Lassi Laurië szerkesztőség

Több
20 éve 2 hónapja #217491 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Időn és energián felül ez egyelőre álom :sleepy:

Rájöttem már, hogy abból, amit mi szívesen csinálnánk, csak megvalósítani nem tudjuk, rég föl lehetne építeni egy komplett Disneylandet.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 2 hónapja #217378 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
És mi lenne ha elektronikus Lassit csinálnánk?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 2 hónapja #217340 Írta: Gandalf

Több
20 éve 5 hónapja #201090 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Penngaladiel írta: Mikor lesz Lassi?

Amint lesz rá pénze a Társaságnak...
:crap:

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
20 éve 5 hónapja #201075 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Mikor lesz Lassi?

Több
20 éve 8 hónapja #179335 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Hajrá srácok...drukkolok nektek, hogy összejöjjenek az anyaghok az új Lassihoz.
Egyelőre nemtudom, hogy a Pécsi konferencia hagy-e egyáltalán annyi pénzt, hogy ki tudunk-e adni új Lassit közgyűlésre.
Reméljük a legjobbakat...

Több
20 éve 8 hónapja #178404 Írta: Rayan
Ne haragudjatok, srácok, de baromira be vagyok havazva, és alig állok valahogy a humorral... Nagyon-nagyon sok a dolgom még a héten, de igyekszem összedobni valamit a topicból... Most sajna még segítségem sincs... Nézzétek el nekem, amint gyűjtögettem, küldöm azonnal.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
20 éve 8 hónapja #178232 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Morgana: elküldtem a LEP-es beszámolót meg még egy filét a morgana@tolkien.hu címre. Majd nézd meg (jó meghúzást... :roll: ). Ma éjfélig lehet még küldeni dolgokat? Mert talán írok addig valamit...

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 8 hónapja #177741 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Penngaladiel írta: ... a gondolatjelekből kötőjelek lettek, és sok helyről eltűntek...

Van még egy dolog, Pen, és az az, hogy a Lassi nem Word-ben készül. Sajnos van egy-két karakter, például a gondolatjel, ami egyszerűen elvész, amikor a tördeléshez használt programba átkerül egy Word doksi. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, ha amúgy írógépes stílusban, a gondolatjelet szóköz-kötőjel-szóköz formában írod be. Az olvasó érteni fogja, sokkal inkább, mintha teljesen kimarad. A Lassi betördelésére rendelkezésre álló idő sohasem annyi, hogy jelről jelre végig lehessen molyolni, nem veszett-e el valamilyen speciális karakter.
Persze jó lenne, ha minden úgy jelenhetne meg, ahogy az otthoni/munkahelyi monitorodon megálmodtad, de a számítógépek meg programok kompatíbilisek egymással. És ez nem jelenti azt, hogy meg is értik egymást :o ( csak valamiféle összeférhetőséget. Ebből kell a legtöbbet kihoznunk...

Több
20 éve 8 hónapja #176059 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Suhifarok írta: Öhm...közgyűlésen?Milyen közgyűlésen?

Hát példul márc 20-án... :roll: meg amikor majd még lesz...

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.

Több
20 éve 8 hónapja #176001 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Dínchamion írta:
A Lassi évente négy számban jelenik meg, általában a nagyobb rendezvényekre (LEP, tábor, közgyűlés) időzítve. :wink: Ha a LEP-en léptél be, akkor a most megjelenő szám már automatiksan jár neked. :wink:

Átveheted a közgyűlésen (nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy mindenki igyekezzen eljönni).

Öhm...közgyűlésen?Milyen közgyűlésen?

Több
20 éve 8 hónapja #175910 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Suhifarok írta: Sziasztok!!

Tolkien 112. születésnapján léptem be a Társaságba, de a regisztrálás csak tegnap sikerült. A szülinapon vettem két Lassit, nagyon tetszettek. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sűrűn...készülnek el, és hogy én már kaphatok-e automatikusan. Vagy ez nem így működik??

A Lassi évente négy számban jelenik meg, általában a nagyobb rendezvényekre (LEP, tábor, közgyűlés) időzítve. :wink: Ha a LEP-en léptél be, akkor a most megjelenő szám már automatiksan jár neked. :wink:

Átveheted a közgyűlésen (nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy mindenki igyekezzen eljönni).

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
20 éve 8 hónapja #175900 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Sziasztok!!

Tolkien 112. születésnapján léptem be a Társaságba, de a regisztrálás csak tegnap sikerült. A szülinapon vettem két Lassit, nagyon tetszettek. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sűrűn...készülnek el, és hogy én már kaphatok-e automatikusan. Vagy ez nem így működik??

Több
20 éve 9 hónapja #174666 Írta: Gumipók
Gumipók válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
A Lassi címe ezentúl a postafiók cím lesz. Az újságban is az lesz megadva.

Több
20 éve 9 hónapja #174597 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
A Lassi szerkesztőségének a postacíme megyegyezik az MTT új címével (Magyar Tolkien Társaság Budapest Pf. 79. 1701 ), vagy az még a régi? Esetleg teljesen más?

Több
20 éve 9 hónapja #174209 Írta: Morgana
Kedvesek!

Ugye senki nem feledte, hogy a tavaszi Lassi cikkeinek leadási határideje:

MÁRCIUS 7.

Várok mindenkitől mindenfélét!

S. P. Q. L.

a semmiből a létbe."

Több
20 éve 9 hónapja #173017 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Artemisz (Celebthil) írta: Szívesen írok amatőr kritikát a Feanoros előadásról, OBJEKTÍVEN! A szereplőket részletesen kielemezve. Van rá igény?

Kriszana már írt egyet a darabról, az ötlettől a megvalósításig...

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
20 éve 9 hónapja #171602 Írta: Morgana
Aranymag: ez így még egy kicsit tág, de küldd el ( morgana@tolkien.hu ), és meglátjuk, mit tehetünk! :smokin:

S. P. Q. L.

a semmiből a létbe."

Több
20 éve 9 hónapja #171049 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Mit szólnátok, egy verses topic cikkhez képekkel, és aranyköpésekkel, meg egy közösen írt verssel?

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/

Több
20 éve 9 hónapja #170357 Írta: Rayan

Artemisz (Celebthil) írta: Megírtam Éomer titkos naplóját. Elférne a Humorba az indák közé? :roll:

Minden ilyen cuccot nekem.
Danke.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
20 éve 9 hónapja #170035 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség
Megírtam Éomer titkos naplóját. Elférne a Humorba az indák közé? :roll:
Persze lehet, hogy tök rémes, csak én hiszem jónak..... :oops:

Szívesen írok amatőr kritikát a Feanoros előadásról, OBJEKTÍVEN! A szereplőket részletesen kielemezve. Van rá igény?

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #169971 Írta: Léli

Lamorak írta:

Dínchamion írta: Jane Chance-szel? Ezt szvsz inkább a konferencia után kellene (vagy kiadunk egy konferenciás Lassi különszámot :) )

Gondolkodtam rajta, és lehet, h tényleg nem rossz ötlet a Jane Chance-interjú, már ha megb tudom csinálni addig rendesen. Akkor a márc. végi Lassi tényleg fel fog vezetni a konferenciához, és a konferenciáról úgyis lesz később beszámoló.

Lam: Tudok ebben segíteni? Nem tudom, mennyit számít, hogy csináltam már pár interjút (és egyik pont emil-es volt (ugye emlékszel? :wink: )), ha kellenek kérdések, szólj :)

Morgana néni: a LEP-es beszámoló már készül, valami mindenképpen lesz belőle :) Ha túl kevesen jeleznek vissza az írásokkal, akkor legrosszabb esetben én írok valamit :D

Léli

Több
20 éve 9 hónapja #169537 Írta: Lamorak
Lamorak válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Dínchamion írta: Jane Chance-szel? Ezt szvsz inkább a konferencia után kellene (vagy kiadunk egy konferenciás Lassi különszámot :) )

Jut eszembe! Van vmi fejlemény azzal kapcsolatban, hogy a külföldi szerzők írnak rövidebb dolgokat a könyveikről (vagy vmi hasonló ötlet volt). Azzal nem lesz semmi? (Ha már úgyis tartjuk a kapcsolatot Jane-nel, lehetne vele kezdeni...)

Gondolkodtam rajta, és lehet, h tényleg nem rossz ötlet a Jane Chance-interjú, már ha megb tudom csinálni addig rendesen. Akkor a márc. végi Lassi tényleg fel fog vezetni a konferenciához, és a konferenciáról úgyis lesz később beszámoló.

A nagy arcok cikkei nem felejtődtek el, rajta vagyok a dolgon, csak nekik is kb. annyi (vagy még kevesebb) idejük van, mint nekem. Vannak igéreteink Verlyn Fliegertől, Tom Shippey-től, Marjorie Burns-től, és Richard West-től. A többin is dolgozom, de ez azt jelenti, h a könyvismertetés-sorozatot is el kell kezdeni. Mivel Jane Chance úgyse vállalt ilyen cikket, talán nem lenne rossz ebbe a Lassiba tenni egy interjút vele, ha meg lehet oldani, és egy ismertetést a két Tolkien-könyvéről. Ha nem jön össze most az interjú, akkor nem tudom; nem akarom a Shippey-ismertetést betenni Shippey-cikk nélkül.

Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)

Több
20 éve 9 hónapja #169443 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Lassi Laurië szerkesztőség

Telcontar Léli írta:

Lamorak írta:

Morgana írta: Lamorak, Tőled pontosan mik jönnek?

1 db szokásos tudományos cikk (csak még nem tudom, miről)
1 db előzetes vmi a konferencia-szervezés állapotáról (lehet, h Dínnel közösen kéne)
1 db cikk az MTT kiadókkal való együttműködéséről
1 db cikk a Szukitsnál megjelenő Tolkien-esszékötetről

Most ennyi jut eszembe.

És az email-interjú a Konferenciára meghívandó hölggyel? (bocs, nem jegyeztem meg a nevét)

Jane Chance-szel? Ezt szvsz inkább a konferencia után kellene (vagy kiadunk egy konferenciás Lassi különszámot :) )

Jut eszembe! Van vmi fejlemény azzal kapcsolatban, hogy a külföldi szerzők írnak rövidebb dolgokat a könyveikről (vagy vmi hasonló ötlet volt). Azzal nem lesz semmi? (Ha már úgyis tartjuk a kapcsolatot Jane-nel, lehetne vele kezdeni...)

Üdv:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
20 éve 9 hónapja #169386 Írta: Léli

Lamorak írta:

1 db előzetes vmi a konferencia-szervezés állapotáról (lehet, h Dínnel közösen kéne)

Most ennyi jut eszembe.

És az email-interjú a Konferenciára meghívandó hölggyel? (bocs, nem jegyeztem meg a nevét)

Több
20 éve 9 hónapja #169286 Írta: Lamorak

Most ennyi jut eszembe.

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 9 hónapja #168754 Írta: Gandalf

Több
20 éve 9 hónapja #168740 Írta: Morgana
Kedvesek!

Közhírré tétetett, hogy a közgyűlés március 20-án lesz, így a tavaszi Lassi cikkeinek leadási határideje:

MÁRCIUS 7.

Kompromisszum nincs, több mint egy hónapotok van...

Léli: az ötleted nagyon tetszik, ezennel meg is bíználak a feladattal. Keress embereket, hozzátok össze a cikket!

Ulmo: Lamoraktól hallom, hogy készülsz egy szinkronos cikkel. Írsz róla nekem priviben valami közelebbit?

Gandalf: Légyszi küldd el még egyszer azt a cikkedet, ami kimaradt a LEP Lassiból! [size=9:2rxpc77s](bocs)[/size]

Lamorak, Tőled pontosan mik jönnek?

Többiek: Vegytek példát a fentiekről! Lehet megint irogatni, küldözgetni!!!

S. P. Q. L.

a semmiből a létbe."

Több
20 éve 9 hónapja #168346 Írta: Lamorak

Penngaladiel írta: Nekem is lenne panaszom... A RingCon beszámoló egy dolog, de van pár kisebb is... Amikor az interjúkat formába öntöttem, volt egy koncepcióm, amit a szerkesztéskor szétdúltatok... a gondolatjelekből kötőjelek lettek, és sok helyről eltűntek. Szerintem vagy hagyjátok változatlanul, amit csinálunk, vagy értesítsetek minden javításról, mert hátha nem hiba, hanem szándékosan készült úgy...

Leigh-hel re nem emlékszem, ha én voltam, akkor mea culpa, és a fáradságnak tudható be. Viszont az interjúk formázásáról és koncepciójáról beszélhetnénk, én ugyanis azt gondolom, hogy az interjúket sokkal erősebben kell szerkeszteni, mint ahogy eredetileg ezekben (és a David Prowse-interjúban) történt. Az élőbeszéd egyenetlenségeit nem tanácsos végig követni: ahol van egyfajta stílusértéke (közvetlenséget jelez, lelkesedést, habozást, valamit, ami releváns az olvasónak), akkor még lehet benne hagyni ilyesmiket, különben célszerű stilizálni. És a két formai dolog, ami szerintem nagyon fontos, és jó lenne, ha minden interjúkészítő és -szerkesztő megtanulná: egy interjúnak NEM az a címe, h 'Interjú XY-nal'; és SOHA nem úgy fejeződik be, h 'Köszönjük az interjút.'

Lamorak
(Aristotelés)

Több
20 éve 9 hónapja #168317 Írta: Léli
Üdv!

Szerkesztők! Volna egy kérdésem. Készül-e már / tervbe van-e véve, hogy készülni fog egy cikk a LEP-ről? Mert ha nem, akkor lenne egy olyan javaslatom, hogy többen írjuk meg. Márminthogy mindenki ír 1 v. 2 kis bekezdést arról a részről, ahol volt (infpult, netcafé, kerekasztal...), és azokból lenne összeállítva a cikk. Ez azért lenne jó, mert nem lehet ott egy ember mindenütt, és így télleg minden rész bemutatásra kerülne.
Ha ez elffogadásra kerül, én bevállalom a tud. előadásokat, meg írok az NHE-ről (de az ilyen dolgokról, amikben többen voltak, mint pl. az NHE, emg a Feanor, többen is írhatnak, és akkor lehetne válogatni az írások közül, ill. kombinálni őket...)

Léli :)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.565 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére