Tolkien Live 2009 - Élő Szerepjáték Középföldén

Több
16 éve 8 hónapja #383703 Írta: Alew

Ille / Lórien írta: Alew: a karakteremnél kihagytátok a lényeget: orvoslás/gyógyítás képességét. Légyszi, ezt is javítsátok. Köszi.

Nem a képességeket írtam ki, hanem a karakter koncepcióját. De beírom, természetesen.

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 8 hónapja #383700 Írta: Ille Lórien
Alew: a karakteremnél kihagytátok a lényeget: orvoslás/gyógyítás képességét. Légyszi, ezt is javítsátok. Köszi.

"Elen síla lúmenn' omentielvo."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 8 hónapja #383699 Írta: Alew
És ismét, Idhren, kijavítottam. :)

icke, írtam pm-et, fontos!

Frakcióvezetők kaptak levelet a frakció és a saját különleges képességükről. Legalább egy visszajelzést kérek tőlük, hogy E!, megkaptam.

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Több
16 éve 8 hónapja #383697 Írta: Idhren
E!
En Celeborn unokahuga vagyok am :P

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #383696 Írta: icke
Üdvözletem!

Műsor remek :) =
A buszos turnusokra szeretnétek, ha előre jelentkeznénk, vagy csak bukkanjon fel mindenki a megadott helyen/időben? (A buszok egyébként, mint valaki már írta is, a Széna térről indulnak.)
Elvileg a 17:15-ös csapattal megyek, térkép nem lesz nálam, de nem szokásom eltévedni, ha egyszer láttam felülről a terepet, úgyhogy szerintem egy-két hasonló ember segítségével elterelgetjük majd a népet :) =
Ja, Lyona: megnézem, van-e balta a pincénkben :D = Kalapács sajna csak kicsi van, és az nekem is kell :) =

Update: ha valaki szeretne néha rendkívül autentikusan megnyilvánulni, ezen az oldalon talál quenya, sinda és adûni kifejezéseket. Ha netán házasodni akarnátok, még tünde fogadalmi szövegek is vannak :) =
Mellesleg Haldamíro nevét is itt találtam, "rejtett ékszert" jelent (sindarin alakja Halmir); a nevek szekciója a bal oldali menüben lelhető fel :) =

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Utolsó szerkesztés: 16 éve 8 hónapja által.

Több
16 éve 8 hónapja #383694 Írta: Esgal
Lentebb is írtam, 17.15-össel megyek.

Műsor kúlság. :)

Minden király. :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #383693 Írta: Alew
Csak hogy ismét szem előtt legyek, a legújabb, javított, pontosított, miegyéb verzió.

• Angwen Celeborn Maia Aulëndil (Aulë ajándéka) Nyugati hírnök Valinor
  • Cueddo Celeborn Sinda Arthonnen (Nemesen született) Széptevő nemes, a Király Tanács tagja Lindon
  • Encsi Celeborn Nolda-sinda Niben Fogadós Eregion
  • Ery Celeborn Sinda Celeborn Eregion ura, a Királyi Tanács tagja Doriath
  • Idhren Celeborn Nolda-sinda Idhreniel (Bölcs asszony) Celeborn unokahúga, gyógyító, a Királyi Tanács tagja Doriath
  • Ille Celeborn Nolda-sinda Lórien Kézműves és ékszerész orvos Eregion
  • Metaflora Celeborn Nolda-sinda Lothril Érdeklődő tünde lány Eregion
  • Xain Celeborn Sinda ? ? ?
  • Alew Celebrimbor Nolda Hûrtassion (Erős munkás) Fegyverkovács és feltaláló Eregion
  • Gergő Celebrimbor Nolda Celebrimbor Az Ékkőfaragók Népének feje, kovács és ékszerész Valinor
  • icke Celebrimbor Nolda Haldamíro Tudásvágyó mesterember, kovács, ékszerész Eregion
  • Kincső Celebrimbor Nolda-sinda Harmanyandis Énekes-történész Sirion
  • Sil Celebrimbor Nolda Meriel / Sintilissë Nyílt látásmódú ékszerész Balar
  • Hanna Celebrimbor Nolda Erulissë (Kegyesség) Ékszerész és ékkőítész, kritikus gondolkozó Lindon
  • Narb Celebrimbor Nolda Tûrwethiel (Győzelem) Ékszerész és drágakőszakértő Eregion
  • Gandalf Círdan Nanda Ossiriandi Belnir Círdan utazó nagykövete, bíra, nemzetségfő Beleriand
  • Aeglos Galadriel Nolda-sinda Celebrían Galadriel és Celeborn lánya Eregion
  • Felagund Galadriel Nolda Arandur Galadriel tanácsadója, egykori hadtudós, Araniel bátyja, a Királyi Tanács tagja Valinor
  • Gery Galadriel Nolda Orowe Nemeslelkű kardhős Eregion
  • Lau Galadriel Nolda Galadriel Eregion úrnője, a Királyi Tanács tagja Valinor
  • Milendoria Galadriel Nolda Moiranna Kékharisnya-hergecnő Eregion
  • Szatmári Zsófi Galadriel Nolda Araniel Galadriel udvarhölgye, Arandur húga Valinor
  • Kuvasz Gil-Galad Nolda Arandorion (A király földjéről való) Gil-Galad címerlobogós belső követe Lindon
  • Cedomir Lómelokse Númenori Cedomir Toladan Kalandor-kereskedő Númenor
  • Eglar Lómelokse Númenori Azramîth, Balkumagan lánya Hajós, kormányos és szolgálólány Númenor
  • Esgal Lómelokse Númenori Lómelokse, Cúntirion lánya Fortirios úrnője Númenor
  • Estel Lómelokse Númenori Gimlimanô / Gilfae(S) / Elenfëa(Q) Hajós és kalandor Númenor
  • gothpunk Lómelokse Númenori Varyaro (Védelmező) Testőrparancsnok Númenor
  • Lamy Lómelokse Númenori Saptheth (Bölcs asszony) Dúsgazdag özvegy Númenor
  • darthpit Narvi Törp Darp Vándor törp vértkovács Khazad-Dûm
  • Julcsi Narvi Törp ? Nagyobb célokat hajszoló törplány Khazad-Dûm
  • Lyona Narvi Törp Larre Útkereső-felfedező Khazad-Dûm
  • lexilver Narvi Törp Gamil Zirak Kapzsi, bányatulajdonos kovács Khazad-Dûm

• Akinek nem felel meg a név, amit adtam neki, az nyugodtan forduljon kritikai észrevételeivel hozzám. Vonatkozik ez a többire is. :)

Alew

War is Peace
    Slavery is Freedom
    Ignorance is Strength
    ---
    A kevesebb több.

Több
    16 éve 8 hónapja #383692 Írta: Lyona
    Wow, híresek leszünk. :D (és végre egy értelmes műsor a szerepjátékról, jeee.)

Larre gyönyörű, ellenben tekintve hogy törp leszek, 4 és fél öltözet tüncruhát cserélnék törp fejszére.
    Aki méretben hasonlónak érzi magát, vagy van öve/kazalnyi biztostűje és tüncruhát szeretne, csipogjon meg, mert annyira még nem vagyok jófej, hogy ezt mind el is vigyem, hacsak nem kéri valaki kifejezetten. Mail, privi, msn.

Nem szenvedek őrültségben... Minden percét élvezem!

Több
    16 éve 8 hónapja #383690 Írta: Lamy
    WOW!

Több
    16 éve 8 hónapja #383689 Írta: Gandalf

Kincső (Thilanna) írta: Kúlság! Nem akar a TLV-ről is műsort készíteni? :cool: (csak mert már tavaly volt róla szó, h. megkér(d)jük Angwen anyukájét) Vaaagy legalább említsük meg, hogy az MTT szervez ám TLV-t is, és abban volt ám szerepjátékos feladat már többször! Naaa, lééégyszi! :)

Természetesen a felkínálkozott lehetőséget kihasználjuk az MTT minden rendezvényének és tevékenységének a reklámozására - azt hiszem, a résztvevők többsége amúgy is inkább erről tudna velük beszélgetni, mint a játékról. :cool:

Több
    16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #383688 Írta: Kincső
    Kúlság! Nem akar a TLV-ről is műsort készíteni? :cool: (csak mert már tavaly volt róla szó, h. megkér(d)jük Angwen anyukájét) Vaaagy legalább említsük meg, hogy az MTT szervez ám TLV-t is, és abban volt ám szerepjátékos feladat már többször! Naaa, lééégyszi! :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
    16 éve 8 hónapja #383687 Írta: Gandalf
    HIRDETMÉNYEK JÓL

1.
    Kedves Késedelmi Kérvényt Kérők (KKKK)!

A Zelnökség a mai estén jóváhagyott minden fizetési haladék-kérést, és még van lehetőség ilyen kérelem benyújtására péntekig, amennyiben valaki ezért nem tudna jönni! Ezt a rendkívüli lehetőséget arra való tekintettel kínáljuk fel, hogy nincs október közepéig szoctám-ösztöndíj-diákhitel.

2.
    Továbbá amennyiben valaki csak azért nem küldte már el a jelentkezését, mert attól félt, hogy félig troll - félig hobbit karaktert kap tőlünk, azzal most kedvesek leszünk és azt mondjuk, küldje el még nyugodtan a saját karakterötletét (persze, az 500 Ft-os késedelmi díjtól nem tudunk sajnos eltekinteni továbbra sem)!

3.
    És még egy jó hír:
    LESZ BÜFÉ, HA KÉRJÜK A TÁBORTULAJTÓL, ÉS MIÉRT NE KÉRNÉNK! Szóval akinek maradt még egy kis pénze erre, az megússza a túl sok kaja cipelését - igaz, ez egy kis fabódé mindenféle rágcsával, nasival és itókával, tehát rendes étel nem kapható benne, de legalább ennyivel kevesebbet kell felcipelni!

4.
    A "javított menetrend"-be csak a "nem átszállós", azaz közvetlen járatokat tettem be. A két nagyobb létszámú turnus 12:00 és 17:15, a többi időpont azoknak szól, akiknek egyik turnus sem felel meg, nekik azonban muszáj valahogy odatalálni egyedül. Ha valakinek a térképek és a leírások ellenére bármilyen gondja akadna az odatalálással és eltévedne útközben, kérem hívja a nullahat 20 harmincnyolc 41 négy tizenegy telefonszámot, és megpróbáljuk megoldani a gondját!

5.
    Az egyéni történetszálak valószínűleg holnap estére készülnek el legkorábban, de ne féljen senki, hogy nem tudja elolvasni e-mailen, levisszük őket kinyomtatva Pusztamarótra is, és ha valaki már nem tud netet nézni, ott személyesen megkapja. A mesélők amúgy is el fognak beszélgetni mindenkivel külön.

6.
    És egy ... hm.. nagyon fontos közlemény:

A Kossuth Rádió egy kb. 25 perces műsort készít a magyar szerepjátékosokról, ahol végre objektíven és testközelből ismertetik ezt a fura szokását a fiatalságnak. Ennek keretében Alew egyrészt elzarándokol hozzájuk csütörtökön és interjút ad, másrészt pénteken lejönnének páran Pusztamarótra elbeszélgetni velünk. Ebben részt venni senkinek sem kötelező természetesen. De igyekezzünk pozitív benyomást kelteni, ha már társadalmunk ennyire előítéletes a geek-szubkultúrával szemben! Meg hát MTT-imídzs...
    Szombaton pedig egyetlen riporternőt bemikroportoznak, és beállítják játszani velünk, a játék legelején egy rövid ideig tehát részt vesz az eregioni ünnepségen, kap tőlünk karaktert, de nem marad sokáig, csak pár hanganyagot venne így fel, meg kitapasztalná, mi is az az élő szerepjáték.
    Az elkészült műsorról természetesen az MTT kap külön digitális példányt a médiatár számára, és a Kossuth rádión majd meg lehet hallgatni. Fogadjátok türelemmel és udvariassággal! (Örömmel vesszük egyébként, ha lesznek, akik szívesen produkálják magukat majd neki egy kicsit, hogy ne a félénkebb, szemérmesebb játékosokra akaszkodjon rá.)
    Szerintem ez tök poén lesz! :D

Több
    16 éve 8 hónapja #383682 Írta: Alew
    Lexilver karakterével bővítve a lista, és Felagund igényei szerint javítva.

Alew

War is Peace
    Slavery is Freedom
    Ignorance is Strength
    ---
    A kevesebb több.

Több
    16 éve 8 hónapja #383681 Írta: Lamy
    Váááááá, mi ez a zagyva menetrend?
    Amiket itt felsoroltál azok mind átszállás nélküliek? És bármelyik választható amennyiben az ember nem közösen utazik?

Több
    16 éve 8 hónapja #383680 Írta: Sil
    Sil válaszolt a következő témában: Tolkien Live 2009 - Élő Szerepjáték Középföldén

Orowan/Gery írta:

Gandalf írta:

Erulissë (Kecsesség)

Szerintem inkább keGYesség (grace), nem?

Ami azt illeti, 'grace' ugyanúgy jelent (mozgásbeli) kecsességet, mint kegyességet :)

De Erulissë nem úgy kegyesség. Nem véletlenül van benne Eru neve, szvsz.

Noldor, blood is on your hands
    Tears unnumbered
    You will shed and dwell in pain

Több
    16 éve 8 hónapja #383676 Írta: Orowan/Gery

Gandalf írta:

Erulissë (Kecsesség)

Szerintem inkább keGYesség (grace), nem?

Ami azt illeti, 'grace' ugyanúgy jelent (mozgásbeli) kecsességet, mint kegyességet :)

" írta: Elegance and beauty of movement or expression.

A disposition to kindness and compassion; benign good will.

"The purpose of life is a life of purpose. "
    (Robert Byrne)

Több
    16 éve 8 hónapja #383674 Írta: Gandalf
    Nem.

Javított menetrend:

9 Budapest, Széna tér Bajna, szövetkezeti vendéglő 12:00 13:20 1:20 AP
    Munkanapokon (hétfőtől péntekig)

12 Budapest, Széna tér Bajna, szövetkezeti vendéglő 14:15 15:35 1:20 AP
    Tanítási napokon

13 Budapest, Széna tér Bajna, szövetkezeti vendéglő 15:15 16:35 1:20 AP
    Tanítási napokon

14 Budapest, Széna tér Bajna, szövetkezeti vendéglő 15:30 16:50 1:20
    Munkanapokon

15 Budapest, Széna tér Bajna, szövetkezeti vendéglő 16:15 17:35 1:20 AP

18 Budapest, Széna tér Bajna, szövetkezeti vendéglő 17:15 18:35 1:20 AP
    Tanítási napokon

19 Budapest, Széna tér Bajna, szövetkezeti vendéglő 18:15 19:35 1:20 AP

21 Budapest, Széna tér Bajna, szövetkezeti vendéglő 20:00 21:20 1:20 AP
    Munkanapokon (hétfőtől péntekig)

Akkor a két turnus 12:00 és 17:15, de mindenki azzal jön, amivel akar.

Több
    16 éve 8 hónapja #383673 Írta: Sil
    Sil válaszolt a következő témában: Tolkien Live 2009 - Élő Szerepjáték Középföldén

Gandalf írta: Ez esetben két turnust javaslok:
    13 órás buszt és 17 órás buszt, én az előbbivel mennék le, de kell valaki a második közös turnusba is, aki tud tájékozódni!

Akkor most átszállással megyünk?

Tears unnumbered

Több
    16 éve 8 hónapja #383672 Írta: Gandalf
    dartpit: Akkor a későbbi turnussal tudsz jönni.

Lamy: Igaz, péntek éjjel és szombat hajnal. ;) Javítom.

Több
    16 éve 8 hónapja #383671 Írta: Lamy

Gandalf írta: A szombat éjjel vagy péntek hajnalban érkezők elé igyekszünk kimenni kocsival, :P

Szerintem péntek éjjel és szombat hajnal akart lenni, nem?
    Amúgy be kell előre jelenteni, hogy melyik busszal megyünk? Nekünk (ickével) az 1 és 5 órás esedékes attól függően, mikorra sikerül felébrednünk, összepakolnunk.

Több
    16 éve 8 hónapja #383668 Írta: darthpit
    Végül mikor van közös leutazás? Ha minden igaz én 14:10-kor végzek.

Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!

Több
    16 éve 8 hónapja #383667 Írta: Felagund
    Arandurhoz csak annyit, hogy _EX_haditanácsadó, nem volt hadvezér, katonai tanácsadó volt, de még Maedhros idején, Galadrielnek csak "sima" tanácsosa :)

És a sindarinban a circumflex csak egy szótagos szavakban használatos, a nevekben nem kell szenvedni vele, átvált sima hosszú magánhangzóra ;)

Our knees do not bend easily

Több
    16 éve 8 hónapja #383666 Írta: Gandalf
    Ha viszont ilyen sokaknak a későbbi jó, akkor nem éri meg 9-kor lemenni. (Vagy lenne valaki, aki mégis reggel menne le?)

Ez esetben két turnust javaslok:
    13 órás buszt és 17 órás buszt HELYETT 12:00 ÉS 17:15, én az előbbivel mennék le, de kell valaki a második közös turnusba is, aki tud tájékozódni!

A péntek éjjel vagy szombat hajnalban érkezők elé igyekszünk kimenni kocsival, vagy legalább egy gyalogos delegátust kiküldeni.

Viszont akkor a pénteki bográcsozást rohamtempóban kell lezavarni, hogy még estére elkészüljön a vacsi! :P

Több
    16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #383661 Írta: Alew
    És igazad van Sil! Így már sikerült. Ebből is látszik, hogy mennyire jegyeztem meg a saját nevemet. :)

Lazíts, icke. :) (A megboldogult Andreas Nicollo Giovanni)

Narb bekerült a listába Celebrimborhoz.

Alew

War is Peace
    Slavery is Freedom
    Ignorance is Strength
    ---
    A kevesebb több.

Több
    16 éve 8 hónapja #383660 Írta: Sil

Alew írta: A kalapos u betűt pedig a googledocs nem tudta produkálni, elnézést érte.

Pedig a saját nevedben sikerült, én is onnan másoltam. ;) (De ha nem megy, akkor sima hosszú ú-t szoktunk helyette használni.)

Tears unnumbered

Több
    16 éve 8 hónapja #383659 Írta: Cueddo
    Hú, szerintem nagyon zengzetesek a nevek, nékem tetszenek! :)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
    És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
    16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #383658 Írta: icke
    Üdvözletem!

Alew írta: Angwen Celeborn Maia Aulëndil (Aulë ajándéka) Nyugati hírnök Valinor

holy
    freakin'
    s...

O____O

Töröljétek, ha olyan, de ez most kiszakadt... :]=

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
    16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #383657 Írta: Alew
    Eglar, legyen neked, akkor kormányos. :D

Sil, valóban nem tudtam kibogarászni, hogy hol született. A kalapos u betűt pedig a googledocs nem tudta produkálni, elnézést érte. Az n-m tévedés meg az én hibám. :(

Gandalf, de, igen. Kegyesség.

Mindent javítottam.

Alew

War is Peace
    Slavery is Freedom
    Ignorance is Strength
    ---
    A kevesebb több.

Több
    16 éve 8 hónapja #383652 Írta: Gandalf

Több
    16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #383651 Írta: Sil

Alew írta: Sil Celebrimbor Nolda Meriel / Sintilissë Nyílt látásmódú ékszerész ?

Lehet, hogy kicsit bonyolultan írtam, de Sintilissë Balar szigetén született, bár nem sokáig éltek ott.

Khazad-dûm nevét pedig nem ártana kijavítani.

Tears unnumbered

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
    Oldalmegjelenítési idő: 0.592 másodperc

SSL Security
    Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére