Kósza Kommandó
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
(és megpróbálom rábeszélni Alyrt is:)
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Nagyon sok innivalót hozzatok!!!!
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Melian
- Nem elérhető
a KószaKommandó második őszi kirándulása nagyon szép út lesz: Piliscsév - Klastrompuszta - Kéményszikla - Pilis-nyereg - Feketekő - Pálos-kolostorrom (Pilisszentlélek) - Égett-hárs - Római út - Dobogókő (hazafelé valószínűleg a Kétbükkfanyeregnél szállunk buszra, Dobogókő előtt).
Időpont: 2009.10.03. szombat.
A gyülekező helye és ideje:
Árpád-híd pesti hídfő, Volánbusz-páplyaudvar, 7:15, jeggyel a kézben!
A busz 7:30-kor indul, természetesen fel lehet szállni a következő megállókban is (Raktár utca vagy Bécsi út) lekésni viszont nem érdemes, mert másfél óra múlva megy a következő járat.
A felszerelés mint mindig: kényelmes (réteges) öltözék, túracipő, megfelelő mennyiségű elemózsia és innivaló.
A kirándulás vége várhatóan 5 óra körül lesz (a tervek szerint a 16:55-ös busszal jövünk le Dobogókőről).
Kérem szépen, hogy akinek van kedve jönni, az itt priviben, mailen (melian'kukac'tolkien'pont'hu) vagy MSN-en jelezze.
Várunk minden Kószalelkűt!
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Metaflora
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Miau!
- Köszönetek: 19
Mert ha nem jöttök le, nem tudtok újra feljutni, és akkor mit akarjatok azontúl?Alyr Arkhon írta: De mos mér, hát mindenki a csúcsra akar feljutni, hát nem?
Miért baj ha mi ott is maradunk?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
De mos mér, hát mindenki a csúcsra akar feljutni, hát nem?Melyanna írta: Kincső, tudom, hogy ez a szombat-vasárnap kérdés örök probléma. Csinálnék én vasárnapi túrát - szokott is lenni minden évben egy-kettő - de az a helyzet, hogy többnyire nekem is a szombat a jó. (A következő túra október 3-án lesz, az is szombat )
Alyr, szóval maradjunk a csúcson? De hát onnan már nem nagyon van hova menni :cool: és mennyire unnánk egy idő után...
Miért baj ha mi ott is maradunk?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Melian
- Nem elérhető
Alyr, szóval maradjunk a csúcson? De hát onnan már nem nagyon van hova menni :cool: és mennyire unnánk egy idő után...
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Kincső
- Nem elérhető
Ha lesz vasárnap is, és nem szúrjátok ki jó érzékkel azokat a hétvégéket amikor vasárnap is Főnixem van, akkor megyek.Tünde írta: tessék máskor többen jönni, gyönyörűségeket láttunk
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Tünde
- Nem elérhető
elképzelem magunkat, ahogy ülünk fenn és nem jövünk le, mert nekünk ott jó... néha feljöttök, hoztok nekünk enni.. nem is rossz kilátások tessék máskor többen jönni, gyönyörűségeket láttunkSötét Úr írta:
Ezért mondják, hogy a csúcson kell abbahagyniTünde írta:
És ha a csúcson vagy, merre vezet az út? (de amúgy tök jó tanács )Alyr Arkhon írta: Utólagos konzekvencia (apám tanácsadásával):
Ha már felmásztál valahova, maradj szintben. Ne mássz le, mert úgyis vissza kell jönnöd.
Végeredmény: Jó volt.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Ezért mondják, hogy a csúcson kell abbahagyniTünde írta:
És ha a csúcson vagy, merre vezet az út? (de amúgy tök jó tanács )Alyr Arkhon írta: Utólagos konzekvencia (apám tanácsadásával):
Ha már felmásztál valahova, maradj szintben. Ne mássz le, mert úgyis vissza kell jönnöd.
- sebcsaba
- Nem elérhető
Ha a csúcson vagy, akkor egye fene, lemászhatsz, de úgyis vissza kell jönnöd. Mert jó.Tünde írta:
Jó lett volna veletek. Fényképeket kérünk!
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Tünde
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Jelenlévő személyek:
10 fő +1 kutya
Talált gombák:
Bimbós pöfeteg (ehető)
Hánytató galambgomba (nem ehető)
Laska (ehető)
Csiperke (ehető - asszem, de csak egy rozzant otthagyott gombakap volt, nem néztem meg mifélefajta)
Tapló (nem ehető)
2 ismeretlen fajta (legalábbis kettőre emlékszem)
Talált bogyók:
Szeder és húsos som (ehető)
Úti bodza, némely rozzant csipkebogyó (kevésbé ehető)
Talált egyéb:
1 barlang
1 állkapocs (marha vagy ló. Mindenestre redős zápfog az tuti)
1 újfajta "turista"jelzés - fehér alapon 2 függőleges sárga vonal (nyilván erdészeti jelzés, de a sárga turistajelzés közelébe fölfesteni nem túl nyerő ötlet)
1 fura fürdőköpenyes bácsi
Általános tapasztalat:
Eltévedni vicces, de a végén tuti mászni kell.
Hozz több folyadékot, mint amire gondolod, hogy szükséged lehet.
Ne mássz át a kerítésen, ha ki lehet nyitni a kaput.
Utólagos konzekvencia (apám tanácsadásával):
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Fimbrethil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
És az elfáradás is jólesett
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Tünde
- Nem elérhető
- mindenkinek, hogy jókedv volt
- a Holdvilág-ároknak, hogy meseszép
- a bácsinak, hogy megtaláltuk az utat
- a természetnek, hogy ott van...
- a botomnak, hogy csak 15 centinyit kopott!!!
Mi is tisztálkodtunk, ettünk és én elájultam az ágyba Soha életemben nem jutottam el addig, hogy a végére olyan fáradt voltam, hogy sírtam... De nagyon jó volt :D Még!!! :D
- Rabyn
- Nem elérhető
Most, hogy hajat mostam, megfürödtem, tisztának érzem magam, meg is vacsoráztam valamennyire, megyek aludni a szép frissen húzott ágyamba.
Szeder kb. egy órája alszik már. Hazafele is teljesen kóma volt. Nagyon jól jellemzi, hogy annyira fáradt, hogy nem jött utánam a fürdőszobába pedig mindig szokott. Ja ő is fürdött és tiszta lett:)
- Melian
- Nem elérhető
- Tündének
- Adimnak
- Rabynnak
- Alyrnak
- Fimnek és a barátjának
- Jeffnek
- Sirgonnak
- és persze Szederkutyusnak
hogy eljöttek és végigcsinálták ezt a komolyra sikerült napot.
Köszönet az időjárásnak: a Napocskának és a Kék Égnek, a támogatásukért
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Melian
- Nem elérhető
elkezdjük az őszi KószaKommandó-kirándulásokat, itt az első:
A tervezett útvonal egy régi, klasszikus KószaKommandó-túra lesz, ahol már évek óta nem jártunk: Holdvilágárok - Lajosforrás - Tölgyikrek - Dobogókő.
Időpont: 2009.09.12. szombat.
A gyülekező helye és ideje:
Batthyányi tér, HÉV-végállomás 7:50
vagy
Szentlélek-tér (Árpád-híd), HÉV-állomás (én itt leszek), 7:55 (a HÉV a Batthyányi térről 7:58-kor indul).
Pomázról a 8:56-os busszal megyünk tovább.
A felszerelés a szokásos: kényelmes öltözék, túracipő, megfelelő mennyiségű elemózsia és innivaló.
A kirándulás vége várhatóan 5 óra körül lesz (a tervek szerint a 16:55-ös busszal jövünk le Dobogókőről).
Kérem szépen, hogy akinek van kedve jönni, az itt priviben, mailen (melian'kukac'tolkien'pont'hu) vagy MSN-en jelezze.
Várunk minden Kószalelkűt!
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Melian
- Nem elérhető
az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ebben az évben is megemlékezünk Tolkien Professzor halálának évfordulójáról. (Szeptember 2.)
A megemlékezést a sokéves szokásoknak megfelelően a Margitszigeten tartjuk (remélem, nem lesz nagyon hűvös).
Tehát:
Időpont: 2009. szeptember 2., szerda, 18:00
Találkozóhely: a margithídi lejáróhoz legközelebb eső buszmegálló a Margitszigeten. .
Hozzatok magatokkal gondolatokat, idézeteket, verseket Tolkien Professzor emlékére: a múlandóságról, az el-nem-múlásról, az Örökről, a hagyományokról, az emberi és szellemi nagyságról, a hitről.
Ezen kívül kérek szépen minden résztvevőt, hogy hozzon magával egy gyertyát, a hagyománynak megfelelően ez lesz a tárgyi jele az emlékezésnek.
Mivel várhatóan hűvös lesz az este, meleg pulcsira, az üldögéléshez polifoamra, netán sálra/kendőre szükség lehet!
Örülnék, ha az elmúlt évekhez hasonlóan most is sokan összegyűlnénk, hogy leróhassuk kegyeletünket a Professzor emléke előtt. Várunk mindenkit sok szeretettel.
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Alison West
- Nem elérhető
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Melian
- Nem elérhető
ha ilyen ramaty idő lesz holnap (szombaton) is, mint az elmúlt napokban - azaz minden délután kisebb világvége zúdult a városra - attól tartok, hogy el kell halasztanunk a pót-Líthast
Azt kérem, hogy amennyiben holnap délután az időjárás miatt kérdéses lenne, hogy meg tudjuk-e tartani a találkozót, aki jönne, hívjon fel ezen: nullahat-húsz-kilencnégytizennégy-nyolcharminchárom.
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Melian
- Nem elérhető
(bár lehet, hogy most sem lesz sokkal kegyesebb hozzánk az időjárás :/)
Az információk a szokásosak: kb. délután 4-től, a Kolosy térről a 65-ös busszal a Fenyőgyöngyéig (végállomás), onnan kb. 2 kilométer séta az aszfaltúton felfelé, balra be a parkolóba, azon át, és célbaértél
Ha szeretnél ott éjszakázni, akkor polifoam, hálózsák, meleg takaró, netán sátor jól jöhet... (és persze esőkabát mindenképpen)
Mivel Líthaskor lejönnek közénk a tündérek, akik szeretnek minden pirosat, narancssárgát, tűzszínűt, hát hozzatok piros, lángszínű, égővörös és napsárga finomságokat, húzzatok piros ruhát! Természetesen tüzet gyújtunk és sütögetünk (márha sikerül meggyújtani a napok óta ázó ágakat...)
Én várhatóan 15:26-os busszal megyek a Kolosy térről.
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Tünde
- Nem elérhető
szerintem fenn akkora a sár, hogy mehetünk sársielni isSirgon Esgalnor írta: Ha más nem felmászunk a Kecske-hegy tetejére, és ácsolunk egy igen-nagy bárkát, valamint beborítjuk a fedélzetet esernyőkkel...
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Melian
- Nem elérhető
mivel 20-án én is Múzeumok Éjszakáján leszek, viszont a Líthast nem szeretném kihagyni, ezért egy héttel később, június 27-én - vagyis a "szokásos" június-utolsó-hétvégéje-időpontban (ami a június 24.-hez is közelebb van) - lesz a Kecske-hegyi katlanban egy "pót" (vagy igazi?) Líthas is.
Szóval, aki nem tud ott lenni most szombaton, vagy aki igen, de van kedve jönni mégegyszer, azt a szokásos helyen-szokásos időben várjuk szeretettel
Kb. délután 3-tól, jó idő esetén hajnalig...
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Attila
- Nem elérhető
Eddig is ez volt az alap koncepció (ld. lejjebb) Amit mondtam az, csak egy rossz emlék volt.Náda írta: Új információk: a Líthas egyben lesz a szülinappal!
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Náda
- Nem elérhető
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/