Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Több
16 éve 1 hónapja #372113 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Bounce írta:

Gandalf írta: Hát, a két illusztrátor meglehetősen eltérő képeket festett Smaugról, kíváncsi vagyok, hogyan hoznak össze egy közöset GDT parancsainak engedelmeskedve:

Alan Lee eddigi Smaugja
John Howe eddigi Smaugja
Összehasonlításképpen: Tolkien prof. Smaugja (cukiság^^)

Prof. Smaugját akkor sem lehet felülmúlni, szerintem.. ^^ Az a best. Én olyat kérek a filmvásznon :P

Több mint valószínű, hogy azt a sárkányt, "nagyon sárkányra" fogják megcsinálni, mintsem, ahogy Tolkien lerajzolta.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 1 hónapja #372088 Írta: Bounce
Bounce válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Gandalf írta: Hát, a két illusztrátor meglehetősen eltérő képeket festett Smaugról, kíváncsi vagyok, hogyan hoznak össze egy közöset GDT parancsainak engedelmeskedve:

Alan Lee eddigi Smaugja
John Howe eddigi Smaugja

Prof. Smaugját akkor sem lehet felülmúlni, szerintem.. ^^ Az a best. Én olyat kérek a filmvásznon :P

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 1 hónapja #372081 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Nekem se sikerült, de Google-val megoldottam. ;)

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
16 éve 1 hónapja #372079 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Jobb klikk, Copy link location, és Ctrl+V a címmezőben, úgy működni fog. Közvetlen klikkre nekem sem viszi, vsz. az ékezetek miatt.

Több
16 éve 1 hónapja #372077 Írta: Attila

Gandalf írta: Én is Firefoxal nézem, és nekem minden alkalommal behozza.

Nekem is firefoxom van, de nekem 404 ... :evil:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 1 hónapja #372076 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Snuffles írta:

Attila írta: Lehet, hogy én vagyok béna, de nekem nem nyitotta meg az Alan Lee félre Smaugot. :roll:

Nekem is 404. Firefoxszal néztem egy órája is meg most is.

Dettó...

És fájörfoksszal...

Our knees do not bend easily

Több
16 éve 1 hónapja #372074 Írta: Gandalf

Több
16 éve 1 hónapja #372073 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Attila írta: Lehet, hogy én vagyok béna, de nekem nem nyitotta meg az Alan Lee félre Smaugot. :roll:

Nekem is 404. Firefoxszal néztem egy órája is meg most is.

"Well, I'm back."

Több
16 éve 1 hónapja #372072 Írta: Attila
Lehet, hogy én vagyok béna, de nekem nem nyitotta meg az Alan Lee félre Smaugot. :roll:

Több
16 éve 1 hónapja #372071 Írta: Szméagol
Szméagol válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Alan Lee eddigi Smaugja
John Howe eddigi Smaugja

Lehet, hogy nincs igazam, de én nagyon sok hasonlóságot látok Alan Lee és John Howe Smaugjai között. Szerintem az elképzelésük többnyire egyezik, az eltérés a stílusukból fakadhat.

A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.

Több
16 éve 1 hónapja #372062 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Hát, a két illusztrátor meglehetősen eltérő képeket festett Smaugról, kíváncsi vagyok, hogyan hoznak össze egy közöset GDT parancsainak engedelmeskedve:

Alan Lee eddigi Smaugja
John Howe eddigi Smaugja

Több
16 éve 1 hónapja #372060 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Nem lehetne írni neki, hogy inkább hagyatkozzon a saját fantáziájára Smauggal kapcsolatban?

Szerintem jobban járnánk. (ámbár Alan Lee a CoHban már egészen jókat alkotott, de kitudja, nem csak pillanatnyi elmezavar hatására-e)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 1 hónapja #372055 Írta: Gandalf
A múlt heti hírek alapján úgy tűnik, változott a forgatókönyvírás stratégiája.
Eddig úgy volt, az első film lesz A Hobbit, a második pedig egy "átvezető" film", de múlt héten GDT azt nyilatkozta, hogy már egyetlen történetfolyamot akarnak csinálni a két filmből, de Smaug az első filmben fog meghalni. Ebből nem derült ki, hogy az első film Smaug halálával végződik-e pontosan, vagy még néhány könyvbeli esemény zárja az első részt, de a jelenlegi állás szerint úgy tűnik: A Hobbit-történet legvége áttolódhat a második filmbe (pl. Öt Sereg Csatája?). Forrás és linkek Völgyzugolyban.

A mai hírek:
- GDT továbbra is az Első Világháború lenyomatát érzi a műben, és ennek a megjelenítésére is törekszik.
- Smaug CGI lesz, bár előfordulhat, hogy egyes jeleneteknél majd egyéb trükköt is alkalmazni kell. A kinézetéről már sokat konzultált John Howe-val és Alan Lee-vel, és kezd bennük kikristályosodni a végeredmény.
- Doug Jones NEM Thranduil szerepét fogja majd kapni!
- Továbbra is csak Gandalf és Gollam a fix, de Elrondnak Hugo Weaving-et szeretnék természetesen

Forrás:
www.mtv.com/movies/news/articles ... tory.jhtml

Továbbá GDT elmélkedett pár sort Bilbó személységéről is itten:
moviesblog.mtv.com/2008/10/14/ho ... ns-to-him/

Több
16 éve 1 hónapja #371601 Írta: Snufi

Olorin.papa írta: Ha film, ha nem, ha Finn, ha Új-zélandi, de akkor is Tolkien és gyűrűk ura, és kell nekünk! igaz drágaszágom? :gollum2:
Valimi kis infót, honnét tölthetnénk le, gollam gollam

Torrentoldalakon fent van, valamint az flv player nevű program segítségével bármit le lehet szedni youtube-ról. (:

"Well, I'm back."

Több
16 éve 1 hónapja #371584 Írta: Gandalf
A BBC újra kiadja az 1981-es A Gyűrűk Ura rádiójátékát, melyben Frodó szerepében (az akkor még fiatalabb) Sir Ian Holm-ot hallhatjuk:

www.theonering.net/torwp/2008/10 ... more-30127

Több
16 éve 1 hónapja #371419 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Ha film, ha nem, ha Finn, ha Új-zélandi, de akkor is Tolkien és gyűrűk ura, és kell nekünk! igaz drágaszágom? :gollum2:
Valimi kis infót, honnét tölthetnénk le, gollam gollam

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
16 éve 1 hónapja #371352 Írta: Szméagol
Én egyelőre csak az első részt néztem meg. Az átváltozós rész tényleg nevetséges, de nem a színész játéka, inkább az operatőri munka és a vágás miatt.
Én azon a sejtelmes, álkrimis zenén röhögtem szét a fejemet, ami akkor volt hallható, amikor Szméagol megfojtotta Déagolt. Az teljesen abszurd volt.
De a legeslegjobb, az Boromir volt. :lol: :lol:

Már az első részben is nagyon sok a hasonlóság a két adaptáció között. Például a gyűrű kovácsolása, Déagol sáros keze, a hobbitgyerekek.
Az egyébként elgondolkodtató volt, ahogy Bilbót ábrázolta a film: pont az ellentéte volt az Ian Holm-féle alakításnak. Talán túlságosan a múltba kapaszkodó, a gyűrű nyomásába belebetegedő, remegő vénembernek tűnt.

Több
16 éve 1 hónapja #371281 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Hmmm, ezt vajon PJ-ék ismerhették? Mert néhány jelenet kísértetiesen hasonlít a filméhez...

Egyébként minden tiszteletem a készítőké, de volt egy-két rész, amin dőltem a röhögéstől, pl. Szméagol átváltozásán az első rész végén. :) No meg úgy ánblokk ezeken a fejeken... :lol:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
16 éve 1 hónapja #371222 Írta: Gandalf
Ma megdöbbenten konstatáltam, hogy nem Peter Jackson volt az első, aki élőszereplős filmet készített Tolkien történeteiből...

A finnek 1993-ban készítettek egy többrészes, élőszereplős TV-sorozatot, mely a Hobitit nevet viselte: gyakorlatilag az Egy Gyűrű történetét meséli el a hobbitok szemszögéből, ezért Frodóék útját mutatja be, a többi háborúról csak említést tesz. És van benne Bombadil is.
Sosem jelent meg sem VHS-en, sem DVD-n, de YouTube-on megtekinthető (finn nyelven természetesen):

IMDB-adatlap:
www.imdb.com/title/tt0441925/

Első rész a youTube-on:

(a többit úgyis felajánlja majd a megnézés után).

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Több
16 éve 2 hónapja #370660 Írta: Snufi

Gandalf írta:

Ulmo írta: Snuffles: részemről lehet Hobbit-topic, de egyelőre nagyon kevés a konkrét info a film(ek)ről. Nyissunk?

Várjuk meg a decembert, amikor bejelentik a Bilbót játszó színész személyét!

Ráér decemberig végülis, mert hírek is alig vannak. Eddig csak két támogató jelentkezett, velem együtt három, a többiek nem mernek írni :)

"Well, I'm back."

Több
16 éve 2 hónapja #370659 Írta: Gandalf

Ulmo írta: Snuffles: részemről lehet Hobbit-topic, de egyelőre nagyon kevés a konkrét info a film(ek)ről. Nyissunk?

Várjuk meg a decembert, amikor bejelentik a Bilbót játszó színész személyét!

Több
16 éve 2 hónapja #370651 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Ez így ebben a formában csak egy rossz vicc (a postoló írta is, hogy ő nem látta/hallotta ezt, csak az öccse :roll: ). Ha valahol meglenne ez az előzetes magyarul (a szervern szvsz csak angol verziók vannak), ellenőrizhetnénk. Előszedem a régi lemezeimet, hátha lementettem egy magyar nyelvű előzetest is.

Gandalf írta: Hallottatok erről a félrefordításról, vagy csak városi legenda?

leiterjakab.blog.hu/2008/09/18/ezt_leszurom_ide

Snuffles: részemről lehet Hobbit-topic, de egyelőre nagyon kevés a konkrét info a film(ek)ről. Nyissunk?

Több
16 éve 2 hónapja #370642 Írta: Gandalf

Több
16 éve 2 hónapja #370335 Írta: Snufi
Aki szeretne filmes Hobbit topikot, küldjön nekem privit (ők lesznek a támogatók) és írok a moderátoroknak, hogy szeretnénk ilyen topikot, rendben?
Egyébiránt újabb ropogós cikkek várnak titeket a főoldal Filmek rovatában, meg az írásoknál is van egy új borzalom, találtam az index fórumán. Csókolom. :)

"Well, I'm back."

Több
16 éve 3 hónapja #369082 Írta: Snufi
Új hírek a Filmek rovatban találhatók, kettőt most pakoltam fel, egyet most fordítottam, még ropogós, a másikat pedig a volgyzugoly.uw.hu-ról emeltem át forrásostul. Régebbiek is vannak.

Gyakran kérdezik, hogy lehetséges-e statisztaszerephez jutni A Hobbitban vagy a folytatásában.
Nos, Guillermo Del Toro már megválaszolta korábban ezt a kérdést:
"Szervezünk majd vetélkedőket és versenyeket, amelyeken a rajongók mellékszerepeket nyerhetnek. Szóval egyszerűen vegyetek részt rajta!"

Egy másik:

Hétfő este egy londoni filmvetítésen Sir Ian a következőket nyilatkozta:
- Ugyan még nem kötöttük meg a szerződést, de mindenki biztos lehet benne, hogy én játszom Gandalfot, úgyhogy igen, visszatérek ehhez a szerephez. Annak ellenére, hogy csak 2010-ben kezdődnek el a munkálatok, nagyon türelmetlen és izgatott vagyok a visszatérés miatt.
Sir Ian McKellen hosszasan beszélt Del Toroval A Gyűrűk Ura cselekményének előzményeiről és boldognak tűnt az ötletelés során, noha új rendezővel van dolga.
- Ha Peter Jackson nincs, ki irányítja a munka menetét? Ahhoz, hogy ez a monumentális forgatás szilárd lábakon áljon, kell valaki, aki imádja a trilógiát, nem hiszem, hogy bárki keresve jobbat találna nála - mondta régi barátjáról. - A Weta is újra résztvesz a pojektben, ugyanazok a műhelyek és ugyanazok tervezők dolgoznak majd velünk. Andy Serkis [aki szintén aláírta azóta a szerződését, mint Gollam - a szerk.] is ott lesz, valamint Peter Jackson is közreműködik a háttérben. Egy nagy család leszünk megint.

A többit olvassátok el a főoldalon. :)

"Well, I'm back."

Több
16 éve 3 hónapja #368125 Írta: Nóli i linantea
OFF
Aki új topikot akar, az a moderátoroknak írjon, és szerezzen támogatókat maga mellé...
ON

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
16 éve 3 hónapja #368120 Írta: .Elessar király.
Van vmilyen újabb hír a Hobbitról? Miket tudunk eddig?

KISSÉ OFF:
Nem kéne nyitni egy Hobbit topicot? Szerintem ahogyan haladunk előre a a bemutatóig, egyre több hozzászólás lesz, amit nem biztos, hogy ebben a topicban kéne megtárgyalni. Persze ez csak egy vélemény, ezt nyilván az illetékeseknek kell eldönteniük. :oops: :lol:

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
16 éve 4 hónapja #365977 Írta: Attila
A Faun labirintus c. filmnek a DVD változatán az összes szereplő egyöntetűen azt mondja, hogy rettentő precíz, maximalista, mindenre meg van az elképzelése, és minden szereplőjével egyesével elbeszélgetett. Rettentő alapos.

Több
16 éve 4 hónapja #365972 Írta: Gandalf
A Hellboy II. - Az aranyhadsereg forgatása az etyeki stúdióban zajlott, ezért több magyar színész is szerepet kapott a filmben. Így jellemezték a leendő Hobbit-rendezőt, Guillermo del Toro-t:

Kamarás Iván szerint GDT:
"egy őrületesen maximalista, igényes pasas. Volt, hogy egy jelenetet hússzor is felvettünk. Egy őrült géniusz, aki tizenkét óra forgatás után még vágott. A magyar gárdával különben nagyon meg volt elégedve."

Oroszlán Szonja:
"A rendező nagyon kedves volt, jó kapcsolatban voltunk. Még utólag is kaptam tőle üzenetet, hogy nagyon meg volt elégedve velem és a többi magyar szereplővel"

Elek Ferenc GDT-ről:
"Azt beszélték, hogy forgatás után hazamegy a szállodába, és pihenés helyett a következő filmjét írja."

Horkay Péter:
"Guillermo del Toro nagyon megdicsért. Mikor végeztem, odajött, és kezet fogott velem. Ő szólt a producernek is, hogy fizessék ki mindhárom napomat."

Forrás:
index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/hbhun0709/

Több
16 éve 4 hónapja #363224 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Nibeniel írta:

Alyr Arkhon írta: Ha jól tudom csak a Hobbit és a GyU filmes jogai vannak eladva, a Szilmarilok meg nem filmesítéséhez meg ha jól emlékszem külön ragaszkodott a Prof.

És akkor ebbe beleszámít Húrin és kis családjának története is?

IGEN.

Thereon, a vándorló varázsló

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.192 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére