Filmzene

Több
20 éve 8 hónapja #175298 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #175294 Írta: Zazamoukh
Zazamoukh válaszolt a következő témában: Filmzene
Hello!
Ha már szóba került, nem tudjátok, honnan lehet jó minőségben letölteni a Use well the days-t?

I live to serve all believers.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #175258 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Filmzene
Én sem nézlek annak, mert nekem is nagyon tetszik (bár eleinte a soundtrack alapján eléggé furcsa volt :) ). Na meg a Use well the Days is nagyon jóóó! (bár annak még nem tudom kívülről a szövegét :D )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
20 éve 9 hónapja #174899 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Filmzene
Én is megszeppenve álltam a vászon előtt, amikor először hallottam a dalt, és mentek felfele a képek... annyira gyönyörű volt, és mégis szomorú....
amikor megkaptam a cd-t és újra hallottam a dalt, eszembe jutott ez a régi hangulatom, és könnyes lett a szemem.... :crying:

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 9 hónapja #174857 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Filmzene

A Fehér Lovas írta:

Gabryel írta:
Helló!

Ne nézzetek hülyének, de mikor először meghallottam az Into the West szövegét, elsírtam magam rajta, olyan szép.
.

Én sem nézlek annak,mert ez valóban gyönyörű szám! :agree:
Egyébként amikor először meghallgattam,akkor nem tettszett annyira.Mikor másodjára meghallottam,akkor majdnem elsírtam magam.Gyönyörű,tényleg! :lol:

Én sem nézlek, bár eleinte nagyon nem tetszett...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 9 hónapja #174856 Írta: A Fehér Lovas
A Fehér Lovas válaszolt a következő témában: Filmzene

Gabryel írta:
Helló!

Ne nézzetek hülyének, de mikor először meghallottam az Into the West szövegét, elsírtam magam rajta, olyan szép.
.

Én sem nézlek annak,mert ez valóban gyönyörű szám! :agree:
Egyébként amikor először meghallgattam,akkor nem tettszett annyira.Mikor másodjára meghallottam,akkor majdnem elsírtam magam.Gyönyörű,tényleg! :lol:

Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van. (Konfucius)

Több
20 éve 9 hónapja #174594 Írta: Nellas
Nellas válaszolt a következő témában: Filmzene

Gabryel írta: Helló!

Ne nézzetek hülyének, de mikor először meghallottam az Into the West szövegét, elsírtam magam rajta, olyan szép. :oops:
.

Én nem nézlek annak, mivel én is ugyanezt tettem! :P Gyönyörű, az biztos!

"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."

Több
20 éve 9 hónapja #174589 Írta: Erda niire (Area)
újabb képes zeneszöveg...
kattide

Több
20 éve 9 hónapja #174573 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: Filmzene

Erda niire (Area) írta:

Galadh írta: Pippin éneke csodálatos!!! Billynek magyonnagyon gyönyörű hangja van... De nekem a kedvencem akkoris még a TTT zenéjében a rohani motívum... hegedű... teljesen beleszerettem!

pontosan így vagyok vele én is!!! Azon szomorodtam el egyedül, hogy a 3. film zenéjében egyszer sem csendül fel a rohani motívum... mindig csak pár kis strófa, aztán gyorsan tovább... kicsit hiányoltam... mondjuk a Pelennor mezei csatából.....

Pedig igyis relativan sokszor tünik fel,szvsz. Én inkább a Lórien és/vagy Breaking of the Fellowsip (A Szövetség felbomlása) témát hiányoltam. Különösen a végéröl . Talán összefüggésben van azzal hogy Galadriel záróbeszédet vártam egy kicsit a végén.(Nem azt a 2 mondatot arról hogy lejárt a Gyürük ideje..stb,hanem ugy mint a Prologusban.)
Ez a téma azért elég erös az elsö 2 részben most meg épp hogy csak felbukkan. :roll: :?
Vangelisröl: Engem a Rohani Téma a kezdettöl nagyon emlékeztetett egy Vangelis dallamra csak nem tom melyikre...

Cameron Duncan Lives!

Több
20 éve 9 hónapja #174569 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: Filmzene
Azt mondják, hogy Santana egy legenda(én amúgy szeretem), de akkor Howard Shore is egy legenda.

A Nap ragyogja be utadat.

Több
20 éve 9 hónapja #174565 Írta: A Fehér Lovas
Galadh írta:

én a TTT zenéjével voltam úgy, h megkaptam, betettem a lejátszóba, és bealudtam... aztán eccercsak felébredtem Gollam dalára. először rettentően irritált, és oda nem illőnek gondoltam, aztán szépen lassan a kedvencem lett, asszem a 9. (vagy 8.??) számmal együtt

A Gollam dala először engem is irritált egy kicsit.Másodjára sem zártam a szívembe,de már nem tartottam olyan rossznak.Aztán egyre töbször hallgattam végig a TTT CD-t,és az egyik nagy kedvencem lett!Hihetetlen mennyi érzelem van ebben a számban...csakúgy mint a többi remekműben!Az ilyen zenékért szoktam azt mondani,hogy Howard Shore egyenrangú Ennio Morriconevel vagy Vangelissel! :up:

Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van. (Konfucius)

Több
20 éve 9 hónapja #174541 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene
Bár nem én vagyok a topicgazdi :) azért megpróbálom összefoglalni:

Christopher Lee (Szarumán :) ) közreműködő lesz a Rhapsody metálbanda legújabb lemezén, mint narrátor. Külön érdekesség, hogy Lee lánya is a közreműködők között van, és ez az első alkalom, hogy apa és lánya együtt dolgoznak.
A munkára december harmadik hetében kerül sor (2003 decembere) a londoni Townhouse stúdióban.
Az albumon kb egy tucat különböző szólista fog közreműködni, mellettük egy 50 tagú kórus, és a teljes Bohuslav Martinu Filharmónikus Zenekar.
Az album kb 80 perces lesz, 10 zeneszámot fog tartalmazni. Megjelenés várható ideje: 2004 május.

Több
20 éve 9 hónapja #174523 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Filmzene
Hmm, nem igazán filmzene-téma, de azért van köze a LotR-hoz.
[size=9:1gr6c17j](Kedves topicgazda, kérhetünk egy rövid magyar összefoglalót? :twisted: Úgyis annyi időd van ;) És most hajnali fél öt van :D )[/size]

Mr. Christopher Lee - the grand seigneur of film and one of the most filmed actors in history will join the world famous symphonic metal band Rhapsody on their next CD. Mr. Lee is no stranger to music and recording studios as he is a classically trained opera singer himself. He will be providing a powerful narration on the forthcoming self produced CD of the Italian based group.
Among other well known narrators and London actors, Lee will guide the listeners in the role of a king through a unique saga invented by RHAPSODY's founding members Luca Turilli and Alex Staropoli. As a special surprise Mr. Lee's daughter Christina Lee will also appear in the part of a warrior princess. Incidentally this will mark the first time father and daughter will work together.

This portion of the production will be handled by award winning producer Joey DeMaio. Not only known for his record production work with the group MANOWAR but he has also produced numerous rock groups, and has the distinction of producing epic narrations with the late Orson Welles. Production is set for the third week of December in the London Sanctuary Townhouse Studios.

"It is a dream come true. We couldn't believe it when our management informed us that our hero Mr. Lee agreed to be part of our new CD. We are extremely thankful and honored that this outstanding legend of film and theatre has chosen to work with us", says Luca Turilli. "We believe Mr. Lee will definitely bring our vision and dreams to reality", adds Alex Staropoli. "It will be an honor to shake his hand for the first time."

This CD will contain 10 new songs and almost 80 minutes of music, featuring grand epic, fast metal tracks and sonic landscapes with stirring narrative and will be the debut of a new style of Heavy Metal music created by RHAPSODY known as Film Score Metal.

After five critically acclaimed albums this new, yet untiteld release is being recorded in four different studios in Europe with appearances by more than a dozen international guest soloists. Supported by the entire Bohuslav Martinu Philharmonic Orchestra from the Czech Republic as well as a 50 piece choir this new CD will set the world of Symphonic Metal on fire.
The tentative release date on Magic Circle Music /SPV – Steam-hammer has been set for May 2004"

Forrás: Blind Guardian fórum /www.blind-guardian.com/

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
20 éve 9 hónapja #174502 Írta: Gabryel
Gabryel válaszolt a következő témában: Filmzene
Helló!

Ne nézzetek hülyének, de mikor először meghallottam az Into the West szövegét, elsírtam magam rajta, olyan szép. :oops:
Gollam dalánál pedig elakadta a lélegzetem, mert tökéletes, olyan sötét, szomorú, és mindenekfölött Gollamos...
A rohani téma pedig csodálatos, de a többi visszatérő téma is.

Több
20 éve 9 hónapja #174489 Írta: Ungwe
Ungwe válaszolt a következő témában: Filmzene
Nekem a Gondor-motívum az egyik kedvencem..
Föleg a RotK 4. számban...annyira szép ahogy a szám végén kitisztulva előjön ez a dallam.
De tényleg kár hogy kevés Rohanmotívum van a 3.CDn..

Én a 18as számon alszom el néha. :) (ha nem sírok helyette).

Nemsokára lesz Howard Shore koncert Münchenben(gondolom tudjátok)..még szerencse hogy ma jöttem haza Németországból. :roll: :x

'És elhiszem, hogy segít, aki árt;
Mindent meg

Több
20 éve 9 hónapja #174477 Írta: Erda niire (Area)

Galadh írta: Pippin éneke csodálatos!!! Billynek magyonnagyon gyönyörű hangja van... De nekem a kedvencem akkoris még a TTT zenéjében a rohani motívum... hegedű... teljesen beleszerettem!

pontosan így vagyok vele én is!!! Azon szomorodtam el egyedül, hogy a 3. film zenéjében egyszer sem csendül fel a rohani motívum... mindig csak pár kis strófa, aztán gyorsan tovább... kicsit hiányoltam... mondjuk a Pelennor mezei csatából.....

Több
20 éve 9 hónapja #174471 Írta: Endóre
Senki sem mondta, hogy unalmas, de azt mondtam, elalszom tőle, és lehet valaki azt hiszi, hogy nekem unalmas, és azért alszom el tőle.

:dance:

Több
20 éve 9 hónapja #174467 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Filmzene

Endóre írta: Én az alvással nem azt akartam monani, hogy unalmasnak tartom a zenét, hanem, hogy nagyon nyugtató.

8)

mért, ki mondta, h unalmas? :roll:

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
20 éve 9 hónapja #174463 Írta: Endóre
Én az alvással nem azt akartam monani, hogy unalmasnak tartom a zenét, hanem, hogy nagyon nyugtató.

8)

Több
20 éve 9 hónapja #174456 Írta: Prérifarkas
én a TTT zenéjével voltam úgy, h megkaptam, betettem a lejátszóba, és bealudtam... aztán eccercsak felébredtem Gollam dalára. először rettentően irritált, és oda nem illőnek gondoltam, aztán szépen lassan a kedvencem lett, asszem a 9. (vagy 8.??) számmal együtt :)

Galadh

Több
20 éve 9 hónapja #174455 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Filmzene

A Fehér Lovas írta: Endóre írta:

A film zenéje egy mestermű! Nekem nagyon tetszik a filmzene.Néha amikor fáradt vagyok, akkor befekszem az ágyba és hallgatom amig el nem alszom.

Én csak azért nem teszem ezt,mert tudom,hogy amint Minas Morgulhoz érnék,felriadnék :) Az egyébként az egyik kedvencem,annál már csak a Shadow of the Past a félelmetesebb az első CD-n.

Én már többször is eljátszottam ezt...majdnem elaludtam,és akkor egyszercsak valami nagyon hangosan üvöltött bele a fejembe! :D Kellemes érzés... :?
Ettől függetlenül imádom a filmzenét...ez a legjobb. Kedvenceim:1,3,4,5,12,15,16,17,18,19 És Viggo és Billy is rettentően jól énekel. :wink:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
20 éve 9 hónapja #174453 Írta: Prérifarkas
Pippin éneke csodálatos!!! Billynek magyonnagyon gyönyörű hangja van... De nekem a kedvencem akkoris még a TTT zenéjében a rohani motívum... hegedű... teljesen beleszerettem!

Galadh

Több
20 éve 9 hónapja #174445 Írta: Endóre
Nekem a kedvencem, mikor Pippin és az amikor Aragorn énekel.

:pippin8:

:aragorn3:

Több
20 éve 9 hónapja #174440 Írta: A Fehér Lovas
Endóre írta:

A film zenéje egy mestermű! Nekem nagyon tetszik a filmzene.Néha amikor fáradt vagyok, akkor befekszem az ágyba és hallgatom amig el nem alszom.

Én csak azért nem teszem ezt,mert tudom,hogy amint Minas Morgulhoz érnék,felriadnék :) Az egyébként az egyik kedvencem,annál már csak a Shadow of the Past a félelmetesebb az első CD-n.

Több
20 éve 9 hónapja #174403 Írta: Endóre

:up:

Több
20 éve 9 hónapja #174260 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Filmzene
Helló, kéne egy kis segítség!!!
Nem tudja valaki, hol lehet mostanság Budapesten Tolkien Ensemble CD-t kapni??? Csomó helyen néztem, de a legtöbben nem is hallottak róla... :?

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
20 éve 9 hónapja #174173 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: Filmzene
Kar'sa, [size=9:2waje2t0]hát igen,megvannak a régi könyveknek a hátrányai ha rájuk akar vki hivatkozni... Nekem 10 éves szótáram van és sokszor ez is túl réginek bizonyul,ha némely netezöt szeretném megérteni... :D [/size]
Arwen fóbia annyit tesz hogy mindenhová oda képzelik ahol nincs is és fölleg olyanok akik nem szeretik öt-innen a 'fóbia" szó. :wink:
A Don't let go - hoz meg eszembe jutott hogy szólhatna Éowynhez is pl mikor Éomer megtalálja a csatatéren vagy vmi hasonló.Egyedül a "reach!"-et nem tudom beilleszteni a képbe... (a "Reach! You cannot let go!" sorból).

Erda niire!úgy látszik ezt a dalt ahányan hallgatják annyi féle szöveget adnak neki... :lol: :arrow: itt nem csak all shall fade vagy away shall fade van hanem hope shall fail is... :roll: Mért kéne a reménynek elvesznie ?
Külömben senkinek sincs ötlete mit takarnak a számok nevei? (Amiröl kb 1 lappal ezelött kérdeztem)

Cameron Duncan Lives!

Több
20 éve 9 hónapja #174125 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene
Az az In Dreams, a The Breaking of the Fellowship-ből.

When the cold of Winter comes
Starless night will cover day
In the veiling of the sun
We will walk in bitter rain

But in dreams
I still hear your name
And in dreams
We will meet again

When the seas and mountains fall
And we come, to end of days
In the dark I hear a call
Calling me there
I will go there
And back again.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 9 hónapja #174119 Írta: Bcz Ági
Bcz Ági válaszolt a következő témában: Filmzene
Köszi!
Az 1-ben van egy olyan szám (A May it be elött), aminek nem tudom a címét (emiatt nagyon szégyellem is magam :oops: ), és ennek is kéne a szövege, ha tudjátok.
Előre is köszi.

Több
20 éve 9 hónapja #173903 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene
OFF
Na most: Íme 2004. február 18-i újításom UNTIL ügyben:
Mindkettőnknek igaza volt, mert:
Az én jó-öreg-százéves angolkönyvem szerint még nem elfogadott ez az UNTIL-dolog, de úgy tűnik azóta beleverte magát a köztudatba... :roll:
ON

Bocsi Sil... :roll:

Kārātārānen a áirâë...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.787 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére