Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Több
13 éve 6 hónapja #399397 Írta: Nilla
Nilla válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Köszönöm:)

"Egy csepp is növeli a tengert"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #399395 Írta: Alew
Alew válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
A főszabály az, hogy áramvételi helyenként (gyakorlatilag csatlakozó aljzatonként [leánykori nevén konnektor]) 250 W a felvehető teljesítmény. Minden normális elektromos eszközre rá van írva valami módon, hogy mennyi a hálózati teljesítménye, egy netbooknak olyan 50 W körül lehet durván nyugalmi állapotban, intenzív használat esetén valamivel több. Tehát ha a konnektorodat egyedül használod, akkor vígan belefér a netbook, míg ha egy elosztóval más eszközök és/vagy más táborozók is arról kapják az áramot, akkor nyilván nem léphetitek túl a 250-et.

Ez nem a netbookokat korlátozza nyilván, de egy hat személyes házban ha van két laptop (2*100 W) és egy pár hangfal (50 W), akkor az már a határon van.

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #399369 Írta: Nilla
Nilla válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Alew írta: A hamarosan érkező Házirendig is egy kis ismétlés.

Alew írta: Teljesen mellékes megjegyzés (a szárítgatásról jut eszembe) hogy több, egymással csak lazán összefüggő okból a nagy teljesítményű elektromos eszközök használata a tábor egyes áramvételi helyein várhatóan korlátozva lesz. (Magyarul vízforraló, teafőző, hajszárító a házakban/jurtákban pápá.)

Alew

Ha én viszek egy kis netbookot, akkor mennyi áramot kérhetek? Vagy hogy lesz korlátozva? Főleg sátrasként érdekelne.

"Egy csepp is növeli a tengert"

Több
13 éve 6 hónapja #399356 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Gandalf írta: Mivel ez a kanonizált könyvbeli változat, ezt használjuk. ;)
Amúgy a Google sem ismeri az Ernint, de ezt a Nyelvek-topicban megvitathatjuk.

Ehh, kiben bízzon az ember, ha már a Professzor se konzekvens a saját nyelvein belül... :P

Our knees do not bend easily

Több
13 éve 6 hónapja #399355 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Felagund írta: Utálni fogtok, ha azt mondom, hogy az Emyn Arnen nem helyes alak? :P :mrgreen:

(Emyn Ernin lenne, lévén a jelző követi a többes számú jelzett változását...)

Mivel ez a kanonizált könyvbeli változat, ezt használjuk. ;)
Amúgy a Google sem ismeri az Ernint, de ezt a Nyelvek-topicban megvitathatjuk.

Több
13 éve 6 hónapja #399353 Írta: Felagund
Utálni fogtok, ha azt mondom, hogy az Emyn Arnen nem helyes alak? :P :mrgreen:

(Emyn Ernin lenne, lévén a jelző követi a többes számú jelzett változását...)

Több
13 éve 6 hónapja #399350 Írta: Gandalf

Több
13 éve 6 hónapja #399320 Írta: Alew
Alew válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
A hamarosan érkező Házirendig is egy kis ismétlés.

Alew írta: Teljesen mellékes megjegyzés (a szárítgatásról jut eszembe) hogy több, egymással csak lazán összefüggő okból a nagy teljesítményű elektromos eszközök használata a tábor egyes áramvételi helyein várhatóan korlátozva lesz. (Magyarul vízforraló, teafőző, hajszárító a házakban/jurtákban pápá.)

Alew

War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.

Több
13 éve 6 hónapja #399308 Írta: Grt
Grt válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Türelem csapatbeosztást terem. :) Egy hét múlva.

"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."

Több
13 éve 6 hónapja #399304 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Nemzetségi beosztások mikor lesznek? :)

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."

Több
13 éve 7 hónapja #399280 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Nyugi emberek, már írtam Vewynek, megbeszéljük, h. mi van ilyenkor, ha utólag derül ki, h. egy faházas csak rövidebb időre tud jönni. : )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
13 éve 7 hónapja #399278 Írta: Felagund
A kérdés lényege az, hogy mennyit kell fizetnie, ha csak kilenc napra jön, de van házas helye ;)

Több
13 éve 7 hónapja #399275 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Viszont jurtás lehet, hogy van még a visszamondások miatt.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
13 éve 7 hónapja #399274 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Vewy írta: Szeretném megkérdezni, hogy mennyibe fáj a faházas 9 nap, mivel én asszem így tudom megoldani, és csak a sátras infó van ottan. Köszönöm!

Mert a faházas hely el vagyon fogyva :?

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."

Több
13 éve 7 hónapja #399267 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Szeretném megkérdezni, hogy mennyibe fáj a faházas 9 nap, mivel én asszem így tudom megoldani, és csak a sátras infó van ottan. Köszönöm!

Több
13 éve 7 hónapja #399226 Írta: Kincső

Sil írta: Félreértettél, nem azért mondtam, hisz más napokon volt, nem ez a gond (meg lehet, hogy amúgy is elcsábultam volna még drótozni egy kicsit...) . Csak ha 4 délután közül kettőn van, és be vannak osztva a nemzetségek az egyes napokra, akkor valószínűleg van olyan nemzetség, akiknek az az óra éppen pont nincs benne a kínálatban.

Pont ezt mondtam, h. figyelünk, h. ne legyen ilyen. Olyan 2 délutánt kell vállalni, hogy mind a 4 nemzetségnek legyen lehetősége adott foglalkozásra. (Egy napon 2 nemzetségnek van SZRÓ.)

Több
13 éve 7 hónapja #399202 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Kincső (Thilanna) írta: Igyekszünk, hogy idén ne fordulhasson ilyen elő. Aki SZRÓ-t vállal, azzal (és szükség esetén a nemzvezével) lebeszéljük jó előre, hogy a 4 délután közül melyik 2-n tartja, és nem mondhatja vissza olyan indokkal sem, hogy csúszott a nemzetségi előadás. Egyedül a 40 fokos láz vagy a csonttörés lehet indok, de az meg remélhetőleg nem lesz a táborban :P

Félreértettél, nem azért mondtam, hisz más napokon volt, nem ez a gond (meg lehet, hogy amúgy is elcsábultam volna még drótozni egy kicsit...) . Csak ha 4 délután közül kettőn van, és be vannak osztva a nemzetségek az egyes napokra, akkor valószínűleg van olyan nemzetség, akiknek az az óra éppen pont nincs benne a kínálatban.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 7 hónapja #399198 Írta: Kincső

Sil írta: (Csak úgy ne járjak vele, mint tavaly SÚ szabad rendi órájával, hogy pont aznap, amikor a mi nemzetségünknek lettek volna órák, ez pont elmaradt, mert a nemzetsége előadásra készült...)

Igyekszünk, hogy idén ne fordulhasson ilyen elő. Aki SZRÓ-t vállal, azzal (és szükség esetén a nemzvezével) lebeszéljük jó előre, hogy a 4 délután közül melyik 2-n tartja, és nem mondhatja vissza olyan indokkal sem, hogy csúszott a nemzetségi előadás. Egyedül a 40 fokos láz vagy a csonttörés lehet indok, de az meg remélhetőleg nem lesz a táborban :P

Több
13 éve 7 hónapja #399180 Írta: Adanedhel
Adanedhel válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Ilyenre én is kapható leszek :D

Több
13 éve 7 hónapja #399168 Írta: Estelwen
Estelwen válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Én is szívesen részt veszek rajta, ha lesz ilyen :) ...

Több
13 éve 7 hónapja #399146 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Olosta írta: Ha van rá igény, szabad rendi óraként tarthatok ékszerkészítést.
Igen, ékszerkészítést, nem, nem olyasmit, ami a kézműves rend programja lett volna (azt megtartom jövőre, ha úgy alakul ;) ).

Részemről van. :D (Csak úgy ne járjak vele, mint tavaly SÚ szabad rendi órájával, hogy pont aznap, amikor a mi nemzetségünknek lettek volna órák, ez pont elmaradt, mert a nemzetsége előadásra készült...)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

• Zsodoo
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 7 hónapja #399145 Írta: Zsodoo
Zsodoo válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Ez addig fog fel-felbukkanni, amíg nem lesztek többen :twisted: :D

[center:1o6nk8vq]Felhívás

Ithilien (leendő) népei! Kedves Táborozók!

Ha éreztek magatokban hajlandóságot arra, hogy szélesebb körben
mutassátok be tudásotokat, tehetségeteket, de ezt szívesen tennétek
mégis családiasabb, oldott hangulatban, ne habozzatok jelentkezni
sörházi előadónak! Várunk bármilyen énekes,
táncos, vagy szöveges produkciót, illetve költeményt, prózai művet
bármilyen témában; egyetlen megkötésünk az, hogy kapcsolódjon
Tolkien világához és a keretjátékhoz. Ha úgy gondoljátok,
bennetek rejlik a mutatványos, jelentkezzetek nálam (szaszzs kukac
hotmail pont com
), vagy a plom2011 kukac googlegroups pont com
címen július 1-ig!

A produkciók előzetes tábori elbírálásban részesülnek.

Emeljük együtt a Helytartó udvarának fényét!

PLÖM – Programos-Logisztikus Összevont Munkacsoport[/center:1o6nk8vq]

Több
13 éve 7 hónapja #399115 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Sil írta: Nem lett kézműves rend? o_O :(

Ha van rá igény, szabad rendi óraként tarthatok ékszerkészítést.
Igen, ékszerkészítést, nem, nem olyasmit, ami a kézműves rend programja lett volna (azt megtartom jövőre, ha úgy alakul ;) ).

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
13 éve 7 hónapja #399077 Írta: Kincső
[center:39p4sm64]Vezess Te is Szabad Rendi Órát!

Van egy jó ötleted, amiből nem lett idén hivatalos rend? Értesz valamihez, amit megtanítanál másoknak? Hiányolsz valamit a rendi kínálatból? Kipróbálnád magad foglalkozásvezetőként?
Szeretnéd színesíteni a többiek kreatív vagy közösségi programját?

Akkor Rád van szükségünk! :)
[/center:39p4sm64]
A Programos-Logisztikus Összevont Munkacsoport a következő feltételekkel várja foglalkozásvezetők jelentkezését:

- A jelentkező vállalja, hogy a 2011-es Tábor során a programbeosztás szerinti időben 90 perc keretben, legalább két alkalommal (tartalmában megegyező) Szabad Rendi Órát tart.
- A Szabad Rendi Óra témája lehet kreatív tárgyi vagy eszmei alkotás, a tolkien-i életművel és világgal kapcsolatos ismeretterjesztés, a tolkien-i életműhöz kapcsolódó közösségi tevékenység, hagyományőrző tevékenység, természetjáró- és megismerő tevékenység, tánc, ének, zene, harci bemutató vagy harci oktatás stb.
- A jelentkező Szabad Rendi Órájának tervezett programját, esetleges létszámkeretét, hely- és eszközigényét a PLÖM-nek 2011. június 30-ig bemutatja. A foglalkozás kellékigényét alapvetően a jelentkező biztosítja, de különleges esetekben a Raktár készletét is használhatja.
- A jelentkező a saját Szabad Rendi Órája hirdetését (plakátját) legkésőbb a tábor 1. napjáig elkészíti, a PLÖM-mel egyeztetve.
- Ideális esetben a Szabad Rendi Óra témája nincs átfedésben a Rendek tevékenységével, attól különböző ismereteket ad át.

Idén - a programbeosztásból és a Szabad Rend Órák alapelvéből kiindulva - a széles, szétaprózott kínálat helyett a minőségi, változatos és szélesebb érdeklődésre számot tartó kínálatot kívánunk biztosítani, ennek érdekében a jelentkezők között válogatni fogunk, illetve egyes esetekben szükséges lehet a hasonló témakörű Szabad Rendi Órákat vállalók közötti egyeztetés, és az érdeklődés előzetes felmérése vagy mérlegelése.

A kérdéseket és jelentkezéseket a PLÖM a plom2011 _ féreg _ googlegroups _ pötty _ com címre várjuk.[center:39p4sm64]
Bármilyen, akár csak halvány ötleted van, jelentkezz, és megbeszéljük, mit tudunk belőle kihozni! :)
[/center:39p4sm64]

Több
13 éve 7 hónapja #399072 Írta: Nati
Nati válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Jurta és Tánc, köszi :D

"Százszorszép jóéjszakát"

Több
13 éve 7 hónapja #399010 Írta: Rhien
Rhien válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Kincső,tárgytalan,mivel most nézem h jurtás vagyok. Köszikösziköszi!!!! :)

Több
13 éve 7 hónapja #399003 Írta: Rhien
Rhien válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Sziasztok!

Kincső, én szívesen társulnék Zrinyifalvi Eszterhez, nagy könnyebbség lenne ha nem kéne cipelnem a sátrat is. Tudod, nőből vagyok, pakolok... :) Esetleg tudsz adni hozzá elérhetőséget?

Sári

Több
13 éve 7 hónapja #399001 Írta: Adanedhel
Adanedhel válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése

Kincső (Thilanna) írta: Adanedhel: BKSZ-t nem számoltam, de ha fontos neked, keresd ki, hogy úgy mennyibe kerül, és annyit utalj. Csak írd bele a válaszlevélbe is :)

Elvira:
"Az ön által megadott viszonylaton a Budapest-bérlet nem használható fel."
Úgyhogy mind1 :)

Több
13 éve 7 hónapja #399000 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Tolkien Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
Tááááánc! ^^^^

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
13 éve 7 hónapja #398999 Írta: Kincső

Sil írta: Nem lett kézműves rend? o_O :(

Össz. kb. 3 jelentkező volt. :( Ahogy a bárd rendbe is csak 3-4.

Adanedhel: BKSZ-t nem számoltam, de ha fontos neked, keresd ki, hogy úgy mennyibe kerül, és annyit utalj. Csak írd bele a válaszlevélbe is :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.515 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére