- Köszönetek: 0
Társalgó
- Virág
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Ratzkha
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Keretjáték
Fernaco vagyok, Heiwa nagynénikém fiatalabb unokaöccse. Engem tartanak a család kardforgatói közül a legfelvágottabbb nyelvűnek és szónokai közül a legjobb kardforgatónak; a család sarjai közül pedig a legnyughatatlanabbnak. Mindegyiket büszkén vállalom.
Ha családunk valamilyen veszélyesebb vállalkozásra vetemedik, sokszor személyes jelenlétem (és leleményes cimboráimé) a garancia, hogy az ügylet sikerrel jár. Persze mélyen hiszek a meggyőzés erejében, az értelmes párbeszédben és a vérontás feleslegességében - de mikor ne fordulhatna elő olyan helyzet, amikor az ember jobban kell bízzon a saját kardjában, mint a tárgyalópartner szavában?
Népünk nevét fémjelző titkos tudással úgy vagyok, hogy egy hajmeresztő mutatványhoz használni jobban szeretem, mint tovább gyarapítani ódon könyvtárszobák poros tekercseit böngészve. A vigasságokat és sürgés-forgást pedig mindennél jobban kedvelem, ezért különös örömmel kísérem nagytiszteletű Heiwa nénikémet Vásárfalvára.
Polgárilag: Bálnt, de emtététáborokban szigorúan csak Ratzkha, amit úgy ejtesz, mint a birkát. 23 vagyok, most nyáron diplomáztam politológiából, és ennek megfelelően nagyon érdekelnek a társadalomtudományok, a társadalomlélektan és az egyéni is.
Oda vagyok a fizikai cselekvés minden formájáért a sziklamászástól a labdajátékokon keresztül a favágásig, valszeg azért mert nagyon ritkán szakítok csak ilyesmire időt. Előre jelzem mindenkinek, hogy nagyon szeretek énekelni függetlenül attól, hogy nem vagyok egy Király Viktor...
Amikor nem tanulok vagy állást keresek, akkor biciklizem, röplabdázom, Tolkien-Tábort szervezek, video játékokkal ütöm agyon az időt vagy (asztali)szerepjátékot próbálok szervezni - utóbbit sokkal ritkábban, mint szeretném.
Ez lesz a hetedik Tolkien-Táborom, mert minden évben imádok ide jönni, és elveszni abban a csodás világban, amit 10 nap alatt eggyütt teremtünk meg.
Az eddig elhangzottakhoz
Veszter: Zene? Akkor hozz akor tábortüzes dalokat sokat! Egyrészt énekelni, másrészt meg átdolgozni népi indulóvá, vagy csak simán dalolászni ESETLEG ökörködni... És a gitárt otthon ne hagyd... : )
Lamy: Röplabda - hozod te, vagy hozzam én?
Kaja: jómagam vega vagyok annyiban, hogy nagyon jól el kell készíteni egy húst, hogy ne zavarjon az íze. Meg a gyomrom némileg hadilábon áll a sertés illetve marhahússal, szóval ezek nálam abszoolúte nem jönnek szóba. Szárnyasból viszont ritkán lesz borgácsgulyás...
De egy mézes-mustáros csirke elkészítését például nagyban támogatnám.
If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Az az, amit mondtam, ahol főztünk. Volt benne 2db asztal, meg padok. Hát, nem fért be egyszerre az egész csapat.Virág írta: Tudom, melyik az a házikó, aranyos, csak kevés emberke fér el benne...tavaly még nem volt ott hintaágy, csak padok, de akkor ezekszerint azóta lett. Sil, ha a tó felé együnk, jobbra a lakóházak után van egy kis félig nyitott oldalú házikó, az az!
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Virág
- Nem elérhető
Tudom, melyik az a házikó, aranyos, csak kevés emberke fér el benne...tavaly még nem volt ott hintaágy, csak padok, de akkor ezekszerint azóta lett. Sil, ha a tó felé együnk, jobbra a lakóházak után van egy kis félig nyitott oldalú házikó, az az!
"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
- Sil
- Nem elérhető
Az úttól jobbra vagy balra? Az a kis nyitott oldalú cucc, ahol tavaly főztünk? Illetve a másik oldalon rémlik valami pajtaszerűség, de az mintha zárt lett volna. Dohányzó-szekció nekem nem releváns infó...Eruntale/Hanna írta: az a félig fedett heyl, ami a fürdőház felé vezető úton van, ha szembe állsz a fürdőházzal, jobb kéz felé. Utolsó este, a pajtaparty alatt ott volt a dohányzó-szekció, idén tavaszról határozottan rémlik egy hintaágy onnan.
Tényleg, a fürdőház be lett fejezve, vagy még mindig félig kész?
Hát, én terveztem, de hétvégére is 35 fokot mondanak, nem hiszem, hogy még begyújtom a sütőt...Eruntale/Hanna írta: Valamint ismét felhívom a figyelmet az első napi kirakodóvásárra, ahová madárlátta süteményt, pogácsát, hasonlót hozzatok!
Tears unnumbered
- Eruntale/Hanna
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
És mivel jövő hét már tábor, így kezdjetek készülni a pakolással.. szúnyoriasztó, naptej, fürdőruha, esőálló cipő ki ne maradjon!
Valamint ismét felhívom a figyelmet az első napi kirakodóvásárra, ahová madárlátta süteményt, pogácsát, hasonlót hozzatok!
- Virág
- Nem elérhető
Sil írta:
Erről jut eszembe, van tök jó függőágyam, és viszem, csak kéne majd neki valami helyet találni. Tavaly nem igazán találtam hozzá alkalmas fákat, ami meg volt, annak az alja teli volt rohadt szilvákkal.Virág írta: Nekem se rémlik a hintaágy, de nagyon jól hangzik
Kell hozni gereblyét nekem nincs, de ha valakinek van, az hasznos lehet, mert tényleg sok volt a szilva...
- Sil
- Nem elérhető
Erről jut eszembe, van tök jó függőágyam, és viszem, csak kéne majd neki valami helyet találni. Tavaly nem igazán találtam hozzá alkalmas fákat, ami meg volt, annak az alja teli volt rohadt szilvákkal.Virág írta: Nekem se rémlik a hintaágy, de nagyon jól hangzik
Tears unnumbered
- Virág
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- icke
- Nem elérhető
Üdvözletem!Eruntale/Hanna írta: Ha jól tudom, Suhatag népe északlakó kezdettől fogva, bóré pedig keletről jött. A sárkánnyal meg alapvetően mindenkinek baja van, ha eljön és ráül a házára, átvitt és tényleges értelemben is.
Minden embernép keletről, Hildórienből jött, még az Első Korban, inkluzíve a suhatagiak ősei, akárkik is voltak =
A célzást mindazonáltal értem =
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Eruntale/Hanna
- Témaindító
- Nem elérhető
A csapathelyünk a lenti tó mellett lesz, a hintaágyas, féli fedett részen.
kajatopic: még bőven van isőnk eldönteni, a lényeg, hogy legyen mibe főzni.
- icke
- Nem elérhető
Kicsit deviálok a csapatétkeztetés témakörétől :]= A reggeli félkómámban elgondolkoztam azon, hogy a népünk, úgy tűnik, meghitten ellenséges viszonyt ápol a sárkányokkal, mint kategóriával. Erről eszembe jutott egy tavaly szerepelt embernép, akiknek szintén meggyűlt a bajuk eggyel még az ősidőkben - és hogy vajon lehet-e összefüggés a kettő között = Kicsit világosabban: azon töprengek, mennyire lenne pozőr, ha mondjuk sugalmazás szintjén azt kommunikálnánk, hogy a suhatagiak valójában Bór népének valamiféle leszármazottai/örökösei? (Ami, bár most nincs előttem a szakirodalom, szerintem még kánonilag sem teljesen elképzelhetetlen...)
icke
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Sil
- Nem elérhető
- Lamy
- Nem elérhető
- veszter
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Egy hétig nyaralni megyek a családdal.
Én szeretem a bográcsolást.
Ha paprikáskrumpli lesz ne úgy nézen ki mint egy híg leves ami teli van "lével"
Mindkét évben őszi osztály kirándulások alkalmával ezt kellet ennük és az ofönk csinálta akinek 4 gyereke van borzalmas lenne át élni ezt az élményt. Remélem jól tudtok fözni mert én csak a krumpli pucoláshoz, minden más vágásához értek és egyéb kis feladatokhoz.
- Eruntale/Hanna
- Témaindító
- Nem elérhető
- Náda
- Nem elérhető
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Lamy
- Nem elérhető
- Virág
- Nem elérhető
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- InsanekismanO
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Turwaith • Túrelië
következetes (és egyben sajnálatos) távolmaradás után engedtessék meg, hogy becsapódjak a közutá...tudatba.
Egyrészt ugyi: Silba vagyok, azaz "Énmagam". Nem összekeverendő... úgy általában senkivel. Vannak bizonyos pletykák, hogy nem számít nekem semmi, csak önmagam, de ezek a rosszindulatú áskálódók megtanulták, hogy az ilyen hamis hírkeltőknek beverik az orrukat... példának okáért én, magam.
Elismerem, hogy nem vagyok könnyű természetű sem kívülről - sem belülről... de természetesen Nénikém odaadó és szerető unokaöccse vagyok, voltam és maradok is míg világ a világ.
Aki ezzel nem ért egyet, azzal birokra kelek bármikor, én magam!
Másrészt meg: Miklós vagyok, 29 éves, jelenleg portál-üzemeltető (nem portás!) a Foglalkoztatási Hivatalban, azelőtt sokminden más (csak akasztott ember nem... meg apáca... meg...)
Amikor nem dolgozom (meg dolgozom, meg dolgozom, stb.) akkor szívesen sütök-főzök-eszem, szerepjátékozom, vagy kiélem a World of Warcraft addikciómat.
Alapvetően hallgatok a "Miki" / "Inszéjn" / "Mano" megszólításokra.
Alapvetően hisztérikus leszek a "Miki" és a "Mano" bármilyen párosítására. Én szóltam!
Mit mondjak még... hm... pár éve néhányan "Greg"-nek becéztek, mert időnként sántikálok és... ööö... elbűvölő a modorom. Manapság ugyanezek az emberek "Gordon"-nak szólítanának, remélem nem tapasztalja majd meg senki, hogy miért...
Nahát, akkor asszem ennyi... ahogy a papagáj is mondta:
Most kezdődjék a tánc! - és berepült a ventilátorba.
Пиф-паф ой-ой-ой • Умирает зайчик мой
- Sil
- Nem elérhető
Icke: azt akár sörösdobozokkal is meg lehet oldani...icke írta: Talán nem nekem kéne beírnom, deeee Meta beszerzett a múltkoriban négy kürtőskalács-sütőformát, meg kétféle receptet is hozzá :]= Ahhoz nem biztos, hogy elég, hogy a nép jóllakjon a rajta készült mennyiségből (kis formákról van szó), de kuriózumként szerintem megfontolandó = (Láttuk működés közben, és ettünk is az eredményből - erősebb tábortűzi parázs fölött már megsüthető vele a kalács.)
http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.c ... alacs.html
Tears unnumbered
- icke
- Nem elérhető
Talán nem nekem kéne beírnom, deeee Meta beszerzett a múltkoriban négy kürtőskalács-sütőformát, meg kétféle receptet is hozzá :]= Ahhoz nem biztos, hogy elég, hogy a nép jóllakjon a rajta készült mennyiségből (kis formákról van szó), de kuriózumként szerintem megfontolandó = (Láttuk működés közben, és ettünk is az eredményből - erősebb tábortűzi parázs fölött már megsüthető vele a kalács.)
icke
- Eruntale/Hanna
- Témaindító
- Nem elérhető
A korábbiakhoz hasonlóan megint lesz egy étkezés, ami önellátó lesz, vagyis csapat-nép szinten közösen kell elkészteni. ( hálistennek az alapanyagot nem nekünk kell beszerezni.)
Ki hogy viszonyul a közös sütéshez-főzéshez? Gondolom, van, aki vega, van, akit kiver a víz a lecsótól, de ez a kisebbik gond. A nagy kérdés, hogy akarunk-e bográcsolni,és ha igen, van-e közületek olyan, aki fel tud ajánlani egy bográcsot erre a célra?
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!