Faramir (David Wenham)

Több
20 éve 8 hónapja #177109 Írta: Szendi
Szendi válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Kedves Drága Sil!

Ezer köszönet minden képért, nem csak azért az egyért amit kerestem :lol: !
Mióta beindult ez a topic, mindig elolvasom, és nagyon tetszik, hogy nem csak üres "fecsegést", hanem gondolatébresztő kritikákat, és jó kérdéseket is találni itt. Köszi nektek is többiek!
szendi

Ai lintulinda Lasselanta

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #177084 Írta: Quairessa
Quairessa válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Egyetértek hogy John Noble játéka fantasztikus volt, tökéletesen visszaadta a megörült Denethort. Csak az a bajom, és ez nem a színészi játék, hanem a forgatókönyv hibája, hogy a filmbeli Denethor nagyon más mint a könyvbeli. Boromirt nagyon feljavították a könyvhöz képest, hiszen a könyvben ö volt a hatalomvágyó, aki (Faramir elmondása alapján) azt kérdezte pl. az apjától hogy mennyi idönek kell eltelnie hogy a helytartóból király lehessen, aki kiharcolta magának pl. hogy ö mehessen völgyzugolyba, ahogy általában kiharcolta amit akart (Gandalf beszélgetése alapján Denethorral), ezzel szemben a filmben, pedig alapban pozitívabbra csinálták meg, még a filmbeli negatív dolgait is enyhítették azzal a TTT bövítettben hogy Denethor szavait ismétli, pedig a regényben ilyesmiröl szó sincs, a regényben Boromir saját véleménye az, és a regényben Denethor sokkal komolyabban, bölcsebben áll a dolgokhoz. A regényben szerintem Boromir a negatívabb mint Denethor, a filmben viszont Denethor sokkal negatívabb, Boromir hibái meg retusálva vannak. Ráadásul az se nagyon érzödik számomra a filmben a TTT miatt hogy Faramir mennyivel különb a bátyjánál... A regénybeli Faramir értékitéletét SOHA nem befolyásolta hogy az apjának megfeleljen, hiszen épp ez volt a regényben Denethor baja vele, míg a filmben az hajtja. A regényböl éreztem hogy Denethor igazi Númenor-lélek, akárcsak Faramir, míg Boromirt alapban csak egy hatalomvágyó hétköznapi embernek láttam a halálát leszámítva, mert akkor tényleg nemesen cselekedett. Vagyis azt éreztem amit Gandalf mond. A filmböl ez nem érzödik. Szóval amit érzek: két majdnem egy szinten álló karakter (Denathor, Faramir) és egy alattuk álló karakter (Boromir) van a regényben, amit a filmben felforgattak: Faramirt picit lejjebb vitték, Boromirt picit feljebb vitték hogy majdnem egy szinten legyenek, Denethort pedig lesüllyesztették... :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #177042 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Vasárnap láttam a MOM parkban Van Helsing posztert... :D Úgy emlékszem márc.6 volt ráírva... :wink:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
20 éve 8 hónapja #177013 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Jajj, ez az arc!!! Ez a profil!! És ez a nózi!!! :lol: :lol: :o

IMÁÁDOM!!!!

Köszi, Sil!!! :P

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 8 hónapja #176998 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
na nézzétek ezt a kettőt :) (boc ha volt, ja és ez a ROTK szgépes játékban van az interjubol kicedve :) )

kep.tar.hu/nessa/images/pic4549640.jpg
kep.tar.hu/nessa/images/pic4549666.jpg

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
20 éve 8 hónapja #176993 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 8 hónapja #176980 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Sil: ezek oan arik, nekem egyidoben háttérnek voltak berakva :)

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
20 éve 8 hónapja #176972 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Hú Sil!!!!
Ezek nagyon jók!!
ezen annyira aranyosak ketten együtt, úgy látszik, hogy Boromir az idősebb, és valahogy hogy Faramir tiszteli, vagy nem is tudom... :oops:
Nagyon szépek!!!!!!!!!!! :lol: [/url]

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
20 éve 8 hónapja #176944 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Sil! Piszok jók ezek a képek! Már láttam őket screencap formájában, de se ilyen nagyok, se ilyen jó minőségűek nem voltak!

John Noble Oscar jelölését teljes erőbedobással támogattam volna, de sajnos nem lett belőle semmi :(

Több
20 éve 8 hónapja #176891 Írta: Sil

Szendi írta: A segítségeteket kérem. Szeretném kinyomtatni azt aképet, amelyen Boromir és Faramir együtt vannak. (A TTT bővítettjében van az eredeti, ha jól emlékszem.)

Melyikre gondolsz?
img-nex.theonering.net/images/sc ... 7_orig.jpg
img-nex.theonering.net/images/sc ... 3_orig.jpg
img-nex.theonering.net/images/sc ... 7_orig.jpg

Tears unnumbered

Több
20 éve 8 hónapja #176888 Írta: Szendi
Szendi válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Kedves Faramir Rajongók!

A segítségeteket kérem. Szeretném kinyomtatni azt aképet, amelyen Boromir és Faramir együtt vannak. (A TTT bővítettjében van az eredeti, ha jól emlékszem.) Ha tudtok akkor SEGÍTSÉG!!!
(A munkahelyem szabad falfelületére ..... Már van Boromir és Haldir, és Faramir Fejedelem hiányzik :lol: )
Előre is köszi!
szendi

Ai lintulinda Lasselanta

Több
20 éve 8 hónapja #176842 Írta: Artemisz

Quairessa írta: És mit mond az angol eredetiben? Megint csak pontatlanul: Szeretlek. Régen sajnáltalak, de most már akkor is szeretnélek ha te lennél Gondor Királynöje. Megdöbbentett a különbség. Hiszen az eredetiben egyenesen azt mondja Éowynnak, hogy akkor is szeretné ha Éowyn Aragornhoz menne feleségül. Ami hatalmas dolog!

Ezen én is fennakadtam.
Milyen áldott szíve van ennek a Faramirnak!!!! :oops:

Amúgy, nem túl OFF, hisz Boromir mégiscsak Faramir bátyja, de az én "kedvenc" :? félreferdítésem ez:

"A Rauros... elnyelte Denethor fia Boromirt, aki immár nem látja viszont Minas Tirithet, és nem áll ki reggelente a Fehér Toronyba."

Angolt nem tudom pontosan idézni, de azt igen, hogy mit jelent:
"... Denethor fia Boromirt, akit immár nem lát viszont többé Minas Tirith, amint kiáll reggelente a Fehér Toronyba."

Kicsit más.... és szvsz így szebb is!

Níniel, szerintem is kizárólag Jonh Noble játékának volt köszönhető, hogy Denethor rideg méltósága megfelelően kijött.
Azért kaphatott volna legalább 1 mellékszereplő-jelölést.. :roll:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 8 hónapja #176799 Írta: Niniel Nienor
Van valami ezekben a fejtegetésekben, de akárhogy is próbálom, nem tudom a filmbeli és a regény beli Denethort annyira elválasztani egymástól. Az tény, hogy a regényben méltóságteljsebb volt, a film meg inkább az őrületére lett kihegyezve. Mint karakter nem nagyon szeretem, mert nem tudok egyetérteni az elveivel, viszont John Noble játéka nagyon tetszett. Őrület ide, őrület oda, mégis visszadata Denethor régen volt (!) méltóságát.

Több
20 éve 8 hónapja #176780 Írta: Quairessa
"mikor Denethor nyíltan kimondja, hogy szívesebben látná holtan"
A filmben tényleg elég durva de a regényben érdemes elolvasni Denethor teljes mondatát:
"– Tehát azt kívánnád – nézett rá Faramir –, bár lennék én az ő helyében?
– Igen, azt – válaszolta Denethor. – Mert Boromir hűséges volt hozzám, és nem volt mágusnövendék. Ő tudta volna, hogy atyjának mire van szüksége, s nem herdálta volna el, amit a szerencse a kezére juttatott. Ő elhozta volna nekem azt a roppant ajándékot."
Ebböl azt hiszem nyilvánvaló hogy nem magával Faramirral volt baja Denethornak hanem azzal hogy Faramir nem azt tette amit az apja szeretett volna. Még az elözmény is érdekes:
"– Helytelenül? – kiáltott fel Denethor, és megvillant a szeme. – Minek kérded? Az embereidnek te parancsolsz. Talán bizony ki akarod kérni a véleményemet, ha teszel valamit? A jelenlétemben csupa tisztelet vagy, de már régóta a magad útját járod. Most, lám, ügyesen szóltál, mint mindig; de vajon nem láttam-e, hogy a szemed le se vetted Mithrandirról, azt lested, hogy jól beszélsz-e, vagy nem mondasz-e túl sokat? A te szíved már réges-rég az övé. Fiam, apád öreg, de még nem agyalágyult; látok és hallok úgy, mint szoktam; és abból, amit félig mondtál el, vagy sehogy sem, kevés maradt rejtve előttem. És sok kérdésre tudom már a választ. "
Szerintem a legjobban az zavarta Denethort hogy Faramir Gandalfra hallgatott...

Több
20 éve 8 hónapja #176773 Írta: Quairessa
Artemisz, a filmmel kapcsolatban sajnos igazad van de mondom én a regényböl teljesen mást érzek mint a filmböl. Szerintem a filmben el lett tolva Denethor jelleme.
A Faramir úr nem adja vissza az eredeti angol Lord Faramir hatását... Magyar fordításban én is gúnynak éreztem de az angol erdetiben nem, és akkor inkább az eredetinél maradok. Én a Lord Faramirt helytartói titulusnak érzem, mintha csak Denethor már magával a megszólítással is akarta volna figyelmeztetni a fiát hogy mint leendö helytartó felelösséggel tartozik a népének. (Hiszen Denethor szerint Faramir felelötlenül cselekedett, és valójában Gondor szempontjából igaza is volt némileg, még maga Gandalf se ezt vonta kétségbe mikor Denethor elmondta hogy ö mit tett volna, hanem azt mondta hogy Denethor csak Gondorra gondol, más népekre nem. De hát Denethor Gondorért tartozott felelösséggel...) Ha hivatalosan akarta volna megszólítani akkor Captain Faramirt mondott volna, hiszen ö, Denethor volt a Város Ura, ö Lordnak elvileg csak a Királyt kellene hogy szólítsa, és senki mást hiszen mindenki más alattvaló. Hogy Faramirt Lord Faramirnak szólította az sztem az angolban minden csak nem gúny.
Egyébként Faramir udvarlásában is találtam egy érdekes momentumot ami angol eredetiben más. Magyarban valami olyasmit mond Faramir hogy: Szeretlek. Régen sajnáltalak de akkor is szerettelek, most viszont azt szeretném hogy te légy Gondor boldog úrnöje. (Bocs, pontatlan, de a lényeg asszem átjön) Ezt ugye úgy lehet értelmezni hogy, föleg mivel abban a pillanatban még Faramir volt Gondor Ura, hogy arra utal, azt szeretné hogy Éowyn vele legyen boldog. Hiszen a Helytartó felesége Gondor Úrnöje. És mit mond az angol eredetiben? Megint csak pontatlanul: Szeretlek. Régen sajnáltalak, de most már akkor is szeretnélek ha te lennél Gondor Királynöje. Megdöbbentett a különbség. Hiszen az eredetiben egyenesen azt mondja Éowynnak, hogy akkor is szeretné ha Éowyn Aragornhoz menne feleségül. Ami hatalmas dolog!

Több
20 éve 8 hónapja #176613 Írta: Artemisz
Ó, igen, a megszólítások!!!

Denethortól a könyvben ez a "Faramir ÚR" szvsz egy roppant keserű szarkazmus és lenézés.. Szegény Faramir... :cry:

A filmben meg... ahogy először, mikor az elesett Osgiliathról beszél, még azt mondja Denethornak: "Uram".
Aztán mikor Denethor nyíltan kimondja, hogy szívesebben látná holtan, és ő meg: "ha visszatérnék, légy jobb szívvel irántam... APÁM!"

Hát, ettől amelyik szív ketté nem reped, az már nem is kőből van, hanem..... áh.... :roll:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 8 hónapja #176475 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Van benne valami, amit mondasz, de mégis inkább Sillel értek egyet, hogy itt ez inkább gúny. :roll:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
20 éve 8 hónapja #176418 Írta: Quairessa
Csakhogy itt szerintem a Helytartó titulusa a Lord, és megértem mert természetes hogyha a beosztottjai Lord Faramirnak szólítják, de az apja a "felettese" volt, és ha töle kapja a Lord megszólítást az úgy érzem valamilyen formában elismerö.

Több
20 éve 8 hónapja #176412 Írta: Sil
Nem, ez a lord Faramir szvsz azt jelenti, hogy amikor mérges rá (tehát úgy általában), akkor teljesen idegenként kezeli, mintha nem is a fia lenne...
[size=9:20dw1lay]Ez olyan, mint pl nálunk, anyukám barátja alapból Pisti... és van több fokozat, mire eljut anyukám az Istvánig, addigra már eléggé haragszik... és a legsúlyosabb az "alezredes úr" (főleg egy jó adag gúnnyal)...[/size]

Tears unnumbered

Több
20 éve 8 hónapja #176409 Írta: Quairessa
Ahogy újraolvastam a Faramir-Denethor részeket, találtam egy érdekes dolgot: miután Faramir elmondta az apjának hogy elengedte Frodóékat a Gyürüvel, és Denethor keserüen beszél, hogy Faramir olyan jóságosnak akar látszani mint a régi királyok, ami nagyon szép békeidöben de háborúban az ilyen nemes cselekedetek következménye halál, és Faramir mondja, hogy legyen, mire Denethor: De ez nem csak a te halálod, Lord Faramir , hanem az egész népedé... Megdöbbentett hogy nem egyszerüen Faramirnak szólította, hanem LORD Faramirnak... Akkor, amikor a legmérgesebb volt rá... Azaz ebböl úgy érzem, egyértelmüen a helytartói trón örököseként kezelte már Faramirt, és azért volt rá mérges mert úgy hitte hogy Faramir a jóságosságával ártott Gondornak, ami egy leendö helytartótól elég negatív. Csak azt nem értette meg Denethor hogy Faramirnak igaza volt, és nem egyszerü jóságosság hanem bölcsesség sugallta a tettét.

Több
20 éve 8 hónapja #176402 Írta: Kincső
Quairessa: Nagyon örülök hogy neked is ez a véleményed! :wink: Azt hittem már, csak én szeretem Denethort is, hiszen (majdnem) mindenki utálja... :roll:

Több
20 éve 8 hónapja #176377 Írta: Quairessa
Nem tudom megmagyarázni miért de valahogy a regényben Denethor halálát mégis nemesebbnek érzem mint ahogy a filmben bemutatták...

Több
20 éve 8 hónapja #176246 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Denethor halálához csak annyit fűznék hozzá, hogy sterintem az már mindegy, hogy Gandalf löki a máglyára, vagy saját maga. Gondoljunk csak az előkészületeire, Pl: "Hozz fát és olajat" "Gyújtsátok meg a mágiát nekünk!
Meg mikor Gnadalf megjelenik Denethor volt az, aki sajátkezűleg dobta a máglyára a fáklyát. Mikor Gandalf leütötte az égő máglyáról ő már akkor is éget, habár nem volt vészes. Gandalf azzal, hogy felrugta a lovával Denethort, csak Pippint életét mentette, mert mikor Pippin megmentette Faramirt, kicsit felkapta a vizet. Mikor már a máglyán volt, még leugorhatott volna, de nem tette. És ez így egybevetve öngyilkosság.
A palantírról meg csak annyit, hogy utalt rá, hogy van neki. "Azt hitted, hogy a fehér Torony szeme vak?" Igaz, ez még nem teljes, de a bővítettben benne lesz a palantír is. Valószínüleg időhiány miatt maradt ki.
A többi dologban, viszont egyetértek veled.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 8 hónapja #176244 Írta: Quairessa
Sziasztok!
Új vagyok itt, bár egy ideje olvasgatom a hozzászólásaitokat. (Elöre is elnézést de nem tudok hosszú kettösékezeteket írni mert német billentyüzetem van.)
Ahhoz szeretnék hozzáfüzni pár dolgot, hogy Denethor nagyon negatív színben van feltüntetve. Én úgy érzem, hogy bár a filmben Denethor valóban nagyon unszimpatikus de a regényben legalábbis számomra egyáltalán nem az.
A regényben számomra egyértelmü hogy szereti Faramirt, söt megkockáztatom nem is kevésbé mint Boromirt, csak kevésbé tud kijönni vele. Érdekes módon ennek épp az az oka hogy Faramir az aki inkább hasonlít hozzá- Gandalf mondja is, hogy Denethorban akárcsak Faramirban érintetlenül és Númenor szelleme, míg Boromirban nem. Én úgy látom, Denethor és Faramir olyanok voltak mint 2 hatalmas pozitív töltés amik taszítják egymást, és mellettük Boromir volt a negatív töltés. Denethornak valójában az volt az egyetlen baja Faramirral a regényben, hogy Faramir a saját feje után ment, nem hallgatott az apjára, míg Boromir volt az "engedelmes, jó fiú". Az persze más kérdés hogy Faramir tudta hogy igaza van, és ezért nem is kereste az apja kegyeit, úgy cselekedett ahogy jónak látta. Ezért is engedte el Frodóékat azonnal a könyvben, szemben a filmmel ahol az apjának akart bizonyítani. Ráadásul az is bosszantotta Denethort hogy a fia jobban hallgat egy mágusra mint rá, az apjára. De mindezek ellenére szerette Faramirt, ez nyilvánvaló abból a jelenetböl is amikor Faramir elmondja hogy elengedte Frodóékat a Gyürüvel Mordorba... Ahhoz képest hogy milyen helytelennek tartotta ezt, megértöen viselkedik.
Mint uralkodó helytartó is teljesen más színben van feltüntetve a könyvben mint a filmben, a könyvben ö maga kér segítséget, a sógorától is, meg Rohantól is, a jelzötüzeket már meggyújtották mire Gandalfék Minas Titithbe értek, söt a vörös nyilat is elküldte Théodennek, jelezve hogy olyan nagy a veszély hogy teljes erejével azonnal jöjjön. A regényben az is logikus lépés a Helytartótól hogy Osgiliathba küldi Faramirékat, a filmmel ellentétben nem a biztos halálba küldi hiszen Osgiliathot még nem foglalták el teljesen az orkok, logikus döntés hogy amíg csak lehet tartani kell, mégha Faramir tudja is hogy nincs igaza hiszen Faramir ismeri a helyzetet, tudja hogy értelmetlen. Arról nem is beszélve hogy Denethor a regényben nem buzdítja arra az embereit hogy adják fel a Várost, ahogy a filmben, mikor a sebesült Faramir mellett van, egyszerüen csak nem törödik a csatával, nem vezeti az embereit.
A regényböl nyilvánvaló hogy Denethor egy karizmatikus vezetö, akit az emberei követnek, akire hallgatnak, akárcsak Faramirra. Gandalf éppen ezért akarja rávenni hogy ahelyett hogy öngyilkos lesz, menjen és harcoljon hogy ezzel lelkesedést vigyen az embereibe. És egyébként sem tartom jónak a filmben hogy Gandalf löki Denethort a máglyára, ezzel elveszti Denethor halála a nemességét, hiszen a regény szerint önként lépett a máglyára Denethor mert nem látott semmi reményt hogy jóra fordulhatnak a dolgok, és ebben úgy érzem van valami nemesség ami szintén Denethor jellemére utal.
És a fö baj, hogy nem látjuk Denethor örületének okát, a Palantírt. Mert gondoljunk csak bele: Szarumán meg Gandalf maiák voltak, Szauronnal egyenrangúak, mégis, Szarumán behódolt Szauronnak mikor belenézett a Palantírba, Gandalf meg nem merte használni a Palantírt. És akkor Denethor, aki "csak" ember, belenézett a Palantírba, de NEM hódolt be Szauronnak, söt mentálisan megküzdött vele, szemben a nála elvileg sokkal hatalmasabb Szarumánnal. És ki tudja milyen sokszor nézett szembe Szauronnal, és volt ereje hogy ellenálljon. Szauron annyit ért csak el hogy csak a rossz dolgokat láttatta vele. És Denethor még ekkor sem adta fel eleinte! Hiszen segítséget hívott a háborúhoz, küzdött... Csak akkor adta fel, mikor Faramirról azt hitte, meg fog halni mindenképp. ( De hát érthetö hogy miután elvesztette a feleségét és az idösebb fiát, már csak Faramir maradt neki és mikor azt hitte hogy öt is elvesztette, már minden mindegy volt. ) Szerintem ha így nézzük a dolgokat, megállapíthatjuk hogy mindez nagyon nagy jellemre vall.

Több
20 éve 8 hónapja #176176 Írta: Nilraen

Sil írta: Csináltam nektek pár screencap-et a RotK-ból:
img17.photobucket.com/albums/v50 ... otk_05.jpg
img17.photobucket.com/albums/v50 ... otk_06.jpg
img17.photobucket.com/albums/v50 ... otk_07.jpg

Holnap mozgás közben fogom látni ezeket a jeleneteket!Vagyis megyek ROTK-ot nézni... :D

Több
20 éve 8 hónapja #176168 Írta: Sil
Csináltam nektek pár screencap-et a RotK-ból:
img17.photobucket.com/albums/v50 ... otk_05.jpg
img17.photobucket.com/albums/v50 ... otk_06.jpg
img17.photobucket.com/albums/v50 ... otk_07.jpg

Tears unnumbered

Több
20 éve 8 hónapja #175501 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Nilraen írta:

Nefadar írta: Finduilas: tényleg jó az a kis oldalka :D
Tényleg Kincső mivan azzal a "meghívással"?

Ezt a dolgot Adastra intézi,de Én is jelentkeztem mint segítő.Egyenlőre Nekem nem szóltak ,hogy lenne bármi is. :(

Azért köszi szépen, nagyon örülnék ha lenne belőle valami, olyan jó lenne.

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
20 éve 8 hónapja #175499 Írta: Nilraen

Ezt a dolgot Adastra intézi,de Én is jelentkeztem mint segítő.Egyenlőre Nekem nem szóltak ,hogy lenne bármi is. :(

Több
20 éve 8 hónapja #175495 Írta: Niniel Nienor
David egyik filmjét, a Cosit, most adják a tvben! Márc.3-án lesz az m2-neste tíztől! Sajnos a szereposztásban nem láttam kiírva, így avószínűleg egy mellékszereplő lesz, de azért ez is több, mint a semmi!! :)

Több
20 éve 8 hónapja #175488 Írta: Kincső

:hein: Én nem tudok semmiféle meghívásról, ami engem érintene... Asszem Adastra írt valami ilyesmit, de nem akarok "vádaskodni"... :roll: :)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.627 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére