Istarok

Több
19 éve 9 hónapja #242989 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Istarok
Rendben mosmár értem! Tehát a bot csak az eszköz volt, és nem attól függöt a hatalma/képessége/ereje vagy nemtom hogy irjam...

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #242916 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: Istarok

Felagund írta:

Ecthelion írta: Persze ellehetet intézni egy balrogot karddal, gondoljunk csak a noldákra az elsőkorbéli háborúkból. Viszont ha jóltudom akkor Gandalf varázsolt is a hagytetőn a balrog ellen, ami bot nélkül elvileg elég nehézkes lehetet, ha abban volt a "varázshatalama"...

Nem hiszem, hogy Gandalf a botja nélkül nem tudott volna varázsolni. Mikor Gandalf eltörte Saruman botját, akkor nem a tényleges "varázseszközétől" fosztotta meg, hanem - hatalmánál fogva - kitagadta a Rendből, és ezáltal elvette a "jogát" a varázslásra...

Szerintem is a bot inkább csak a Rend-beli hovatartozásnak a jelképe, nem pedig egy elengedhetetlen [size=9:2movisii](de szép szó volt ez...)[/size] kelléke a mágusnak. Pl. a Szürke Gandalf botja még fából volt (könyv szerint beszélek, bár ez a filmben is stimmel), ami barna volt, és nem volt "díszes". Ám a Fehér Gandalf már fehér bottal járkált, ami már új "rangját" is jelképezte (úgy, mint a fehér öltözet).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #242915 Írta: Ecthelion

Felagund írta: Ahogy mondottam volt, a bot jelképezte a hatalmat, hogy varázsolhat! ;)

Köszönöm, mostmár értem :) .

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 9 hónapja #242913 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Istarok
Ahogy mondottam volt, a bot jelképezte a hatalmat, hogy varázsolhat! ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 9 hónapja #242911 Írta: Ecthelion

Niéla Alondriel írta: Azért sztem egy mágus nem Sámson*, hogy bot nélkül már semmit sem tud...

*Az említett Sámson NEM a szadista szatír, aki mindenkinek elsőre beugrott.

Természetesen nem az! És Felagunddal is egyetértek, ha a mágus hatalma nem a botjában volt! Én csak ezt olvastam és ezért tértemki rá.
Ezt az állítást igazolja az a tény is, hogy Gríma sem engedte be a mágus botját Meduseldbe, gondolom így akarta megfosztani Gandalfot a hatalmátol...

Több
19 éve 9 hónapja #242910 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: Istarok
Szvsz nem a botban volt a hatalma egy mágusnak az csak egy segédeszköz, lehet, hogy azzal tudott varázsolni vagy azzal könnyebben tudott, ez olyan mint te sem tudsz íróeszköz nélkül írni(ne a számítógépre gondolj).
Hát én nem tudom, lehet, hogy neked van igazad, majd utánna nézek.

A Nap ragyogja be utadat.

Több
19 éve 9 hónapja #242909 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Istarok
Azért sztem egy mágus nem Sámson*, hogy bot nélkül már semmit sem tud...

*Az említett Sámson NEM a szadista szatír, aki mindenkinek elsőre beugrott.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
19 éve 9 hónapja #242908 Írta: Felagund

Ecthelion írta: Persze ellehetet intézni egy balrogot karddal, gondoljunk csak a noldákra az elsőkorbéli háborúkból. Viszont ha jóltudom akkor Gandalf varázsolt is a hagytetőn a balrog ellen, ami bot nélkül elvileg elég nehézkes lehetet, ha abban volt a "varázshatalama"...

Nem hiszem, hogy Gandalf a botja nélkül nem tudott volna varázsolni. Mikor Gandalf eltörte Saruman botját, akkor nem a tényleges "varázseszközétől" fosztotta meg, hanem - hatalmánál fogva - kitagadta a Rendből, és ezáltal elvette a "jogát" a varázslásra...

Több
19 éve 9 hónapja #242906 Írta: Ecthelion
Persze ellehetet intézni egy balrogot karddal, gondoljunk csak a noldákra az elsőkorbéli háborúkból. Viszont ha jóltudom akkor Gandalf varázsolt is a hagytetőn a balrog ellen, ami bot nélkül elvileg elég nehézkes lehetet, ha abban volt a "varázshatalama"...

Több
19 éve 9 hónapja #242903 Írta: Endóre
Hát igen, Gandalf botja nem volt nála sem a könyvben, sem a filmben a Balroggal való küzdelemben.

Több
19 éve 9 hónapja #242898 Írta: Ecthelion
Szerintem nem attól lett erősebb hogy eltörte a botjat, őt már eleve így küldték vissza! Továbbá én azt olvastam hogy a mágus ereje a botjában van. Akkor hogy tudta legyőzni a balrogot? Csak a kraddal?

Több
19 éve 9 hónapja #242897 Írta: Endóre
Gandalf törte el Szarumán botját.

Több
19 éve 9 hónapja #242856 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: Én olvastam a könyvet, és láttam a filmet. Csak azt hittem elősször, hogy ti gondoltok a filmre.
Na de sebaj.

Akkor most ezt, Gandalf erősebb lett, mint Szarumán, hogy csak úgy eltörte a botját.(Ez benne van mindkettőben)

A sajátját, vagy Szarumánét? Mert ha a sajátjára gondolsz, szerintem nem.

Több
19 éve 9 hónapja #242065 Írta: Endóre
Én olvastam a könyvet, és láttam a filmet. Csak azt hittem elősször, hogy ti gondoltok a filmre.
Na de sebaj.

Akkor most ezt, Gandalf erősebb lett, mint Szarumán, hogy csak úgy eltörte a botját.(Ez benne van mindkettőben)

Több
19 éve 9 hónapja #242064 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: Ha már ennyien írjátok, akkor elfogadom.

Bocsánat, hogy kételkedtem benetek.

Nem tegnap volt, hogy a gyűrűk urát olvastam utoljátűra.

:oops:

:oops: Itt most két féle GyU létezik, a film és a könyv.
Mindig is a könyvet tekintettem alapnak, akkor álljon itt:
"Gandalf felemelte botját, nagyot kiálltva vágott vele maga előtt a hídra. A bot kettétört, s kihullott a kezéből. Vakító fehér láng csapott fel."
A filmben viszont nem tört el a botja... :?
Javaslom, hogy említsük meg mikor hivatkozunk a könyvre, mikor a filmre

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 9 hónapja #242062 Írta: Felagund
Előbb olvas, aztán kérdez ;)

Több
19 éve 9 hónapja #242059 Írta: Endóre
Ha már ennyien írjátok, akkor elfogadom.

Bocsánat, hogy kételkedtem benetek.

Nem tegnap volt, hogy a gyűrűk urát olvastam utoljátűra.

:oops:

Több
19 éve 9 hónapja #242056 Írta: Felagund
Amikor beomlasztotta a hidat, eltört a botja.
Olvasd csak el! ;)

Több
19 éve 9 hónapja #242055 Írta: Endóre
Igen, de mikor a balrog lezuhan, akkor még a kardja és a botja is a kezében van, és épségben. A balrog nyúlt utánna és akkor ejtette le a cuccosokat.

Nem :?:

Több
19 éve 9 hónapja #242053 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: olorin.papa Már megbocsáss, de én úgy tudom, hogy használta a botját.

Gandalf A botját maga semmisítette meg? Nem csak úgy lezuhant? Meg az balszerencse volt.

Hozzácsapta a botját Mória hídjához.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #242051 Írta: Endóre
olorin.papa Már megbocsáss, de én úgy tudom, hogy használta a botját.

Gandalf A botját maga semmisítette meg? Nem csak úgy lezuhant? Meg az balszerencse volt.

Több
19 éve 9 hónapja #242046 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Istarok
Meg hát Gandalf maga semmisíti meg az egyik botját a balroggal való harc folyamán.

Több
19 éve 9 hónapja #242035 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Istarok

Alyr Arkhon írta:

Endóre írta: Én úgy tudtam, ha eltörik egy mágus botját, akkor azt megfosztották a hatalmától(javítsatok ki, ha rosszul tudom).És mi a helyzet Gandalffal(a filmet tekintve), mikor a Boszorkányúr eltörte a botját, akkor őt is megfosztották a hatalmától :?:

Nem.
Az a filmbeli jelenet az írásos művek alapján helytelen. Csak látvány okokból alkalmazott fogás.

Habár a könyvben Gandalf is eltöri Szarumán botját (ami szerintem inkább jelkép) de ott Gandalf ki is jelentette: "megfosztalak hatalmadtól", ami a Boszorkányúrnál nem hangzik el, csak eltörik az a fránya bot...
vagyis Gandalf nincsen megfosztva a hatalmától, csak a jelképétől.
Megfigyelhető, hogy Gandalf amikor lavaszi a bűbájt Theodenről, ott sem használja a botját...

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 9 hónapja #242012 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Azt tudom, azért írtam oda, hogy a filmet tekintve.A filmben Gandalfot is megfosztották a hatalmától :?:

Erről PJ-t kéne megkérdezni, sztem nem, bár Gandalf ezután nem "varázsol" többet...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #242009 Írta: Endóre
Azt tudom, azért írtam oda, hogy a filmet tekintve.A filmben Gandalfot is megfosztották a hatalmától :?:

Több
19 éve 9 hónapja #242007 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Én úgy tudtam, ha eltörik egy mágus botját, akkor azt megfosztották a hatalmától(javítsatok ki, ha rosszul tudom).És mi a helyzet Gandalffal(a filmet tekintve), mikor a Boszorkányúr eltörte a botját, akkor őt is megfosztották a hatalmától :?:

Nem.
Az a filmbeli jelenet az írásos művek alapján helytelen. Csak látvány okokból alkalmazott fogás.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #242005 Írta: Endóre
Én úgy tudtam, ha eltörik egy mágus botját, akkor azt megfosztották a hatalmától(javítsatok ki, ha rosszul tudom).És mi a helyzet Gandalffal(a filmet tekintve), mikor a Boszorkányúr eltörte a botját, akkor őt is megfosztották a hatalmától :?:

Több
19 éve 9 hónapja #240840 Írta: Endóre
Én pont ezt olvasom.

Több
19 éve 9 hónapja #240838 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Istarok
A legtöbb információ ebben a témában a Gyűrű Keresése "az Istarokról" című fejezetében olvasható, bár a kötet most nincs nálam, és nem szívesen foglalnám össze a tudnivalókat emlékezetből, azért bátorítok arra mindenkit, akinél éppen kéznél van, hogy a legfontosabb dolgokat leírja ide, amelyek az elhangzott kérdésekre választ adnak. :)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 9 hónapja #240831 Írta: Endóre
Szarumán akkor, hogyan lett Fehér Mágus? Így küldték eleve Középföldére? Hogyan fejlődnek (vagy nem is tudom minek nevezzem ezt) az Istárok?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.553 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére