Faramir (David Wenham)

Több
20 éve 8 hónapja #175471 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Finduilas: tényleg jó az a kis oldalka :D
Tényleg Kincső mivan azzal a "meghívással"?

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #175390 Írta: Findulias
Findulias válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Hahó!
TAláltam egy linket:
wenham.menofthewest.net

Kicsi, de biztos, hogy van rajta egy pár új dolog.

Amúgy is rég hallottunk már Dave-ről.

Tényleg mi a helyzet az őszi "meghívással"?
Namarie!

Annon edhellen, edro hi ammen!
Fonnas nogothorim, lasto beth lammen!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 8 hónapja #175260 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

julia. írta: TIMSI!!! hát itt vagy!!! végre 1 ismerös emberke!!! :D

Én is itt vagyok! :twisted:

Vannak már képek esetleg a bővítettből?Pl. olyan amin Faramir és Éowyn eggyütt vannak? :roll:

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
20 éve 8 hónapja #175255 Írta: julia.
julia. válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
TIMSI!!! hát itt vagy!!! végre 1 ismerös emberke!!! :D

Több
20 éve 9 hónapja #174903 Írta: Gyémánt_Hajnal
Gyémánt_Hajnal válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Tinúviel!Tinúviel! írta: Ez nagyon kifejező szó Artemisz, nekem nagyon tetszik! Gyémánt: Nekem is elküldenéd a World-öset is?? Plíííííííz!

Jó, akkor lécci írjatok nekem az avrora_hajnal@freemail.hu címre és elküldöm az Ainagilt.
Kincső: bocsi az offért..... :roll:

"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna

Alattam a Föld is sírva beomolna."

Több
20 éve 9 hónapja #174897 Írta: Tinúviel!Tinúviel!
Tinúviel!Tinúviel! válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Ez nagyon kifejező szó Artemisz, nekem nagyon tetszik! Gyémánt: Nekem is elküldenéd a World-öset is?? Plíííííííz!

"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."

Több
20 éve 9 hónapja #174808 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Egy magánélményemet osztanám meg Veletek:
A minap írtam a regényemhez egy új fejezetet, Faramirral beszélgetek benne. Szóismétlés elkerülése végett, automatikusan pötyögöm be a következő kitételt Faramirra:
"a Fejedelem."
Gépelek tovább, fél perc múlva rámeredek a monitorra.
Tessék?!! 8O

Hű, ebbe még sose gondoltam így bele!!

Hát nem GYÖNYÖRŰ?!!

Egyből a Bambi jutott róla eszembe, aki igazán figyelmesen (nem gyerekkönyvként!!) elolvasta a Bambit, az tudja, miről beszélek.
Az Öreg Fejedelem. Olyan bölcs, tisztaszívű, csöndes és kevés szavú, de messzebbre és mélyebbre lát szinte mindenkinél. És olyan magávalragadó kisugárzása van, éppen mint Faramirnak.
Hát, nem?
Ez a LEGJOBB szó rá. A Fejedelem.

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #174776 Írta: Gyémánt_Hajnal
Adastrával beszéltem, mondta, hogy sehol sem írnak Éowyn haláláról, de még én is megnézem.

Több
20 éve 9 hónapja - 20 éve 9 hónapja #174774 Írta: Artemisz

Gyémánt_Hajnal írta: de akit érdekel Wordként is, az szóljon nekem. :) ))

Vedd úgy, hogy szóltam!!

Ez az Éowyn-dolog engem borzasztóan megdöbbentett!
Hát átok ül Faramir családján? Nem elég, hogy az anyja hamar meghal, még a drága felesége is? :cry: :cry: :cry: :cry:
Igazán nem ezt érdemli!!
Tolkien akkor kissé igazságtalan, ha minden kedves, aranyos szereplőjéből tragikai hőst csinál!! :? (lásd főképp Elrond)

[size=9:2f8f4i73]OFF: Az még oké, hogy a regényemben Lothírielt jó hamar kinyuvasztottam, hogy Éomernek rám is jusson ideje :twisted: , de Faramirt mindig azt hittem, legalább 50-60 évig boldogan éltek Éowynnal.[/size]

ON: Olvasta már vki adastrától az Emyn Arnen-i szép napok-at? IMÁDNIVALÓ!!!

[size=9:2f8f4i73]1200!!!![/size]

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #174770 Írta: Gyémánt_Hajnal
Jajj, tényleg tetszik? :oops: végreee.... :) ))
De azóta egy kicsit javítgattam, és nekem Wordben nagyon szépen van meg, tündés és gondori motivumokkal díszítve, és sokkal átnézhetőbb az egész - ami az oldalon van, akkor azt frissítem, de akit érdekel Wordként is, az szóljon nekem. :) ))

Több
20 éve 9 hónapja #174645 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Nilraen írta:

Gyémánt_Hajnal írta: Tessék? Hol van ez? Hogy hamar meghal? Biztos???? :( :( :( :( /me utána néz
Nilraen: örülök, hogy tetszik, az egészet át küldhetem ha akarod. Meg akit érdekel...

Jó!Jöhet az egész!Köszi. :D

Én lementettem a fan fiction-ökből 8) . Mondtam már hogy nagyon szép az egész? :wink:
A vers is tetszik! :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
20 éve 9 hónapja #174622 Írta: Nilraen

Gyémánt_Hajnal írta: Tessék? Hol van ez? Hogy hamar meghal? Biztos???? :( :( :( :( /me utána néz
Nilraen: örülök, hogy tetszik, az egészet át küldhetem ha akarod. Meg akit érdekel...

Jó!Jöhet az egész!Köszi. :D

Több
20 éve 9 hónapja #174617 Írta: Gyémánt_Hajnal
Tessék? Hol van ez? Hogy hamar meghal? Biztos???? :( :( :( :( /me utána néz

Több
20 éve 9 hónapja #174614 Írta: Kincső

Tinúviel!Tinúviel! írta:

Kincső írta:

Nilraen írta: Nagyon szép vers!Miközben olvastam,rádöbbentem milyen rossz lehetett Faramirnak a családja nélkül élnie...először elvesztette az anyját...az apja sosem foglalkozott vele,maradt neki Boromir,de Ő is meghalt...és végül az apja is. :(

De utána már ott volt neki az új családja: Éowyn és később a gyerekei. :idea: :wink:

Az lehet, de valaki mondta, vagy valahol olvastam, már magam sem emlékszem, hogy Éowyn hamar meghalt...szegény, szegény Faramir :cry:

8O Tényleg? Megerősíti ezt valaki hitelesen? :roll:

Több
20 éve 9 hónapja #174613 Írta: Nilraen

Tinúviel!Tinúviel! írta:

Kincső írta:

Nilraen írta: Nagyon szép vers!Miközben olvastam,rádöbbentem milyen rossz lehetett Faramirnak a családja nélkül élnie...először elvesztette az anyját...az apja sosem foglalkozott vele,maradt neki Boromir,de Ő is meghalt...és végül az apja is. :(

De utána már ott volt neki az új családja: Éowyn és később a gyerekei. :idea: :wink:

Az lehet, de valaki mondta, vagy valahol olvastam, már magam sem emlékszem, hogy Éowyn hamar meghalt...szegény, szegény Faramir :cry:

Az elég durva...Én Faramir helyében ,Éowyn halála után már tuti idegösszeroppanást kaptam volna.

Gyémánt:A novella szuper!Amikor együtt énekelnek,az gyönyörű!!!

Több
20 éve 9 hónapja #174608 Írta: Tinúviel!Tinúviel!

Kincső írta:

"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."

Több
20 éve 9 hónapja #174603 Írta: Gyémánt_Hajnal

Galadriel,a Fák Úrnője írta: Nem fordítaná le valaki a verset?Nagyon kíváncsi vagyok rá!

Most csak egy gyors fordítást készítettem - elég nyers, de a lényege átjön:

A helytartóm

Ő az utolsó helytartó.
Vagy apa? Kemény ő?
A tekintete mindig sújtott,
Amit mondott, az úgy volt,
Én csak egy második fiú vagyok,
Nem az ő glóriás napja,
De most elment…
Néha sírtam,
De nem érte, hanem
Testvéremért ki egyszer élt,
És ki elment a kérésére.
Megszerezni a Gyűrűt?
Nem! Valójában,
Dicsőségért!
De most itt állok,
A király mögött,
Az ő koruk leáldozott,
És mindig keményen nézett,
De az új kor kezdetét veszi
És én kezdek felejteni…

De, hogy valami mással is szolgáljak, ma újra lapoztam a novellámat és gondoltam be teszek egy számomra kedves Faramir részt. Bocsi, ha túl hosszú...

"Majd Faramir aludni tért. Álmot látott éjjel ismét, lidércnyomást, mi nem először és nem is utoljára kísértette lelkét. Így miután álmából felriadt, felöltözött és kiment körül járni Osgiliath őrhelyeit. Szívében nem volt nyugalom, kardja folyton a lábához csapódott, úgy csörregtetett végig az utcákon. Majd véletlenül összefutott testvérével, Boromirral aki egy lépcsőn űlt kint a vár tetején, és a távolt figyelte.
- Mordor ámbár maga a sötétség, éjjel itt még teljes vakság sincsen. – mondta mogorván az idősebb testvér, és a hegy írányába mutatott. Faramir arra fordult, látta a hegyből kitörő lángokat és a villámokat is, mik körülötte cikáztak. Majd nekitámaszkodott a falnak és egy nagyot sóhajtott.
- Mond, mi vár ránk testvérem? – kérdezte Faramir búskomoran. – Miért nem születtünk egy szebb világba? – kérdezte és Boromir nehezen ismert rá.
- Mi lelt téged, öcsém? – kérdezte Boromir.
- Oly szörnyű álmom volt, miből érzem egyszer valóság lesz. – kezdte Faramir.
- Azért nem születtünk egy szebb világba, mert nekünk kell megteremteni azt. – válaszolt kérdésére Boromir. Majd hosszú csönd következett és még mindig a hegyet figyelték.
- A tündék nyugaton térnek meg. – Faramir gondolatai sosem látott világot jártak. – És hajdani tünde éneket regélnek útjuk során. Szelek viszik a hajójukat, kristálytiszta kékség a hajó alatt. És mind víz, mind tenger. A szebb világba így jutnak el. Dalaik, emlékeik velük mennek, csupán néhány tünde marad meg. És azoknak szívében nehézség, a végzet. És van egy, ki mindük közül a legszerencsétlenebb. Halálba megy és Mordor nyeli el. – és tekintete gyászt sugalt, fejét lehajtotta. – Szerelmét magában temeti el, minden mást maga mögött hagy.
- Nekem hazámat kell magam mögött hagynom. – jegyezte meg komoran Boromir. Faramir hirtelen felé fordult.
- Tessék? – kérdezte.
- Álmomban láttam, valamelyikünk elmegy, de érzem én leszek az. – mondta Boromir. – Imladrisban a kettétőrt kardot kell keresnem. – folytatta.
- Völgyzugoly. – mondta Faramir meglepve.
- Ugyanaz, amit te álmodtál. – nézett Boromir a fívérére, de Faramir tekintete már máson pihent. Észrevette Ainagilt, ki rohani öltözékét magára öltve állt kint a falaknál, tőlük jóval arrébb. És Boromir mást nem látott csak azt, hogy testvére egy régi gondori harci éneknek a dallamát dúdolja, majd ő elkezdte énekelni.

„Hol van a régi világ?
Harcra hív az égi ének,
Gondor adja áldását.
Meghalni érte nem félek.”

Énekelte Boromir, majd Faramir is bekapcsolódott és együtt folytatták.

„Ez már a mi utunk,
Vagy harcolunk, vagy meghalunk.
Az időnk most jött el,
Kardodat emeld a magasra fel!

Majd Faramir ránézett testvérére, aztán elindult Ainagil fele."

Több
20 éve 9 hónapja #174601 Írta: Kincső

Több
20 éve 9 hónapja #174596 Írta: Nilraen

Galadriel,a Fák Úrnője írta: Nem fordítaná le valaki a verset?Nagyon kíváncsi vagyok rá!

Én nem merem megkockáztatni...csak tönkretteném.

• Anonymous
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 9 hónapja #174582 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Nem fordítaná le valaki a verset?Nagyon kíváncsi vagyok rá!

Több
20 éve 9 hónapja #174468 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Nilraen írta: www4.online.rtlklub.hu/forumkepek/3048437.pict

jáájjdeédi:)))) milyen kis ártatlan arcot tud vágni :)

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
20 éve 9 hónapja #174459 Írta: Nilraen

Több
20 éve 9 hónapja #174447 Írta: Nilraen
Nagyon szép vers!Miközben olvastam,rádöbbentem milyen rossz lehetett Faramirnak a családja nélkül élnie...először elvesztette az anyját...az apja sosem foglalkozott vele,maradt neki Boromir,de Ő is meghalt...és végül az apja is. :(

Több
20 éve 9 hónapja #174375 Írta: Gyémánt_Hajnal
Na, ide is beteszem a versemet - bocsi azoktól, kik nem tudnak angolul.... :oops:

The Steward of me

He is the last steward.
Or father? Is he hard?
His looks hit me down...
What he said is done...
Im only a second son,
Not his glory sun...
Now he is gone...
Sometimes I cried
Not for him, for my....
Brother who once lived
And went for his ask
Get the ring?
No! In reality,
For quality!
Now I standing here
Behind of the King
The age of them is over.
He looked always glower.
The new age is begin
I forget everything....

Több
20 éve 9 hónapja #174141 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)
Na ez is ott van az olvadásponton :wink: :
www.warofthering.net/photoforum/ ... ara011.jpg

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
20 éve 9 hónapja #173826 Írta: Tinúviel!Tinúviel!

Több
20 éve 9 hónapja #173799 Írta: Artemisz

Sil írta: minas.mythicdesigns.net/faramir/bkgfaramir11.jpg :wink:

:o
Sil, aki mindig időben érkezik!
Sil, aki minden problémát megold!
Sil, aki minden képet kikeres!
MÉGHOZZÁ VILLÁMSEBESSÉGGEL!!!

Hozzád ódát kéne már írni, te lány!!! :lol:

Újfent száz hannon le és pussz! Írtó szép ez a wallpaper!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 9 hónapja #173791 Írta: Nilraen
Na!Kiügyeskedem..mármint nem Én,hanem az öcsém de itt van:
minas.mythicdesigns.net/faramir/bkgfaramir11.jpg
mondjuk az alján túl nagy az a fekete csík! :?

szerkesztés:hiába...nem vagyok elég gyors... :)

Több
20 éve 9 hónapja #173790 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Faramir (David Wenham)

Nilraen írta:

Artemisz (Celebthil) írta:

Nilraen írta: Wow,mit találtam!
minas.mythicdesigns.net/faramir.html
Tetszik a főoldalon az a háttérkép...

Ütős!!!! 8O :oops: :P
Elfogadnám háttérnek a gépemre! Nem tudjátok kiügyeskedni vhonnét?

Azon vagyok...Eddig nem túl nagy sikkerel...

minas.mythicdesigns.net/faramir/bkgfaramir11.jpg :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 9 hónapja #173785 Írta: Nilraen

Artemisz (Celebthil) írta:

Nilraen írta: Wow,mit találtam!
minas.mythicdesigns.net/faramir.html
Tetszik a főoldalon az a háttérkép...

Ütős!!!! 8O :oops: :P
Elfogadnám háttérnek a gépemre! Nem tudjátok kiügyeskedni vhonnét?

Azon vagyok...Eddig nem túl nagy sikkerel...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.631 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére