az új fórummal: Közösség, Új Tolkien-fórum topic. Ott lehet információt kapni.

Több
21 éve 6 hónapja #121622 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Svin üzeni, hogy csúszik a költözés, mert a gépe felmondta a szolgálatot.

A javításig élvezzétek a fórumozás örömeit. :wink:

Dace írta: És ha jól emlékszem nem Svindler, vagy Varda, vagy én nem tudom, kik vannak a nagyok között, mondta, hogy ma indul. De akkor miért mondja, ha nem indul, vagy ha nem vesz részt az elkészítésében. Ezt éppen nem tudom, tehát ha nem igaz, akkor kérem szíves elnézését.
És különben sem piszkálok senkit. Nem kérdeztem meg ugyanazt 20-szor, hogy mikor lesz már kész, mikor lesz már kész, hanem azt hogy miért lett beharangozva :confused2:
Vagy lehet éppen akkor kérdezgetném Őt/Őket, ha csak annyit mondanának hogy hamarosan?! Ebbe ne menjünk bele.
A lényeg az, hogy itt az emberek [size=9:k4ei0p9b]nem átallnak leszólni a másikat![/size]

Dace, azért szólnak le téged, mert rossz a stílusod. Számonkérő...

Egy megbeszélésen lett rögzítve a máj. 12-ei időpont. Svin, Ancalimon és Batti jelölték ki ezt a napot. Batti hirdette meg. De nem jött össze, mert Ancalimon is elfoglalt ember, és Svin is. Ráadásul amilyen gonosz nőszemély vagyok, olyanokra szoktam vágyni, hogyha Svinnek van egy kis szabad ideje, azt ne a gép előtt töltse, hanem velem. És Svin - olyan jogcímen, hogy szeret - szívesen lemond a billentyűpüfölgetés örömeiről azért, hogy együtt lehessünk.
Ancalimonnál hasonlóképpen. Csak ott egy másik lánynak vannak hasonló vágyai. :D
Remélem, most már értesz mindent...

Úgy látom, el kell dönteni, hogy ez egy Tolkiennel és műveivel foglalkozó fórum, vagy egy, Tolkien műveit kedvelő (nyitott) társaság fóruma.

Svin véleménye mindig is az volt, hogy ez egy TOLKIEN-FÓRUM. Azóta sem látja másképp...

Én magam azt gondolom, hogy a vitát nem a moderátoroknak, nem is a topikgazdáknak kell eldöntenie, de még Svinnek sem egymagában, hanem az MTT-nek. Elvégre ez az ő hivatalos honlapja. A Társaság döntse el, hogy Tolkien vagy a közösség e a fontosabb, illetve, hogy megférnek-e ezek egymás mellett.

Vic, szerintem ez a fórum áttekinthetőbb, mint a régi. A topikgazdás módszerrel (plána, ha mindegyik szobának lesz végre gazdija) pedig elvileg már nem lesz szükség a "nagy moderátorokra". (Amúgy nekem most is zöld a fórumom, a profilban te is be tudod állítani. :wink: )

Brisa

Több
21 éve 6 hónapja - 21 éve 6 hónapja #121609 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán
Flame törölve.
A moderátorok jól működnek! :itscool:

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 6 hónapja #121584 Írta: Telcontar

Vic írta:
Régebben rengeteg topicot rendszeresen látogattam, mert figyelemmel tudtam kísérni a bejegyzéseket, lehetett követni, hogy hol, mit írtak be. (Gondolok itt most a "régi, zöld fórumra")
Most azonban már annyi a topic, hogy képtelenség átlátni az egészet - vagy legalábbis 24 órás netidőt igényelne folyamatosan.

Most, hogy folyamatosan a neten dolgozom, be tudok tekinteni olyan témákba is, amelyekbe korábban sosem mentem (az ottaniak nagy bánatára, gondolom). :) Sok helyütt folyik érdekes tárgyalás és sok olyan fórumozót látok, akik a Közösségben (ahol legtöbbet vagyok) nemigen fordunak meg. De ha ezeket a témákat összevegyítenénk, teljesen átláthatatlan lenne a topic. Én inkább kevés emberrel tartom a fórumon át a kapcsolatot, de azoknak jól átlátom a bejegyzéseit. Néha így is bonyolult egy több szálon futó vita egyetlen témán belül. De sajnos sokszor azért nem fejtek ki egy felvetett kérdésre vonatkozó választ, mert erősen off lenne, pedig sokakat érdekelne, akik olvassák, viszont ha erről elindul a beszéd, az erdeti téma eltűnik a topicból és ezt nem szabad hagyni. Én ezért állok ki a bővítés mellett.
A más fórumokra való járás tényleg nem az igazi, olyan jó, ha minden egy helyen van... (és a látogatottságot is növeli...)

Az embernek vannak úgynevezett "kedvenc" topicjai - gondolom, ezzel Ti is így vagytok - amelyeket rendszeresen, vagy legalábbis, ha ideje engedi, minél gyakrabban elolvasgat, hozzászól a témához stb.
Ha még újabb és újabb topicok nyílnának, ez a helyzet még inkább rosszabbodna. A fórumozók lekorlátoznák magukat még kevesebb topicra, mert már egyszerűen 24 óra is kevés lenne, hogy hozzászóljanak mindenhez, ami érdekli őket. Akkor már inkább a személyes találkozó, vagy a privi a megoldás, nem?

Több
21 éve 6 hónapja #121571 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

Telcontar írta: Szerintem van igény új fórumokra (persze nem ész nélkül), és erről (szerintem) elsősorban a topicgazdákat kell megkérdezni.

Lehetséges, hogy valóban ez lenne a megoldás. :roll:
Svindler rövidesen beindítja az új tolkien.hu-t, és szerintem utána nyugodtan megkereshetitek privivel vagy egy e-maillel, hogy mit szól hozzá. Ő itt a Főnök, mi csak moderálunk.

Sorel írta: A Tolkien.hu forumozói köre olyan mint egy klub, egy baráti társaság.
És nem mindenki tud elmenni a találkozásokra, rendezvényekre (Pl. mert rengeteget dolgozik)
Miért ne lehetne akármiről beszélni?
Miért ne lehetne annyi topic, amennyire igény van?
Olyan jó olvasni, ahogy fiatalok értelmes dolgokról beszélgetnek, vitatkoznak. Lehet, hogy van ír kultúra topic más oldalakon, de kinek van kedve, és ideje állandóan ilyesmit keresgélni?
Ha itt felmerül egy téma iránti igény, miért ne lehetne itt, egy külön topicban megvitatni? A moderátoroknak élvezni kellene, hogy ennyi állandó tag van, és ilyen érdekes viták.
Ezt a fórumot ez a társaság élteti, tehát ennek a társaságnak az igényeit kellene kielégíteni.

Régebben rengeteg topicot rendszeresen látogattam, mert figyelemmel tudtam kísérni a bejegyzéseket, lehetett követni, hogy hol, mit írtak be. (Gondolok itt most a "régi, zöld fórumra")
Most azonban már annyi a topic, hogy képtelenség átlátni az egészet - vagy legalábbis 24 órás netidőt igényelne folyamatosan. Az embernek vannak úgynevezett "kedvenc" topicjai - gondolom, ezzel Ti is így vagytok - amelyeket rendszeresen, vagy legalábbis, ha ideje engedi, minél gyakrabban elolvasgat, hozzászól a témához stb.
Ha még újabb és újabb topicok nyílnának, ez a helyzet még inkább rosszabbodna. A fórumozók lekorlátoznák magukat még kevesebb topicra, mert már egyszerűen 24 óra is kevés lenne, hogy hozzászóljanak mindenhez, ami érdekli őket. Akkor már inkább a személyes találkozó, vagy a privi a megoldás, nem?
A kötetlen személyes beszélgetésre mindig voltak - és gondolom, hogy lesznek is - lehetőségek a fórumozók között. Szerintem ez teszi valóban különlegessé a tolkien.hu-t. Nem "arcnélküli" emberek beszélgetnek egymással, hanem szinte mindenki mindenkit ismer.

Azt is figyelembe kell venni, hogy voltak - és valószínűleg lesznek is - olyan topicok, amelyek egy idő után feleslegessé váltak, mert mondjuk a téma aktualitását vesztette, viszont arra a néhány hónapra valóban szükség volt rájuk az egyeztetések stb. miatt. Ezt nem lehet kikerülni, ezekre a topicokra valóban szükség van.

Több
21 éve 6 hónapja #121532 Írta: Telcontar
Úgy látom, el kell dönteni, hogy ez egy Tolkiennel és műveivel foglalkozó fórum, vagy egy, Tolkien műveit kedvelő (nyitott) társaság fóruma. Előbbi esetben talán még a mostani számú topicra sincs feltétlen szükség, utóbbi esetre viszont csak azt tudom idézni, amit most kell megtanulnom az innovációról: "Az innováció az igények új, magasabb szintű kielégítése." Szerintem van igény új fórumokra (persze nem ész nélkül), és erről (szerintem) elsősorban a topicgazdákat kell megkérdezni.

Több
21 éve 6 hónapja #121530 Írta: Oisin

ÉSzAH írta: Ez egy Tolkien fórum. Ennek ellenére beszivárogtak olyan, nem vagy csak igen tágan kapcsolódó témák, mint a Star Wars vagy az állatok. Ezeket muszáj volt létrehozni, mert olyan mértékű offot generáltak, hogy több topik áttekinthetőségét veszélyeztették. Valamilyen szinten kényszermegoldások voltak, de ezek számát érthető okokból nem szeretnénk szaporítani.

Kedves ÉSzaH,

Akármennyire igyekszem, nem tudok veled egyetérteni, kivéve a Flame-et illetően. Akkor a fentiek alapján az a megoldás, hogy olyan mértékű offot kell generálni ami több topic áttekinthetőségét veszélyezteti? Meg tudjuk oldani. De szerintem(tünk) az a jobb megoldás, ha megbeszéljük, és nem hozunk senkit kényszerhelyzetbe. Ahogy Sorel is írta: ez egy baráti társaság, és ha nem muszály, nem szeretnénk szétszakadni több különálló fórumra. Nem értem, miért ne lehetne néhány új topic, amikor a Star Warsnak pld. semmi köze sincs Tolkienhez, mégis van, ellentétben pld. az Ír kultúrával (én éppen erről a kapcsolatról írtam 30 oldalas egyetemi dolgozatot).

Üdv, Oisin

Több
21 éve 6 hónapja #121518 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz a Tolkien.HU kapcsán

ÉSzAH írta: (....) abban egyeztünk meg, hogy a fórumot igyekszünk a lehető legszűkebben Tolkien közelében tartani. Igazatok van abban, hogy olyan témák, mint a vallás vagy kultúra nem állnak messze tőle, de ha már itt tartunk, akkor lehetne akár egy "Oxford" vagy egy "pipa" téma is itt, a fórumon.

A Tolkien.hu forumozói köre olyan mint egy klub, egy baráti társaság.
És nem mindenki tud elmenni a találkozásokra, rendezvényekre (Pl. mert rengeteget dolgozik)
Miért ne lehetne akármiről beszélni?
Miért ne lehetne annyi topic, amennyire igény van?
Olyan jó olvasni, ahogy fiatalok értelmes dolgokról beszélgetnek, vitatkoznak. Lehet, hogy van ír kultúra topic más oldalakon, de kinek van kedve, és ideje állandóan ilyesmit keresgélni?
Ha itt felmerül egy téma iránti igény, miért ne lehetne itt, egy külön topicban megvitatni? A moderátoroknak élvezni kellene, hogy ennyi állandó tag van, és ilyen érdekes viták.
Ezt a fórumot ez a társaság élteti, tehát ennek a társaságnak az igényeit kellene kielégíteni.

Emellett persze, köszönjük a rengeteg befektetett energiát és időt.

Több
21 éve 6 hónapja #121507 Írta: Dace

amanibhavam írta: talán azért, mert akik készítik, a szabadidejükben készítik... és abból mindig kevesebb van, mint amennyi elég lenne
nem kéne őket piszkálni, nem olyan könnyű egy website-ot összerakni, pláne, hogy az minőségileg jobb is akar lenni, mint a jelenlegi

azért is mondtam, hogy nem akarok senkit megsérteni...
Tudom, hogy a szabadidejükben készítik és a Nyelvek és írások topicba írtam is egy ehhez kapcsolódó furcsa , megköszönő hozzászólást, nem tudom emlékszel-e :confused2:
És ha jól emlékszem nem Svindler, vagy Varda, vagy én nem tudom, kik vannak a nagyok között, mondta, hogy ma indul. De akkor miért mondja, ha nem indul, vagy ha nem vesz részt az elkészítésében. Ezt éppen nem tudom, tehát ha nem igaz, akkor kérem szíves elnézését.
És különben sem piszkálok senkit. Nem kérdeztem meg ugyanazt 20-szor, hogy mikor lesz már kész, mikor lesz már kész, hanem azt hogy miért lett beharangozva :confused2:
Vagy lehet éppen akkor kérdezgetném Őt/Őket, ha csak annyit mondanának hogy hamarosan?! Ebbe ne menjünk bele.
A lényeg az, hogy itt az emberek [size=9:2gcb0305]nem átallnak leszólni a másikat![/size]

Több
21 éve 6 hónapja #121492 Írta: amanibhavam
talán azért, mert akik készítik, a szabadidejükben készítik... és abból mindig kevesebb van, mint amennyi elég lenne
nem kéne őket piszkálni, nem olyan könnyű egy website-ot összerakni, pláne, hogy az minőségileg jobb is akar lenni, mint a jelenlegi

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 6 hónapja #121465 Írta: Dace
Ma 12-e van ugye?!
Lenne egy kérdésem. Miért lett beharangozva az új oldal, 12-ére ha este 9-kor még nem indult el? :confused2:
Nyilván én vagyok türelmetlen.
[size=9:lgpilz9b]nem akarok senkit megsérteni[/size]

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.779 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére