Lassi Laurië szerkesztőség
- Rayan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Rájöttem már, hogy abból, amit mi szívesen csinálnánk, csak megvalósítani nem tudjuk, rég föl lehetne építeni egy komplett Disneylandet.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Finwe
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Penngaladiel írta: Mikor lesz Lassi?
Amint lesz rá pénze a Társaságnak...
:crap:
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Gumipók
- Nem elérhető
Egyelőre nemtudom, hogy a Pécsi konferencia hagy-e egyáltalán annyi pénzt, hogy ki tudunk-e adni új Lassit közgyűlésre.
Reméljük a legjobbakat...
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Léli
- Nem elérhető
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Penngaladiel írta: ... a gondolatjelekből kötőjelek lettek, és sok helyről eltűntek...
Van még egy dolog, Pen, és az az, hogy a Lassi nem Word-ben készül. Sajnos van egy-két karakter, például a gondolatjel, ami egyszerűen elvész, amikor a tördeléshez használt programba átkerül egy Word doksi. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, ha amúgy írógépes stílusban, a gondolatjelet szóköz-kötőjel-szóköz formában írod be. Az olvasó érteni fogja, sokkal inkább, mintha teljesen kimarad. A Lassi betördelésére rendelkezésre álló idő sohasem annyi, hogy jelről jelre végig lehessen molyolni, nem veszett-e el valamilyen speciális karakter.
Persze jó lenne, ha minden úgy jelenhetne meg, ahogy az otthoni/munkahelyi monitorodon megálmodtad, de a számítógépek meg programok kompatíbilisek egymással. És ez nem jelenti azt, hogy meg is értik egymást ( csak valamiféle összeférhetőséget. Ebből kell a legtöbbet kihoznunk...
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Hát példul márc 20-án... meg amikor majd még lesz...Suhifarok írta: Öhm...közgyűlésen?Milyen közgyűlésen?
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Suhifarok
- Nem elérhető
Dínchamion írta:
A Lassi évente négy számban jelenik meg, általában a nagyobb rendezvényekre (LEP, tábor, közgyűlés) időzítve. Ha a LEP-en léptél be, akkor a most megjelenő szám már automatiksan jár neked.
Átveheted a közgyűlésen (nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy mindenki igyekezzen eljönni).
Öhm...közgyűlésen?Milyen közgyűlésen?
- Dínchamion
- Nem elérhető
Suhifarok írta: Sziasztok!!
Tolkien 112. születésnapján léptem be a Társaságba, de a regisztrálás csak tegnap sikerült. A szülinapon vettem két Lassit, nagyon tetszettek. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sűrűn...készülnek el, és hogy én már kaphatok-e automatikusan. Vagy ez nem így működik??
A Lassi évente négy számban jelenik meg, általában a nagyobb rendezvényekre (LEP, tábor, közgyűlés) időzítve. Ha a LEP-en léptél be, akkor a most megjelenő szám már automatiksan jár neked.
Átveheted a közgyűlésen (nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy mindenki igyekezzen eljönni).
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Suhifarok
- Nem elérhető
Tolkien 112. születésnapján léptem be a Társaságba, de a regisztrálás csak tegnap sikerült. A szülinapon vettem két Lassit, nagyon tetszettek. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sűrűn...készülnek el, és hogy én már kaphatok-e automatikusan. Vagy ez nem így működik??
- Gumipók
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Morgana
- Nem elérhető
Ugye senki nem feledte, hogy a tavaszi Lassi cikkeinek leadási határideje:
MÁRCIUS 7.
Várok mindenkitől mindenfélét!
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- Aeglos
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Szívesen írok amatőr kritikát a Feanoros előadásról, OBJEKTÍVEN! A szereplőket részletesen kielemezve. Van rá igény?
Kriszana már írt egyet a darabról, az ötlettől a megvalósításig...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Morgana
- Nem elérhető
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- bea/mag
- Nem elérhető
2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
- Rayan
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Megírtam Éomer titkos naplóját. Elférne a Humorba az indák közé?
Minden ilyen cuccot nekem.
Danke.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Artemisz
- Nem elérhető
Persze lehet, hogy tök rémes, csak én hiszem jónak.....
Szívesen írok amatőr kritikát a Feanoros előadásról, OBJEKTÍVEN! A szereplőket részletesen kielemezve. Van rá igény?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Léli
- Nem elérhető
Lamorak írta:
Dínchamion írta: Jane Chance-szel? Ezt szvsz inkább a konferencia után kellene (vagy kiadunk egy konferenciás Lassi különszámot )
Gondolkodtam rajta, és lehet, h tényleg nem rossz ötlet a Jane Chance-interjú, már ha megb tudom csinálni addig rendesen. Akkor a márc. végi Lassi tényleg fel fog vezetni a konferenciához, és a konferenciáról úgyis lesz később beszámoló.
Lam: Tudok ebben segíteni? Nem tudom, mennyit számít, hogy csináltam már pár interjút (és egyik pont emil-es volt (ugye emlékszel? )), ha kellenek kérdések, szólj
Morgana néni: a LEP-es beszámoló már készül, valami mindenképpen lesz belőle Ha túl kevesen jeleznek vissza az írásokkal, akkor legrosszabb esetben én írok valamit
Léli
- Lamorak
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Jane Chance-szel? Ezt szvsz inkább a konferencia után kellene (vagy kiadunk egy konferenciás Lassi különszámot )
Jut eszembe! Van vmi fejlemény azzal kapcsolatban, hogy a külföldi szerzők írnak rövidebb dolgokat a könyveikről (vagy vmi hasonló ötlet volt). Azzal nem lesz semmi? (Ha már úgyis tartjuk a kapcsolatot Jane-nel, lehetne vele kezdeni...)
Gondolkodtam rajta, és lehet, h tényleg nem rossz ötlet a Jane Chance-interjú, már ha megb tudom csinálni addig rendesen. Akkor a márc. végi Lassi tényleg fel fog vezetni a konferenciához, és a konferenciáról úgyis lesz később beszámoló.
A nagy arcok cikkei nem felejtődtek el, rajta vagyok a dolgon, csak nekik is kb. annyi (vagy még kevesebb) idejük van, mint nekem. Vannak igéreteink Verlyn Fliegertől, Tom Shippey-től, Marjorie Burns-től, és Richard West-től. A többin is dolgozom, de ez azt jelenti, h a könyvismertetés-sorozatot is el kell kezdeni. Mivel Jane Chance úgyse vállalt ilyen cikket, talán nem lenne rossz ebbe a Lassiba tenni egy interjút vele, ha meg lehet oldani, és egy ismertetést a két Tolkien-könyvéről. Ha nem jön össze most az interjú, akkor nem tudom; nem akarom a Shippey-ismertetést betenni Shippey-cikk nélkül.
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Dínchamion
- Nem elérhető
Telcontar Léli írta:
Lamorak írta:
Morgana írta: Lamorak, Tőled pontosan mik jönnek?
1 db szokásos tudományos cikk (csak még nem tudom, miről)
1 db előzetes vmi a konferencia-szervezés állapotáról (lehet, h Dínnel közösen kéne)
1 db cikk az MTT kiadókkal való együttműködéséről
1 db cikk a Szukitsnál megjelenő Tolkien-esszékötetről
Most ennyi jut eszembe.
És az email-interjú a Konferenciára meghívandó hölggyel? (bocs, nem jegyeztem meg a nevét)
Jane Chance-szel? Ezt szvsz inkább a konferencia után kellene (vagy kiadunk egy konferenciás Lassi különszámot )
Jut eszembe! Van vmi fejlemény azzal kapcsolatban, hogy a külföldi szerzők írnak rövidebb dolgokat a könyveikről (vagy vmi hasonló ötlet volt). Azzal nem lesz semmi? (Ha már úgyis tartjuk a kapcsolatot Jane-nel, lehetne vele kezdeni...)
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Léli
- Nem elérhető
Lamorak írta:
1 db előzetes vmi a konferencia-szervezés állapotáról (lehet, h Dínnel közösen kéne)
Most ennyi jut eszembe.
És az email-interjú a Konferenciára meghívandó hölggyel? (bocs, nem jegyeztem meg a nevét)
- Lamorak
- Nem elérhető
Most ennyi jut eszembe.
Lamorak
(Aristotelés)
- Gandalf
- Nem elérhető
- Morgana
- Nem elérhető
Közhírré tétetett, hogy a közgyűlés március 20-án lesz, így a tavaszi Lassi cikkeinek leadási határideje:
MÁRCIUS 7.
Kompromisszum nincs, több mint egy hónapotok van...
Léli: az ötleted nagyon tetszik, ezennel meg is bíználak a feladattal. Keress embereket, hozzátok össze a cikket!
Ulmo: Lamoraktól hallom, hogy készülsz egy szinkronos cikkel. Írsz róla nekem priviben valami közelebbit?
Gandalf: Légyszi küldd el még egyszer azt a cikkedet, ami kimaradt a LEP Lassiból! [size=9:2rxpc77s](bocs)[/size]
Lamorak, Tőled pontosan mik jönnek?
Többiek: Vegytek példát a fentiekről! Lehet megint irogatni, küldözgetni!!!
S. P. Q. L.
a semmiből a létbe."
- Lamorak
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: Nekem is lenne panaszom... A RingCon beszámoló egy dolog, de van pár kisebb is... Amikor az interjúkat formába öntöttem, volt egy koncepcióm, amit a szerkesztéskor szétdúltatok... a gondolatjelekből kötőjelek lettek, és sok helyről eltűntek. Szerintem vagy hagyjátok változatlanul, amit csinálunk, vagy értesítsetek minden javításról, mert hátha nem hiba, hanem szándékosan készült úgy...
Leigh-hel re nem emlékszem, ha én voltam, akkor mea culpa, és a fáradságnak tudható be. Viszont az interjúk formázásáról és koncepciójáról beszélhetnénk, én ugyanis azt gondolom, hogy az interjúket sokkal erősebben kell szerkeszteni, mint ahogy eredetileg ezekben (és a David Prowse-interjúban) történt. Az élőbeszéd egyenetlenségeit nem tanácsos végig követni: ahol van egyfajta stílusértéke (közvetlenséget jelez, lelkesedést, habozást, valamit, ami releváns az olvasónak), akkor még lehet benne hagyni ilyesmiket, különben célszerű stilizálni. És a két formai dolog, ami szerintem nagyon fontos, és jó lenne, ha minden interjúkészítő és -szerkesztő megtanulná: egy interjúnak NEM az a címe, h 'Interjú XY-nal'; és SOHA nem úgy fejeződik be, h 'Köszönjük az interjút.'
Lamorak
(Aristotelés)
- Léli
- Nem elérhető
Szerkesztők! Volna egy kérdésem. Készül-e már / tervbe van-e véve, hogy készülni fog egy cikk a LEP-ről? Mert ha nem, akkor lenne egy olyan javaslatom, hogy többen írjuk meg. Márminthogy mindenki ír 1 v. 2 kis bekezdést arról a részről, ahol volt (infpult, netcafé, kerekasztal...), és azokból lenne összeállítva a cikk. Ez azért lenne jó, mert nem lehet ott egy ember mindenütt, és így télleg minden rész bemutatásra kerülne.
Ha ez elffogadásra kerül, én bevállalom a tud. előadásokat, meg írok az NHE-ről (de az ilyen dolgokról, amikben többen voltak, mint pl. az NHE, emg a Feanor, többen is írhatnak, és akkor lehetne válogatni az írások közül, ill. kombinálni őket...)
Léli