Éowyn

Több
21 éve 10 hónapja #89319 Írta: Toma
Toma válaszolt a következő témában: Éowyn
Amikor először láttam az első TTT trailert, egyáltalán nem tetszett Éowyn, de amióta láttam a werkfilmet, azóta teljesen oda vagyok érte. Igazán gyönyörű! :wink: És ha jól tudom nem csak a filmben volt oda Vigoért, de az életben is nagyon tetszett neki...

"Arany napsugárban, csillag fényét lesve
vár reám valaki, míg leszáll az este..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #89253 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Éowyn

Gandalf írta: Amíg nem olvastam, hogy Faramir fekete hajú, én szőkének képzeltem el. Valahogy illik a (könyvbeli) jeleméhez...

Én se feketének, de nem is olyan szőkének, mint pl. Éomert, hanem olyan szőkés-barnának. Kb úgy, ahogy a filmben van. :)

Hmm...nem gondoljátok, hogy kéne egy Faramiros topic? ;)

Namarie: írtad, hogy Éowyn nem tudja, hogy Aragorn mást szeret. Sztem azért sejti!

I feel complete when I feel sick inside

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #89123 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Éowyn
Amíg nem olvastam, hogy Faramir fekete hajú, én szőkének képzeltem el. Valahogy illik a (könyvbeli) jeleméhez...

Több
21 éve 10 hónapja #89004 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Éowyn

Namarie írta: Eowynt csak Faramir gyógyíthatja meg, aki a legtöbbet adja neki, amit csak ember adhat a másiknak: elfogadja őt olyannak, amilyen. Mellette az lehet, aki. Aragorn mellett se lehetne Eowyn, az akinek született.

Teljesen igazad van! Ugyanezt gondolom, csak nem tudom így megfogalmazni :roll: :? :)

Ha Aragorn Éowynt választaná nem lenne boldog. Ugyanis ő lenne A királynő... ugyan oda jutna vissza, ahonnan elindult...

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
21 éve 10 hónapja #89002 Írta: Gandalf

Több
21 éve 10 hónapja #88840 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Éowyn
Jajj, a filmben ez már ötszög lesz. :) Gandalf, ha nem leszek terhedre, írok egy üzenetet.

Gríma nem szerelmes, csak kívánja Eowynt, meg mindazt, amit megkaphat vele -vagyon, rang, stb, amik nem a belső értékei. Tud az ilyen szerelmes lenni? Úgy tisztán? Az Aragorn- Eowyn dolog:. Én nem találok benne semmi elítélendőt. Arról, hogy szerelmes az ember, nem tehet. :roll:
Eowyn és Aragorn szépen és becsületesen kezelik a dolgot. Szegény lány nem tudja, hogy Aragorn mást szeret. Aragorn viszont tudja, hogy őt ketten is szeretik. Ez a könyvben nem játszik szerepet. Aragorn lelki nagyságát mutatja, hogy nem hitegeti, nem alázza meg, de nem is viszi a veszélybe, és maximálisan megérti őt. És ami a legfontosabb: tudja, hogy szenved miatta Eowyn, és ez fáj is neki, de vállalja, hogy nem szeretheti. A lány bátyja előtt, aki nem hibáztatja érte. :!: Nem tudom, vádolja-e magát Aragorn Eowyn állapotáért, de szerintem igen, noha nem tehet róla.
Meggyógyítja, de elmegy onnan. Nem akar neki felesleges fájdalmat okozni. Tudja, hogy a lelkét nem gyógyíthatja meg. Szerintem ha nem szeretné Arwent, akkor se tudná meggyógyítani. Eowynt csak Faramir gyógyíthatja meg, aki a legtöbbet adja neki, amit csak ember adhat a másiknak: elfogadja őt olyannak, amilyen. Mellette az lehet, aki. Aragorn mellett se lehetne Eowyn, az akinek született.

Nekem Arwen kicsit úgy tűnik, mintha távol lenne az eseményektől. A lobogó persze sokat jelent, de az érzelmeiről elég keveset tudunk. Persze, szereti Aragornt, de az áldozata a saját szempontjából nem áldozat, hiszen amellett élhet, akit szeret. A saját halála nem érdekli, a halandóság neki nem veszetség. /A tündék ezt amúgy is ajándékként fogják fel/. Nem tudom, hogy döntene, ha tudná, hogy az megy először, akit szeret. Ő az, aki az élete értelmét adja. Arwen élete az, hogy akit szeretek, azzal vagyok, Eowyn élete pedig arról szól, hogy akit szeretek, azzal munkálkodok egy új világon.

Jól elmentem az eredeti kérdéstől, meg megint hosszú lettem. Eléggé lélektani elemzés lett, remélem, nem baj. Elgondolkodtató téma, súlyos emberi kérdésekkel.

Boldog új évet mindenkinek!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 10 hónapja #88815 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Éowyn
Namarie: Külön köszönöm ezt a hozzászólást!

S a Gríma-Éowyn-Aragorn-Arwen szerelmi négyszögről mit gondoltok?

Több
21 éve 10 hónapja #88756 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Éowyn
Szvsz elgondolkodtató, hogy Eowyn rohani környezetében nem volt olyan férfi, akibe bele tudott volna szeretni. Gríma nyomorék és áruló, a többi meg inkább a lovaival van elfoglelva, meg a csatározással. Ráadásul olyan szerepbe van kényszerítve, ami nem neki való.
van olyan vélemény, hogy Tolkien megszelíditi az alakot, szerintem ez nem igaz. Egyszerűen arról van szó, hogy megtalálja a neki megfelelő embert és a neki megfelelő feladatot.

Nem véletlenül roppan össze a nazgúllal való küzdelemtől. Kérdés, ha előtte nem lett volna Eowyn bezárva, akkor milyen hatással lett volna rá a nazgúl? Eowyn pontosan tudta, hogyha elbuknak, ő Gríma martaléka lesz. Ha nincs Aragorn, akkor is érthető, hogy inkább a halált választja.

Szerintem, azt, amit Aragorn Eowyn kötelességének tart- maradjon a népe mellett- ellenkezés nélkül teszi, ha nem ilyenek az előzmények. Nőként, emberként, népemért felelős vezetőként kiszolgáltatva és megalázva lenni, miközben pontosan tudom, ki vagyok, és mit lehetne csinálnom, ha hagynák- iszonyatos. Meghal a családom, a nagybátyám egy áruló gazemberre hallgat, a bátyámat bebörtönözteti - én meg csak nézzem tétlenül. És akkor jön valaki, aki ezt az egész szennyet kisöpri a palotából, és segít a megbomlott rendet helyreállítani, mert megteheti. Jó, hogy beleszeret.

Faramirral való viszonya: minekutána összetört és agyongyötörték, mind testileg, mind lelkileg, felfigyel rá valaki, aki tisztán látja, ki ő és mi a valódi baja. És látja az emberi értékeit is. Hogy mennyire tud szeretni, és milyen nyomorult helyzetben volt. Minden tiszteletem Faramiré. Irónia, vicc nélkül. Úgyis, mint ember, és mint nő tudom ezt mondani. És Tolkiennek is köszönöm ezt a szálat. :P

Hosszú voltam, elnézést, de ez már kikívánkozott belőlem.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 10 hónapja #88680 Írta: Narquelie
Narquelie válaszolt a következő témában: Éowyn
Éowyn szerintem örülhet, hogy Faramirral "kötötte össze" az életét. Ő az aki mindent megadhat neki, nem pedig Aragorn. Mondjuk szépen mutatott volna mellette is, csakhát ott volt a "szobacica" Arwen :evil: (bocsi a kifejezésért). De talán jobb is így, mert Faramir a legjobb (mint ember, és mint pasi :) )... Benne egy kicsit több van mint Aragornban...

"A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek.
Nem csoda ha hőssé lettek."

Több
21 éve 10 hónapja #88550 Írta: Gandalf

Több
21 éve 10 hónapja #88487 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Éowyn
Szerintem is eléggé düllettre sikerültek Miranda szemei. Mert az egy dolog, hogy rácsodálkozik, meglepődik Aragorn láttán, de attól nem kell kidülleszteni a szemeit...lehet elkerekedett szemekkel, komolyan, méltóságteljesen, akárhogyan nézni, de nem így! :twisted:

Ami meg a szerelmet illeti... :roll: Az én véleményem is az, hogy Éowyn nem Aragornba szerelmes, hanem egy eszménybe...és erre Faramir rá is döbbenti :wink: (ez persze a könyvben van, a filmben ki tudja mi lesz :roll: :? )

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
21 éve 10 hónapja #88355 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: Éowyn
Szerintem Éowyn és Arwen is nagyon szépek, csak ahogy a werkfilmben is mondta Aragorn, szöges ellentétei egymásnak.

Lij, you are my life!

Több
21 éve 10 hónapja #88353 Írta: [Nerwen]
[Nerwen] válaszolt a következő témában: Éowyn
Hát ezzel én nem igazán értek egyet 8O :? , de mindegy

"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"

Több
21 éve 10 hónapja #88312 Írta: Carram_Blindeye
Carram_Blindeye válaszolt a következő témában: Éowyn
Szerintem Éowyn jobb csaj mint Arwen. De Arwen is jó csaj. Viszont én azt vártam,hogy Arwen jól **csán rugdossa Éowyt :)

"Szél hoz egy bús dalt, messze a tengerről, tán egy emlékből tér vissza."

Crystal

Több
21 éve 10 hónapja #88303 Írta: [Nerwen]
Hát ja!Éowyn télleg csak a sebezhetetlen harcost, a királyt, a kószát, hírnevét stb szerette benne.Hisz nem is volt annyi ideje h megismerje közelebbről.

I hate my pathetic life"

Több
21 éve 10 hónapja #88301 Írta: Elanor
Na, én már teljesen belezavarodtam... bevallom, eddig ezen nem is gondolkoztam el, de most benéztem ide, és beindult a fantáziám... (a gondolat menetem alakulását lásd lejjebb ;) )
Tényleg nem tudom... de szvsz ez egy olyan tipikus plátói-szerelem féle lehetett, amikor az ember nem ismeri a másikat, csak teremt köré egy eszményképet; a szimpatikus külső köré teremt egy szimpatikus belsőt (jó, persze, ez ebben az esetben egy kicsit több volt, mint egy szimpatikus külső...). De persze az embernek ilyenkor is igaziak az érzelmei, csak éppen egy olyan vmibe fekteti őket, ami nem biztos, hogy teljesen úgy van...

Több
21 éve 10 hónapja #88299 Írta: [Nerwen]
De igaza is volt Faramirnak! :)

I hate my pathetic life"

Több
21 éve 10 hónapja #88295 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Éowyn
Hát nem tudom, nekem úgy tűnt, beleszeretett, Faramir meg csak megdumálta, hogy nem is szereti annyira... :lol: Na jó, nem kavarok itten. :D

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
21 éve 10 hónapja #88292 Írta: Elanor
Azért sztem voltak ott gyengédebb érzelmek is!
Sztem Éowyn úgy érezhette, hogy egy olyan nő illik Aragorn mellé, mint ő. Egy kemény nő, aki, ha kell vállalja a harcot, és nem futamodik meg. Azt hiszem Tolkien vhol utal is rá, hogy ő talán jobban is illett hozzá, mint Arwen.

Szvsz Aragorn kósza énjéhez, aki a vadonban kóborol, keményen küzd, harcol, nagyon jól illett volna Éowyn. De amikor király lett (bocs, Király... ;) ), akkor inkább egy biztos háttérre volt szüksége, aki mindig ott várja, és aki tökéletesen illik a királyi lényéhez: fenséges, feljebbvaló, mint Arwen.

Éowyn nem is inkább szerelmesnek illett vona hozzá, hanem egy társnak a harcban, vándorlásban.

Ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy szerelmes volt belé, de nem az emberbe, hanem a fenséges harcosba. Aztán amikor rájött, hogy nem is ismeri Aragornt, és soha nem lehet az övé, akkor döbbent rá, hogy viszont van mellette egy hús-vér férfi, aki szereti, és becsüli.

(Najó, győztetek, tényleg nem Aragornba volt szerelmes, hanem az eszményébe ;) )

Több
21 éve 10 hónapja #88283 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Éowyn
Drága Ulmom!

Ott a pont!!
Mondjuk a hadvezér és akiskatona dolgot nem így gondolom.... de a kiszabadulás nyert! :D :wink:

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
21 éve 10 hónapja #88280 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Éowyn
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de inkább csak felnézett rá. Valahogy úgy, ahogy a kiskatona a hadvezérre. Aragornban látta a lehetőséget, hogy kiszabaduljon a "ketrecéből", és úgy éljen, ahogy szeretne.

Több
21 éve 10 hónapja #88277 Írta: Cicaful
Azt nem mondtam, hogy nem szeret bele...csak nem mutatja ki.
Éowynnak van egy elég büszke, férfias álarca, mely azt a látszatot kelti, hogy o sebezhetetlen - no létére -, és emögé rejti érzéseit is.
Ha az az "egyetlen csábos férfikacsintásra" elpiruló és kacéran mosolygó no lenne, akkor asszem a rohani férfiak semmi mással nem tudnának foglalkozni... Ráadásul erre az álarcra Gríma miatt is szükség volt.

"A kihívás:

Több
21 éve 10 hónapja #88268 Írta: Minerva
De a könyvben is egyből beleszeretett, nem? Na jó, kellett hozzá 5 perc... :roll:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
21 éve 10 hónapja #88262 Írta: Cicaful
Meg gondoljatok bele, hogy venné ki magát, hogy megjelenik egy vadidegen ember a palotában és rögtön úgy nézek rá, mint egy félistenre... Szerintem Éowyn annál sokkal büszkébb volt (már úgy alapba is), minthogy kimutassa az érzelmeit...ráadásul egybol.

"A kihívás:

Több
21 éve 10 hónapja #88260 Írta: Minerva
Lehet, hogy csak magamból indulok ki... Goman nasai. :)

Több
21 éve 10 hónapja #88252 Írta: Cicaful

Minerva írta: Amúgy ha az ember szerelmes, sztem ezek a fokozatok:
8O :oops: ;)

Na jó, nem tudom... De biztos nem ez: :x amit Éowyn csinált... :roll: :D

Szerintem, ha az embernek úgy tetszik meg elso látásra valaki, hogy úgy készült rá, hogy legorombítja (amiért megzavarta (különben lehet, hogy mondjuk Grímára számított)), akkor nem vörösödo és elolvadós tekintete van, hanem olyan, amilyet az említett jelenetben láttunk...

"A kihívás:

Több
21 éve 10 hónapja #88245 Írta: [Nerwen]
Hahóó!Én láttam!Azért mondom ezeket! :D
Majdnem megváltoztattátok a véleményem, de nem sikerült! :twisted: Háhá! :twisted:
:D

I hate my pathetic life"

Több
21 éve 10 hónapja #88235 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Éowyn
Gandalf: a hölgyek mondhatnak bármit, mi ragaszkodjunk a saját véleményünkhöz! De lehet, hogy csak látniuk kellene a kérdéses jelenetet :roll:

Több
21 éve 10 hónapja #88229 Írta: Gandalf

Több
21 éve 10 hónapja #88222 Írta: [Nerwen]

Minerva írta: Sztem is dühösen nézett... Mintha irritálná, hogy egy pasi megállítja...

Jajajajaja!!*heves bólogatás* :)
Gandalf:de már azelött is látta :)

I hate my pathetic life"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.658 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére