Hírek
- Dínchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Akit érdekelne egy saját fejlesztésű(, play-by-mail rendszerű szerepjáték, és szívesen csatlakozna a szervezéshez/lebonyolításhoz, az nézzen be a Tolkien és a szerepjáték topicba, olvassa el az ott leírtakat, és küldjön nekem egy mailt/privátot.
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Lehet letölteni és olvasni:
www.tolkien.hu/hobbit/ulmo/index.html
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy hosszú várakozás után körünkben üdvözölhetünk egy sindarin szakértőt Sciurus személyében. Lehet tőle kérdezgetni! Akit érdekel a téma, az látogasson el a Nyelvek és írások topikba Középföldén.
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
A Gyűrűk ura színpadon
Kevés fantasy rajongó létezik, aki nem olvasta Tolkien remekművét, vagy nem látta a filmet. Beindult egy újabb örület, a Gyűrűk ura láz. Vannak olyan mûvészek, akik kedvet kaptak alkotni a témában. Ilyen alkotó csapat a Cross Borns zenekar akiket a rock zene szerető fantasy fanatikusok már biztos ismernek. Ők készítettek egy metáloperát Kalandozások Középföldén címmel.
Ez a mű végig kíséri Frodó kalandjait, az eredeti mű alapján. Már egy éve kinn van lemezen, de színpadon még senki sem látta.
Eddig.
Pontosabban Augusztus 18-ig mikoris az Arcok Álruhában Amatőr Ifjúsági Színtársulat bemutatta Füzesabonyban. Hatalmas sikere lett. Természetesen nem egyszerű kezdeményezés volt ez, hanem a műfordító Gönz Árpád úr támogatásával és a zenekarral közösen készülő darab.
Ajánlom mindenkinek, aki rajong a Gyűrűk uráért, mert én úgy érzem, hogy a megfelelő szereplőket találtam meg a karakterekhez, bár némelyek a filmbelivel külömböznek. A darab szereplőivel a szeptember 13.-i Hammer Acélgályán találkozhattok.
Rettegve féljétek Sauron szavát...
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Ez termeszetesen csak a 2 CD-s verzioval mukodik.
Ket javasolt lejatszo program:
files.letoltes.com/multimedia/bsplay488.exe
files.letoltes.com/multimedia/mdvdp12.exe
- Minerva
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
minerv@freemail.hu , jelszó: minerva2001
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Az elso ot fejezet mar fent is a neten, es hamarosan koveti a tobbi.
Itt tudjatok elolvasni oket: www.tolkien.hu/hobbit/ulmo/
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Mostantol el es mukodik a Koszak szovetsege weboldal.
A kovetkezo cimen lehet elerni:
www.tolkien.hu/app/koszak/index.php
Bovebb info a Kretiv Szekcio kategoria Koszak Szovetsege topicjaban.
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Ha uzenetet, hozzaszolast irsz, akkor a bal oldalt levo emotion ikonok alatti Még több Emotikon linken keresztul tutdod elerni oket.
Remelem tetszenek, es legalabb annyira nepszeruek lesznek mint az eddigiek.
Egy kis izelito a kinalatbol:
:closed: :quasi: :evil3: :pimp: :itscool:
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Az ezentul ide beirt bemutatkozasokat a regisztralt userek profil-janal lehet csak egyelore elolvasni.
Aki mar regebben irt bemutatkozast a Bemutatkozas temaba, vagy kuldott Brisanak valami mas formaban, annak a Bemutatkozasat fel fogom tolteni a napokban. De ha ugy gondolja az nem megfelelo, akkor nyugodtan toltse ki, es akkor azt en nem irom felul.
A Bemutatkozasok hamarosan osszegyujtve olvashatoak lesznek egy kulon oldalon, illetve a Koszak bemutatkozasai a Koszas oldalra is kikerulnek.
Ha barmi kerdes, vagy gond van, irjatok!
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Az előzetes most még csak MOV formátumban hozzáférhető (QuickTime kell hozzá).
Az előzetes letölthető több helyről is, pl:
letöltés 1.
letöltés 2.
A plakát itt nezhető meg
Itt egy háttérkép a plakátból kiemelt részelttel
Itt pedig pár fotó az előzetesből
További 74 képkocka
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Én csináltam hozzá egy feliratot (.sub), hátha van, aki nem tud angolul. Mondjuk én sem értek mindent (németül jobban tudok), de igyekeztem. Ha valakit érdekel, írjon, és elküldöm. (Van a filmhez is s.k. javított feliratom.)Svindler írta: Az MTV Movie Awards GYU parodiaja letoltheto a netrol!
A kovetkezo cimen keressetek:
www.herr-der-ringe-film.de/hdr/d ... l_234.html
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
A kérdés: Arda melyik teremtménye a kedvenced?
Nem feltétlenül csak szimpáti szemszögéből. Melyikükkel találkoznál legszívesebben, élve (vagy esetleg kitömve )? Melyikükhöz fűződik a kedvenc részleted a konyvekből? Stb...
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Talán páran már tudjátok, hogy az alakuló ülés után felmerült az ötlet, hogy a Kreatív szekció szanaszét szóródott topicjait egy helyre gyűjtsük.
Ezért új fő kategóriát nyitottam, meglepő módon Kreatív szekció néven.
Ezentúl itt lesz megtalálható a Humor, a Kószák Szövetsége, a Szinkron, a Csináljunk könyvet, a Csináljunk filmet, a Képzőművészet, a Vers és az új Zene topic.
Közben egy szerencsétlen húzással, az épp minap nyitott Képzőművészet témát letöröltem. Elnézést kérek miatta, a témát újra megnyitottam. Remélem az a pár bejegyzés ami eddig keletkezett, nem túl jelentés veszteségként jelentkezik.
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Röviden pár információ.
24 alapító taggal alakultunk meg.
A tisztségviselői posztokat a következők nyerték el (bocsássatok meg a nick nevekért, de gyarló módon van még akinek nem tudom a vezetéknevét...)
Elnök: Batti
Elnök helyettes: Lamorak
Titkár: Áfonya
Elnökségi tagok:
Sötét Úr
ÉSzAH
Morgana
Gumipók
Felügyeleti bizottság:
Sil
Svindler
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
A kovetkezo cimen keressetek:
www.herr-der-ringe-film.de/hdr/d ... l_234.html
Aki nem latta feltetlen nezze meg!
DivX codec kell hozza, de a site-on mellekelve van.
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- Ithil Iarfeniël
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ma láttam a könyvesboltban.(....és meg is vettem )
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- JaMaN
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Cicaful
- Nem elérhető
Ne tudjátok meg mit láttam! (Ha már így könyveknél tartunk)
"J.R.R. Tolkien: A Hobbit (eddig tök jó, és én is tökre megörültem...) - A babó című nagy sikerű regény színes, képregény változata, amely újabb rajongókat szerezhet Tolkien varázslatos mesterművének, s a hobbitrajongóknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A babó teljes szövege (Ciceró 2001. 5. kiadás) hónapok óta a sikerlisták előkelő helyén szerepel, és jelenleg is megvásárolható. - Képregénnyé átdolgozta: Charles Dixon és Sean Deming; kb 3300 Ft."
Ezek után nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... [/quote]
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- JaMaN
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A címe, Tolkien Enciklopédia A-Tól Z-Ig, és a Szukits kiadó gondozásában jelent meg!
A könyv az angol The Complete Guide to Middle-earth. (London: Allen and Unwin; New York: Ballantine, 1978) könyv magyar fordítása, Robert Foster tollából.
Elég vastag, 387 oldal, de sajnos az ára is elég vastag, 2290 magyar forintot kérnek érte.
Íme a jellemzés, ami a hátulján olvastahó:
"E kötet legyen kalauz annak a több millió olvasónak, akik már kalandoztak Középfölde világában, és azoknak is, akik még csak most indulnak vándorútra. Végre mindenki számára hozzáférhető az egyetlen betűrendbe szedett útmutató, amely valóban életre kelti Tolkien varázslatos világát. Könyvünkben megtalálható Középfölde összes szereplője, helyszíne és minden, amire A Gyűrűk Ura világában való kalandozáshoz szükségünk lehet."