Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
- Attila
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Bounce írta:
Gandalf írta: Hát, a két illusztrátor meglehetősen eltérő képeket festett Smaugról, kíváncsi vagyok, hogyan hoznak össze egy közöset GDT parancsainak engedelmeskedve:
Alan Lee eddigi Smaugja
John Howe eddigi Smaugja
Összehasonlításképpen: Tolkien prof. Smaugja (cukiság^^)
Prof. Smaugját akkor sem lehet felülmúlni, szerintem.. ^^ Az a best. Én olyat kérek a filmvásznon
Több mint valószínű, hogy azt a sárkányt, "nagyon sárkányra" fogják megcsinálni, mintsem, ahogy Tolkien lerajzolta.
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Bounce
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Gandalf írta: Hát, a két illusztrátor meglehetősen eltérő képeket festett Smaugról, kíváncsi vagyok, hogyan hoznak össze egy közöset GDT parancsainak engedelmeskedve:
Alan Lee eddigi Smaugja
John Howe eddigi Smaugja
Prof. Smaugját akkor sem lehet felülmúlni, szerintem.. ^^ Az a best. Én olyat kérek a filmvásznon
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szméagol
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
Gandalf írta: Én is Firefoxal nézem, és nekem minden alkalommal behozza.
Nekem is firefoxom van, de nekem 404 ...
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Snuffles írta:
Nekem is 404. Firefoxszal néztem egy órája is meg most is.Attila írta: Lehet, hogy én vagyok béna, de nekem nem nyitotta meg az Alan Lee félre Smaugot.
Dettó...
És fájörfoksszal...
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Nekem is 404. Firefoxszal néztem egy órája is meg most is.Attila írta: Lehet, hogy én vagyok béna, de nekem nem nyitotta meg az Alan Lee félre Smaugot.
"Well, I'm back."
- Attila
- Nem elérhető
- Szméagol
- Nem elérhető
Alan Lee eddigi Smaugja
John Howe eddigi Smaugja
Lehet, hogy nincs igazam, de én nagyon sok hasonlóságot látok Alan Lee és John Howe Smaugjai között. Szerintem az elképzelésük többnyire egyezik, az eltérés a stílusukból fakadhat.
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Gandalf
- Nem elérhető
Alan Lee eddigi Smaugja
John Howe eddigi Smaugja
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Szerintem jobban járnánk. (ámbár Alan Lee a CoHban már egészen jókat alkotott, de kitudja, nem csak pillanatnyi elmezavar hatására-e)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Gandalf
- Nem elérhető
Eddig úgy volt, az első film lesz A Hobbit, a második pedig egy "átvezető" film", de múlt héten GDT azt nyilatkozta, hogy már egyetlen történetfolyamot akarnak csinálni a két filmből, de Smaug az első filmben fog meghalni. Ebből nem derült ki, hogy az első film Smaug halálával végződik-e pontosan, vagy még néhány könyvbeli esemény zárja az első részt, de a jelenlegi állás szerint úgy tűnik: A Hobbit-történet legvége áttolódhat a második filmbe (pl. Öt Sereg Csatája?). Forrás és linkek Völgyzugolyban.
A mai hírek:
- GDT továbbra is az Első Világháború lenyomatát érzi a műben, és ennek a megjelenítésére is törekszik.
- Smaug CGI lesz, bár előfordulhat, hogy egyes jeleneteknél majd egyéb trükköt is alkalmazni kell. A kinézetéről már sokat konzultált John Howe-val és Alan Lee-vel, és kezd bennük kikristályosodni a végeredmény.
- Doug Jones NEM Thranduil szerepét fogja majd kapni!
- Továbbra is csak Gandalf és Gollam a fix, de Elrondnak Hugo Weaving-et szeretnék természetesen
Forrás:
www.mtv.com/movies/news/articles ... tory.jhtml
Továbbá GDT elmélkedett pár sort Bilbó személységéről is itten:
moviesblog.mtv.com/2008/10/14/ho ... ns-to-him/
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Torrentoldalakon fent van, valamint az flv player nevű program segítségével bármit le lehet szedni youtube-ról. (:Olorin.papa írta: Ha film, ha nem, ha Finn, ha Új-zélandi, de akkor is Tolkien és gyűrűk ura, és kell nekünk! igaz drágaszágom? :gollum2:
Valimi kis infót, honnét tölthetnénk le, gollam gollam
"Well, I'm back."
- Gandalf
- Nem elérhető
www.theonering.net/torwp/2008/10 ... more-30127
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Valimi kis infót, honnét tölthetnénk le, gollam gollam
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Szméagol
- Nem elérhető
Én azon a sejtelmes, álkrimis zenén röhögtem szét a fejemet, ami akkor volt hallható, amikor Szméagol megfojtotta Déagolt. Az teljesen abszurd volt.
De a legeslegjobb, az Boromir volt.
Már az első részben is nagyon sok a hasonlóság a két adaptáció között. Például a gyűrű kovácsolása, Déagol sáros keze, a hobbitgyerekek.
Az egyébként elgondolkodtató volt, ahogy Bilbót ábrázolta a film: pont az ellentéte volt az Ian Holm-féle alakításnak. Talán túlságosan a múltba kapaszkodó, a gyűrű nyomásába belebetegedő, remegő vénembernek tűnt.
- Cerebrum
- Nem elérhető
Egyébként minden tiszteletem a készítőké, de volt egy-két rész, amin dőltem a röhögéstől, pl. Szméagol átváltozásán az első rész végén. No meg úgy ánblokk ezeken a fejeken...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Gandalf
- Nem elérhető
A finnek 1993-ban készítettek egy többrészes, élőszereplős TV-sorozatot, mely a Hobitit nevet viselte: gyakorlatilag az Egy Gyűrű történetét meséli el a hobbitok szemszögéből, ezért Frodóék útját mutatja be, a többi háborúról csak említést tesz. És van benne Bombadil is.
Sosem jelent meg sem VHS-en, sem DVD-n, de YouTube-on megtekinthető (finn nyelven természetesen):
IMDB-adatlap:
www.imdb.com/title/tt0441925/
Első rész a youTube-on:
(a többit úgyis felajánlja majd a megnézés után).
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Ráér decemberig végülis, mert hírek is alig vannak. Eddig csak két támogató jelentkezett, velem együtt három, a többiek nem mernek írniGandalf írta:
Várjuk meg a decembert, amikor bejelentik a Bilbót játszó színész személyét!Ulmo írta: Snuffles: részemről lehet Hobbit-topic, de egyelőre nagyon kevés a konkrét info a film(ek)ről. Nyissunk?
"Well, I'm back."
- Gandalf
- Nem elérhető
Ulmo írta: Snuffles: részemről lehet Hobbit-topic, de egyelőre nagyon kevés a konkrét info a film(ek)ről. Nyissunk?
Várjuk meg a decembert, amikor bejelentik a Bilbót játszó színész személyét!
- Ulmo
- Nem elérhető
Gandalf írta: Hallottatok erről a félrefordításról, vagy csak városi legenda?
leiterjakab.blog.hu/2008/09/18/ezt_leszurom_ide
Snuffles: részemről lehet Hobbit-topic, de egyelőre nagyon kevés a konkrét info a film(ek)ről. Nyissunk?
- Gandalf
- Nem elérhető
leiterjakab.blog.hu/2008/09/18/ezt_leszurom_ide
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Egyébiránt újabb ropogós cikkek várnak titeket a főoldal Filmek rovatában, meg az írásoknál is van egy új borzalom, találtam az index fórumán. Csókolom.
"Well, I'm back."
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Gyakran kérdezik, hogy lehetséges-e statisztaszerephez jutni A Hobbitban vagy a folytatásában.
Nos, Guillermo Del Toro már megválaszolta korábban ezt a kérdést:
"Szervezünk majd vetélkedőket és versenyeket, amelyeken a rajongók mellékszerepeket nyerhetnek. Szóval egyszerűen vegyetek részt rajta!"
Egy másik:
Hétfő este egy londoni filmvetítésen Sir Ian a következőket nyilatkozta:
- Ugyan még nem kötöttük meg a szerződést, de mindenki biztos lehet benne, hogy én játszom Gandalfot, úgyhogy igen, visszatérek ehhez a szerephez. Annak ellenére, hogy csak 2010-ben kezdődnek el a munkálatok, nagyon türelmetlen és izgatott vagyok a visszatérés miatt.
Sir Ian McKellen hosszasan beszélt Del Toroval A Gyűrűk Ura cselekményének előzményeiről és boldognak tűnt az ötletelés során, noha új rendezővel van dolga.
- Ha Peter Jackson nincs, ki irányítja a munka menetét? Ahhoz, hogy ez a monumentális forgatás szilárd lábakon áljon, kell valaki, aki imádja a trilógiát, nem hiszem, hogy bárki keresve jobbat találna nála - mondta régi barátjáról. - A Weta is újra résztvesz a pojektben, ugyanazok a műhelyek és ugyanazok tervezők dolgoznak majd velünk. Andy Serkis [aki szintén aláírta azóta a szerződését, mint Gollam - a szerk.] is ott lesz, valamint Peter Jackson is közreműködik a háttérben. Egy nagy család leszünk megint.
A többit olvassátok el a főoldalon.
"Well, I'm back."
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Aki új topikot akar, az a moderátoroknak írjon, és szerezzen támogatókat maga mellé...
ON
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- .Elessar király.
- Nem elérhető
KISSÉ OFF:
Nem kéne nyitni egy Hobbit topicot? Szerintem ahogyan haladunk előre a a bemutatóig, egyre több hozzászólás lesz, amit nem biztos, hogy ebben a topicban kéne megtárgyalni. Persze ez csak egy vélemény, ezt nyilván az illetékeseknek kell eldönteniük.
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Attila
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Kamarás Iván szerint GDT:
"egy őrületesen maximalista, igényes pasas. Volt, hogy egy jelenetet hússzor is felvettünk. Egy őrült géniusz, aki tizenkét óra forgatás után még vágott. A magyar gárdával különben nagyon meg volt elégedve."
Oroszlán Szonja:
"A rendező nagyon kedves volt, jó kapcsolatban voltunk. Még utólag is kaptam tőle üzenetet, hogy nagyon meg volt elégedve velem és a többi magyar szereplővel"
Elek Ferenc GDT-ről:
"Azt beszélték, hogy forgatás után hazamegy a szállodába, és pihenés helyett a következő filmjét írja."
Horkay Péter:
"Guillermo del Toro nagyon megdicsért. Mikor végeztem, odajött, és kezet fogott velem. Ő szólt a producernek is, hogy fizessék ki mindhárom napomat."
Forrás:
index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/hbhun0709/
- Thereon
- Nem elérhető
Nibeniel írta:
Alyr Arkhon írta: Ha jól tudom csak a Hobbit és a GyU filmes jogai vannak eladva, a Szilmarilok meg nem filmesítéséhez meg ha jól emlékszem külön ragaszkodott a Prof.
És akkor ebbe beleszámít Húrin és kis családjának története is?
IGEN.
Thereon, a vándorló varázsló