- Köszönetek: 19
- Közösség
- Fórum
- Tolkien HU Fórumok
- Magyar Tolkien Társaság
- Kreatív Őszi Művészeti Találkozó (KÖMT) 2010
Kreatív Őszi Művészeti Találkozó (KÖMT) 2010
- Metaflora
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Miau!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dodiee
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Úgy gondolom hogy az ilyen viszonylag laza, nem annyira szabályozott rendezvényekre, mint a KÖMT elsősorban azért jönnek el az emberek, hogy jól érezzék magukat, jól szórakozzanak azokkal, akikhez szimpátia fűzi őket. Akiket kedvelnek. Akik a barátaik. Számomra az MTT alapvetően egy baeráti társaság, ahova azért jövök, hogy jól érezzem magam, és úgy gondolom mindenki más is ezért jár. Én is hajnalban feküdtem mindkét itt töltött éjszakámon, és nem aludtam másnap délig. Alapvetően egyszerű, mezei kömtölő voltam, 0 kötelességgel a szervezők és a rendezvény felé, mégis, mikor azt láttam hogy Attila majd leborul a székről akkor szóltam egy illetékesnek hogy valamit csináljon, nem rendeltem tőle még egy melegszendvicset. Ha láttam hogy nincs tiszta pohár, Newra meg elfoglalt, elmosogattam. Ezek olyan dolgok, hogy ott vannak a szemetek előtt. Szerintem senki sem nőtt fel burokban, senki sem gondolja azt, hogy a dolgok maguktól elkészülnek, elmosódnak, a kaja megfő, a sezmét összegyűlik, a padok visszakerülnek a helyükre.
Amire tulajdonképpen ki akarok lyukadni, az az, hogy páran borzalmasan el vannak tájolva. Úgy érzem néhányan (a mai nap útán inkább _túl sokan_) hiszik azt, hogy a szervező dolga az hogy lemegy előbb, előkészíti neki a terepet, kiszolgálja minden igényét 3 napon keresztül majd elpakol utána. Ezek az emberek, a szervezők a belüket kidolgozták azért, hogy menjenek a dolgok, legyen szórakozás, kényelem, ennivaló, stb. Úgy érzem kérés nélkül is _elvárható_ alapreakció lett volna cserébe a többségtől hogy legalább _maga után_ elpakoljon. Hihetetlen milyen viszonyok voltak egyik-másik teremben, ruhákat, otthagyott zabpelyhet, _tisztasáégi betétcsomagot_ találtam az asztalokon. Gondoljátok hogy majd hasznosítják a gyerekek? Nem hiányoznak a cuccaitok? Komolyan úgy éreztétek hogy ez úgy megy hogy összepakolod ami reggel a kezedbe akad, kilibegsz a vonathoz/kocsihoz aztán majd a hülye szervező, ha már vállalta hogy szórakoztat 3 napig kiganéz utánad és még az otthagyott holmidat is elteszi? Mérges vagyok, nagyon. Nem, nem voltam szervező. Tudjátok kik voltak szervezők? A _barátaim_. És ez az az ok, ami miatt én nem voltam képes arra amire ti, nem tudtam csapot papot otthagyni a szarban hogy majd a szervezők és azok a _lúzerek_ akik nem elég gyorsak vagy szemtelenek ahhoz hogy lelépjenek a pakolás előtt megcsinálják. És ennek ellenére is kényelmetlen érzésekkel jöttem el, mert úgy éreztem otthagyom őket a szarban, mert _csak_ annyit takarítottam, amennyit. Gondolkodjatok el azon, hogy ennek tényleg így kellene-e működnie. Hogy közösség vagyunk-e, ahol az emberek segítik egymást, összefogással hamarabb elvégzik a feladatokat, vagy olyan emberek, akik keresztbetesznek a másiknak, otthagyják a ganéban és utána mosolyogva néznek a szemébe a következő találkozáskor. Gondolkodjatok el ezen.
Akinek nem inge, az ne vegye magára és nem szeretnék olyanokat se itt olvasni hogy "de hát nekem vajúdott az aranyhalam" "holnap dolgozom"(az ott maradtak többségéhez hasonlóan) és hasonlók. Akinek van elfogadható indoka, az úgyis tudja hogy nem rá gondolok. Inkább ne is reagáljon senki semmit.
Mindenki szeret hamar hazaérni.
Azoknak akik segítettek, akárcsak annyiban hogy a 3 nap során valamikor elmosogattak 2 bögrét a büfében, odébb tettek 3 asztalt a foglalkozásokhoz vagy visszavitték a tányérokat a konyhába, a barátaim (a szervezők) nevében is _köszönöm_. Jófejek vagytok
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Én a 9:07-essel megyek, úgy néz ki.gillz írta:
Sil írta: És szombat reggel jön esetleg még valaki?
mi megyünk! még nemtom, melyik vonatot bírjuk majd elérni
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- gillz
- Nem elérhető
mi megyünk! még nemtom, melyik vonatot bírjuk majd elérni
need more brainz. yourz. now.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Kincső én is valami hasonlót néztem ki. Megpróbálom aztatat elérni, és akkor keressük egymást?Kincső (Thilanna) írta: Pénteki utazás: nekem délig van órám, ezért a 13:07-es vonatot néztem ki. Az már elég koradélután, vagy még dél? (És beletartozónak érzem magam a társaságodat igénylők halmazába, de ez már gondolom feltűnt pl. Írországban vagy a kakaópartijaidon )
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Panni
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Én, de mivel még péntek este dolgom van otthon, ezért nem Bp-ről. Illetve jelenleg úgy néz ki, hogy nem onnan, de még bármi előfordulhat. Szám csere priviben?
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
[update]Így történt, egyik vonat sem késett túl sokat (!!!), és már ki is pakoltam... [/update]
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Hozzatok társasjátékokat, mert az jó
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Artemisz
- Nem elérhető
A foglalkozás batyusbál jelleggel fog működni, ezért hozzatok magatokkal mindenfélét, amit be akartok batikolni!!!
Szeretettel:
Artemisz
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Aeglos
- Nem elérhető
Alew írta: Én például ma találkoztam Totóval Kőbánya-Kispesten, és tök jó volt látni. Ezért jó együtt utazni.
Én ma Felagunddal utaztam együtt a liftben.
...és hozzatok KÖMT-re csokit is. (Csak, hogy ne legyen nagyon off.)
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Athramien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
nem olvastam most végig a korábbi bejegyzéseket, szal lehet, h már elhangzott a dolog, de valaki péntek délelőtti vonattal?
"Sane is boring"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Kicsit hosszabban:
Mit kínálhat Neked a Sötét Úr? Kézenfekvő válasz lehetne, hogy sötétkamrát, de azt most kihagyom. Hanem mit? Íme:
[center:15l35pxt]
- Alapvető fotózási ismereteket, kifejezetten kezdőknek és fontolva haladóknak!
Ha tudni szeretnéd, hogyan tudnád egyszerűen növelni a jó képeid arányát, vagy csak szeretnéd megismerni, mi az a sok izé a gépeden, esetleg új gépre vágysz, és nem tudod, hogy mi alapján válaszd ki, mert fogalmad sincs, hogy a sok megadott adat közül mi valóban fontos, és mi a műlégy, akkor jöjj a Fotózás kezdőknek foglalkozásra! Talán sokat elárul a dolog eredeti werkcíme: fotózás azoknak, akiket nem érdekel - mert a lehető legkevesebb elmélettel, a legtöbb gyakorlattal, hasznos tippekkel és egyszerű válaszokkal várlak.
- 3D fényképezést!
Hallottál erről a 3D-s izéről, és érdekel, mi ebben a poén? Szeretnél egyszerűen 3D-s képeket készíteni? Kíváncsi vagy, tudsz te is, egyetlen, hagyományos digitális fényképezőgéppel térhatású képeket csinálni? Akkor gyere, és ismerkedj meg vele - Fotózz 3D-ben! A technika rendkívül egyszerű, bárki számára elsajátítható, a szükséges programok ingyenesek és letölthetők, csak jó szem, jó téma, és egy kevés gyakorlás kell hozzá. Megismerkedhetsz a 3D-s fényképek fajtáival, megtudhatod, mit érdemes és mit nem érdemes 3D-ben fényképezni (és miért), és elkészítheted az első saját térhatású fényképedet! Megtudhatod, hogy miért a legrosszabb eljárás a legcélszerűbb, mi kerül a 3D tévében sokba, és miért nem látják egyesek a térhatású mozit.
A 3D fotózást csak korlátozott létszámú csoportnak tudom megtartani, mert 3D-s szemüveg kell hozzá. Ha van piros-cián szemüveged, hozd el, és valaki másnak plusz helyet biztosítasz! [/spoiler:15l35pxt]
Drukkolok neked, Dani, hogy ne kelljen gyalog elindulnotok a MÁV késése miatt... Egyúttal bízom benne, hogy a zebegényi Főpályaudvar És Vasúti Megállóhelytől az iskoláig vezető hosszú út nem vesz nagyon igénybe titeket! Ha túl hosszúnak tűnik, érdemes lehet megfordulni...Dani írta: ...sem a MÁV, sem én nem várunk.
Sőt, templom is! (Lehet, hogy célszerűbb lett volna kiírni, mire válaszul írtad ezt a megjegyzést?)Rabyn írta: Zebegényben van OTP-s automata.
Sőt, amikor ezt írom, három hetes is vagy: éppen 777 hozzászólásnál tartasz. Mindegyik alkalomból Eru tartsa koherensen a szemantikádat, és óvjon a súlyos kivételektől és futásidejű hibáktól! Az órádat meg a profilod oldalán át tudod állítani, csak a NYISZ (nyári időszámítás) kikapcsolására van szükség hozzá. Esetleg a szerveren, az tényleg bejátszhat... De ez lehet simán phpBB beállítási khm... dokumentálatlan szolgáltatás.fq írta: És ma vagyok hét éves és egy napos a fórumon. Bocsi az offokért.
Téged se vádolhat senki azzal, hogy Murphynista vagy!fq írta: Ami tavaly működött, az idén is fog.
[center:15l35pxt]Mindenkinek, akit érint!
Lesz nálam két acél Egy Gyűrű, nagyjából női méretek. Az egyik elég csúnya, de a másik nagyobb. Az árát nem tudom.[/center:15l35pxt]
- Rayan
- Nem elérhető
Küldtünk nektek egy összefoglaló e-mailt a rendvezvénnyel kapcsolatban.
Hozzátok a kedvenc bulizenéiteket, és legyen nálatok törölköző!
Akartam írni a pumpát is, de megelőztek.
Várunk benneteket szeretettel!
Most már nem kell sokat aludni, addig is
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Metaflora írta: Na és ki az, aki péntek koradélután utazna...? (különösen érdekel a társaságomat elviselők, esetlegesen igénylők halmazával vett metszet)
(A fehér és sárga gumitalpat nélkülöző szakadt balettgyakorló, ill. mások cuki mamuszai az már mezítláb kategória, vagy valamely misztikus okokból tényleg alkalmatlanná vált tavaly óta a tornateremben való közlekedésre?)
Én például De még nem biztos, hogy pontosan melyik vonattal megyek, ezt a mai nap folyamán eldöntöm, majd értesítelek
Egyelőre a 4-re leérő vonattal szimpatizálok.
Szép napot és jó készülődést!
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- fqqdk
- Nem elérhető
Ami tavaly működött, az idén is fog.Metaflora írta: (A fehér és sárga gumitalpat nélkülöző szakadt balettgyakorló, ill. mások cuki mamuszai az már mezítláb kategória, vagy valamely misztikus okokból tényleg alkalmatlanná vált tavaly óta a tornateremben való közlekedésre?)
Továbbá a szerver órája nem jól jár, mert már háromnegyed kettő múlt, nem pedig háromnegyed egy.
És ma vagyok hét éves és egy napos a fórumon. Bocsi az offokért.
code a rat the monster on doom in it
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
(A fehér és sárga gumitalpat nélkülöző szakadt balettgyakorló, ill. mások cuki mamuszai az már mezítláb kategória, vagy valamely misztikus okokból tényleg alkalmatlanná vált tavaly óta a tornateremben való közlekedésre?)
- mogy
- Nem elérhető
Ha valaki ezt nézte ki magának, szóljon 30 / kilenc 00 kilenc 8 négy 2
Aki szól nekem, annak szólok, ha mégis lekésném ezt a vonatot. Minden attól függ, mikor végzek a lufihajtó-vizsgámmal (remélem hamar), és elérem-e a megfelelő vonatot Zuglóból.
Én történeteket nem ígérek, csak én leszek
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Kincső
- Nem elérhető
Amúgy együtt utazni tényleg jó, bár asszem ezt mi dél-pestiek különösen átérezzük, mivel a többség szinte mindig a másik irányba megy a metróval ON
Amúgy azt akartam mondani, hogy van egy dupla felfújhatós matracom, aminek az egyik fele kiadó péntek éjjelre. Szombatra már nem biztos, mert lehet h. lejön Kinga.
És Julcsi azt ígérte helovínen, hogy ha esetleg ő maga nem is csüt este jön, az elektromos pumpáját mindenképp leküldi - ami gondolom minden matracos sorstársnak fontos hír
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Gandalf
- Témaindító
- Nem elérhető
Régóta szeretnél megosztani egy Tolkien-idézetet a többiekkel, de eddig még nem volt rá alkalmad? Esetleg lenne egy szövegtöredék, amelyre mindenképpen felhívnád a figyelmet? Szeretnél egy gyönyörű vagy elgondolkodtató részletet felolvasni vagy elszavalni? Úgy érzed, kedvenc idézeted hozzájárulhat a Gyűrűnap hangulatához, emlékezetességéhez? Szeretnél végre Tolkien műveiről is beszélgetni? Hiányoltad eddig az MTT rendezvényeiből a Professzor szellemét?
Eljött a Te időd! Hozd magaddal az idei KÖMT-re a számodra legkedvesebb Tolkien-szöveget, és (maximum 2 perces terjedelemben) olvasd fel a november negyedikei Nyitóesten (csütörtök) tartandó "Tolkien Esten", és oszd meg a többiekkel az ezzel kapcsolatos gondolataidat és érzéseidet! Teremtsünk együtt tolkieni hangulatot!
Ne hagyd elveszni ezt a lehetőséget!
Jelezd nekünk most, hogy ebben is számíthatunk Rád, és írd meg nekünk, milyen idézettel vagy részlettel készülnél!
Előre is köszönjük!
- Alew
- Nem elérhető
Engem ért a megtiszteltetés, hogy november negyedikén a délutáni közös vonattal lekísérjem a résztvevőket a helyszínre, megmutassam nekik, merre kell menni, vidám történetekkel szórakoztassam őket a hosszú és álmosító vonatúton, és lelkesítsem őket a közösségi élményre. Vagy mi.
Úgyhogy.
[center:2r541tx0]2010. november 4., CET 16:30-kor (fél ötkor) találkozunk a Nyugati Pályaudvaron a bejárattal szemben, az érkező és induló vonatok eligazító táblája alatt.[/center:2r541tx0]
A vonat egyébként 17:07-kor indul, de ne akkor essetek be, mert sem a MÁV, sem én nem várunk.
Gyertek minél többen, mert együtt utazni jó! Tényleg. Ne felejtsetek el meleg ruhát, esőálló felsőruházatot (de szép szó), benti cipőt és hálózsákot, polifoamot vagy pumpálós ágyat és törülközőt hozni.
Én például ma találkoztam Totóval Kőbánya-Kispesten, és tök jó volt látni. Ezért jó együtt utazni.
Azok kedvéért, akik nem ismernek fel látásból - nagyon csíkos sálat fogok viselni.
Alew
War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Léli
- Nem elérhető
Gandalf írta: Hanyadikáig érdemes bankban befizetni (érdemes-e még egyáltalán)? Mikor kéritek le a pénzt az alszámláról?
Én, mint pénzügyi felelős azt mondom, hogy amennyiben OTP-n belüli átutalásról, vagy OTP-ben történő befizetésről van szó, azt még bárki megteheti a KÖMT előtt. Minden egyéb esetben (pl. más bank) most már inkább a helyszíni befizetést javaslom.
De, aki teheti, utaljon/fizessen be előre, mert a helyszínen ez lassú lehet!
Köszönöm!
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Gandalf
- Témaindító
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Gandalf írta: FIGYELEM!
FIZESSÉTEK BE A RÉSZVÉTELI DÍJAT!
Az alábbi számlaszámra várjuk az átutalásokat:
OTP 11709002-29900837 (-sok nulla, de ez nem fontos, elhagyható)
(Ne postán fizessétek, hanem OTP-ben, ha személyesen fizetnétek be átutalás helyett!)
Közlemény: KÖMT, név, fórumos név (ha van)
Kérek felmentést és helyi fizetés eszközlésére engedélyt.
05.-én kapok fizut..
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Orsi_
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Olyan lelkes embereket keresek, akiknek lenne kedvük és idejük lejönni csütörtök délelőtt a dekorálásban segíteni. Várom a jelentkezőket, és a kreatív ötleteiteket További infókat, valamint a jelentkezéseiteket priviben, vagy mailen keresztül küldöm/ várom.
Üdv, Orsi
A szeretet fény a vakoknak, hang a némáknak, dal a süketeknek.
- Közösség
- Fórum
- Tolkien HU Fórumok
- Magyar Tolkien Társaság
- Kreatív Őszi Művészeti Találkozó (KÖMT) 2010