Film <-> Könyv különbségek

Több
21 éve 6 hónapja #123850 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Szerintem is rossz volt, hogy kihagyták, mert így elég fontos dolgok vesztek el amit Tománál lehetett megtudni a könyvben...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #123847 Írta: Kelekhril
Kelekhril válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Nem tért vissza a valákhoz. Tolkien egy levelében említi, hogy magához Ilúvatarhoz került.

Ezt nem is tudtam!

Régebbi hozzászólásokban olvastam arról hogy egy emberként mindenki felháborodott azon hogy Bombadil teljes mértékben ki lett hagyva.Nektek mi a véleményetek?Így ugyanis lett egy pár súrlódás! :!:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #123310 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Kelekhril írta: Gandalf amikor a balroggal harcolt Szürkeként végül is meghalt és Galadriel talán azért nem látta mert ő egy időre "visszatért" a valákhoz így nem lehetett Középföldén és mivel a Gyűrűk teljes mértékben Középföldéé ezért oda Galadriel tekintete nem érhetett el. :?:

Nem tért vissza a valákhoz. Tolkien egy levelében említi, hogy magához Ilúvatarhoz került.

Több
21 éve 6 hónapja #123276 Írta: Kelekhril
Gandalf amikor a balroggal harcolt Szürkeként végül is meghalt és Galadriel talán azért nem látta mert ő egy időre "visszatért" a valákhoz így nem lehetett Középföldén és mivel a Gyűrűk teljes mértékben Középföldéé ezért oda Galadriel tekintete nem érhetett el. :?:

Több
21 éve 6 hónapja #122473 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Ezen a dolgon én is gondolkodtam, de végülis azt tudta sztem, hogy Gandalf nem halt meg, valamit éreznie kellett...

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/

Több
21 éve 6 hónapja #122298 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Kar'sa írta:

Kelekhril írta: Azt hiszem a Prologusban olvastam arról hogy már A Gyűrűk Urában (magában a könyvben) nagyon sok hibát látott, de semmiképpen nem javította volna át!Akkor lehet hogy a folytatáshoz sem tudta magát nekidukálni vagy tudta hogy nem lesz ideje befejezni és nem akart egy félkész történetet ránk hagyni!!!

Az egyetlen hiba amit én találtam:

Galadriel azt mondta, addig nem láthatja Gandalfot, amíg be nem ér Lórienbe... De hát Gandalfon volt a Tűz Gyűrűje és a Gyűrűhordozók látják egymást...

???

De nem lehet, hogy azért nem látta Gandalfot, mert ugyebár a barlogok még Melkor idejéből valók, és homály veszi körül őket, és az még a Gyűrűkön is kifog? Szerintem ezért nem tudhatta, hogy Gandalf miért nincs a Kilencekkel. :?:

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
21 éve 6 hónapja #122297 Írta: Nefadar
Elméletileg látják, de más fajból valók... ez lehet, hogy akadály

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #122293 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Kelekhril írta: Azt hiszem a Prologusban olvastam arról hogy már A Gyűrűk Urában (magában a könyvben) nagyon sok hibát látott, de semmiképpen nem javította volna át!Akkor lehet hogy a folytatáshoz sem tudta magát nekidukálni vagy tudta hogy nem lesz ideje befejezni és nem akart egy félkész történetet ránk hagyni!!!

Az egyetlen hiba amit én találtam:

Galadriel azt mondta, addig nem láthatja Gandalfot, amíg be nem ér Lórienbe... De hát Gandalfon volt a Tűz Gyűrűje és a Gyűrűhordozók látják egymást...

???

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 6 hónapja #122292 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Elanor írta: Sztem, ha vki megpróbálná befejezni, az már úgysem számítana, hiszen azt nem Tolkien írta, vagyis nem úgy történt ;)
És biztos vagyok benne, hogy már nem egy GyU rajongó megírta, vagy csak elkezdte megírni a történet folytatását, és ki ne gondolta volna tovább közülünk, hogy mi is történt Frodóval, találkozott-e a Samuval végül, Gimli viszontláthatta-e Galadrielt, vagy Gondornak hogyan alakult a későbbi történelme, stb, stb... és ez sztem így van jól, pont ezért szép, mert mezmozgatja az emberek képzeletét. Mostanság már amúgy is mindent a szánkba rágnak, és olyan kevés alkalmunk van egy kicsit elkalandozni, hát miért ne tennénk meg, ha van rá lehetőségünk? ;)

Tökéletesen igazad van.

Szerintem Tolkien-nak szándékában állt folytatást írni, amiben Gimli viszontlátja Galadrielt (ez említve is van [Gimli is elment Nyugatra(Tolkien szerint "valószínüleg" [ami egyenlő az igennel])]).
Az entek és entasszonyok is találkoznak (emlékeztek a Zöld Sárkány-beli beszélgetésre a járkáló szilfáról... [aki talán Fimbethril])

Tolkien egy halom utat szabadon hagyott a folytatásnak, de a folytatást magát nem írta meg, mert felbecsülte, hogy az életének hosszából erre nem telik mindenképpen, és nem is telt.

A Gy.U. tulajdonképpen egy átjárót nyitott meg Középföldére, s aki akarja megtalálhatja az utat...

Kārātārānen a áirâë...

Több
21 éve 6 hónapja #122251 Írta: Kelekhril
Azt hiszem a Prologusban olvastam arról hogy már A Gyűrűk Urában (magában a könyvben) nagyon sok hibát látott, de semmiképpen nem javította volna át!Akkor lehet hogy a folytatáshoz sem tudta magát nekidukálni vagy tudta hogy nem lesz ideje befejezni és nem akart egy félkész történetet ránk hagyni!!!

Több
21 éve 6 hónapja #122224 Írta: jövő-menő
jövő-menő válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
[size=9:2awd7z11]És biztos vagyok benne, hogy már nem egy GyU rajongó megírta, vagy csak elkezdte megírni a történet folytatását, és ki ne gondolta volna tovább közülünk ...
... és ez sztem így van jól, pont ezért szép, mert mezmozgatja az emberek képzeletét. Mostanság már amúgy is mindent a szánkba rágnak, és olyan kevés alkalmunk van egy kicsit elkalandozni, hát miért ne tennénk meg, ha van rá lehetőségünk?
[/size]

Teljesen egyetértek Veled és szerintem ezért is több ez a könyv és ez a film a többinél, mert tovább gondolható.
Valamint azért is, mert a szereplők nem 2-3 elnagyolt külső-belső jellemzővel rendelkeznek, hanem szinte mindegyik a legteljesebb részletességgel felépített, sokszínű, kidolgozott figura.

Sokszor láttam már a filmet és már kétszer olvastam a könyvet, de egy pillanatig sem untat, még most is elvarázsol.

A Nap szépen süssön Rátok!

Több
21 éve 6 hónapja #122191 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Nem azért nem fejezte be, mert meghalt, hanem mert úgy döntött, jobb, ha nem írja meg a folytatást.

Több
21 éve 6 hónapja #122057 Írta: Nefadar
Erről a folytatásról tudok pár dolgot.
Aragorn halála után játszódna fia uralkodása alatt. Egy új Sötét Úrról szólna akit nem nevezett meg, de sajnos néhány oldal után abba hagyta vagy nem tudta már folytatni, mert meghalt. De az biztos, hogy csak emberek szerepeltek volna benne...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #121919 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Voronve:

Erről a folytatásról nem tudom hol olvastam de azt hiszem talán itt valamelyik fórumban, szóval én is csak annyit tudok amit írtak, hogy létezik. Az is lehet hogy csak tervezte. De szerintem ha érdekel kérdezd meg az illetékesebbeket itt a fórumon akik jobban értenek a témához mint én, vagy tedd fel a kérdésed valami megfelelő topicban.

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum

Több
21 éve 6 hónapja #121797 Írta: Gandalf

Több
21 éve 6 hónapja #121766 Írta: Kelekhril
Az a folytatás engem is nagyon érdekel amit Tolkien kezdett írni.....de gondolom nem jutott ideje befejezni azokat a részeket és csak vázlatszerűen vannak meg hiszen A Gyűrűk Ura valamelyik függelékében az Esztendők számlálásában Frodó elutazása után egy kicsit még tovább viszi a történetet addig hogy Samu is elmegy nyugatra és így az utolsó Gyűrűhordozó is elhagyja Középföldét.

Több
21 éve 6 hónapja #121413 Írta: Voronve
Voronve válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Mae govannen!
Elanor: Teljesen egyet értek azokkal, amiket írtál. Az tényleg nagyon
rossz vagy furcsa lenne, ha vki megírná a folytatását, bár tényleg
nem valószínű, hogy ki is adnák. :roll:
Ghargoqurk: nagyon meglepődtem, hogy Tolkien tényleg elkezdte írni, mi történt később. Erről a jegyzetről tudnál nekem többet mondani? :wink:
Hannon le.

"Felnőttél, félszerzet...
Úgy van, igencsak nagyra nőttél. Bölcs vagy. És kegyetlen"

Több
21 éve 6 hónapja #120894 Írta: Nefadar

Kelekhril írta: Én is úgy tudom hogy C. Tolkien csak összeszerkesztette az írásokat.Ő csak a Gyűrű keresését írta.

Nem, azt is csak szerkeztette apja levelei és íráasi alapján...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120891 Írta: Kelekhril
Én is úgy tudom hogy C. Tolkien csak összeszerkesztette az írásokat.Ő csak a Gyűrű keresését írta.

Több
21 éve 6 hónapja #118629 Írta: Nefadar

Penngaladiel írta:

El írta: A Szilmarilokat is ifjabb Tolkien fejezte be :!:

Ha jól tudom, ő csak szerkesztette a meglévő írások, jegyzetek alapján, ő maga nem írt hozzá.

Igen így volt Pennie, és ugyan ez volt a helyzet az Elveszett Mesékkel is...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #118617 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Sztem, ha vki megpróbálná befejezni, az már úgysem számítana, hiszen azt nem Tolkien írta, vagyis nem úgy történt ;)
És biztos vagyok benne, hogy már nem egy GyU rajongó megírta, vagy csak elkezdte megírni a történet folytatását, és ki ne gondolta volna tovább közülünk, hogy mi is történt Frodóval, találkozott-e a Samuval végül, Gimli viszontláthatta-e Galadrielt, vagy Gondornak hogyan alakult a későbbi történelme, stb, stb... és ez sztem így van jól, pont ezért szép, mert mezmozgatja az emberek képzeletét. Mostanság már amúgy is mindent a szánkba rágnak, és olyan kevés alkalmunk van egy kicsit elkalandozni, hát miért ne tennénk meg, ha van rá lehetőségünk? ;)

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 6 hónapja #118586 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

El írta: A Szilmarilokat is ifjabb Tolkien fejezte be :!:

Ha jól tudom, ő csak szerkesztette a meglévő írások, jegyzetek alapján, ő maga nem írt hozzá.

Több
21 éve 6 hónapja #118583 Írta: Frodo Baggins
Frodo Baggins válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A Szilmarilokat is ifjabb Tolkien fejezte be :!:

"Ash nazg durbatuluk
Ash nazg gimbatul
Ash nazg trakatuluk
Agh burzum ishi krimpatul"
:gandalf2:

"Így tűntek el a világok, kikötők, révpartok és korall-lagúnák[...]"

Több
21 éve 6 hónapja #118571 Írta: Ghargoqurk
Kelekhril:

Dehogynem szerintem mindannyian marha kiváncsiak vagyunk mi trötént középföldén a későbbiekben. Ha jól tudod (valahol valaki beírta) akkor Tolkien elkezdte írni a folytatást Új homály vagy valami ilyesmi néven.
Attól meg én is rettegek hogy valaki megpróbálja folytatni, de azt hiszem ez nem fog megtörténni. A könyv jogai gondolom ifjabb Tolkien bírtokába vannak, ő meg nem hagyná...

Több
21 éve 6 hónapja #118561 Írta: Kelekhril
Lehet hogy most úgy gondoljátok hogy jó hogy nem folytatta de bennetek nem bújkál a kíváncsiság?Mi történhetett azóta Középföldén.......És mi lesz ha vki úgy dönt hogy a regény iránti szeretetből megpróbálja befejezni....és nem lesz jó.....!!!! :?:

Több
21 éve 6 hónapja #118448 Írta: Ghargoqurk
Jövő-menő:
Talán így volt a legjobb. Mármint, hogy Tolkien a nem tudta folytatni. Ez a történet soha nem ért volna véget és úgyérzem jobb így hogy homályba merül középfölde jövője mintha valami véget írt volna az egésznek Tolkien.

Több
21 éve 6 hónapja #118390 Írta: jövő-menő
jövő-menő válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
Minden kedves Topic lakót üdvözlök! Jó olvasni Benneteket. Jó tudni, hogy mások is a könyv és a film bűvöletében élnek. A könyvet újra olvasván és a filmet újra nézvén mindig kapok valami új benyomást, érzést. Utána pedig gondolatban tovább folytatom a történetet. Kár, hogy T. nem tudja folytatni!

A Nap szépen süssön Rátok!

Több
21 éve 7 hónapja #118244 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

Elanor írta: de sztem az biztos benne lesz, ahogy Éowyn csatába akar menni! Hiszen annak már láthattuk egy előrevetítését (az a híres-hírhedt kardozós jelenet), meg sztem az egy eléggé fontos momentum ahhoz, hogy kihagyják.

Az biztos benne lesz!
Az egyik werkfilmben van is belőle részlet, hogy Éowyn áll a lovon ülő Aragornék előtt, és Miranda mondja is, hogy elakar menni harcolni, de nem viszik magukkal. Ezt PJ nem merné kihagyni!

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 7 hónapja #118171 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek

adastra írta: Mondjuk, azért nem hiszem, hogy az 1. rész közepén már tudta, hogy a tündéi tuti befutók lesznek a World Fan-versenyen :) Viszont épp ezért, mivel gondolom nem hollywoodi rajongói megfontolásból került bele Haldír a folytatásba, kell lenni valami koncepciónak, ami igazolja ezt.
Nekem sokatmondó volt, mikor megérkezik Kürtvárba és beszél Théodennel, hogy volt hajdan egy szövetség... (háttér: Elrond és Galadriel "tanácskozik" - magára hagyják-e Középföldét), utána egyértelműen Aragorn felé fordul, és közli hogy az ő őseinek hűségét (Elendil) jöttek "meghálálni". Vagyis mintha valami utolsó próbálkozása lenne a tündéknek, hogy segítsenek az embereknek, de aztán el is hullanak egy szálig a csatában...ez szerintem plusz dimenziót ad a cselekménynek (és nemcsak a CParker fanoknak! :) ). Utána már tényleg csak magukra számíthatnak az emberek: a gondoriak, a rohaniak, az umbari kalozók volt rabszolgái...ja, és az a maroknyi kósza! de mind-mind emberek...a tündék és törpök szerepe lassan elenyészik Középfölde történelmében. :cry:

Ja, és forrón remélem, lesznek kószák (fantasztikusak a könyvben!) a ROTK-ban, és tán még lesz Imrahil fejedelem is (szintén nagy kedvencem - nekem kicsit Faramirhoz hasonlít).

Szerintem Imrahil inkább a középkor tökéletes lovageszményét testesíti meg, ezért az egyik nagy kedvencem (nagyon szeretem a klasszikus, még romlatlan lovagi erkölcsöket, a hadviselésről nem is szólva :twisted: ). Nagyon kiváncsi leszek, benne lesznek-e Dol-Amroth lovagjai. Amikor a föld fedübörög többszáz csatamén vasalt patái alatt, mindegyik egy nehézpáncélos, pallost forgató lovaggal a hátán, hát... az valami borzongató érzés lehet. (Az orkoknak mondjuk valószínüleg nem... :D )

Felagund

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 7 hónapja #116801 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Film <-> Könyv különbségek
A Megye megtisztításához, bár már sok szó esett róla:

Hát nem tudom, hogyan lenne benne, hiszen akik "bemocskolják" a Megyét, vagyis inkább csak Szarumán meghal még előtte, Vasudvardnál, nem? És a hobbitok is annyira egyértelműen feltételes módban mondták a TTT-ben, hogy a háború elérheti majd a Megyét is (vagyis gondolnak rá, és nem érné őket igazán váratlanul), hogy fogalmam nincs milyen formában jöhet ki ebből egy igazi lerombolás és megtisztítás. :?

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.654 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére