- Köszönetek: 19
Dizájn Center
- Metaflora
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Miau!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Encsi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
darthpit írta:
Narbeleth írta: Amúgy meg ha már, akkor akár a hegyezhetnénk a fülünket.
Ez menő ez, sőt!
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- darthpit
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
Narbeleth írta: Ilyesmikre gondoltam, mint tündés, de extravagáns cucc. Egy ilyet nyilván nagy meló, de a hangulatot akartam éreztetni velük.
fc04.deviantart.net/fs70/i/2011/023/e/f/...elialune-d37ucx0.jpg
fc01.deviantart.net/fs70/i/2011/021/6/1/...elialune-d37oq74.jpg
Szerintem annyira nem bonyolult, csak sok rajta a lánc.
Amúgy meg ha már, akkor akár a hegyezhetnénk a fülünket.
Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!
- Narbeleth
- Nem elérhető
Stara írta: Csak, hogy nekem is legyen itt a véleményem:
a kámzsa szerintem nagyon jó ötlet, én örülnék ha mégis lenne, (bár ha lehet, ne lilában),
a zászlóterv tetszik,
a lila-zöld a legjobb az alternatívák közül, legalábbis nekem
a karvédőhöz: nem maradt bőr a kézműves rendtől tavalyelőttről kb.? ,mert ha jól emlékszem, akkor bőröztünk.
A kérdésem: a harangujjas tünde cuccokat ugye elvileg kilőttük az elején, viszont akkor milyen legyen a tünde "jelmez"? Kérnék támpontokat ezügyben. Színben gondolom a zöld és a lila domináljon a ruhatárban.
Sziasztok!
Erre szerintem még nem válaszolt tulajdonképp senki nem reagált, és most megtenném. Esgallal beszéltük a napokban, hogy a "lore"-ban, vagy legalább is Tolkien bácsi leveleiben úgy szerepel, hogy a tündék ókorias stílusú ruhát hordtak szemben például a rohani-gondori inkább középkorias vonulattal. Egy ókori stílusú design-hoz mit szóltok? Persze nem túljátszva a dolgot, nem görög csigamintára és bronzsisakra gondoltam, de ezt kiegészíteni például a karvérttel és a kámzsával, illetve egyéb extrémebb, de mégis tündés kiegészítővel.
Ilyesmikre gondoltam, mint tündés, de extravagáns cucc. Egy ilyet nyilván nagy meló, de a hangulatot akartam éreztetni velük.
fc04.deviantart.net/fs70/i/2011/023/e/f/...elialune-d37ucx0.jpg
fc01.deviantart.net/fs70/i/2011/021/6/1/...elialune-d37oq74.jpg
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Narbeleth írta: Illetve találtam ilyet is, ehhez mit szóltok?
Én egy kardot látok bele a közepébe, de lehet csak én
Nem csak te
Ez még jobban tetszik, jóval komplexebb, több motívumot el lehet benne rejteni (vagy nem rejteni), és sokkal emlékezetesebb. Meg hát mi tündék sem vagyunk egy kifejezetten egyszerű nép
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
- Esgal
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Narbeleth
- Nem elérhető
- darthpit
- Nem elérhető
Orowan/Gery írta: (és ronda módon hagyhatnánk mindenkit találgatni, hogy mi egy tünde Szauron-szekta vagyunk-e vagy sem, nyehehe)
Mégis mi más okból mennénk pont oda, ahol nemrég még a sötétség tanyázott?
(szintén nyehehe)
Elcsaljuk a haláltól jogos diadalát. Le nem győzetünk. Tiszta szívvel ugrung két lábbal a pokolba, tudván: Mi újra felemelkedünk!
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
(Robert Byrne)
- Narbeleth
- Nem elérhető
Hmm?
- Esgal
- Témaindító
- Nem elérhető
A zászlóra lent-fent gondoltam, mindegyik kisebb láncot 10 cm-re mondva a terv alapján az 90, majdnem 1 m.
26an a rendvezekkel együtt vagyunk, de ebben mi hárman vezetők nem vagyunk benne, tehát cakli-pakli 29 pár hegyes fül.
/Lucifer/
/Ghymes/
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
darthpit írta: Egyéb ötlet:
Gondoltam arra, hogy csinálhatok annyi láncszemet, ahányan vagyunk, ehhez kérnék egy pontos számot, hogy hányan vagyunk.
Esgal-féle csapatbeosztás alapján 26 tündeorr cakk-pakk.
(Robert Byrne)
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- darthpit
- Nem elérhető
20-22 1es mintájú tünciláncszem tesz ki kb egy métert.
Az eddigi két táborom alapján úgy saccolom, ez elég egy átlagos méretű zászló esetén.
Kérdés:
A zászlónak az alsó csiga részét kell lánccal tartani, vagy a tetején is lesz?
Alant idéztem a zászlótervet, hogy ne kelljen lapozgatni.
Asszem a szaggatott vonal a lánc helye.
Encsi írta: img29.imageshack.us/img29/2088/42700039.png
Egyéb ötlet:
Gondoltam arra, hogy csinálhatok annyi láncszemet, ahányan vagyunk, ehhez kérnék egy pontos számot, hogy hányan vagyunk.
a kámzsa szerintem nagyon jó ötlet, én örülnék ha mégis lenne, (bár ha lehet, ne lilában),
a zászlóterv tetszik,
a lila-zöld a legjobb az alternatívák közül, legalábbis nekem
a karvédőhöz: nem maradt bőr a kézműves rendtől tavalyelőttről kb.? ,mert ha jól emlékszem, akkor bőröztünk.
A kérdésem: a harangujjas tünde cuccokat ugye elvileg kilőttük az elején, viszont akkor milyen legyen a tünde "jelmez"? Kérnék támpontokat ezügyben. Színben gondolom a zöld és a lila domináljon a ruhatárban.
- Esgal
- Témaindító
- Nem elérhető
Zászlótervnek ugye mindenkinek tetszik, amit Encsi alkotott?
/Lucifer/
/Ghymes/
- Narbeleth
- Nem elérhető
[youtube=125,125:3gnnpwsx][/youtube:3gnnpwsx]
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
Amit én írtam címergondolatot, abban is volt íj, meg fa, meg kard - meg víz, amit szerintem jól lehet lánccal ábrázolni
(Felagund: ott van az a hiányzó LY a pengéjűben )
- darthpit
- Nem elérhető
Ratzkha írta: - kard (Harc, becsület, egyenesség. De lehet valami kecses görbe kard is, valami hajlított szabja, ami nem széles pengélyű, mint egy handzsár. Ez esetben a );
Kecses görbe kardhoz szerintem tudok példát:
kepfeltoltes.hu/110630/2011-06-3 ... es.hu_.jpg
Ez a saját készítésű kardom, Syrin, vagy sztúr nyelven "Szuperhenter 2000".
Tavaly táborban lehetett már vele találkozni.
- Narbeleth
- Nem elérhető
Jó, hogy sikerült megcsinálni a szavazást, mert épp most akartam írni, hogy 5-én lezárulnak a beszerzési listák, aztán legfeljebb csapat kiáltásunk lesz, ha nem döntünk.
Én is fontosnak tartanám kiemelni, amit Ratzkha írt a Sindaság topicban, csak én nem tudnám megfogalmazni ilyen szépen. Én az ilyesmit táborban ööö nem tudom majd eltáncolom Nektek
Zászlóhoz: Esetleg valami kelta-fonat kicsit steampunk stílusban? Mármint nem ilyen "rozzant motorosok vagyunk" hangulatút, hanem esetleg egy lánccal megtoldva vagy ilyesmi. Még nem sikerült gyurmából megformáznom.
Ratzi: Nekem még az elven unity zászló tetszik, esetleg bele lehetne csempészni valamit még és átalakítani picit.
Csapatrelikviákkal kapcsolatban Felagunddal értek egyet.
Két dologgal kell még kalkulálni: egyrészt nem mondtam, hogy bár a kép, amit küldtem olyan, de nem kötött pulcsianyagból gondoltam a kámzsát, mert az hörr...
Mennyibe kerül a műbőr és milyen vastag lesz a bőrünk mármint hogy milyet találunk megfizethető áron. Remélem találunk.
- Ratzkha
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
tolkiengateway.net/wiki/Category ... nd_Devices
Ezen kívül pár apróság:
www.realfairies.net/wp-content/u ... flower.jpg
www.gothictimesnitestar.com/42flags.jpg
If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk
- Esgal
- Témaindító
- Nem elérhető
/Lucifer/
/Ghymes/
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Ratzkha
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A címerrel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy lehetne kicsit hagyományosabb tárgyakból valami menő kompozíciót összerittyenteni. (A motívumok után írtam zárójelbe, hogy szerintem miféléket lehetne kifejetzni velük.)
Példák címer-motívumokra:
- lant (zene, művészetek, de lehet a továbbörökíthető tudás jelképe is);
- íj (vadászat, harc. És különben is, az íj nagyon tündés),
- kard (Harc, becsület, egyenesség. De lehet valami kecses görbe kard is, valami hajlított szabja, ami nem széles pengélyű, mint egy handzsár. Ez esetben a );
- hárfa (líraibb, mint a lant, lágyabb, andalítóbb a hangja, ezért egyfajta finomságot is kifejezhet.);
- nyílvessző. (határozottság, céltudatosság, gyorsaság)
- könyv / kódex /tekercs (a tudás, régi hagyományok, esetleg varázstudás)
- csillagok (Varda, fény, tudás)
- Esetleg egy fa, inda, vagy levél keretezheti is, vagy lehet a hátterében ezeknek. (természetközeliség, harmónia a teremtett világgal)
Az a tapasztalatom, hogy egy ilyen címer minél egyszerűbb formákkal, könnyen felismerhető alakzatokkal dolgozik, annál jobb. Szóval ha a fentiek közül csak kettő (max 3) található benne, és esetleg azoknak is csak a körvonalai (éppen csak a felismerhetőségre törekedve), az úgy egyszerre kifejező, és könnyen-gyorsan reprodukálható.
Két példa, hogy érthetőbb legyen:
A.) Vadászok vagyunk, akik mindenben halljuk és éljük Arda zenéjét, az egyetemes dallamot
El tudnék képzelni egy fát, amelyik egyik oldalán van egy lant, a másik oldalán meg egy megfeszített íj található, mindjettő kifelé fordul, és a lombkorona egyfajta sátortetőt formál felettük.
B.) A tudás őrzői vagyunk, akár fegyverrel is megvédjük az, és Varda óv minket
Egy szablyát egyik oldalra, és egy lantot a másikra, egy nyitott kódexxel a háttérben, ami mintegy keretet ad nekik (egyik oldal-másik oldal a könyben), felettük 3 csillag.
Egy ilyesmi címerből tényleg lehetne olyan kivágható mintát kreálni - akár kartonpapírra, akár bármi másra - ami alapján bárki ráfesthet (vagy akár festékszórózhat) egy egyszerű, ámde nagyszerű csapatjelvényt mindenféle ruhadarabjára, legyen az kámzsa, köpeny, póló, pajzs, akármi.
EL lehetne kicsit gondolkozni kicsit aztán még a színeken: egy zöld zászlóra fessünk lilával, vagy fordítva. Esetleg ezüsttel a lila-zöldre. Vagy bármi.
Szimbólumok kicsit képszerűsítve:
www.thethankahouse.com/rit5.jpg
www.thethankahouse.com/rit18.jpg
www.thethankahouse.com/rit4.jpg
barrencreekbows.com/images/tarta ... ow%201.jpg
www.trmbelfast.org/images/harp.jpg
heraldry-armoury-and-more.com/pi ... 0estoc.jpg
If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk
- Esgal
- Témaindító
- Nem elérhető
/Lucifer/
/Ghymes/
- Encsi
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
Encsi írta: Most innen vagy eltűnt néhány hozzászólás, vagy csak én nem látom, vagy pedig csak ideképzeltem őket, ami viszont ijesztő
Nekem is úgy tűnik, Esgal, moderáltál?
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Encsi
- Nem elérhető
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
Csak lassan kitalálhatnánk valamit azt a címert illetőleg, amit majd mindenhova alkotunk
Narancssárga-zöld (2008-ban Efkú nagyon pártolta... "A neonzöldet és a rikító narancssárgát tartom használható színeknek. Legyünk technótündék plxplxplx" ) Amúgy én a narancssárgát sokkal jobban szeretem, mint a lilát (asszem narancssárga-zöldből talán egész hétre tudnék öltözködni ), de a zöld-lila is oké (úgy fogunk kinézni, mint Karsa), csak a zöld legyen a főszín, ha lehet. (Lila-narancssárga meg brrr.)
Encsi: LOL, tényleg Mondjuk mivel nincs bejelentkezés, ez az egyetlen módja, hogy a sajátodat tudd szerkeszteni, de akkor is
- Encsi
- Nem elérhető