Filmzene

Több
20 éve 4 hónapja - 20 éve 4 hónapja #203872 Írta: A Szürke Zarándok
A Szürke Zarándok válaszolt a következő témában: Filmzene
Elnézést a hozzászólásért, de mivel én elég jártas vagyok a zeneirodalomban és a zenében: egyes témák későbbi visszatérése, vagy módosítása nem hogy hátrány lenne, de az egyik legnagyszerűbb dolog. Vegyük például az alap hobbit témát, ami annyiszor előkerül a 3 részben. Nos, szerintem legalább 20 féleképpen változtatja meg az eredetit és mindig olyan hangulatúra, amilyen éppen az adott rész a filmben. Egyébként a Wagner operákban minden szereplőnek, fontosabb tárgynak (pl. kardok, gyűrűk stb.) van saját motívuma, és ha az előbukkan a cselekményben, mindig az ő motívuma hallható. Egyébként én megkockáztatnám, hogy a LOTR filmzene a világ zenetörténetében egyedülállóan kiváló mű!!!

"Ma már minden út görbe."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 4 hónapja #203705 Írta: smafu
smafu válaszolt a következő témában: Filmzene
.Pl azért az a dal amikor a t-k Gandalfot siratják, az eléggé ott van(hogy ilyen szegényesen fejezzem ki magam)... 8O[/quote]

Én is végignéztem/ hallgattam a filmet, és kiszúrtam ezt a részt. Elnézést a fellengős dumámért, de pl Beethowen és más nagy zeneszerzők is hányszor ismételtek témákat, miért ne tehetné meg ő is.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #202339 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Filmzene

Alatar írta: Nem keverném össze, ha meglenne a Cd, de nincs meg, így aztán a filmből kell kibogarásznom. De ha már így rámrivalltál akkor mond is el, hogy miért nem keverhetem össze és világosíts fel.

Hát azért mert más műfaj. A dal eredendően szöveges dolog, dallammal, esetleg kísérettel, egy szólóhangra általában. A szöveg igen fontos, és általában vers.
A filmzene többi része meg egyéb zene, ahol elsősorban a dallam a fontos, illetve a sugallt hangulat, nem a szöveg (ha van).
Dal a May it be, a Gollum's Song, az Into the West. Ezek a fő dalok a 3 filmben, ezeken kívül is vannak egyéb dalok.

Nem dal a filmzene többi része, bár így hogy nincs meg neked egyik cd sem, nehéz példát hozni.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 5 hónapja #202337 Írta: Alatar
Alatar válaszolt a következő témában: Filmzene
Nem keverném össze, ha meglenne a Cd, de nincs meg, így aztán a filmből kell kibogarásznom. De ha már így rámrivalltál akkor mond is el, hogy miért nem keverhetem össze és világosíts fel.

SZIG

Több
20 éve 5 hónapja #202335 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Filmzene

Alatar írta: Hm. Én sajnos névről nem tudok mondani betétdalokat, de szerintem a rohani és a hobbit dalok a legjobbak, a sötétebb nótákat nem tudom mivel játsszák, azok lehetnének jobbak is.
A három rész alatt sokat változott gyakorlatilag ugyanazok maradtak csak más formában hallhatjuk őket, néhol rájuk sem lehet ismerni.

A dalokat és dallamokat/"tételeket" ne keverd össze.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 5 hónapja #202334 Írta: Alatar
Alatar válaszolt a következő témában: Filmzene
Hm. Én sajnos névről nem tudok mondani betétdalokat, de szerintem a rohani és a hobbit dalok a legjobbak, a sötétebb nótákat nem tudom mivel játsszák, azok lehetnének jobbak is.
A három rész alatt sokat változott gyakorlatilag ugyanazok maradtak csak más formában hallhatjuk őket, néhol rájuk sem lehet ismerni.

SZIG

Több
20 éve 5 hónapja #202316 Írta: Coranar
Coranar válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok!

Én most vagyok itt először, és szrintem nagyon jó a GYU1 zenéje, főleg az Aníron tetszik.

Higgyél magadban, és megtörténik a csoda...!

Több
20 éve 5 hónapja #201717 Írta: A Szürke Zarándok
A Szürke Zarándok válaszolt a következő témában: Filmzene
Sziasztok! Nincs köztetek olyan, aki valamelyest konyít a zenéhez, úgy értve, hogy ő is játszik vmilyen hangszeren. Azért kérdem, mert nagyon érdekelne valamilyen kotta a filmzenéből. Zongorakivonat, vagy eredeti zenekari kotta, én ugyanis zongorázom. Megvenni meg nem akarom a kottát, nagyon drága. Nem lehet ingyen megszerezni valahonnan?

"Ma már minden út görbe."

Több
20 éve 5 hónapja #201124 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Filmzene
De akkor is nagyon jó a zenéje ... nem kétséges... :D

Több
20 éve 5 hónapja #201023 Írta: Nellas
Nellas válaszolt a következő témában: Filmzene

Penngaladiel írta: Ki látta a Dogma c. filmet? Annak is Howard Shore írta a zenéjét, és hát kísértetiesen hasonlított a legtöbb téma a GYU filmzenéjére... egy kicsit kiábrándító volt...

Nahát! Idejövök, ebbe a topicba, hogy beírjam, a Dogmás dolgot, erre mit látok?! 8O :lol: :lol:

"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."

Több
20 éve 5 hónapja #199868 Írta: Nwalme
Nwalme válaszolt a következő témában: Filmzene
szerintem kár hogy az Elbereth-himnuszt is így meg lehet majd "vásárolni", én inkább dúdolgatnám magamban...(lehet hogy most nagy hülyeséget mondtam?)amúgy a filmzenével kapcsolatban még kifejteném a véleményem:
mivel a filmzenék már csak ilyenek, óhatatlan, hogy ne legyen valamiféle hasonlóság más zenékkel, de úgy gondolom valamiért ez mégis több mint a többi, ha másért nem , a szövege miatt.Pl azért az a dal amikor a t-k Gandalfot siratják, az eléggé ott van(hogy ilyen szegényesen fejezzem ki magam)... 8O

...one day i met a precious soul
whose words had touched my heart
his poetry resounded so
it tore my soul apart...

Több
20 éve 5 hónapja #199762 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

Csele írta: Jó lenne, ha rajta lenne a teljes Elbereth himnusz is, mert eddig csak a filmből kivágottat találtam, az meg 50 másodperc, s közben dumálnak :?

Ha már egyszer a teljes bővített filmzene rajta lesz, akkor az Elbereth-himnuszt sem fogják kihagyni, nyugi. :wink: Addig marad a filmből kivágott, de a dumától megtisztított verzió, Hirgon oldaláról:
www.sa-matra.pwp.blueyonder.co.uk/lotr/

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 5 hónapja #199645 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Filmzene

az a bizonyos 9 lemezes filmzene-csomag 8 CD + 1 DVD lesz, és az előzetes hírekkel ellentétben rajta lesz a teljes filmzene, tehát a bővített verzió, nemcsak a moziváltozatok zenéje. A DVD-n pedig különböző ritkaságok lennének. Folynak még a tárgyalások, tehát még nem biztos, a Warneren a döntés sora (viszont a Warner nemrég új tulajdonoshoz került, ez hátráltatja jelenleg a dolgokat)

Jó lenne, ha rajta lenne a teljes Elbereth himnusz is, mert eddig csak a filmből kivágottat találtam, az meg 50 másodperc, s közben dumálnak :?

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled

Több
20 éve 5 hónapja #199552 Írta: smafu
smafu válaszolt a következő témában: Filmzene
Én a Carmira Buranát hallgatva találtam hasonlóságokat...bár az biztos, hogy koppintott innen -onnan.
Tényleg, nem fordulhat elő, hogy Christopher Lee beszállt néhol énekelni a filmzenékbe???Pl 1. rész Orthanc-egymás röptetése Gandalffal-mintha az ő hangját is hallanám a kórusban .

Több
20 éve 5 hónapja #198928 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Filmzene
Ki látta a Dogma c. filmet? Annak is Howard Shore írta a zenéjét, és hát kísértetiesen hasonlított a legtöbb téma a GYU filmzenéjére... egy kicsit kiábrándító volt...

Több
20 éve 5 hónapja #198902 Írta: Sil
Mint azt már tudjuk, a Rhapsody együttes legújabb albumán Christopher Lee is közreműködik majd. Ezzel a "majestic" és "epic" ( :P ) albummal kapcsolatban olvasható egy interjú az együttes egyik tagjával itt:
www.theonering.net/perl/newsview/6/1086476431

Tears unnumbered

Több
20 éve 5 hónapja #198030 Írta: Nwalme
köszi a tippet Sil
A szöveg amúgy a könyvben is benne van
cupp :D

his poetry resounded so
it tore my soul apart...

Több
20 éve 5 hónapja #198016 Írta: Sil
Nwalme: Bizony, az az Elbereth-himnusz... :wink:
A szövege:
katt ide
Innen pedig letölthető maga a zene:
www.sa-matra.pwp.blueyonder.co.uk/lotr/

Tears unnumbered

Több
20 éve 5 hónapja #198009 Írta: Nwalme
nem tudjátok véletlenül hogy az első rész bővített változatában mi az a gyönyörű zene amikor frodo-samu meglátja a szürkerévbe vonuló tündéket?van egy tippem, de az valószínűleg nem jó, nem érteni a szövegét
azt hiszem Elbereth-hez énekelnek....

his poetry resounded so
it tore my soul apart...

Több
20 éve 5 hónapja #197944 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Filmzene

Gandalf írta: www.warofthering.net/photoforum/showphot...edium&cat=525&page=1
Queen rulz! Jó a párhuzam! :wink:

Gandalf: szívemből szóltál! Mint régi Queen-fan, elérzékenyültem :cry: ;)

Ami a 9 lemezes filmzenét illeti: már azt hittem, idén csak a RotK bővítettre kell gyűjteni a pénzt, erre tessék :roll:

Több
Több
20 éve 5 hónapja #197624 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta: - az a bizonyos 9 lemezes filmzene-csomag 8 CD + 1 DVD lesz, és az előzetes hírekkel ellentétben rajta lesz a teljes filmzene, tehát a bővített verzió, nemcsak a moziváltozatok zenéje. A DVD-n pedig különböző ritkaságok lennének.

A fenébe, nincs DVD lejátszónk!!! :( :evil:

Kārātārānen a áirâë...

Több
20 éve 5 hónapja #197531 Írta: Sil

Lara írta: Jó reggelt!! :) Hm,ez a 9 lemezes filmzene csomag nagyon jól hangzik.A nyárnál nincs vmi pontosabb időpont hogy mégis mikor jelenik meg?Egyáltalán biztos hogy ez nem kamu?

Vadiúj, kétoldalas transcript egy sajtótájékoztatóról, ahol Howard Shore válaszolt a kérdésekre, főleg a LotR szimfóniával kapcsolatban:
www.iansmith.co.uk/lotr/weblogs/ ... cript1.htm
A legfontosabb infók:
- a RotK bővített DVD-re felkerül egy kb 52 perces "Making of" a szimfóniáról
- az a bizonyos 9 lemezes filmzene-csomag 8 CD + 1 DVD lesz, és az előzetes hírekkel ellentétben rajta lesz a teljes filmzene, tehát a bővített verzió, nemcsak a moziváltozatok zenéje. A DVD-n pedig különböző ritkaságok lennének. Folynak még a tárgyalások, tehát még nem biztos, a Warneren a döntés sora (viszont a Warner nemrég új tulajdonoshoz került, ez hátráltatja jelenleg a dolgokat)

Tears unnumbered

Több
20 éve 5 hónapja #197299 Írta: Lara
Lara válaszolt a következő témában: Filmzene
Jó reggelt!! :) Hm,ez a 9 lemezes filmzene csomag nagyon jól hangzik.A nyárnál nincs vmi pontosabb időpont hogy mégis mikor jelenik meg?Egyáltalán biztos hogy ez nem kamu?

I make my own luck.

Több
20 éve 5 hónapja #196895 Írta: Sil
Büzsü, röviden? Igen. :wink: [size=9:1tlbu1i1]De szvsz erről igen egyszerűen megbizonyosodhattál volna: meghallgatod a zenét és kikeresed a filmből ezt a jelenetet... Ennyi.[/size]

Tears unnumbered

Több
20 éve 6 hónapja #195749 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Filmzene
Gyerekek, van egy kérdésem:

A harmadik részben, amikor Arwen látja Eldariont, melyik ének megy: A Twilight and Shadow :?: - amúgy nekem ez a kedvencem....

Több
20 éve 6 hónapja #195424 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene

Erda niire (Area) írta:

The London Philharmonic Orchestra at The Royal Festival Hall on 23 May

Most tört bennem össze százmillió világ... május 23-án pont Londonban voltam.... (először, és lehet, hogy utoljára..) :triste: :crazy:

Erda: ne keseregj, ez asszem ez 2004. május 23-a akar lenni. :)

Kārātārānen a áirâë...

Több
20 éve 6 hónapja #195367 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Filmzene

The London Philharmonic Orchestra at The Royal Festival Hall on 23 May

Most tört bennem össze százmillió világ... május 23-án pont Londonban voltam.... (először, és lehet, hogy utoljára..) :triste: :crazy:

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 6 hónapja #195197 Írta: Frodo Baggins
Frodo Baggins válaszolt a következő témában: Filmzene
Ja. :lol: Nem tudtam.

"Így tűntek el a világok, kikötők, révpartok és korall-lagúnák[...]"

Több
20 éve 6 hónapja #195135 Írta: Sil

Lilliana írta:

Frodo Baggins írta: Azt esetleg tudja valaki, hogy az "Into the West" klipet honnan lehet letölteni?

Van klipje? :?:
Már csak azért mert nem szerepel a DVDextrákon. :roll:

Nincs neki.

Tears unnumbered

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.839 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére