- Köszönetek: 0
Galadriel (Cate Blanchett)
- Arelenwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Csele
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ment mail.Nimrodel Melian írta: Én meg nem tudom megnyitni a képet!!! :triste: Valaki küldje el nekem, lécci! Teljesen felcsigáztatok!
Amugy nincs rajta semmi különös, csak Galadriel, amint feltalálja az elektromosságot
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- M
- Nem elérhető
Szerintem meg bizarr volt. 8OAncalima Anarórë írta: Hát, ha engem kérdeztek, ez nem vicces (na jó, egy kicsit... ), nem is ijesztő, hanem kibírhatatlanul ronda.
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Csele
- Nem elérhető
Én nem röhögtem! Majd' leestem a székről ijedtemben!Suhifarok írta:
Csele írta: Erős idegzetűeknek!
Jaj...ezen egy jót röhögtem!
- Suhifarok
- Nem elérhető
Csele írta: Erős idegzetűeknek!
Jaj...ezen egy jót röhögtem!
- Csele
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Nimrodel Melian írta:
Akkor azt hiszem ideje lenne végre megnéznem az első részt.Sil írta: Folytatást terveznek az Elizabeth-hez:
katt ide
Számból vetted ki a szót!!!
Te jó ég, de gyönyörű!!! 8O
www.galadriel.org/ladiespics/cate_blanchett.jpg
- Coralie
- Nem elérhető
Akkor azt hiszem ideje lenne végre megnéznem az első részt.Sil írta: Folytatást terveznek az Elizabeth-hez:
katt ide
A Viasat mostanában nagyon tudja, mit kell adni!
Nimrodel
- Diamond/Samu
- Nem elérhető
"Ha nyitott szívvel fordulunk egymás felé, semmi sem állhat közénk."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Csele írta:
Más szóval Celeborn egy lúzer papucs?
:nono:
Ezért most előtőrnek belőlem a feminista ösztöneim!!!
Ha egy erős férfi mellett áll egy csendes, megértő asszonyka, az TERMÉSZETES, fordítva már luzer az emberke?!!
Erről angolul láttam valahol a fanfic-et. Ha érdekel, utánanézek.
Ja, nem úgy értettem! 8O Csak furán hangzott... De persze értem én, Namarie...
Aha, érdekelne, Csele...
www.eldalie.it/utenti/ArwenUndom ... adriel.JPG
Amúgy fura ez a téma, mert épp egy novellán dolgozom, amiben azt írom le, milyen Galadriel udvarhölgyének (az én szemszögemből, ergó nekem) az élete...
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
katt ide
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Namarie
- Nem elérhető
Az idézet tőlem származik, és ezzel egyáltalán nem ezt akartam mondani. Szerintem Celeborn sinda származása miatt nem rendelkezett annyi erővel, amennyivel a nolda Galadriel. És Galadriel, aki t a Valák és két maia is tanított hosszú időn keresztül, és ezt Celeborn is látta, tudta, hogy Galadriel a hatékonyabb, nem akadályozta. Ehhez azért kell bölcsesség. És mondtam, hogy hű és megértő támasza volt Galadrielnek. Én ezt maximálisan értékelem.Arwen: bizonyára mint nagyapa biztos, hogy nem örült annak, hogy elveszti Arwent, de megértette.Ancalima Anarórë írta: Én biztos megkérdezném Galadrieltől, milyen volt meglátni újra Nyugathon partjait?
Más szóval Celeborn egy lúzer papucs? 8O...és Galadriel eleve erősebb, nagyobb tudású és hatalmú. ...
De azért jó lenne tudni azt is, milyen érzésekkel viseltetett a Lórienbe érkező Szövetség iránt. És Aragornról mi volt a véleménye? Hiszen azoké, hogy összehozza őket Arwennel, ez nagyanyai kötelessége, de hogy örül-e neki... De ugyanezt Celeborntól is megkérdezném, hiszen őt soha nem kérdik erről a családtagok...
- Csele
- Nem elérhető
Más szóval Celeborn egy lúzer papucs?
:nono:
Ezért most előtőrnek belőlem a feminista ösztöneim!!!
Ha egy erős férfi mellett áll egy csendes, megértő asszonyka, az TERMÉSZETES, fordítva már luzer az emberke?!!
De azért jó lenne tudni azt is, milyen érzésekkel viseltetett a Lórienbe érkező Szövetség iránt. És Aragornról mi volt a véleménye? Hiszen azoké, hogy összehozza őket Arwennel, ez nagyanyai kötelessége, de hogy örül-e neki...
Erről angolul láttam valahol a fanfic-et. Ha érdekel, utánanézek.
De ugyanezt Celeborntól is megkérdezném, hiszen őt soha nem kérdik erről a családtagok...
Mikor legutóbb voltam náluk vacsorázni még elég beszédes volt...
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Más szóval Celeborn egy lúzer papucs? 8O...és Galadriel eleve erősebb, nagyobb tudású és hatalmú. ...
De azért jó lenne tudni azt is, milyen érzésekkel viseltetett a Lórienbe érkező Szövetség iránt. És Aragornról mi volt a véleménye? Hiszen azoké, hogy összehozza őket Arwennel, ez nagyanyai kötelessége, de hogy örül-e neki... De ugyanezt Celeborntól is megkérdezném, hiszen őt soha nem kérdik erről a családtagok...
- Miriam
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
www.warofthering.net/photoforum/showphot...edium&cat=525&page=1
"A világ teli van veszedelemmel, és a szeretet most mindenfelé mély bánattal keveredik."
- Suhifarok
- Nem elérhető
Namarie/Alatariel írta: Mi a véleménye Turin Turambarról?
Hm...szvsz szánja...legalábbis remélem! Nem hiszem, hogy oka lenne gyűlölni őt.
Csele írta:
Feanor megelégszik, hogy újabb akaratát teljesítették. Nem hiszem, hogy akár egy fikarcnyival is jobbá vált volna tőle. (ha azt kérdezed, hogy mit tesz a hajszálakkal, nem tudom )Namarie/Alatariel írta: szerintetek mi lett volna, ha Galadriel nem utasítja visza Feanor hajszéálra vonatkozó kérdését?
Szerintem semmi különös nem változna, csak Fëanorban méginkább felerősödne a vágy, hogy kőbe foglalja a Fák fényét, amire ugye mindig Galadriel haja emlékeztette.
- Namarie
- Nem elérhető
Szauron: Szauron Eregionba- talán megérezve az Istarok eljövetelét- magát a Valák küldöttének, és Aule kíséretének tagjának mondta. Galadriel nem kedvelte igzán, és rájött, hogy ő ugyan semmiféle Annatart nem látott Aule kíséretében. Tüntetően udvarias volt vele ugyan. de nem szerette. Akkor- és ez Christopher Tolkien kérdése- miért tűrte meg egy olyan helyen, ahol Galadriel volt az uralkodó?talán mert Szauron maia volt, és Galadriel nem akart végképp tiszteletlen lenni? NB: Szauronról minimum Lúthientől már tudhatot gGaladriel és végső soron Finrod Szauron börtönében halt meg.
- Csele
- Nem elérhető
Én még azt is megkérdezném, hogy miért pont Celebornt választotta?
Van erre egy nagyon jó példám. A szüleim. Édesanyám egy hihetetlenül okos, művelt, erős személyiség, stb. Apukám ezekben elmarad tőle, viszont Anyukámmal szemben ő hihetetlenül nyugis, az életet úgy, ahogy van elfogadó ember. És naggyon jól elvannak így együtt!
Amúgy meg a szerelemben nincs miért.
Mi a véleménye Turin Turambarról?
Tudtommal nem volt köztük semmi kapcsolat (pl.: barátság)
Amúgy nekem is ez a véleményem, hogy Iluvatar mindentudó istenség, de nem avatkozik bele a világ történéseibe. Galadriel végül is mindig szabadon választ, mit tezs és mit nem, de Iluvatar előre tudja, mit fog tenni.
Szerintem is!
szerintetek mi lett volna, ha Galadriel nem utasítja visza Feanor hajszéálra vonatkozó kérdését?
Feanor megelégszik, hogy újabb akaratát teljesítették. Nem hiszem, hogy akár egy fikarcnyival is jobbá vált volna tőle. (ha azt kérdezed, hogy mit tesz a hajszálakkal, nem tudom )
Miért nem zavarta el Eregionból Szauront?
Ez az egyik olyan könyvben van, amelyiket nem olvastam, csak hallottam róla. Hogy is volt ez pontosan?
- Namarie
- Nem elérhető
Amúgy nekem is ez a véleményem, hogy Iluvatar mindentudó istenség, de nem avatkozik bele a világ történéseibe. Galadriel végül is mindig szabadon választ, mit tezs és mit nem, de Iluvatar előre tudja, mit fog tenni. szerintetek mi lett volna, ha Galadriel nem utasítja visza Feanor hajszéálra vonatkozó kérdését? Miért nem zavarta el Eregionból Szauront?
Ti mit gondoltok, hogyan látjátok ezeket a kérdéseket?
- Csele
- Nem elérhető
Még nem is láttam róluk ilyen aranyos képet!!!users2.ev1.net/~lee79/lotr/galadrielceleborn1024.jpg Galadriel & Celeborn
A témához: én azt kérném tőle, hogy elejétől a végéig mesélje el nekem a történetét az ő szemszögéből. Érdekes mese lenne!
Ez a báb-önálló akarat kérdés nagyon érdekes!
Ha belegondoltok valahol írva vagyon, hogy Arda egyik sajátossága az Idő, ami sehol máshol nem létezik. Így ha valaki kívül csücsül Ardán nem időrendben látja, ami ott megtörténik, hanem "egyben" mindent. Így ha nem is bábként gondolkozott Artanis, amikor elhagyta Amant, Eru akkor is tudta, hogy meg fogja tenni, s hogy ez hatással lesz mindenre ami később történik, s így ez a sorsa...
Ha ez így érthető valamennyire...
- Coralie
- Nem elérhető
Ezek után alig merek előhozakodni a képekkel, amiket találtam...
users2.ev1.net/~lee79/lotr/galadriel1024.jpg nagyon céép háttérkép
users2.ev1.net/~lee79/lotr/galad ... rn1024.jpg Galadriel & Celeborn
nenuial.nippu.net/wallpapers/wallpapers/cate.jpg Cate háttér
nenuial.nippu.net/wallpapers/wal ... aljani.jpg Galadriel háttér
nenuial.nippu.net/wallpapers/wal ... _talvi.jpg
nenuial.nippu.net/wallpapers/wal ... nenya1.jpg
nenuial.nippu.net/wallpapers/wal ... nelves.jpg
www.loathedlove.artflake.com/ima ... lpaper.jpg Frodó és Galadriel
Nimrodel
- Suhifarok
- Nem elérhető
Namarie/Alatariel írta: Mondjuk kérdés, hogy a lázadás vajon nem volt-e benne Iluvatar tervében, annak minden szörnyűségével együtt.
A valák nem támogatták azt, hogy elhagyja Valinort- egy szövegváltozat szerint- de teljesen magára se hagyták őt. Lásd: gandalfot küldik, és az Elesszárra vonatkozó írásokat a Gyűrű keresésében.
A noldák lázadásának célja nem Középfölde megmentése, hanem a Szilmarilok visszaszerzésének célja volt- ez is már akinél. galadriel azért ment, mert azt gondolta, talál majd tágas mezőket, ahol kedvére uralkodhat, és senki se gyámkodik majd felette.
Amanba azért nem akart visszamenni, mert azt gondota, nincsenek ott a testvérei, pedig....
Ezzel az erővel minden, ami történt, történik és történni fog, benne van Eru tervében, és tündék, emberek egyaránt bábuk csak, akiknek nincs szabad akaratuk. Galadriel igenis dönthetett, hogy a noldákkal tart-e vagy sem!
Persze, hogy nem hagyták el őket teljesen a valák, de a kételynek, keserűségnek, fájdalomnak akkor is ki voltak szolgáltatva, és kérdés, hogy vajon megérné-e mégegyszer elhagyni Amant a valák akarata ellenére...
Nem mondtam, hogy a noldák Középfölde miatt mentek volna vissza! Itt arra gondoltam, hogy Galadriel most visszatérne-e, hogy ezt a Középföldét megóvja... És éppen azért, mert ő nem a szilmarilok miatt hagyta el Amant, hanem békés tájakért, ahol ő uralkodhat. Itt is lenne még alkalma feleleveníteni Lórien emlékét. A kérdésem erre vonatkozott.
Amanba azért sem akart visszamenni, mert (valamelyik változat szerint... ) terhesnek érezte a valák gyámságát, késöbb pedig a büszkesége tartotta vissza...és a Középfölde iránti szeretet...
- Namarie
- Nem elérhető
A valák nem támogatták azt, hogy elhagyja Valinort- egy szövegváltozat szerint- de teljesen magára se hagyták őt. Lásd: gandalfot küldik, és az Elesszárra vonatkozó írásokat a Gyűrű keresésében.
A noldák lázadásának célja nem Középfölde megmentése, hanem a Szilmarilok visszaszerzésének célja volt- ez is már akinél. galadriel azért ment, mert azt gondolta, talál majd tágas mezőket, ahol kedvére uralkodhat, és senki se gyámkodik majd felette.
Amanba azért nem akart visszamenni, mert azt gondota, nincsenek ott a testvérei, pedig....
Hogy egy lehetséges választ adjak a kérdéseidre Kincső: azt gondolom, Középfölde és Aman iránt egyenlő szeretettel viseleteik.
Saját kérdéseimre egy lehetséges válasz: én bizony szívesen lennék Celeborn helyébe ill. szívesen választanám ha Galadriel lennék, Celebornt. Szegény Celebornt mindenki lenézi, pedig egyfelől jó hadvezér, másfelől tisztelet neki, hogy elfogadta Galadrielt, és végig kitartott mellette. Gondoljátok csak végig: Galadriel rokonai legyilkolták Celeborn rokonait, aztán ugyanezen rokonok feldúlták Doriathot, majd elvesztik a fiukat- az egyik szövegváltozat szerint, utána a lányukkal is az történik, ami, (itt el tudom képzelni, mit érzehette Galadriel, mint anya, és Celeborn, mint apa és férj) és Galadriel eleve erősebb, nagyobb tudású és hatalmú.
Mit kérdeznék Galadrieltől: mit érzett amikor az Egyet felkínálták neki, miért szerette volna régebben magának, és végüll hogyan, miért, milyen indokkal tudta legyőzni a gyűrű kísértést? Mit érzett, amikor megtudta Arwen választását, és akkor, amikor hajóra szállt- Celeborn nélkül? És mit érzett akkor, amikor celeborn végre megérkezett Amanba?
- Suhifarok
- Nem elérhető
Namarie/Alatariel írta: Mivel ez valahol Galadriel - topic is, ezért feltennék két kérdést: mit csinálnátok, mit/miket mondanátok, kérdeznétek Galadrielnek/től, ha találkoznátok vele?
Ez tecc!
Én pl azt kérdezném, hogy még most is többre becsüli-e Középföldét Amannál, és hogy most is szívesebben élne, uralkodna-e itt?
De hogy ugyanakkor elfelejtette-e az embereket, és azokat a helyeket, tájakat, amelyek még őrzik Lórien nagyon halvány árnyékának emlékét?
Állna-e ismét egy lázadás vezetői közé, akiknek célja Középfölde "megmentése" lenne? Hátat fordítana-e újból a valáknak, csak hogy megóvja Arda utolsó magvait?
És ha az utolsó kérdésekre igen a válasz, azt mondanám neki, hogy a valák támogatása nélkül nem érné meg az egész...
- Namarie
- Nem elérhető
a fanartok szépek, bár, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én azokat szeretm, amik nem a film alapján készültek.
Mivel ez valahol Galadriel - topic is, ezért feltennék két kérdést: mit csinálnátok, mit/miket mondanátok, kérdeznétek Galadrielnek/től, ha találkoznátok vele?
Ez a kérdés a fiúknak és lányoknak egyaránt szól- képzeljétek el a helyzetet: szívesen lennétek Galadriel férje? Ha nem, miért nem, ha pedig igen, akkor miért?
- Coralie
- Nem elérhető
www.zenial.nl/html/galadrie.htm
Asszem ehhez már volt szerencsénk, de hátha valaki még nem tudja: A Fehér Úrnőről képesek voltak dark metal bandát elnevezni... (Egyébként nem is olyan rossz )
Nimrodel
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető