Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Több
17 éve 3 hónapja #339280 Írta: Nessa
Nessa válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Én nem szeretnék Szilmarilok-filmet. Nem nagyon vagyok otthon a filmek és rendezők világában, de nem igazán tudom elképzelni, hogy bárki úgy tudná megcsinálni, hogy az hasonlítson az eredetire. Mármint hangulatában, meg ilyesmikben. Egyes részeket túldramatizálnának, másokat pedig esetleg elhagynának, mert mittudomén...nem illenek abba a képbe amit a rendező elképzel, pedig lehet, hogy egyébként fontosak lennének. lehet, hogy tévedek. elég valószínű.
de különben is: ha mindenből filmet csinálnak, mi marad, amit nem kell készen látni, mindenki elképzelheti magának? :wink:

*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 3 hónapja #339254 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Phaedra/Namarie írta:

cortez71 írta:

Tulkas írta: Nem rossz, de én egy Szilmarilok alapján készült filmet látnék szívesen!

Ahhoz inkább ne nyúljanak... Illetve a két nagyobb volumenű sztorihoz, a Beren és Lúthienhez és a Húrin gyermekeihez szakavatott kezek hozzányúlhatnak, és csináljanak belőle jó filmet!
Komplett Szilmarilok filmet pedig nem lehet forgatni... Kábé olyan vállalkozás, mintha azt mondanám, hogy forgassanak filmet a Görög regék és mondák című könyvből.

Azon gondolkodtam, hogy a teljes Szilmarilok megfilmesítése, kellő figyelemmel, és észenlevéssel nem lenne lehetetlen, persze nem egy estés filmként, hanem 3-4 részre bontva. Ki lehetne emelni vezérmotívumokat, főleg a tündékre helyezve a hangsúlyt. Úgy meg lehetne filmesíteni, ha pl. egy vagy két rész történetének a Szilmarilok megalkotása, elrablása, ill. az értük folyó küzdelem alkotná a gerincét, és mindne más ehhez kapcsolódna.
Mondjuk ehhez iszonyatosan jó arányérzék kell, valamint bevállalni azt, hogy nem nyálsakodunk, nem horrorizálnunk, hanem valóban egy igényes filmet csinálunk - aminek a kiindulópontja is elég látványos, úgyhogy akár az Ailundalét is be lehet mutatni. Szvsz a GyU-ban is megmutattak sok szépséget, és az eleje se volt eladhatatlan, sőt! Még szebbé, izgalmasabbá tetet a filmet.

Először is ez volt a felvetés, hogy több részben. De akkor így elveszítené az értékét. És egy ilyen (ha nagyon következetesen is készítenénk) egy ilyen következetes brazil filmsorozatot kapnánk. :roll:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 3 hónapja #339253 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

cortez71 írta:

Tulkas írta: Nem rossz, de én egy Szilmarilok alapján készült filmet látnék szívesen!

Ahhoz inkább ne nyúljanak... Illetve a két nagyobb volumenű sztorihoz, a Beren és Lúthienhez és a Húrin gyermekeihez szakavatott kezek hozzányúlhatnak, és csináljanak belőle jó filmet!
Komplett Szilmarilok filmet pedig nem lehet forgatni... Kábé olyan vállalkozás, mintha azt mondanám, hogy forgassanak filmet a Görög regék és mondák című könyvből.

Azon gondolkodtam, hogy a teljes Szilmarilok megfilmesítése, kellő figyelemmel, és észenlevéssel nem lenne lehetetlen, persze nem egy estés filmként, hanem 3-4 részre bontva. Ki lehetne emelni vezérmotívumokat, főleg a tündékre helyezve a hangsúlyt. Úgy meg lehetne filmesíteni, ha pl. egy vagy két rész történetének a Szilmarilok megalkotása, elrablása, ill. az értük folyó küzdelem alkotná a gerincét, és mindne más ehhez kapcsolódna.
Mondjuk ehhez iszonyatosan jó araányérzék kell, valamint bevállalni azt, hogy nem nyálsakodunk, nem horrorizálnunk, hanem valóban egy igényes filmet csinálunk - aminek a kiindulópontja is elég látványos, úgyhogy akár az Ailundalét is be lehet mutatni. Szvsz a GyU-ban is megmutattak sok szépséget, és az eleje se volt eladhatatlan, sőt! Még szebbé, izgalmasabbá tetet a filmet.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 3 hónapja #339149 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Altaris írta:

Alyr Arkhon írta: Ezt az óangol-dán (angolszász) regét már kb. harmadszor filmesítették meg, az eddigi kettő nem lett túl fényes.
Mindkettő volt már tévében, a második (asszem 2005ös vagy ilyesmi) már mutatott némi hasonlóságot a történettel.

ez ment nemrégiben (alias annak aki hét hete nem nézett tv-t... szóval min. két hónapja) a tv-ben??? *amikor a végén elmegy egy esküvőre, és megöl egy jópár embert, a végén pedig lefejezik? tévednék?...*

Az Túrin :)

Nem, ez arról szól, hogy van Beowulf a geat (dán) hős, akit Hrothgar, a Szarvascsarnok királya (A Szarvascsarnok kísértetiesen emlékeztet Meduseldre csak itt szarvasok vannak) meghív csarnokába mert Grendel a szörny mindig betör és megeszi a harcosait, a királynak meg ez roppantul kellemetlen.
Beowulf és társai jönnek, ottalszanak ( eddig ez kísértetiesen emlékeztet a 13. harcos elejére, csak Banderas nélkül és gondolom nem véletlenül) megjön Grendel és elkezdi irtani a harcosokat.
(hogy Grendel micsoda azt nem tudjuk de nagy és piszkosul erős)
Ámde jön Beowulf és rendes ógermán hőshöz méltóan jár el: kitépi Grendel egyik karját majd agyonveri vele a rémet.
Van ünnep meg minden, de a kaland még nem ér véget, mert a mocsárban ahonnan Grendel jött, ott él az anyja aki teljes joggal fel van háborodva, hogy egyszál gyermekét megölték.
Beowulf persze nem végez félmunkát, utána megy a mocsár mélyére, meg akarja ölni, de a kardja elvásik (vagy elolvad a mama vérétől vagy nemtudom, nem emlékszem), de fent (vagy ott a mocsárban, szintén nem emlékszem, sorry) talál egy varázskardot, amivel aztán jól megöli Grendel anyját.

Ezután szünet, a költemény kissé összecsapva elmeséli, hogy a geatok királya lett, meg végigharcolta fél skandináviát Finn oldalán, meg ilyenek.

A következő kalandban Beowulf már öreg király. Történik egyszer, hogy egy szolga (? vagynem. A szöveg nem egyértelmű, a másoló szerzetes ugyanis időről időre próbálta krisztianizálni a szöveget, meg erkölcsi mondanivalót is akart meg effélék) ellop valamit egy sírdombba beköltözött sárkány kincséből, minek hatására az addig békésen szendergő sárkány kissé elpusztítja a környéket.
Beowulf, mivel ő az egyetlen hős a környéken, elindul megölni a sárkányt. Kovácsoltat magának egy vaspajzsot mert a fa elég a sárkánytűzben.
Követi őt egy ifjú harcos, aki szintén sárkányt akar ölni, de neki csak fapajzsa van.
Odaérnek, harcolnak, végül meghal a sárkány is és Beowulf is.
Végül Beowulfot ősi szokás szerint hajóra teszik kincseivel és a tengerre bocsájtják.

A végébe is belerontott kicsit a másoló szerzetes, megpróbálja elérni hogy az olvasó úgy érezze, Beowulf aki az egész történet hőse, igazából nem túl pozitív karakter hiszen még meg sincs keresztelve (ez egy 6. századi dán történet, akkor még ha jólemlékszem a frankok is pogányok voltak, nemhogy annál északabbra...).

Ha valakit véletlenül érdekel még, itt van óangolul az egész:

www.freeweb.hu/gilgalad/Beowuloe.html

Valamint itt van 12 perc korhűen, eredeti nyelven előadva belőle (már csak a hangulat kedvéért is érdmees meghallgatni) :

gilgalad.uw.hu/beowulf.mp3

Sajna magyarul csak könyvben van meg.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 3 hónapja #339136 Írta: Altaris
Altaris válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Alyr Arkhon írta: Ezt az óangol-dán (angolszász) regét már kb. harmadszor filmesítették meg, az eddigi kettő nem lett túl fényes.
Mindkettő volt már tévében, a második (asszem 2005ös vagy ilyesmi) már mutatott némi hasonlóságot a történettel.

ez ment nemrégiben (alias annak aki hét hete nem nézett tv-t... szóval min. két hónapja) a tv-ben??? *amikor a végén elmegy egy esküvőre, és megöl egy jópár embert, a végén pedig lefejezik? tévednék?...*

Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/

Több
17 éve 3 hónapja #339034 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Ezt az óangol-dán (angolszász) regét már kb. harmadszor filmesítették meg, az eddigi kettő nem lett túl fényes.

Megnéztem az előzetest és... biztos rosszul emlékszem de a Beowulfban mintha nem lett volna semmi kísértés, vagy aranykürt meg ilyesmi.
Grendelt és t. anyukáját annak rendje és módja szerint megölte.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 3 hónapja #338707 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

cortez71 írta: Komplett Szilmarilok filmet pedig nem lehet forgatni... Kábé olyan vállalkozás, mintha azt mondanám, hogy forgassanak filmet a Görög regék és mondák című könyvből.

:lol:

Tökéletes példa!

:lol:

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
17 éve 3 hónapja #338704 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Több
17 éve 3 hónapja #338695 Írta: Tulkas
Tulkas válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Nem rossz, de én egy Szilmarilok alapján készült filmet látnék szívesen!

Több
17 éve 3 hónapja #338164 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Sil írta:

Thereon írta: Remek szereposztás, feltételezem Anthony Hopkins lesz Hygelac, Angelina Jolie pedig Grendel. Már alig várom.

Nem egészen. Hrothgar király, illetve Grendel anyja.

öööö... igen így értettem, pont ahogy mondtad :lol:

Thereon, a vándorló varázsló

Több
17 éve 3 hónapja #338161 Írta: Trithyn
Trithyn válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Ááá... ez az előzetes csak tovább csigázta az érdeklődésemet a Beowulf iránt!
Tűkön ülve várom a novembert :wink:

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot".

Több
17 éve 3 hónapja #338154 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Thereon írta: Remek szereposztás, feltételezem Anthony Hopkins lesz Hygelac, Angelina Jolie pedig Grendel. Már alig várom.

Nem egészen. Hrothgar király, illetve Grendel anyja.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 3 hónapja #338151 Írta: Thereon

Sil írta: Félig OFF, de kapcsolódik:
Nagyon látványosra sikeredett Beowulf előzetes:
www.apple.com/trailers/paramount/beowulf/
A "large" letölthető verziója:
images.apple.com/movies/paramoun ... _h640w.mov
(Ha kell valakinek a többi közvetlen link, szóljon.)

Remek szereposztás, feltételezem Anthony Hopkins lesz Hygelac, Angelina Jolie pedig Grendel. Már alig várom.

Több
17 éve 3 hónapja #338144 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Attila írta: Kifejtenéd? :confused2: :o h: :roll: :oops:

Keress rá! Például itt: KATT
Végül is erre való a net, nem...? :wink:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 3 hónapja #338121 Írta: Attila
Kifejtenéd? :confused2: :o h: :roll: :oops:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 3 hónapja #338119 Írta: Nóli i linantea

Attila írta: Szóval, ezt a germán mondát megfilmesítették?

Nem germán monda 8O

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 3 hónapja #338112 Írta: Attila

Beowulf? Lemaradtam. Nos ez mi is lesz? Mert a Szörnyek és ítészekben is van. Szóval, ezt a germán mondát megfilmesítették? És Robert Zemeckis rendezte?

Több
17 éve 3 hónapja #338102 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Hát én azért többet vártam volna az animációtól :S És pont az lenne ennél a filmnél a lényeg :( Na de bízom benne, hogy ez csak egy teaser, és lesz ez még jobb (még van néhány hónapjuk)

Több
17 éve 3 hónapja #338087 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Félig OFF, de kapcsolódik:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 4 hónapja #336969 Írta: Randír
Randír válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Achonak igaza van,ez itt OFF.Továbbiakban folytassuk a Vélemények, Kritikák topicban.

A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/

Több
17 éve 4 hónapja #336968 Írta: Inferno
Inferno válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Kar'sa az első filmet láttam, aztán estem neki a könyvnek és mire jött a második film, már elolvastam mindhárom könyvet.
Pont az első rész tetszik nektek? Az talán a leghosszadalmasabb, filmileg persze, könyvben ezerszer izgalmasabb volt.
Kiemelik Arwent meg ezeket? Szerintem mindenből van egy kicsi, nagyon szkeptikusok vagytok a filmmel szerintem, láttatok már másik könyvfeldolgozást is? A Gyűrűk ura filmváltozata még mindig magasan veri a többi feldolgozást lsd. Eragon, Harry Potter, vagy akárcsak a Pókember meg a hasonlók, persze nem azt mondom, hogy tökéletes, de most mégis teljesen nem lehet hű a könyvhöz, akkor hány órás lenne?
5-5 óra részenként ember nem nézte volna meg a mozikban őket, persze én lehet, de az más, olyanokat is nézzetek, akik mondjuk nem olvasták a könyveket, azok megnézik és azt mondják, de rohadt jó egy film. Amúgy olvastam Peter Jackson, még a bővített változatnál is hosszabbaz akart, csak hát a filmes cég kivágatta, megmondta milyen hosszú maradhat és vágni kellett rendesen. De ez van, mondom szerintem a feldolgozásokban ez szinte a legjobb, nem jut eszembe más, ami esetleg verhetné.

Több
17 éve 4 hónapja #336951 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Az első vége valóban jól meg lett oldva. Viszont halkan jegyezném meg, hogy ez itt lassan offtopic... ;-)

Több
17 éve 4 hónapja - 17 éve 4 hónapja #336949 Írta: Randír

cortez71 írta: Nekem igazán csak A király visszatérrel van bajom. A Két Torony a bővített változattal kimagyarázta magát, a Király azonban nem. A Gyűrű Szövetsége meg elragadó és csodálatos, imádom.

OFF:
Én is hasonlóan vagyok,csak a Helm-szurdok nem tetszik a 2-ből.
Az elsőnek a végét szeretem nagyon,azt elég szépre csinálták szvsz.

A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/

Több
17 éve 4 hónapja #336947 Írta: cortez71
Nekem igazán csak A király visszatérrel van bajom. A Két Torony a bővített változattal kimagyarázta magát, a Király azonban nem. A Gyűrű Szövetsége meg elragadó és csodálatos, imádom.

Több
17 éve 4 hónapja #336946 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Inferno írta: Kar'sa hogy érted, hogy tönkrevágták a hangulatát, maga a film az egyik legjobb amit valaha láttam, hűen követi a könyvet, persze vannak eltérések, amit gondolom a film szempontjából változtattak meg, és persze hagytak ki részeket, mert mégis minden nem férhetett bele. De így is meg van az a hangulat, ami magával ragad a könyvben is, két haverral már láttuk a filmet vagy ötször, a könyvet is mindenki olvasta legalább egyszer, volt aki moziban is látta mindhárom részt, ha nem lenne jó a hangulata, szerinted ennyiszer megnéztük volna?:)

Egy apró kérdés: előbb olvastad, vagy előbb láttad?

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja - 17 éve 4 hónapja #336945 Írta: Randír

Inferno írta: Kar'sa hogy érted, hogy tönkrevágták a hangulatát, maga a film az egyik legjobb amit valaha láttam, hűen követi a könyvet, persze vannak eltérések, amit gondolom a film szempontjából változtattak meg, és persze hagytak ki részeket, mert mégis minden nem férhetett bele. De így is meg van az a hangulat, ami magával ragad a könyvben is, két haverral már láttuk a filmet vagy ötször, a könyvet is mindenki olvasta legalább egyszer, volt aki moziban is látta mindhárom részt, ha nem lenne jó a hangulata, szerinted ennyiszer megnéztük volna?:)

OFF:
Én is láttam v 5X,mégis Kar'sa-val értek egyet.A film hangulata teljesen más.Nem nagyon szól másról mint menetelő orkokról,meg síró nőkről.Arwen és Aragorn szerelmét nem is mondom....
Ezenkívül a népek jellegét is torzították,nem is kicsit.Gondor is és Rohan is középkori képet ad,a Megyében csak léha és lusta hobbitok élnek,kiv azt az 5-t.A tündékről alkotott kép szerintem megintcsak nem jó,bár nem nagyon leírni h mi bajom velük.Leginkább túl nagyképűen, a halandó népeknél sokkal nagyobbnak képzelik magukat(v legalábbis így látszik).A Rohanba érkező sereg sem tetszik..
Frodóék útjának 75%án azt látjuk h egyre rosszabbul van a Gyűrű miatt,azért a könyvben ott voltak értelmesebb beszélgetések is.
Az egyes szereplők eltorzított jellemét meg már nem is mondom...
Az meg h követi a filmet....

Több
17 éve 4 hónapja #336943 Írta: Inferno
Inferno válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek
Kar'sa hogy érted, hogy tönkrevágták a hangulatát, maga a film az egyik legjobb amit valaha láttam, hűen követi a könyvet, persze vannak eltérések, amit gondolom a film szempontjából változtattak meg, és persze hagytak ki részeket, mert mégis minden nem férhetett bele. De így is meg van az a hangulat, ami magával ragad a könyvben is, két haverral már láttuk a filmet vagy ötször, a könyvet is mindenki olvasta legalább egyszer, volt aki moziban is látta mindhárom részt, ha nem lenne jó a hangulata, szerinted ennyiszer megnéztük volna?:)

Több
17 éve 4 hónapja #336931 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Előzetesek, bemutatók, filmes rövidhírek

Attila írta: Miért volt a GYU kiábrándító? Valjuk be őszintén, hogy azért könyvbe jobb persze, de nem lett annyira rossz a könyvhöz képest a film.
És ezért nem lenne kedved a Hobbithoz? Fő a pozitív gondolat. :)

A Gy.U. olyan film, ami eléggé jól követi a könyvet, néhány apró - bár elég alapvető - dologtól eltekintve. (pl. Frodó és Arwen.)
Ilyen szempontból nem is lenne problémám... No de a hangulata... No, azt sikerült tökéletesen tönkrevágniuk...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 4 hónapja #336930 Írta: Attila
Miért volt a GYU kiábrándító? Valjuk be őszintén, hogy azért könyvbe jobb persze, de nem lett annyira rossz a könyvhöz képest a film.
És ezért nem lenne kedved a Hobbithoz? Fő a pozitív gondolat. :)

Több
17 éve 4 hónapja #336915 Írta: Thereon

Encsi írta: Olvastam valahol, hogy van valami oka, hogy miért nem ő rendezi, de már nem emléxem, h mi volt az :(

Kicsit olvass vissza a topicban Gandalf bejegyzéseihez...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.721 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére