Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Több
15 éve 3 hónapja #382424 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Tünde írta: Ankalimon: Kácsárdon is megígértek mindent, és bár a második táborban nem voltam ott, senki nem tagadhatja, hogy az ígéretekből nem lett semmi, sőt... nem hinnék neki, de nem hiszem hogy ezekre a dolgokra kötbérezni lehetne, hisz nem mérhető az ízlés...

Viszont vannak mérhető dolgok: sütő megléte és működőképessége, házak, vizesblokkok állapota, stb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja #382423 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Aeglos írta: (Ezen kívül azzal próbálkozhatsz sikeresen, ha megnézed az üvegen a festék összetevőit, és beszerzed a rajta jelzett oldószert... Csak ha nincs meg az üveg, az úgy para.)

A táborban használt akrilfestékek vizes bázisúak, nem oldószeresek. És persze nincsenek rajtuk felsorolva az összetevők. Viszont ha megszárad, már nem oldható vízzel, sajnos. Esetleg ha olyan a felület, akkor dörzsöléssel kijön (ruhánál persze ez nem játszik), vagy meg lehet próbálkozni denaturált szesszel vagy valami oldószerrel, de azzal valószínűleg az anyag színe is kijön. Nekem is van tábori festékfoltos nadrágom, abban szoktam zászlót festeni. ;) Idén meg valami hipószerűségbe sikerült beleülnöm rögtön a tábor elején (pedig azt nyilván is nem használtak a csapatok, szóval passz, hogy hol), úgyhogy azt a gatyát is befogtam összekoszolhatónak.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja #382422 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Ankalimon: Kácsárdon is megígértek mindent, és bár a második táborban nem voltam ott, senki nem tagadhatja, hogy az ígéretekből nem lett semmi, sőt... nem hinnék neki, de nem hiszem hogy ezekre a dolgokra kötbérezni lehetne, hisz nem mérhető az ízlés...

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
15 éve 4 hónapja #382420 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A magunkra főzés csak akkor lehetséges ha erre engedélyt kapunk.
Tudtommal elég kevés olyan táboroztató hely van kishazánkban ami alkalmas egy mtt táborra és megengedik, hogy használjuk a konyhát.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 4 hónapja #382417 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Lamy írta: Valaki meg tudja mondani, hogy az akril festék (vagy miegyéb, ami használatban volt ott helyben), hogyan jön ki a ruhából, ha a béna tünde beleült? Azon kívül, hogy ollóval. Hilfe bitte! A kedvenc tréningemről van szó. :( ((=

Kijön, nekem már sikerült. Igaz egy kicsi folt marad utána, de a következővel lehet próbálkozni:
Vizezd be az anyagot, gyűrögesd jól össze, sikáld át körömkefével a foltot, majd tegyél rá jó sok körömlakklemosót és azzal együtt is sikáld a körömkefével.
Sajnos egy kicsit megfakul így az anyag saját színe, meghát ki is bolyhosodik, de a folt nagy része nekem kijött.
Sok sikert hozzá!

(Ezen kívül azzal próbálkozhatsz sikeresen, ha megnézed az üvegen a festék összetevőit, és beszerzed a rajta jelzett oldószert... Csak ha nincs meg az üveg, az úgy para.)

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382416 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A változatos zenés ébresztő számomra eddig mindkét full táborom igen meghatározó élménye volt, megadta az alaphangulatot egy-egy szamveróvördörénbó, sőt tavaly a kedvenc reggelem az volt, amikor Rana kocsijából üvöltött a lagzismetál. Sőt még az esőtáncolás is tökjó volt, pedig az adiemus és az összes hasonló vörldmjúzik a könyökömön jön ki, annyira, hogy lassan már a where the hell is matt videók alá is inkább tiestót keverek.
Ahhoz, hogy az a bizonyos "zenével támogatott hangulat" meglegyen, nem elég 8 giga muzsikát bevágni, aztán hadd szóljon a shuffle. Ha nem lehet egy ember, aki folyamatosan dídzsézik, biztosítva az értelmes átmeneteket egyik stílusból meg hangulatból a másikba, akkor előre kell gyártani blokkokat, és azt kell tolni. Ha jövőre is hasonló alapossággal kidolgozott keretjáték lesz, mint idén, akkor érdemes fontolóra venni ezt, mert egy részletes eseménynaptárhoz/programtervhez nem olyan nehéz összeállítani ilyen blokkokat szerintem.
Például teszemazt a gonosz áruló mordorodrimi követkém leleplezése előtt már mozoghat pár baljós, sötétebb darab, stb. A valák jóindulatának elnyerését követően viszont simán lehet reggel hepiszansájnkomancséró, nem? Ez mennyivel értelmesebb dolog lenne, mint hétperhuszonnégy loréna meg filmzene?
BTW egy ilyen minden napra való pár pléjlisztet szerintem kb 2 szervezői workshop alatt össze lehet dobni. :)

code a rat the monster on doom in it
Utolsó szerkesztés: 15 éve 4 hónapja által.

Több
15 éve 4 hónapja #382408 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Pár reflexió még:
Bizony-bizony támogatjuk a magunkra főzést mint Szorospatakon (kiemelve a szinte napi rendszerességű desszertet!), ez szvsz olcsóbb is lenne. [zárójelesen, ha kifizetek sok pénzt és akkor még a a büféből kell feltankolnom kaját az étrend-kiegészítés miatt, hogy ne halljak éhen egyes napokon, az bizony nem jó]

Rayané teljes mértékben építő jellegű kritika, tessék jól megfogadni, én nagyon is egyet értek vele.

A zenéről meg: rengeteg emlékezetes pillanat jött össze a kácsárdi közös zenés-táncolós percekből, ami csak egy helyen szólt, így nem zavart sokakat, és még a toborzó videóba is bevágtatok belőle részeket, ahogy a nép önfeledten táncol. (és ez sem több napi fél óránál, kibírható, én anno ott olyan zenére is táncoltam, amit utálok, csak mert megvolt egy közös egymásnak örülős hangulata)

Több
15 éve 4 hónapja #382405 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
A gyantát azt hiszem ugyanúgy lehet kivenni mint a viaszt, papírlapot tegyél rá és vasald le róla.
Akrillra esetleg hígító de nem tudom, hogy az anyag miként regaál rá.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382403 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

InsanekismanO írta: Szerintem Te egy kiválló, célorientált projekt-menedzser vagy, viszont úgy tűnik, hogy az emberi tényezőket (úgy a magadét mint másokét) olyan hátra helyezed a tervezésben, hogy az már káros.
Javasolnám egy HR-manager / szociálisan érzékenyebb kontroll bevonását, esetleg...

Manónál a pont.

én a táborban egy adag gyantába ültem bele, amit még azóta sem sikerült kiszednem, bár annyira még nem is próbálkoztam. de remélem, valahogy kivarázsolom az anyagból, mert így felettébb viccesen néz ki a farmerem hátsója, gyk hordhatatlan :P

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
15 éve 4 hónapja #382400 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Lamy írta: Valaki meg tudja mondani, hogy az akril festék (vagy miegyéb, ami használatban volt ott helyben), hogyan jön ki a ruhából, ha a béna tünde beleült? Azon kívül, hogy ollóval. Hilfe bitte! A kedvenc tréningemről van szó. :( ((=

Akrilfesték sajna nem jön ki. Az idei táborban is láthattatok rajtam egy világos drapp sortot, melyen pici fekete festékfoltok vannak. 2003-as tábori emlék, Mória kapuját festettem benne a törp-barátokkal. Minden MTT táborban büszkén viselem. :D

Több
15 éve 4 hónapja #382397 Írta: InsanekismanO
InsanekismanO válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Apropos, ez nem kritika inkább vágyálom: remélem jövőre olyan tábor koncepció győz, amiben kevésbé elszeparáltak/kizárólagosak/erősek a rendek. Gondolom ez kellemetlen azoknak a rendi vezetőknek, akiknek a programja fokozatosan épül fel a rendelkezésre álló napok alatt. Részemről szívesebben kóvályogtam volna (pl. ékszer hajlítgatás + főzés + tánc + egy nap hadonászás a gyakorló kardokkal), ha mesterdarabot szerettem volna akkor meg végighajtom a négy napot mondjuk csak az ékszerkészítéssel.

Emellett pl. egy folyamatosan fluktuáló harcosrenddel talán nem fordult volna elő a nemzettségi kötődés vs. rendi eskü fiaskó. :rolleyes:

Пиф-паф ой-ой-ой • Умирает зайчик мой

Több
15 éve 4 hónapja #382390 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Kaja:
2003 Velem, Tesco gazdaságos kolbász. Rémlik valami? ;) :D A végére mindenkinek a fülén jött ki. És akkor még nem beszéltünk 2005 Várgesztesének borzalmas menüjéről... brr!
Az idei TGK a tészta volt. Alapvetően nem volt komolyabb gond a minőséggel (a korábbi tábori tapasztalatokhoz képest!), a panaszok többsége inkább a mennyiséget és a változatosság hiányát kritizálta. A dupla adag kaja rendelésének lehetősége egész jó ötlet! Javaslom még plusz megoldásként a büfé kínálatának kibővítését egészséges ételekkel!

Program:
Én a szervezői nap egyenletes elosztását támogatom, pihenőórákként lehetne beiktatni minden napra. A többit részletesen elmondtam szervezői megbeszéléseken.

Körülmények:
Ködbér, ködbér, ködbér!!! :cool: Csak annyit várunk el, amennyit kértünk, de azt maximálisan! Ami meg az ágyak méretét illeti: AMÍG ÉN NEM PANASZKODOM, HOGY KICSIK AZ ÁGYAK, ADDIG ÚGY ÉRZEM, MÁSNAK NINCSEN JOGALAPJA ILYESMIT KIFOGÁSOLNI . :P :D :lol:

Zene:
Kevés volt. Eleve nem volt minden eseménynél, lehetett volna több hangulati aláfestés sok helyen.

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382388 Írta: InsanekismanO
Amennyire én tudom, száradás előtt simán kijön szappanos-mosószeres vízzel, de száradás után az akril nem eltávolítható :(

Nekem mondjuk szerencsére, mert egyben felmarkoltam a pólókat és válogatás nélkül hajítottam a gépbe.
Így megfakulva bár, de javíthatóan megmaradtak a minták a nemzettségi pólókon. Gillz így is majdnem kinyírt a nézésével...

Szóval, együttérzésem a kedvenc miatt :( Remélem másnak van valami tuti módszere.
Esetleg vidd be egy vegytisztítóba, hátha tudnak segíteni.

Több
15 éve 4 hónapja #382387 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Valaki meg tudja mondani, hogy az akril festék (vagy miegyéb, ami használatban volt ott helyben), hogyan jön ki a ruhából, ha a béna tünde beleült? Azon kívül, hogy ollóval. Hilfe bitte! A kedvenc tréningemről van szó. :( ((=

Több
15 éve 4 hónapja #382385 Írta: InsanekismanO

(Szem előtt kell tartanunk, hogy barátainkkal egy kellemes teázóban egész évben jókat beszélgethetünk, de közös kreatív alkotómunkát, vagy a lelket felvillanyozó keretjáték fordulatokat csak a táborban élhetünk át.)

Nem "kell", hanem "lehetne"... mondjuk :cool:
Dehamár ihletet kaptam:

Szem előtt kell tartanunk, hogy...

... bár tízegynéhány napra elosztva a tábor költsége elfogadható, mégis jelenleg nem egy ember havi fizetésének harmadát-negyedét teszi ki.

... bár elég sokan iskolaszünetüket töltik, lassan idősödik a közösség, tehát egyre többeknek jelenti az éves szabadságkeretük a felét a tábor időtartama.

... bár nem túl nagy országban élünk, de mégsem tehetjük meg egész évben, hogy barátságos teázókban összegyűljünk és szocializálódjunk mindenkivel. Pusztán lokalizációs okokból kifolyólag.

Ergo: nem csak az hozott áldozatot, aki a belét kidolgozta előtte-közben.

... a cél nem mindíg szentesíti az eszközt. Az emberek nem eszközök. Vagy ha mégis, akkor gondolni kell az újrafelhasználásukra is. Nem biztos, hogy egy év alatt elsimul minden sérelem és akkor ki szervezi a következő tábort?

... ha a feszített tempó és a programgazdagság azzal jár, hogy jelentősen elvesz az ember tisztálkodásra, közös étkezésre, szociális érintkezésre és pihenésre szükséges idejéből, akkor az rossz! Értem?!

És még sorolhatnám.
Az általad hangsúlyozott erényekkel és eredményekkel nem tudok és nem is akarok vitatkozni.
Szerintem Te egy kiválló, célorientált projekt-menedzser vagy, viszont úgy tűnik, hogy az emberi tényezőket (úgy a magadét mint másokét) olyan hátra helyezed a tervezésben, hogy az már káros.
Javasolnám egy HR-manager / szociálisan érzékenyebb kontroll bevonását, esetleg...

Addig is ülök tovább, reszelem a körmöm és hülyeségeket beszélek...

Több
15 éve 4 hónapja #382383 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Rengeteg tanulsága volt ennek a tábornak. Sokszor és sokféleképpen hibáztunk - különösen én - ezekből a hibákból viszont tanultunk. A szervezési problémák egy része olyan háttérben maradt hiányosság, amiről leginkább a szervezői körnek kell elgondolkodnia, de van jó pár szélesebb érdeklődésre számot tartó tanulság is.

A programról
A tábort valóban elég program-intenzív jellegűnek terveztük, de sajnos ezt még sikerült a tervekhez képest is túlteljesítenünk. Az elfogadott programtervben eleve átlagosan kb. 1 órával kevesebb kötött közösségi program volt, mint ami megvalósult. Ez két okra vezethető vissza: Egyrészt a közösségvezetők (talán érthető módon) az utolsó pillanatig próbálták növelni a saját időkeretüket egyes pontokon, miközben hevesen ellenálltak, hogy más helyeken csökkentsük azokat. Erősek voltak a rendek és erősek voltak a nemzetségek is - a vesztes pedig a sokszor a szabadidő lett. Másrészt nem várt tendencia volt, hogy a programban egyértelműen szabadidőnek tervezett idősávokat is közösségi munkával töltöttétek. Ezek formailag nem kötelező tevékenységekkel (folklór műsorok, stb.) teltek, de a közösségi nyomás olyan nagy volt, hogy a táborozók nagy része ezt a valójában önkéntes tevékenységet pont olyannak élte meg, mint a ténylegesen elvárt feladatokra való felkészülést (nemzetségi előadás).
A felelősséget természetesen nem akarom senkire sem áthárítani: a rendi és nemzetségvezetők időgyűjtő és idővédő tevékenységét, illetve az öntevékeny feladatok kötelezővé válását a főszervezőknek (elsősorban nekem) időben észre kellett volna venni, és módosításokat kellett volna eszközölni. Sajnos mire ez világossá vált, vagy csak a szervezők maradék lelkesedését is meggyilkoló hatalmi szóval lehetett volna keresztülvinni a szabadidő növelését, vagy az utolsó napok meghatározó közösségi-élményeinek rovására lehetett volna csökkenteni a terhelést. Ezt nem vállaltuk(tam). Szerintem azon a ponton nem tehettünk mást - legközelebb előre kell gondolkodnunk.

Gondolom azt azért mindenki érzi, hogy a szabadidőt csak úgy lehet növelni, ha olyan feladatokat, programokat hagyunk el, amelyek egyébként nagy élményt jelentettek a táborban. (Szem előtt kell tartanunk, hogy barátainkkal egy kellemes teázóban egész évben jókat beszélgethetünk, de közös kreatív alkotómunkát, vagy a lelket felvillanyozó keretjáték fordulatokat csak a táborban élhetünk át.) Éppen ezért kell nagyon óvatosan, alaposan átgondolva nekiállni a program megnyirbálásának.
Lehetőségnek tűnik, hogy csökkentsük a rendek és a nemzetségek terhelését (pl.: a közös rendi előadás elhagyásával, illetve a folklórműsorok számának, időtartamának "korlátozásával") és egyben a rájuk szánt időkeretet kb. napi egy órával. Felmerült a szervezői pihenőnap átalakítása is, úgy, hogy az a nap is teljes értékűen felhasználható legyen a közösségi feladatokra való felkészülésre (ami nyilván a mostani diktatúrához hasonló jópofa intermezzók csökkentését illetve elhagyását igényelheti) - ezzel nyerünk egy napot, és szintén napi fél-egy órával csökkenteni lehet a közösségi időkeretet.
De ezek csak ötletek, az idei szervezői tapasztalatok, illetve az értékelő kérdőívek eredményei alapján a jövő évi szervezők nyilván el fogják dönteni, hogy akarják-e csökkenteni a közösségi feladatokat és programokat, és ha igen, akkor mit kívánnak elhagyni.

A kajáról
Mint már leírtam korábban: az idei kaja nem volt tökéletes, de igazából a korábbi években is csak 2 alkalommal, akkor kaptunk jobbat, amikor a saját szakácsainkkal mi magunk főzettünk. (Részben mert Kriszana anyukája überkirály módon érti a dolgát, részben pedig mert az ilyen megoldások esetén az étkeztetés árrése nulla Ft volt, amit mind a jobb alapanyagokra és a nagyobb adagokra lehetett fordítani.)
Sajnos ez a főzési lehetőség a táborhelyek többségénél nem, vagy csak korlátozottan érhető el. Alapesetben a "többet fizetünk jobb kaját kapunk" elv érvényesül. Azonban e korlátok között szerintem a szanticskai szakács nénik értették a dolgukat, és az elfogadott menüből a technikai korlátok (pl.: sütő hiánya) figyelembe vételével, a lehető legtöbbet hozták ki.
Jövőre viszont gondosabban - szélesebb egyeztetés után - kell megtervezni az alapmenüt, hogy biztosan kimaradjanak belőle a széles körben elutasított fogások, illetve a túlzó egyoldalúság. Emellett szerződéses biztosítékokat (kötbér) kell használni, hogy valóban minden technikai feltétel adott legyen az elfogadott menü elkészítéshez.

A körülményekről
A körülmények közül vannak olyanok amelyek megváltoztathatók és vannak amelyek nem. Szerencsére ez utóbbiból van kevesebb: pl. az állatok jelenléte, vagy az ágyak mérete biztos nem fog változni (egyébként az ágyaknak csak kb az 1/4-e gyermek méretű, a többivel nincs gond. Jövőre jobban kell figyelni, hogy mindenki megtalálja a testméretéhez illeszkedő ágyat...)
Azonban ünnepélyes ígéretünk van a vizes-blokkok működésének és felszereltségének jelentős javítására. Az utólagos beszélgetésekből kiderült, hogy ezt a táborhelyet eddig egyszerre néhány napnál hosszabb időre max 50-60 ember használta. Ezért - noha a kapacitása papíron meg volt - valójában soha nem próbálták ki ilyen terhelés mellett. Pálpista nagyon szeretné, hogy jövőre is ezt a táborhelyet válasszuk, úgyhogy (különösen ha a jövő évi szervezők megfelelő kötbér záradékokkal ellátott szerződést kötnek), biztosan megteszik a szükséges fejlesztéseket, javításokat. Ettől ez nem fog háromcsillagos hotellé válni - de a jelzett problémák jelentős része enyhíthető, vagy eltüntethető.

A zenéről
Minden ellenkező híresztelés dacára sem volt olyan vezetői döntés, amely tiltott volna bizonyos zenei stílusokat a táborban. Olyan elhatározás viszont tényleg volt (és valóban: ennek én voltam az egyik zászlóvivője), hogy idén a közös zeneszolgáltatás ne a szabadidős szórakoztatást szolgálja, hanem a keretjáték hangulatának aláfestését biztosítsa. Ezért készült egy olyan, a tolkieni mondavilág hangulatába belesimuló válogatás, amely döntő többségben „nyunnyogós” kelta-ambient számokat tartalmazott. (Biztos lehetett volna jobban válogatni, meg lehetett volna úgy lejátszani, hogy a 8 GB-nyi zene nagyobb változatosságot mutasson – de ez a lényeget nem érinti.)
Ha megfigyeltétek a trash-metál mellett sem a lagzi-lajcsi mulatós, sem szintipop nem volt a kínálatban, ahogy a hardcore punk és a free-jazz is kimaradt, pedig állítólag ezeket is sokan szeretik… A kulcsszó a „semleges”, és a „tolkieni hangulatú” volt. (Az alternatíva az lehetett volna, hogy a hangosítórendszert egyáltalán nem használjuk zeneszolgáltatásra.)
Jövőre természetesen a szervezők visszahozhatják a zeneszolgáltatás kimondott szórakoztató funkcióját is, ha úgy döntenek.
(Viszont igazából halljak meg, ha értem, hogy miért jó valakinek ha a kedvenc post-punk gót vagy szimfonikus rock számai 12 hangszóróból a tábor minden pontján egyszerre üvöltenek, amikor ő ezek közül csak egy helyen tartózkodik, és biztosan van egy csomó táborozó, akit kiver a víz az adott stílustól. Persze lehetne csinálni tábori kívánságrádiót, hogy ne csak a metál szekciónak, hanem mindenkinek legyen esélye a kedvenc stílusát a többiekre erőltetni – vagy akár simán bejátszhatjuk a hangosítórendszerbe a Sláger Rádiót is… De nem egyszerűbb ennél, ha a kedvenc zenéit mindenki a privát MP3 lejátszóján hallgatja, vagy esetleg egy-egy zeneelvonási tünetekben szenvedő rajongói csoport elkéri az egyik erősítő/hangfal cuccot, és a falu egy kevésbé frekventált pontján közösen örjöngenek a gyerekkori kedvenc Depeche Mode slágereikre???)

Én személyesen nagyon örülök, hogy a problémákkal együtt is ilyen kimagaslóan jó tábort sikerült csinálnunk. Szerintem elértük a kitűzőtt a célt: a régi, "klasszikus" velemi tábori hangulatot reprodukálni - ha lehet profibb keretek között. (Ha visszaolvastok a második velemi tábor utáni reakciókhoz látni fogjátok a hasonlóságot. Ott is az egyik leggyakrabban emlegetett probléma a túl sok program és az erős keretjáték volt. Aztán később mégis ez lett az "etalon" - a visszaemlékezések szerint legjobb tábor.)

Mint főszervező és táborvezető remélem, hogy azért a pozitív emlékek, az életre szóló élmények voltak a meghatározók, és ezek fényét nem homályosították el a fenti problémák.

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
15 éve 4 hónapja #382381 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Angwen írta: Jajemberekmákomolyanmá. De tényleg. Tábor. Tudjátok, igénytelenség és viszontagságok. Ez különbözteti meg az ötcsillagos szállodától. Meg kreatívkodás és ökörködés és egyebek kifulladásig. Ez különbözteti meg a tengerparton tespedéstől. Én kimondottan emlékszem spontán tábortüzekre idénről. Nyilván mindenkinek máshol van az egyéni "ideális program és szabadidő arány" szintje (igen, néha én is hulla voltam és jobban örültem volna, ha ez nem így lett volna), no de azért talán nem kell rögtön így kiakadni?

Minden évben vannak a résztvevők között olyanok, akik nem érzik olyan jól magukat mint a többség. Az ő véleményüket, javaslataikat is meg kell hallgatni, mégha ezekben a konkrét és megszívlelendő javaslatok mellett sokszor vannak nehezen kezelhető elemek is: Egyrészt mert vannak akiket az otthonról hozott hangulat, személyes élethelyzet, stb. határoz meg, és ezen mi legjobb esetben is lefeljebb enyhíteni tudunk - a tutti boldogítás receptjét még nem birtokoljuk.

Másrészt pedig elég sokan és elég különbözőek vagyunk ahhoz, hogy ha az egyik igénycsoportot kielégítjük, akkor másoknak ez ne legyen teljesen OK. Ez minden évben egy komoly küzdelem, és még nyilvánvalóan sokat javíthatunk - de ezzel együtt nekem most az a benyomásom (amit majd a tábori értékelő kérdőív igazolhat vagy cáfolhat), hogy idén érezhetően kevesebben voltak a magukat abszolut szarul érzők, mint a korábbi táborokban. Pedig akkor sem voltak sokan.

(Persze az elégedetlenek - érthető módon - mindig intenzvebben artikulálják a véleményüket, ezért tűnhet esetleg néha rossszabbnak, a kép, mint amit a töbség érez.)

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
15 éve 4 hónapja #382376 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Jahogy nektek volt cukor is a tejfölöstésztához. :D

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
15 éve 4 hónapja #382375 Írta: Náda
Náda válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Gandalf írta:

köszönöm hogy belinkelted ;)
próbáltam feltölteni egy másikat is,csak nem sikerült,azt a végén kiment a fejemből hogy ezt belinkeljem :)

"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."

Több
15 éve 4 hónapja #382371 Írta: Mírrand / Verinen Enkeli
MOZI!

Ha esetleg felkeltettem még valakinek a figyelmét az új Potter filmmel a táborban, csak lemaradt az infóról, azt szeretettel várom a Tali topicban - és a mozis listámon ^_^

"Alarms will ring for eternity
The waves will break every chain on me"

Több
15 éve 4 hónapja #382367 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Sziasztok,
Az én fő bajom a kajával a gyümölcs mondhatni teljes hiánya volt, leszámítva a sárgabarackot a tábor vége felé, meg a talán egy-kétszeri meggyet a büfében. (Reggelinél volt? Azt többnyire átaludtam.) A másik meg az, hogy alapból próbálom kerülni a tésztát ilyenolyan (nem röhög) okokból, de ez magánprobléma.

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
15 éve 4 hónapja #382363 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Hm. Meghajlok Dodie érvei előtt. Csak gyakran az az érzésem a komfort témában, hogy az emberek hajlamosak bolhából elefántot. Pedig szegény Pörinek így is volt elég baja.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
15 éve 4 hónapja #382359 Írta: 3.Aragorn

nido írta: És lehet, nem drágább kaja kéne, hanem lehetőség arra, h dupla adagot fizessen, aki nagyétkű... (bocs)

Vagy ha már kifizetjük őket, ne gyerekadag kaját toljanak elénk. Dupla adagot meg nem fog fizetni senki, mert bízik a többiekben, akik viszik vissza a maradékot ;)

De ezen kár szerintem tovább rágódni, a szervezők bizonyára levonták a megfelelő következtetéseket.

Több
15 éve 4 hónapja #382358 Írta: 3.Aragorn

Sirgon Esgalnor írta:

3.Aragorn írta: Ja és számháborúnál elhagytam egy drapp-keki (vagy mittomén milyen) színű pólót. Oda tettem a kovácsműhellyel szembeni nagy kék közösségi sátor asztalának sarkára. Látta E valaki?

Szerintem az asztalon lévő anyagok és rongyok közé került, mikor eső/vihar elöl elpakoltam, és levittem a raktárba. Azt hiszem egy drapp polo volt. :rolleyes:

Akkor a raktárban keressem. Köszi.

Több
15 éve 4 hónapja #382357 Írta: nido
nido válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.

Leguanember írta: Ahogy a hátterek itt kiderültek, valóban, meg kell finanszíroznunk egy kisebb falufelújítást a helynek, illetve valami más módon kéne zenét szolgáltatni; mivel volt a válogatásban mindenféle, de a random lejátszás nem jött ki jól, kb. mindig ugyanaz ment... Szorri.
A technikus, raktáros, és egyéb kajakiegészítések bizony több pénzbe kerülnek, akár jóval többe, meg kell ezt fontolni.

Nem az volt a baj a kajával, h kevés volt és nem olyan, amilyet szeretnek, hanem h erre nem lehetett felkészülni és nehézkes volt pótkaját szerezni... Sokan mondták, h nem hoztak plusz kajapénzeket, nyilván a büfé körül is ezért ment a sírás. Jövőre ezt előre alaposan ki kell puhatolni, ennyi.

Legalábbis visszajelzések alapján, engem pont nem zavart, szerintem finom volt és pont elég.

És lehet, nem drágább kaja kéne, hanem lehetőség arra, h duplaadagot fizessen, aki nagyétkű... (bocs)

Több
15 éve 4 hónapja #382355 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Ahogy a hátterek itt kiderültek, valóban, meg kell finanszíroznunk egy kisebb falufelújítást a helynek, illetve valami más módon kéne zenét szolgáltatni; mivel volt a válogatásban mindenféle, de a random lejátszás nem jött ki jól, kb. mindig ugyanaz ment... Szorri.
A technikus, raktáros, és egyéb kajakiegészítések bizony több pénzbe kerülnek, akár jóval többe, meg kell ezt fontolni.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382354 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Nyilván elfogult (is) vagyok, de nem érzem Rayan posztját hihetetlen mértékben felháborítóan kiakadtnak. Ha előkotrom régi tábori topicos emlékeimet, hát nem egy post jut eszembe, ami sokkal durvábban fogalmazott. A negatív vélemény is vélemény, még akkor is ha sok mindennel nem értek egyet, vagy én sem éreztem (főleg utólag)olyan mértékben zavarónak. Ezt is el kell mondani, mert néma gyereknek anyja se érti a szavát, és igenis az a 10-20 ember (vagy több, nem tudok pontos számokat) akik valamivel nem voltak megelégedve, ők is kell, hogy számítsanak. MTT tábor szinten ne legyen "nagyobb jó", azt hagyjuk meg Lachennek :D Amin lehet változtatni, azon változtatni kell, amin meg nem lehet, azt közölni kell, hogy ezvan, kalkuláld bele mikor elküldöd a jelentkezést a táborba :)
Ettől függetlenül még mindig ez volt életem legjobb MTT tábora, de vannak dolgok amik felett nem szabad elsiklani :)
Alyr: legyen szándékosan tejfölös tészta, de akkor had mi döntsük el hogy édesen vagy sósan szeretjük :D Vagy ha diktatórikusan ki van jelentve, hogy mi márpedig sósan fogjuk szeretni, ne tegyenek ki cukrot, mert nem egy ember esett bele a "csapdába" és cukrozta meg a már eredetileg sós ételt. Én speciel sósan szeretem, mákom volt :)

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
15 éve 4 hónapja #382351 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Rayan: Majd írok neked ímélt, csak el ne felejtsem.

Más: A menü egyeztetve volt, sokminden be volt ígérve a tulajok által ami aztán mégse úgy lett, de pl a sütő egész egyszerűen elromlott a tábor kezdete előtt 2 nappal, ezért nem tudtak semmilyen sült kaját csinálni.

A tejfölös tészta meg szándékos volt. Diktatúra volt, e. (és arra, hogy korábban megdöntöttétek, a konyhásnénik nem tudtak ilyen gyorsan reagálni)

Zene: Volt azon a listán egy csomó nem Loreena és nem filmzene is. Egyszerűen nagyon kevésszer volt bekapcsolva és nem tudott érvényesülni. (kb olyan 6-8 Gb zene volt elkülönítve és ennek max kb 40%a volt filmzene)
A metálról meg legfelső szintű döntés volt, ez van. Én se örültem.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 4 hónapja #382347 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Ezúton is nagy E! Bór nemzettségének és a Lélektánc rendnek, akiknek sok jót köszönök!

Ugyanakkor: elveszett tárgyak/talált tárgyak rovat: ezüst gyűrű holdkővel, 0. napon tűnt el, nyitótánc próba közben a padról. Aki tudja hol van, visítson!

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
15 éve 4 hónapja #382345 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Mornie Utúlië - Nyári Tábor 2009.
Jajemberekmákomolyanmá. De tényleg. Tábor. Tudjátok, igénytelenség és viszontagságok. Ez különbözteti meg az ötcsillagos szállodától. Meg kreatívkodás és ökörködés és egyebek kifulladásig. Ez különbözteti meg a tengerparton tespedéstől. Én kimondottan emlékszem spontán tábortüzekre idénről. Nyilván mindenkinek máshol van az egyéni "ideális program és szabadidő arány" szintje (igen, néha én is hulla voltam és jobban örültem volna, ha ez nem így lett volna), no de azért talán nem kell rögtön így kiakadni?

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.544 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére