Dizájn Center

Több
13 éve 4 hónapja #400606 Írta: perhilien
perhilien válaszolt a következő témában: Dizájn Center

Metaflora írta: Először jó lenne kitalálni valami jó mintát címernek / zászlóra, és azt megoldani ilyen kreatív láncos-egyébanyagos-máshogyfura módon. Kitűzőt miből gondolod, rendes kitűzőalapra? Írórendnek ajánlottam három éve a söröskupak-kitűzőt, de azok sajnos elveszésre hajlamosak. Viszont mindenképp jó lenne valami olyasmi csapatjelvény, amit tényleg egész tábor ideje alatt tudunk hordani és nem zavaró - pl. medál, bárhogy felköthető szalag/fonat, vagy valami hasonló kategóriájú, de új ötlet :)

Én arra gondoltam, hogy azt is lehetne hungarocellből (mármint a kitűzőket), és ragasztópisztollyal ráragasztanánk biztosítótűt. Amúgy szerintem, a hungarocell, ha úgy csináljuk meg annyira nem porzik, csak ügyesen kell bánni vele. Amúgy ha nem is azt használunk, akkor helyette valami könnyű anyagot kellene találni. Én a címeren még nem nagyon gondolkodtam:/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #400602 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: Dizájn Center
Lehet, hogy lesz táborig egy rakás hennám, és az egész tábor alatt a fejünkön (vagy akárminken) ottmarad.

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #400601 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Dizájn Center
Először jó lenne kitalálni valami jó mintát címernek / zászlóra, és azt megoldani ilyen kreatív láncos-egyébanyagos-máshogyfura módon. Kitűzőt miből gondolod, rendes kitűzőalapra? Írórendnek ajánlottam három éve a söröskupak-kitűzőt, de azok sajnos elveszésre hajlamosak. Viszont mindenképp jó lenne valami olyasmi csapatjelvény, amit tényleg egész tábor ideje alatt tudunk hordani és nem zavaró - pl. medál, bárhogy felköthető szalag/fonat, vagy valami hasonló kategóriájú, de új ötlet :)

Több
13 éve 4 hónapja #400596 Írta: perhilien
Értem, köszi a válaszokat:))

Több
13 éve 4 hónapja #400595 Írta: Lyona
Lyona válaszolt a következő témában: Dizájn Center

perhilien írta: Sztem az 1. a legjobb (a láncszemek közül) viszont engem az érdekelne, hogy mikor csináljuk meg a zászlót?

A nemzetségi időben, általában. :) Esetleg ebédszünetben.

Nem szenvedek őrültségben... Minden percét élvezem!

Több
13 éve 4 hónapja #400570 Írta: darthpit
darthpit válaszolt a következő témában: Dizájn Center
Eddig azt tapasztaltam, a táborban szokás összerakni, de ha megvan már előtte a terv, meg minden hozzávaló, az nem lehet hátrány.

Még azt kéne megaszondani nekem, kb mennyi össz hosszúságyni lánc kell, és akkor legyártom táborig

Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!

Több
13 éve 4 hónapja #400569 Írta: perhilien
Sztem az 1. a legjobb (a láncszemek közül) viszont engem az érdekelne, hogy mikor csináljuk meg a zászlót?

Több
13 éve 4 hónapja #400567 Írta: darthpit
Dizájnoltam láncszemeket:

kepfeltoltes.hu/110624/2011-06-2 ... es.hu_.jpg

Illetve az 1es számú nagyban

kepfeltoltes.hu/110624/2011-06-2 ... es.hu_.jpg
Ekkorába gondoltam kb, ilyen cifra szemek, közte sima karikákkal.

Apróbetűs rész: a 2. képen a tizes nem láncszem minta, hanem méretarány

Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!

Több
13 éve 4 hónapja #400551 Írta: darthpit
Majd miután kész a láncokkal teleaggatott zászló, gondolkodjunk el a lánc metaforikus értelmezésein...

A címeren talán nem a legkiválóbb

• Byris
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #400534 Írta: Byris
Byris válaszolt a következő témában: Dizájn Center
akár..,és tegyünk vagy fessünk arra is láncokat :D

Több
13 éve 4 hónapja #400533 Írta: darthpit
Az is csavarodjon örvénybe mint a zászló alja

• Byris
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #400522 Írta: Byris
az alap zászló amit Encsi rajzolt tök jó,az se tartja annyira az alap tündehagyományokat,sztem a címer is lehetne olyasféle,hogy a teteje szabályos,szimmetrikus,benne vannak a jól ismert alakzatok,és az alja meg valami teljesen egyedi,új,ami a "lázadásunkat" tükrözi,jelképezi (vagy épp fordítva :mrgreen: )

Több
13 éve 4 hónapja #400521 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Dizájn Center
Ja és: [youtube=]
... c&index=56
[/youtube]

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
13 éve 4 hónapja #400520 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Dizájn Center
És most én is a zászlótémához

perhilien: Az alapötlet sztem kúúl, de ne hungarocellből csináljuk, mert az porzik. De vajon mibőőől? És mivel vonjuk be alufóliával?

Esetleg lehetne stencilezni. Vagy textilsprayzni sablonnal, akkor viszont egyszerűbb és szálkásabb vonalvezetésű mégis impozáns minta kéne. Hmmm

Alapvetően az lenne jó, ha nem kellene iszonyú aprólékos munkával éjszaka is festeni. :)

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
13 éve 4 hónapja #400519 Írta: perhilien
Na eszembe jutott, egy ötlet, abban már nem vagyok biztos, hogy jó isXD Arra gondoltam, hogy csinálhatnánk azt, hogy a zászló egy színű, és a zászló közepére, meg csinálnánk egy címert, de nem ráfestenénk, hanem kifaragnánk hungarocellből, vagy valamilyen hasonló anyagból, azt lefestenénk, vagy beborítanánk celofánnal, és ezt erősítenénk a zászló közepére, és ezt a címert kicsinyítve is megcsinálhatnánk, és ebből csinálhatnánk mindenkinek kitűzőt, és ezt hordanánk a tábor ideje alatt.
(bocsi a kusza fogalmazásért, sietek...XD)

• Byris
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #400514 Írta: Byris
naés a zászlóba milyen címert teszünk? vagy mit fogunk belerajzolni? :)

Több
13 éve 4 hónapja #400511 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Dizájn Center

Lyona írta: Én meg szőke. És? :D

És a szőkéken is furán mutat? :mrgreen:

Our knees do not bend easily

Több
13 éve 4 hónapja #400502 Írta: Lyona

Felagund írta:

Lyona írta: (Nem. Lásd 2008as (vagy 2009es?) KÖMT Alew.)

Jó, de az függőleges volt...

(nem, a látszat ellenére tényleg nem kötekszem, csak szemüveges vagyok :D )

Én meg szőke. És? :D

Több
13 éve 4 hónapja #400499 Írta: Felagund

Lyona írta: (Nem. Lásd 2008as (vagy 2009es?) KÖMT Alew.)

Jó, de az függőleges volt...

(nem, a látszat ellenére tényleg nem kötekszem, csak szemüveges vagyok :D )

Több
13 éve 4 hónapja #400498 Írta: Lyona

Felagund írta:

Lyona írta: Amúgy esetleg valami csapatarcfestés? Csak valami egyszerű, amit nem nagy cucc fölkenni és nem ázik le fél óra alatt a hőségben? :D Mondjuk a szem alá, na? Hmm? :)

Én támogatom, de szemüveg mellett (alatt) nem fog az furán(/hülyén) kinézni? :roll:

Ráfestjük. :D
(Nem. Lásd 2008as (vagy 2009es?) KÖMT Alew.)

Több
13 éve 4 hónapja #400495 Írta: Felagund

Lyona írta: Amúgy esetleg valami csapatarcfestés? Csak valami egyszerű, amit nem nagy cucc fölkenni és nem ázik le fél óra alatt a hőségben? :D Mondjuk a szem alá, na? Hmm? :)

Én támogatom, de szemüveg mellett (alatt) nem fog az furán(/hülyén) kinézni? :roll:

Több
13 éve 4 hónapja #400481 Írta: Encsi

Lyona írta: Imádlak titeket! Valami iylesmi díszítést (hegyes-kacskaringósat) a zászlóra is, és annyira kúlak leszünk, hogy arra már szavak sincsenek! :D

Amúgy esetleg valami csapatarcfestés? Csak valami egyszerű, amit nem nagy cucc fölkenni és nem ázik le fél óra alatt a hőségben? :D Mondjuk a szem alá, na? Hmm? :)

Igeeen! :mrgreen:

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
13 éve 4 hónapja #400480 Írta: darthpit
Vagy Rambo?

Több
13 éve 4 hónapja #400478 Írta: Lyona

Nilla írta:

Vagy sztem a szem mellett még tüncisebb. Ott a halántékon. :D

Igen, mindig oda szokták a tündék. Azért gondoltam a szem alá. :D Mint a vadászok. Vagy a baseball-játékosok... :lol:

Több
13 éve 4 hónapja #400475 Írta: Nilla
Nilla válaszolt a következő témában: Dizájn Center

Vagy sztem a szem mellett még tüncisebb. Ott a halántékon. :D

"Egy csepp is növeli a tengert"

Több
13 éve 4 hónapja #400470 Írta: Lyona
Imádlak titeket! Valami iylesmi díszítést (hegyes-kacskaringósat) a zászlóra is, és annyira kúlak leszünk, hogy arra már szavak sincsenek! :D

Amúgy esetleg valami csapatarcfestés? Csak valami egyszerű, amit nem nagy cucc fölkenni és nem ázik le fél óra alatt a hőségben? :D Mondjuk a szem alá, na? Hmm? :)

Több
13 éve 5 hónapja #400456 Írta: Encsi
Jap, szerintem ha sikerül olyan erős anyagot szerezni, mint amilyen pl nekünk volt suhatagban zászlónak (vagy mint Martin live on a Havenwood család zászlójának anyaga) , akkor az simán megy lánccal, és a formák se vesznek el benne.

Szerintem akkor is csinálj láncot, ha esetleg nem ilyen lesz a zászlónk, mert az bármikor jól jöhet 8)

Több
13 éve 5 hónapja #400454 Írta: darthpit
Amúgy ha láncot nem valami kifejezetten nehézből/batár méretűből csináljuk, akkor egy szokásos méretű nagy zászlónak meg se kottyan. Ha van rá igény készíthetek is.

Ilyen elálló karcuccról mi a vélemény?

Hasonló jellegűt tudok drótozni ha érdekel valakit.

Több
13 éve 5 hónapja #400452 Írta: Ratzkha
Ratzkha válaszolt a következő témában: Dizájn Center
Encsi! (kardozós Lucius Nyálfoy... XD) Nagyon tetszik a zászló alakja, azon gondolkozom, hogy láncsból valami nagyon könnyű kellene ahhoz, hogy ne húzza le nagyon az anyagot.
darthpit! A képek nagyon büntetnek, valami hasonló öltözettek is jobb ha készül a csapat, hogyha táborban is ilyen kánikula lesz.
Fela! Nyomjuk egész táborban tünde-strandpapucsban?

Vívóbajnok bárd – a szerelése nagyon bajnok. Teljesen jól megy az utazós, kalandor stílushoz, és szerintem nagyon stílusos is, mégsem extravagáns. (Itt a ruhán van a hangsúly, nem a bajszon… :P )
fc01.deviantart.net/fs51/i/2009/ ... danvil.jpg

A következő kép egy tipikus fantasy-s tünde ábrázolás. Szerintem az extravagancia nem annyira jellemzi, mint inkább a díszítettség. Alapvetően bármilyen mezei ruhadarab, amin van díszítés, az jöhet. Bár az ehhez hasonló páncélféléklet nem könnyű megalkotni, ha bárkinek van kedve, ilyesmi jelmezt is hozhat. (Most nyilván nem a profi készítésú, aranyozott bőrvértre gondolok, hanem bármi otthon összeeszkábálhatóra, ami erre emlékeztet.)
media.comicvine.com/uploads/5/55 ... _super.jpg

Meg itt van pár kép, amihez hasonlónak én a saját karakteremet képzelem..
farm4.static.flickr.com/3579/347 ... 481f_o.jpg
farm4.static.flickr.com/3368/347 ... ed0a_o.jpg

A kinézetről még annyit, hogy mindannyian sokkal többre emlékezünk, mint amennyit az emberek többsége egyáltalán átélt. Ez azt is jelenti, hogy sokkal több időt töltöttünk már Középföldén. A tündékkel kapcsolatban bennem mindig felmerül a kérdés: MIT csináltak olyan hosszú időn keresztül? Erre többek között a divattervezői képzeletet felülmúló ruhák és extravagáns, menő kiegészítők is lehetnek egy válasz. 

If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk

Több
13 éve 5 hónapja #400365 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Dizájn Center

perhilien írta: Nem úgy gondoltam, hogy akkor most rúgjunk fel mindent és kész, én alapból úgy gondolom, hogy a tündék hagyomány tisztelőek. Ezért nem megszabadulni kell a hagyományoktól, hanem azt egy csöppet átformálni valami teljesen mássá.

Ott a pont :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Moderátorok: GandalfEsgalAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.234 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére