Lassi Laurië szerkesztőség

Több
17 éve 10 hónapja #311925 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Timona, láttam feltöltötted a Lassi tartalomjegyzékét, kérlek, a hobbitos cikket írd át az én nevemre (Barna Bálint)! Köszi!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 1 hete #304939 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Gandalf írta: MTT-tag vagy? A neved mellett nincsen ott a csoportmegjelölés.

Nekem rémlik pár ember, aki mintha MTT tag lenne, de mégsincs mellette a felirat... (bár ebben nem vagyok biztos, majd utánna kérdezek)

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 1 hete #304906 Írta: Gandalf

Olorin.papa írta: Akkor most én sem jutok hozzá a Lassihoz? :crying: :bawling:

MTT-tag vagy? A neved mellett nincsen ott a csoportmegjelölés.

Több
18 éve 1 hete #304896 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Olorin.papa írta: Akkor most én sem jutok hozzá a Lassihoz? :crying: :bawling:

Ha priviben kapok egy nevet és egy címet, elhozom neked

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
18 éve 1 hete #304886 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Akkor most én sem jutok hozzá a Lassihoz? :crying: :bawling:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
18 éve 1 hete #304790 Írta: Gandalf
No, ma megkaptam a választ: senki se számítson arra, hogy postán kapjon Lassit, aki Tatán nem vette át, ami jár neki, az a közgyűlésre jöjjön el és ott átveheti!

[size=9:oaoxdq5k](Egyébként a Lassiban a hobbitos írást én követtem el, a szerző tévesen van feltüntetve! Most raktam ki a Tolkien.HU-ra is.)[/size]

Több
18 éve 3 hete #303652 Írta: Gandalf
Akik nem voltak Tatán, azok a kgy-s meghívókkal és féléves hírlevelekkel meg csekkel együtt a Lassit is megkapják postai úton? Vagy csak személyesen lehet majd átvenni a kgy-n?

Több
18 éve 1 hónapja #301781 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Sil írta:

Olosta (Aelalin) írta: Csak, hogy pontosak legyünk. :wink:

Akkor már Johan de Meij... :twisted:

Bocsika. :oops:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
18 éve 1 hónapja #301769 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Olosta (Aelalin) írta: Csak, hogy pontosak legyünk. :wink:

Akkor már Johan de Meij... :twisted:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
18 éve 1 hónapja #301766 Írta: Olosta

Olorin.papa írta:

Sil írta:

Morgana írta: Mik is voltak eddig? Cross Borns, Blind Guardian, Nightwish, semmi más? Pl a Tolkien Ensemble még nem volt, ugye? :gondolkozik:

Van még a kiskufélegyházi szinfonikus zenekar Gyűrűk Ura Szinfoniája
:oops: mondjuk az nem zenekar

Khm... az Kiskunfélegyházi Koncertfúvós Zenekar, és többek közt Johan de Mei Gyűrűk Ura szimfóniáját is előadták.
Csak, hogy pontosak legyünk. :wink:

Több
18 éve 1 hónapja #301751 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
A Tolkien Ensemble-ról még anno írtam egy cikket. Nem tudom, megjelent-e végül, úgy emlékszem, nem.

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
18 éve 1 hónapja #301736 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Sil írta:

Morgana írta: Mik is voltak eddig? Cross Borns, Blind Guardian, Nightwish, semmi más? Pl a Tolkien Ensemble még nem volt, ugye? :gondolkozik:

Van még a kiskufélegyházi szinfonikus zenekar Gyűrűk Ura Szinfoniája
:oops: mondjuk az nem zenekar

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
18 éve 1 hónapja #301720 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Mi van azzal a Lassival, amiről KGY-n még az volt az infó, hogy kész van, csak a nyomdából nem jött még ki?

Morgana írta: - olyan együttesről szóló cikket, aminek kimutatható kötődése van Tolkien-hoz (együttes rövid története, munkássága, albumai, stílusuk elemzése, Tolkien-i vonal a zenéjükben) - bármilyen műfaj lehet;

Mik is voltak eddig? Cross Borns, Blind Guardian, Nightwish, semmi más? Pl a Tolkien Ensemble még nem volt, ugye? :gondolkozik:

Morgana írta: - bármilyen, az MTT elmúlt kb fél évéhez kapcsolódó élmény tapasztalat beszámolóját.

Most volt szeptember elején a Professzor halálának évfordulója, és volt róla megemlékezés is tudtommal, mint minden évben. Ha valaki, aki ott volt, írna róla egy beszámolót, szerintem lehetne mellé rakni egy rövid kis cikket a Bilbo's Last Song-ról, annak elég érdekes a története szvsz (és nálam valahogy összekapcsolódik ez a vers az évfordulóval). Persze ez csak egy kósza ötlet.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
18 éve 1 hónapja #301697 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Sziasztok!

Gyors és lelkes segítő kezekre és elmékre, toll-, illetve billentyűkoptató ujjakra lenne szükségem.

Az október végi, tatai rendezvényre kell összehoznunk egy igencsak friss Lassit.

Várok tehát,

- interjúalanyra ötletet, és 'kivitelezőt';
- olyan együttesről szóló cikket, aminek kimutatható kötődése van Tolkien-hoz (együttes rövid története, munkássága, albumai, stílusuk elemzése, Tolkien-i vonal a zenéjükben) - bármilyen műfaj lehet;
- színvonalas, szellemes humoros irományt - ha nem jön, folytatjuk a Valinori kalandot;
- irodalmi alkotások (versek, novellák, mesék, színművek) részleteit vagy egészét - ezek lehetnek saját vagy más szerzők munkái, ami fontos, hogy a publikációhoz minden esetben szükséges az író engedélye!;
- bármilyen, az MTT elmúlt kb fél évéhez kapcsolódó élmény tapasztalat beszámolóját.

A fentieken kívül szívesen látunk akármilyen friss, jó cikk-ötletet - de főleg a megvalósulásukat.

Konkrét határidőt egyelőre nem kaptam, de mivel a rostálás, tördelés, lektorálás is mind időt vesz el, és a rendezvény, amire el kell készününk, október utolsó hétvégéjén lesz, igyekeznünk kell.

Legyen tehát a határidő október 12.,
a cím: morgana@tolkien.hu,

Nagyon kérem, hogy tényleg csak az ígérjen, aki meg is valósítja időre a cikket!!

Minden segítséget előre is köszönök!

Üdv,
Morgana

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
18 éve 5 hónapja #292874 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
A Lassi szerkesztéséhez szeretnék segítőket toborozni. A jelentkezőknek megtanítom a CorelDraw használatát legalább olyan szinten, hogy az újság összerakásában lényegi részt tudjanak vállalni. Jelen helyzetben egyedül az én vállamon nyugszik a Lassi összerakásának felelőssége amit egyre több elfoglaltságom miatt a továbbiakban egyedül nem tudok vállalni. Ha szeretnél résztvenni a tanfolyamon és utána a LAssi tördelésében, szerkesztésében akkor jelentkezz a gumipok@tolkien.hu e-mail címen.

Köszönöm,
Pók

Több
18 éve 9 hónapja #283647 Írta: Morgana
Sziasztok!

Ötleteket, cikkeket, lelkes jelentkezőket várok a tavaszi Lassi összeállításához.

Jelentkezzetek itt vagy emailben ( morgana@tolkien.hu ), ha lehet konkrét ötletekkel.

Minden jót!
Morgana

S. P. Q. L.

a semmiből a létbe."

Több
18 éve 10 hónapja #280766 Írta: Morgana
Emberek,

lassan a feléhez érünk a télnek, lassan hosszabbak lesznek majd a nappalok.

Jön a tavasz, és az új Lassi!

Kezdjetek hát el gondolkodni, esetleg írni ezt-azt.

Ötleteket, javaslatokat várunk!

Minden jót.
És egy boldogabb új évet!
M

S. P. Q. L.

a semmiből a létbe."

Több
18 éve 11 hónapja #279500 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Keresnék egy embert, aki szívesen foglalkozna a TolkienHU Lassi-részlegével. Elsősorban érdeklődésfelkeltő cuccokat kell írni minden lapszám cikkeiről. Anyag van hozzá, kellemes és kényelmes munkáról van szó tehát. :D

Jelenkezni a az új Lassi tartalomjegyzékének begépelt verziójával lehet nálam ( brisa@tolkien.hu ).

Brisa

Több
18 éve 11 hónapja #278554 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Eeeegen, nem mondhatjuk, hogy egy hibátlan újságot kaptatok, amiért elnézést kérek. A következő számban jobban odafigyelünk néhány dologra...I promise.

Több
19 éve 3 napja #277547 Írta: Gandalf
Először is szeretnék gratulálni az új Lassihoz, sokkal igényesebb és érdekesebb lett szerintem, mint az eddigiek, jók az arányok a tematikában (végre nem humor a fél újság), bár kicsit több közösségi írás jobb lenne legközelebb.

A félregépelések néhány írásban még elég gyakoriak és A Gyűrűk Urát néhol következetesen kis a-val írták, de sebaj.

Nem arról volt szó viszont, hogy terjedelemben hosszabb lesz ez a szám, mint a régebbiek? Úgy látom, éppen ellenkezőleg: rövidebb lett. Ilyen kevés cikket küldtek volna be?

Több
19 éve 3 hete #275825 Írta: InfoCsoport
InfoCsoport válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
A Lassi legújabb száma technikai okok miatt késve jelenik meg, ezért a hírlevélben leírtakkal szemben senki sem fogja kézhez kapni postán, legkorábban a közgyűlésen veheti át személyesen!

Több
19 éve 2 hónapja #269070 Írta: Cirmos
Cirmos válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Ery: Köszi, figyelem. :D

adesso vieni qui
e chiudi dolcemente gli occhi tuoi
vedrai che la tristezza passera
/Ron/

Több
19 éve 2 hónapja #269069 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Cirmos írta: Bocs, lehet, hogy off:
Régebbi Lassi-k beszerezhetők valahonnan?

Hamarosan megrendelhetőek lesznek a korábbi számok is. Figyeld a főoldalt!

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 2 hónapja #269054 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
MTT-s rendezvényeken meg lehet általában venni őket....amúgy nem tudom;)

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."

Több
19 éve 2 hónapja #269053 Írta: Cirmos
Cirmos válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Bocs, lehet, hogy off:
Régebbi Lassi-k beszerezhetők valahonnan?

adesso vieni qui
e chiudi dolcemente gli occhi tuoi
vedrai che la tristezza passera
/Ron/

Több
19 éve 2 hónapja #269030 Írta: Olosta
Bocsi, hogy csak most szólok, de olykor-olykor, amolyan "bedolgozós" szinten én is tudok majd asszem némi cikkel hozzájáruln a Lassihoz. Már ha igényt tartotok az írásaimra. :wink:
De jelzem, hogy csakis és kizárólag "külső munkatárs" lehetek, mert nem leszek Pesten, hogy minden rendezvényre eljussak. De a Dél-alföldi régiót (értsd Szeged, és Kiskunfélegyháza) vállalom (bár úgyis pest-centrikus minden :? ).

Több
19 éve 3 hónapja #267766 Írta: Morgana
Kedveseim!

A megbeszélés időpontja megváltozott.

Augusztus 15-én, hétfőn, 11 órakor találkozunk a Múzeum lépcsőinél!

Elnézést.

M

S. P. Q. L.

a semmiből a létbe."

Több
19 éve 3 hónapja #267692 Írta: Morgana
Kedveseim!

Az első tájékozódó/tató megbeszélést most vasárnap, augusztus 14-én tartom.

Találkozó: 15:00 - Nemzeti Múzeum Kertje (lépcsői)
(Rossz idő esetén átmegyünk a Corvinba - vagy máshova.)

Ez amolyan eligazító, felmérő találkozó lesz, leginkább azt szeretném felmérni, ki lelkes, ki mit csinálna.
Igazából nem vágyom túl sok személyes alkalomra - ha megoldható, emailen kommunikálnék veletek.
Viszont ez most mindenképpen kell, úgy érzem.

Akkor szeretettel várom az érdeklődőket vasárnap!

Minden jót!
Morgana

S. P. Q. L.

a semmiből a létbe."

Több
19 éve 3 hónapja #267208 Írta: Morgana
Akkor ebben a szent pillanatban megragadnám az alkalmat, hogy felkérjem a lelkes érdeklődőket, hogy emailben ( morgana@tolkien.hu ) jelezzék, ha szeretnének részt venni a Lassi körüli munkákban, és hogy konkrétan mi, milyen terület érdekelné őket, illetve ötleteket is várok.

Első szerkesztőségit még aug. 20. előtt megejtjük, valamikor, azon a héten.

Első lapzárta szeptember 15.

Várlak Titeket.
Jók leszünk!

S. P. Q. L.

a semmiből a létbe."

Több
19 éve 3 hónapja #267201 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
A Lassi Laurie főszerkesztője Sándor Anna, azaz Morgana lett. Gratulálunk Neki és sok sikert a munkájához!

Brisa

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.549 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére