Éowyn

Több
22 éve 1 hónapja #80712 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Éowyn
Hogy lenne már harmincvalahány? (Mármint Éowyn.) Biztos, hogy huszonéves, valahol 23-25 körül. Bár én miközben olvastam, ennél is fiatalabbnak, olyan 17-nek képzeltem, de ez már egyéni szoc. probléma.
Egyébként Frodó esetében kicsit zavart is, hogy ilyen fiatal: elvégre mégiscsak középkorú kéne legyen, még ha jól tartja is magát holmi gyűrűk miatt.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 1 hónapja #80658 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Éowyn
Mint Aragorn-fan bizton állítom, hogy Aragorn 87, ill. 88 éves (aznap tölti be a 88-at, amikot először talizik Fehér Gandival), Viggo pedig tegnap lett 44. :) Szóval feleannyi. :)

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 1 hónapja #80636 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Éowyn
No problem, pont akkora (bár ellenkező előjelű) a hibahatár, mint Frodónál... :D
Ő a könyvben 33-50(!), a filmben pedig a 21 éves E.W. játssza... :roll:
De persze jobb, ha neki sem állunk ezt az arányt kiszámolni Aragorn, Legolas, Gimli vagy Gandalf esetében... :lol:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 1 hónapja #80631 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Éowyn
1967 december 16. Akkor viszont...
35 ÉVEEEES???!!!

Több
22 éve 1 hónapja #80612 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Éowyn
Én 23 körülire számoltam, ha jól emlékszem, de lehet, hogy tévedek...

Több
22 éve 1 hónapja #80601 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Éowyn
Éowyn a könyvben is harminc egynéhány éves...ami nem öreg ,az biszti,de nem is fiatal lány...mármint már kinőtt a "zsenge gyermekkorból" v miből...mondjuk fiatal ...
Szerintem Mir merfelel a célnak... :D

Undomiel:egen..az a kép kicsit izé...ettől el kell vonatkortatnom... :?

elfwood.lysator.liu.se/loth/w/a/ ... r.jpg.html

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 1 hónapja #80563 Írta: Angwen
Én kicsit fiatalabbra vettem volna a figurát, de alapvetően nem rossz. (Ennél nagyobb dícséretet ne várjatok tőlem ebben a témában.)

Több
22 éve 1 hónapja #80502 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Éowyn
ezek tetszeni fognak:
www.herr-der-ringe-film.de/v2/de ... /eowyn.php

'Is there anybody out there?'

Több
22 éve 1 hónapja #80446 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Éowyn
Szerintem sem tökéletes minden szempontból a film, de lehetett volna sokkal rosszabb is.Szerintem PJ a filmet 90% körülire csinálta meg.És persze nem csak a fanatikusoknak kellett megfelelnie, hanem az átlagos mozibajáró közönségnek, mert akárhogy is nézzük, ők vannak többen... :roll: :? ergo ők hozzák a pénzt. :? :)
Éowyn meg...ő is lehetett volna rosszabb is, én majd csak a film után döntök, hogy jól választott-e PJ, de eddig nem nagyon teccik Mir, de ezt már párszor kifejtettem... :roll: :wink: :?

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Több
22 éve 1 hónapja #80444 Írta: Angwen
Hát nem tudom, szerintem jobb, ha nem befolyásolja semmi a saját fantáziádat, de hát ízlések és pofonok. Ha úgy vesszük, részletkérdés, hogy miért és hogyan olvassa el valaki a könyvet, a lényeg az, hogy élményt nyújtson.

Több
22 éve 1 hónapja #80344 Írta: Penngaladiel
Nekem van olyan barátom, aki régebben túl vastagnak tartotta a könyvet, azért nem olvasta, most pedig, hogy látta a filmet, már a Két torony közepénél jár - hacsak azóta nem haladt vele :wink: Ja, és holland az illető, és angolul olvassa... Azt meg már többször is leírtam, hogy nekem pont a film adott képet, megjelenést a történetnek és szereplőknek, és ez egyáltalán nem baj.

Több
22 éve 1 hónapja #80342 Írta: Angwen
Oké, elismerem, hogy rosszabbul is elsülhetett volna. A tájak, díszletek, jelmezek tényleg szépek, az meg elkerülhetetlen, hogy helyenként ne egyezzenek az én egyéni elképzeléseimmel. Olyan jelenetek is vannak, amik annak ellenére tetszettek, hogy a könyvben nem voltak benne. (pl. amikor Boromir tanítja vívni a hobbitokat.) De egészében véve nekem ez az egész túlságosan Hollywoodi, és ez nem éppen pozitívum az én szememben. Igazából attól félek, hogy sokat árthat a könyvnek: sokan nem fogják elolvasni, vagy legalábbis csak azután, hogy látták a filmet, és így már sosem tudják maguknak olyan élénken elképzelni.

Több
22 éve 1 hónapja #80212 Írta: angelina
angelina válaszolt a következő témában: Éowyn
Teljesen egyetertek :D ! Mindenki mas szemszogbol latja a filmet, ezert mindig lesz valaki,akinek ez vagy az nem teccik!tokeletes film nem letezik(noazer'en tudnek parat.. :wink: )!!!!!! es azert abba is bele kell gondolni, hogy PJ nemcsak a fanatikus GyU-rajongoknak keszitette a filmet, hanem a filmrajongoknak is! es probalta megtalalni a kozeputat, hogy hu is legyen Tolkienhez, es azert emesztheto legyen a nagykozonsegnek is!nem lehetett konnyu, gondoljatok bele;megtalalni az egyensulyt... egy laikus nezonek az a lenyeg, hogy ertse amit lat es jol szorakozzon! ezert(jo amerikai recept szerint..) jon be tobb ekson meg a szerelmi szal. az meg mar csak hab a tortan, hogy a noket is egyenranguva kell valahogy tenni. ami aztan vagy jol sul el,vagy nem;majd meglatjuk :D !

denehogy felreertsetek; PJ-nek nem szokasa a bevetelert 'kurvalkodni' ...hiszen tudjatok, hogy o is fanatikus :D ! meg regesreg nyilatkozta (asszem a Hullajo!-kapcsan), hogy "olyan filmeket keszitek, amelyek nekem is tetszenek!" hatmegjohogy :wink: !

'a prayer for the wild heart,kept in cage'

Több
22 éve 1 hónapja #80071 Írta: Penngaladiel
Angwen, azért ne legyél túl szigorú. Várjuk ki a végét. Először én is ki voltam akadva a változtatásokon, de végiggondolva a dolgot, megértettem a film készítőinek koncepcióját. Továbbra sem értek egyet minden változtatással, sőt. De hogy rossz film lenne? Az nem. Sőt, nézd a pozitívumait: a szereplők, a tájak, a használati tárgyak tökéletes kidolgozása, és szerintem amennyire lehet, a könyv történetét is követi. Lehet, hogy valaki más picit könyvhűbben is meg tudta volna csinálni, de ez van, és nem rossz.

Több
22 éve 1 hónapja #80057 Írta: Angwen
Nekem már az a jelenet betett, amikor az előzetesben Aragorn és Éowyn nekiálltak kardozni. Ha még Galadriel is elkezd csatázgatni, az már tényleg tragédia, bár sajnos kinézem belőlük. :( Hajlamos vagyok zokon venni a legapróbb változtatásokat is, ha Tolkienról van szó, és itt voltak nem is olyan apró darabok. Elismerem, hogy nehéz ebből jó filmet csinálni, de rosszat minek?

Több
22 éve 1 hónapja #79880 Írta: Penngaladiel
Min, akár még ez is előfordulhat :? A lórieni tündék ugyanis a Helm-szurdokban harcolnak Haldír vezetésével...

Több
22 éve 1 hónapja #79867 Írta: Minerva
Hát, abban egyetértek, hogy Arwen nem kell oda, de nekem nagyon tetszett a film. Persze a könyv az unikum, az egyedülálló, dehát... Mit lehet tenni? Éowyn már uncsi lesz Arwen után, mint harcos nő. Az ember azt fogja hinni, hogy Középföldén csak harcos nők énak. Legközelebb Galadriel fogja meg a bárdot és gyilkolja az orkokat/nazgúlokat Lórienben... :P

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 1 hónapja #79864 Írta: Angwen
Ha meglincseltek ezért a beszólásért, akkor is azt mondom, hogy nekem nem tetszett a film. Én A gyűrűk ura alatt a könyvet értem, és nem a filmet. Egyébként nekem Éowyn az egyik kedvenc szereplőm, mondhatni példaképem, és kicsit félek, mit fognak szegénykéből csinálni. Arwennel semmi bajom, csak szerintem a filmben helyenként kissé Xénásra sikerült. Nekem nagyon nem jön be az az ötlet, hogy szegényt kiküldték harcolni, ahelyett, hogy hagyták volna békében üldögélni Völgyzugolyban. Így szegény Éowyn már tényleg sehol nem rúghat labdába... De ha Arwen csatázni is utánaered Aragornnak, én komolyan megeszem a kalapom.
Na, én is jól bemutatkoztam... :wink:

Több
22 éve 1 hónapja #79523 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Éowyn
Én inkább először megnézem a TTT, aztán eldöntöm, hogy milyen plakátot kellett volna vinnem! :twisted:
Milyen égés lenne, ha viszek egy táblát aztán kiderül, hogy minden tök jól lett megcsinálva! :wink:

Több
22 éve 1 hónapja #79415 Írta: Minerva

Telumehtar írta: "Le Éowynna"l zászló??? :lol:
(És a "Le Arwen"-nessel mi lesz? :twisted: )
Kismamaruha rulz!! ;)

Nyugi, az is van, AZT tuti viszem. :evil2:
Ulmo: Igen, tudom. Te Szent Eru, hát nem szeretnék Éowyn helyében lenni... 8O

Több
22 éve 1 hónapja #79306 Írta: angelina
angelina válaszolt a következő témában: Éowyn
fuuuj!hat nekem nagyon nem teccik ez a Miranda,de azert sajnalom a "vigasztalasert"... :lol:

'a prayer for the wild heart,kept in cage'

Több
22 éve 1 hónapja #79301 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Éowyn

Minerva írta: Éowyn és Gríma? ;) Újabb pár? :evil3: :lol:

Most erre mit mondjak? Minerva, nem emlékszel a könyvre? Grímának Éowyn lett volna az egyik jutalom, ha Szarumán elfoglalja Rohant. A filmben lesz egy jelenet, amikor Gríma "vigasztalja" a :crying: lányt.

Több
22 éve 1 hónapja #79144 Írta: Ulmo
Undómiel: igenis, értettem. Azért a :twisted: helyett inkább :evil3: kellett volna, azt biztos nem értem félre.

Több
22 éve 1 hónapja #79138 Írta: Undómiel
Jajjj Ulmo, csak gonoszkodtam, vagy nem látszott? Tudod, :twisted: ... És Mir nem túl szép, de azt nem mondanám rá, hogy Husi! De nehogy egy poén miatt fél oldalt kelljen magyarázkodnom! :?
Na, itt most asszem a nézeteink kicsit ütköztek... Majd igyekszem szolidulni, bocsika! Ha komolyan kérdezted, naná, hogy nem ismer mindenki mindenkit Középföldén!!! :D :D :D

Több
22 éve 1 hónapja #79013 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: Éowyn
Hali, van egy kép, amit Zsoffija rakott be, kb olyannak képzeltem el Éowyn-t. De sajna nem olyan lett. A legjobban azt sajnálom, hogy számomra nem igazi ellenfele Arwennek ezzel a külsővel. Mivel mindannyian tudjuk, hogy esélye sincs, legalább olyan nőt raktak volna oda, aki érdemes Aragorn szerelmére. Akkor legalább rokonszenveznék vele:(
Ulmo, sztem sem feltétlenül kellett tudja, hogy Arwen a jegyese, de számunkra mégis furcsán hanzik, mert ez olyan képmutatás....vagy legalábbis annak tűnik

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)

Több
22 éve 1 hónapja #78994 Írta: Ulmo
Undómiel: szerinted Középföldén mindenki ismer midenkit? Éowyn valószínűleg azt sem tudja, hogy Aragorn valójában kicsoda. Akkor honnan tudná, hogy ki a jegyese?

Minerva: szerintem várja azzal a zászlóval. Állítólag az Éowyn-Gríma jelenet nagyon jól meg lett csinálva.

Egyébként is a rohírok nem númenoriak, persze, hogy nem ugyanolyan királyi jelenségek. De hogy parasztos lenne....

Több
22 éve 1 hónapja #78947 Írta: Minerva
Én attól akadtam ki, hogy ott kardoztak. :P Na ne má! A nagyanyám se venné be. :P Asszem, csinálok egy "Le Éowynnel" zászlót... de csak akkor veszem elő, ha nagyon rossz. :)

Több
22 éve 1 hónapja #78933 Írta: Undómiel
Hát, igen, kicsit parasztos! Meg olyan kis hülye, amikor megkérdezi Aragorntól (új trailer), hogy kitől (milyen nőcitől) kapta azt a cuki ékszert??? Na, ollé, vajon kitől, Husi??? :twisted:

Több
22 éve 1 hónapja #78903 Írta: Minerva
Éowyn eleve olyannak tűnt nekem a filmben, mint egy parasztlány... :P

Több
22 éve 1 hónapja #78885 Írta: hódica
hódica válaszolt a következő témában: Éowyn

Minerva írta: Létom, szerettek :lol: Cserébe egy háttér: :itscool:
www.squidge.org/~praxisters/pictures/eowyn2.jpg

Szép ez a kép... :P

Ez viszont már nem annyira :arrow: www.decipher.com/lordoftherings/ ... 04271.html olyan, mint egy kialvatlan parasztleány :roll: :? :evil:

"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.744 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére