Társalgó

Több
14 éve 4 hónapja #390664 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: Társalgó
Hmmmm mézes mustáros csirke nyamm...azt hiszem nálam eddig ez nyert ;)
... éhes is lettem.....(:

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390650 Írta: Ratzkha
Ratzkha válaszolt a következő témában: Társalgó
Üdvözlet mindenkinek!

Keretjáték

Fernaco vagyok, Heiwa nagynénikém fiatalabb unokaöccse. Engem tartanak a család kardforgatói közül a legfelvágottabbb nyelvűnek és szónokai közül a legjobb kardforgatónak; a család sarjai közül pedig a legnyughatatlanabbnak. Mindegyiket büszkén vállalom.
Ha családunk valamilyen veszélyesebb vállalkozásra vetemedik, sokszor személyes jelenlétem (és leleményes cimboráimé) a garancia, hogy az ügylet sikerrel jár. Persze mélyen hiszek a meggyőzés erejében, az értelmes párbeszédben és a vérontás feleslegességében - de mikor ne fordulhatna elő olyan helyzet, amikor az ember jobban kell bízzon a saját kardjában, mint a tárgyalópartner szavában?
Népünk nevét fémjelző titkos tudással úgy vagyok, hogy egy hajmeresztő mutatványhoz használni jobban szeretem, mint tovább gyarapítani ódon könyvtárszobák poros tekercseit böngészve. A vigasságokat és sürgés-forgást pedig mindennél jobban kedvelem, ezért különös örömmel kísérem nagytiszteletű Heiwa nénikémet Vásárfalvára.

Polgárilag: Bálnt, de emtététáborokban szigorúan csak Ratzkha, amit úgy ejtesz, mint a birkát. 23 vagyok, most nyáron diplomáztam politológiából, és ennek megfelelően nagyon érdekelnek a társadalomtudományok, a társadalomlélektan és az egyéni is.
Oda vagyok a fizikai cselekvés minden formájáért a sziklamászástól a labdajátékokon keresztül a favágásig, valszeg azért mert nagyon ritkán szakítok csak ilyesmire időt. Előre jelzem mindenkinek, hogy nagyon szeretek énekelni függetlenül attól, hogy nem vagyok egy Király Viktor...
Amikor nem tanulok vagy állást keresek, akkor biciklizem, röplabdázom, Tolkien-Tábort szervezek, video játékokkal ütöm agyon az időt vagy (asztali)szerepjátékot próbálok szervezni - utóbbit sokkal ritkábban, mint szeretném.
Ez lesz a hetedik Tolkien-Táborom, mert minden évben imádok ide jönni, és elveszni abban a csodás világban, amit 10 nap alatt eggyütt teremtünk meg.

Az eddig elhangzottakhoz

Veszter: Zene? Akkor hozz akor tábortüzes dalokat sokat! :D Egyrészt énekelni, másrészt meg átdolgozni népi indulóvá, vagy csak simán dalolászni ESETLEG ökörködni... És a gitárt otthon ne hagyd... : )

Lamy: Röplabda - hozod te, vagy hozzam én? :P

Kaja: jómagam vega vagyok annyiban, hogy nagyon jól el kell készíteni egy húst, hogy ne zavarjon az íze. :P Meg a gyomrom némileg hadilábon áll a sertés illetve marhahússal, szóval ezek nálam abszoolúte nem jönnek szóba. Szárnyasból viszont ritkán lesz borgácsgulyás...
De egy mézes-mustáros csirke elkészítését például nagyban támogatnám.

If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390614 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Társalgó

Virág írta: Tudom, melyik az a házikó, aranyos, csak kevés emberke fér el benne...tavaly még nem volt ott hintaágy, csak padok, de akkor ezekszerint azóta lett. Sil, ha a tó felé együnk, jobbra a lakóházak után van egy kis félig nyitott oldalú házikó, az az!

Az az, amit mondtam, ahol főztünk. Volt benne 2db asztal, meg padok. Hát, nem fért be egyszerre az egész csapat.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390604 Írta: Virág
Én lehet, hogy sütök valamilyen sütit ;) még nem biztos, majd attól függ, mi lesz itthon :P
Tudom, melyik az a házikó, aranyos, csak kevés emberke fér el benne...tavaly még nem volt ott hintaágy, csak padok, de akkor ezekszerint azóta lett. Sil, ha a tó felé együnk, jobbra a lakóházak után van egy kis félig nyitott oldalú házikó, az az!

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390586 Írta: Sil

Eruntale/Hanna írta: az a félig fedett heyl, ami a fürdőház felé vezető úton van, ha szembe állsz a fürdőházzal, jobb kéz felé. Utolsó este, a pajtaparty alatt ott volt a dohányzó-szekció, idén tavaszról határozottan rémlik egy hintaágy onnan.

Az úttól jobbra vagy balra? Az a kis nyitott oldalú cucc, ahol tavaly főztünk? Illetve a másik oldalon rémlik valami pajtaszerűség, de az mintha zárt lett volna. Dohányzó-szekció nekem nem releváns infó...
Tényleg, a fürdőház be lett fejezve, vagy még mindig félig kész?

Eruntale/Hanna írta: Valamint ismét felhívom a figyelmet az első napi kirakodóvásárra, ahová madárlátta süteményt, pogácsát, hasonlót hozzatok!

Hát, én terveztem, de hétvégére is 35 fokot mondanak, nem hiszem, hogy még begyújtom a sütőt... :(

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390546 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Társalgó
az a félig fedett heyl, ami a fürdőház felé vezető úton van, ha szembe állsz a fürdőházzal, jobb kéz felé. Utolsó este, a pajtaparty alatt ott volt a dohányzó-szekció, idén tavaszról határozottan rémlik egy hintaágy onnan.

És mivel jövő hét már tábor, így kezdjetek készülni a pakolással.. szúnyoriasztó, naptej, fürdőruha, esőálló cipő ki ne maradjon!

Valamint ismét felhívom a figyelmet az első napi kirakodóvásárra, ahová madárlátta süteményt, pogácsát, hasonlót hozzatok!
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390541 Írta: Virág

Sil írta:

Virág írta: Nekem se rémlik a hintaágy, de nagyon jól hangzik ;)

Erről jut eszembe, van tök jó függőágyam, és viszem, csak kéne majd neki valami helyet találni. Tavaly nem igazán találtam hozzá alkalmas fákat, ami meg volt, annak az alja teli volt rohadt szilvákkal.

Kell hozni gereblyét ;) nekem nincs, de ha valakinek van, az hasznos lehet, mert tényleg sok volt a szilva...

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390522 Írta: Sil

Virág írta: Nekem se rémlik a hintaágy, de nagyon jól hangzik ;)

Erről jut eszembe, van tök jó függőágyam, és viszem, csak kéne majd neki valami helyet találni. Tavaly nem igazán találtam hozzá alkalmas fákat, ami meg volt, annak az alja teli volt rohadt szilvákkal.

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390511 Írta: Virág
Nekem se rémlik a hintaágy, de nagyon jól hangzik ;)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390500 Írta: Sil
hintaágyas, félig fedett? Ilyenre nem emlékszem, ez valami új?

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390490 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Társalgó

Eruntale/Hanna írta: Ha jól tudom, Suhatag népe északlakó kezdettől fogva, bóré pedig keletről jött. A sárkánnyal meg alapvetően mindenkinek baja van, ha eljön és ráül a házára, átvitt és tényleges értelemben is.

Üdvözletem!

Minden embernép keletről, Hildórienből jött, még az Első Korban, inkluzíve a suhatagiak ősei, akárkik is voltak :P=
A célzást mindazonáltal értem :D=

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390479 Írta: Eruntale/Hanna
Ha jól tudom, Suhatag népe északlakó kezdettől fogva, bóré pedig keletről jött. A sárkánnyal meg alapvetően mindenkinek baja van, ha eljön és ráül a házára, átvitt és tényleges értelemben is.

A csapathelyünk a lenti tó mellett lesz, a hintaágyas, féli fedett részen.

kajatopic: még bőven van isőnk eldönteni, a lényeg, hogy legyen mibe főzni.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390408 Írta: icke
Üdvözletem!

Kicsit deviálok a csapatétkeztetés témakörétől :]= A reggeli félkómámban elgondolkoztam azon, hogy a népünk, úgy tűnik, meghitten ellenséges viszonyt ápol a sárkányokkal, mint kategóriával. Erről eszembe jutott egy tavaly szerepelt embernép, akiknek szintén meggyűlt a bajuk eggyel még az ősidőkben - és hogy vajon lehet-e összefüggés a kettő között :)= Kicsit világosabban: azon töprengek, mennyire lenne pozőr, ha mondjuk sugalmazás szintjén azt kommunikálnánk, hogy a suhatagiak valójában Bór népének valamiféle leszármazottai/örökösei? (Ami, bár most nincs előttem a szakirodalom, szerintem még kánonilag sem teljesen elképzelhetetlen...)

icke

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390406 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Társalgó
Krumplis tésztát nagyon nem, paprikás krumpli határeset, részemről értékelem, ha a kaja húsközpontú és nem a paprika a fő fűszer.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390395 Írta: Sil

Lamy írta: krumplis tésztát meg a másikat kevésbé

:egyetért:

Egyébként azt lehet már tudni, hol lesz a csapathelyünk?

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390393 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Társalgó
paprikás krumplit támogatom, krumplis tésztát meg a másikat kevésbé
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390392 Írta: veszter
veszter válaszolt a következő témában: Társalgó
sziasztok!

Egy hétig nyaralni megyek a családdal.
Én szeretem a bográcsolást. :)
Ha paprikáskrumpli lesz ne úgy nézen ki mint egy híg leves ami teli van "lével"
Mindkét évben őszi osztály kirándulások alkalmával ezt kellet ennük és az ofönk csinálta akinek 4 gyereke van :? borzalmas lenne át élni ezt az élményt. Remélem jól tudtok fözni mert én csak a krumpli pucoláshoz, minden más vágásához értek és egyéb kis feladatokhoz.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390307 Írta: Eruntale/Hanna
Encsi, a kis bogrács mennyire biztos? akkor lehetne chili con carne, kürtőskalács, és batyu is. Vagy leves. vagy paprikáskrumpli, palócgulyás, krumplistészta...a lehetőségek tárháza végtelen.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390269 Írta: Náda
Náda válaszolt a következő témában: Társalgó

Metaflora írta: Az finom volt, de csípős (és pont azért finom :) ).

Isteni volt! :D

"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390264 Írta: Metaflora
Az finom volt, de csípős (és pont azért finom :) ).
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390253 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Társalgó
Chili Con Carne? (vagy hogy írják?) tavaly nagyon bejött, nyamm.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390231 Írta: Virág
Én egyáltalán nem vagyok vega, sőt asszem inkább az ellentéte...nem sok napot bírok ki hús nélkül :P nem vagyok válogatós sem, van pár dolog, amit nem szeretek, de majd azt jelzem, ha jönnek az ötletek...ömm ne legyen csípős :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390220 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: Társalgó
A kürtőskalácsot támogatom, mert fíínom. Mondjuk lehet, h tényleg sokan leszünk rá,de no. De ha bográcsolásra kerül sor, szerintem mi fel tudunk ajánlani hozzá cuccot. (csak segítsen majd valaki hozni, mert ezzel együtt annyi cuccom lesz, hogy ejha :) )

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390176 Írta: Metaflora
Egyáltalán nem vagyok vega, viszont nagyon válogatós, ezért többnyire az egyéni összeállítású étrend: batyuzás / nyársazás pártján állok, hogy jelen létszámnál ez mennyire kivitelezhető, azt nem tudom. Bográcsolás jó dolog, HA sikerül találni olyan kaját, ami mindenkinek jó (tavaly nekünk nagyon finom ebédünk lett így). A tábortűznél süthető kürtőskalács nekem nagy meglepetés volt, de igencsak kellemes meglepetés, és ha ilyen egyszerűen lehet formákat csinálni, annál jobb (főleg, mert ezek a kis vackok elég kényelmetlenül tarthatóak a tűzhöz), esetleg megfontolandó, nem tudom, hogy a szükséges alapanyagok érték-arányban hogy állnak a rendes kajákéhoz.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390167 Írta: InsanekismanO
InsanekismanO válaszolt a következő témában: Társalgó
Hoi,
következetes (és egyben sajnálatos) távolmaradás után engedtessék meg, hogy becsapódjak a közutá...tudatba.

Egyrészt ugyi: Silba vagyok, azaz "Énmagam". Nem összekeverendő... úgy általában senkivel. Vannak bizonyos pletykák, hogy nem számít nekem semmi, csak önmagam, de ezek a rosszindulatú áskálódók megtanulták, hogy az ilyen hamis hírkeltőknek beverik az orrukat... példának okáért én, magam.
Elismerem, hogy nem vagyok könnyű természetű sem kívülről - sem belülről... de természetesen Nénikém odaadó és szerető unokaöccse vagyok, voltam és maradok is míg világ a világ.
Aki ezzel nem ért egyet, azzal birokra kelek bármikor, én magam!

Másrészt meg: Miklós vagyok, 29 éves, jelenleg portál-üzemeltető (nem portás!) a Foglalkoztatási Hivatalban, azelőtt sokminden más (csak akasztott ember nem... meg apáca... meg...)
Amikor nem dolgozom (meg dolgozom, meg dolgozom, stb.) akkor szívesen sütök-főzök-eszem, szerepjátékozom, vagy kiélem a World of Warcraft addikciómat.

Alapvetően hallgatok a "Miki" / "Inszéjn" / "Mano" megszólításokra.
Alapvetően hisztérikus leszek a "Miki" és a "Mano" bármilyen párosítására. Én szóltam!

Mit mondjak még... hm... pár éve néhányan "Greg"-nek becéztek, mert időnként sántikálok és... ööö... elbűvölő a modorom. Manapság ugyanezek az emberek "Gordon"-nak szólítanának, remélem nem tapasztalja majd meg senki, hogy miért... :twisted:

Nahát, akkor asszem ennyi... ahogy a papagáj is mondta:
Most kezdődjék a tánc! - és berepült a ventilátorba.

Пиф-паф ой-ой-ой • Умирает зайчик мой
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390162 Írta: Sil
Én vega kaját szoktam kérni, de nem vagyok vega, úgyhogy miattam nem kell feltétlenül kétfélét csinálni. Általában a batyuzás híve vagyok, de ahhoz ezek a csapatok túl nagyok, tavaly nem volt hozzá elég parázs (két tűz kellett volna) és nem sültek át a batyuk.

icke írta: Talán nem nekem kéne beírnom, deeee Meta beszerzett a múltkoriban négy kürtőskalács-sütőformát, meg kétféle receptet is hozzá :]= Ahhoz nem biztos, hogy elég, hogy a nép jóllakjon a rajta készült mennyiségből (kis formákról van szó), de kuriózumként szerintem megfontolandó :) = (Láttuk működés közben, és ettünk is az eredményből - erősebb tábortűzi parázs fölött már megsüthető vele a kalács.)

Icke: azt akár sörösdobozokkal is meg lehet oldani... ;)
http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.c ... alacs.html

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390160 Írta: icke
Üdvözletem!

Talán nem nekem kéne beírnom, deeee Meta beszerzett a múltkoriban négy kürtőskalács-sütőformát, meg kétféle receptet is hozzá :]= Ahhoz nem biztos, hogy elég, hogy a nép jóllakjon a rajta készült mennyiségből (kis formákról van szó), de kuriózumként szerintem megfontolandó :)= (Láttuk működés közben, és ettünk is az eredményből - erősebb tábortűzi parázs fölött már megsüthető vele a kalács.)

icke

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390157 Írta: Eruntale/Hanna
Ide írom, mert ez alapjába véve inkább társalgás.

A korábbiakhoz hasonlóan megint lesz egy étkezés, ami önellátó lesz, vagyis csapat-nép szinten közösen kell elkészteni. ( hálistennek az alapanyagot nem nekünk kell beszerezni.)

Ki hogy viszonyul a közös sütéshez-főzéshez? Gondolom, van, aki vega, van, akit kiver a víz a lecsótól, de ez a kisebbik gond. A nagy kérdés, hogy akarunk-e bográcsolni,és ha igen, van-e közületek olyan, aki fel tud ajánlani egy bográcsot erre a célra?
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390136 Írta: Metaflora
Na jó, végül csak. Szóval, Orthmayr Flóra / Metaflora (használatos verzió: Meta), 21 éves nem túl lelkes könyvtárszakos, alapműveletekkel gondban lévő matekszakos, ez a harmadik táborom (igen, nekem is :P ), és a kettes számú / Alyr-féle / Harcosok B / Város(falu?)őrség harcoscéhben leszek (mint Adanedhel meg most már Lamy is), előző években íróköltő meg kiránduló rendben voltam.
Téma zárolva.
  • nekemnincs
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #390059 Írta: nekemnincs
nekemnincs válaszolt a következő témában: Társalgó
Sziasztok!

Keszi vagyok, 25 éves villamosmérnök-doktorandusz.
Ez az első táborom lesz, és a dalnok céhbe jelentkeztem.

üdv,
keszi
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.232 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére