Ki jönne Nyugatra?

Több
21 éve 9 hónapja #102463 Írta: Demon Hunter
Demon Hunter válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Egye fene!
De csak mert ma Valentin nap van!!! :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #102397 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Ok igazad van: Pontosítok. Valinor az a hely ahol az örökéletű tündék az idők végezetéig élhetnek fényben és boldogságban. /Majdnem mint Elyseum/
Így már elfogadható?:wink:

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #102376 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?

hobbit írta: Az elfek otthona Valinor. Onnan jöttek és oda mentek vissza

Ez azért némi kiegészítésre szorúl. A tündék még a nap és a hold megszületése előtt valahol keleten a Cuivinen tenger vagy tó vagy valami nagyobb víz mellett ébredtek fel. Onnan a valák hívására, Orome vezetésével indultak nyugatra, Valinorba. De a hosszú vándorlás alatt több csoportra oszlottak és nem mindenki jutott el az áldott birodalomba. Az viszont igaz, hogy a Noldák jó része vissza tért onnan és csak sokára mentek újra vissza. Ez persze az egész tünde vándorlásnak csak egy nagyon leegyszerüsített változata.

"Kane o Keizai Suru"

Több
21 éve 9 hónapja #102347 Írta: keshu
keshu válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Hogy hol van Nyugat?
ott van valahol, mert az egy külön világ, ugyebár, és rám vár! és majd el is jutok oda (én tudom, hiába röhög ki mindenki), majd egyszer odafogok újjászületni, mert olyan nincs hogy a rengeteg életem közül ne szülessek egyszer oda.
Valószínű az lesz az utolsó életem, mert ott már gondolom nem lesz veszélyes megismerjem a "valóságot".(így gondolkodik egy leendő, kis optimista druida)

egyébként nekem ebben a világban Sicilia az a hely, ami azt adta ,amit a Nyugat adhat (legalábbis részben az), (bár sok helyen nem jártam még)

"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"

Több
21 éve 9 hónapja #102112 Írta: hobbit
Az elfek otthona Valinor. Onnan jöttek és oda mentek vissza

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #102041 Írta: Demon Hunter
Na,óra vége van.
Hobbit:honnan van az aláírásod?
Mikor először olvastam beleborzongtam...

Javítsatok ki,de én úgy hallottam,hogy Kalimdor az elfek otthona... :oops:

Több
21 éve 9 hónapja #102034 Írta: Demon Hunter

hobbit írta: Azt álmodtam, hogy egy őszies erdőben jártam ahol magas fák vettek körül, barna levelek fedték a talajt, a nap besütött a levelek között. Valahonnan messziről szólt egy dal és követtem a dalt annak reményében, hogy megtalálom a tündéket. Egy sírt láttam egy fa tövében. A sír nagyon régi volt. Valami olyasmire emlékszem még, hogy ott ülök a sírnál és azért könyörgök, hogy jöjjenek el értem. Egyszerre a fényből előlép egy tünde. Nem szól semmit csak mosolyog, kézenfog és elvezet erről a földről....Persze így leírva csak egy gyenge utánzat,de....
Esticsillag szerintem Nyugat bennünk él úgy mint egy emlék. Az elmúlt kor emléke...

Kedves Hobbit!!!

Nem is tudom,hogyan bírnám leírni,hogy milyen érzéseket keltett bennem az álmod.Sok hasonlót álmodtam már én is.Én legtöbbször sírok álmomban...
Majd még irok,most órám van a fősulin...

Több
21 éve 9 hónapja #101383 Írta: hobbit
Azt álmodtam, hogy egy őszies erdőben jártam ahol magas fák vettek körül, barna levelek fedték a talajt, a nap besütött a levelek között. Valahonnan messziről szólt egy dal és követtem a dalt annak reményében, hogy megtalálom a tündéket. Egy sírt láttam egy fa tövében. A sír nagyon régi volt. Valami olyasmire emlékszem még, hogy ott ülök a sírnál és azért könyörgök, hogy jöjjenek el értem. Egyszerre a fényből előlép egy tünde. Nem szól semmit csak mosolyog, kézenfog és elvezet erről a földről....Persze így leírva csak egy gyenge utánzat,de....
Esticsillag szerintem Nyugat bennünk él úgy mint egy emlék. Az elmúlt kor emléke...

-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #100832 Írta: Rogue
Rogue válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Üdv.
igen, igen, nagyon egyetértek. Eredetileg azt akartam beírni, hogy Nyugatot a szívemben találom meg, legalábbis én, de Míriel, nagíon igazad van: Írország odatartozik. :wink:

Több
21 éve 9 hónapja #100717 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Százezer üdvözlet!

Hogy hol van Valinor? Hát, szerintem Avalonban :D De tényleg...
Szóval: itt van, de mégsem látjuk, mert nincs meg hozzá a képességünk...
Csak néhány helyen azonos a világunk ezzel a másik "dimenzióval" (pl Írországban).
Valahogy így képzelem el :lol:

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
21 éve 9 hónapja - 21 éve 9 hónapja #100684 Írta: Esticsillag
Esticsillag válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Esticsillag itt ül és ír, csakhogy egész héten nem volt ideje semmire sem, és nem is netezett. :oops: :roll: És nagyon hiányzott neki nyugat!!!
De most itt van, és gondolkodik teljes észbedobással! :goldberry1:

Az élet apró örömei. Mostanság volt alkalmam ezeken a dolgokon elgondolkodni, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Néha már egy jó szó után is könnyebb a szívem, és ha azt olyan valakitől kapom, aki különösen fontos nekem, már egészen szárnyalok.
Persze a törékeny kis pillanat gyorsan elmúlik, de máris jobban telik a napom, és egy kicsit közelebb érzem magam a belső nyugathoz.

Az is egy jó kérdés, hogy Nyugat vajon odakinnt, vagy idebennt van.....? :?:
Vagy esetleg mindkét helyen? :?:
Ki, hol találja meg? :?:
És aki nem találja, az merre keresse?
-szerintem ezkre a kérdésekre keressük jópáran a válaszokat, hát nosza, lehet véleményt írni!! :P (talán ezzel még segíthetünk is valakiknek, ki tudja... :wink:

Üdv.

"Ó ég szele, állítsd meg ott a kék egen
oly gyönyörü, hadd látom mert ellebeg."

Több
21 éve 9 hónapja #100673 Írta: hobbit
Dobjatok fel valami úly témát :dance: Esticsillag ilyenkor mit csinálsz??Hová tűntetek?
Nyugat olyan szép hely hát senkinek nem hiányzik :cry: :?:

-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #98958 Írta: hobbit
Most off leszek ezért bocs: Én mindígis ilyen világ csavargója szerettem volna lenni. on: Azért olyan rossz, hogy mindent csak hasonlítani tudunk Nyugathoz :crying: Oisin neked azért tökjó! 8) Ilyen tájakon lehetett egy pár nyugat közeli élményed..

-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #98513 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
megteheted...

Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 9 hónapja #98217 Írta: hobbit
Bárcsak én is megtehetném...

-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #98208 Írta: Oisin
Egyszer Deltával, egyszer Sabenával, egyszer pedig Lufthansával. :mrgreen: Komolyan: először 2 barátnőmmel mentünk, körbestopoltuk és sátoroztuk a szigetet. Enni nem nagyon ettünk (drága a kaja) de sok mindent láttunk. A másik két alkalommal ösztöndíjjal voltam egy-egy nyári egyetemen, aztán mindig megtoldottam még néhány héttel és mentem, körülnéztem arrafelé ahol korábban még nem jártam. :look:

Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 9 hónapja #98199 Írta: hobbit
Üdv Oisin! Én azért sajnálom, hogy a tündék nem járultak hozzá. De milenne ha ezeket a tündés képeket elküldenéd nekem 8) Na jó csak vicceltem :wink: Amúgy hogy jutottál te ki ilyen helyekre?
Üdv:..
ui: nekem akkor is tetszenek azok a képek

-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #97591 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?

Selina írta: Patiszon, ha te mondod... :) Én nem nagyon tudtam ezt...köszi az infot.

Nagyon szívesen, bár én is nemrég tudtam meg :)

A Nyugattal kapcsolatban...
Bennem kétféle elv van evvel kapcsolatban (teljesen skizofrén vagyok :) ):
1, ha létezik, tényleg nyugatra van (bár mivel a Föld forog, ez a nyugat mindig másfele lenne - remélem, értitek) a csillagok között - l. egyenes út. [size=9:1hebgzd0]vagy a mennyországgal azonosítom, bár ezt ritkán teszem[/size]
2, nem létezik (ez az én realista oldalam), mivel ez mind kitaláció - bár ezt igyekszem elnyomni :)

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
21 éve 9 hónapja #97251 Írta: Oisin
Bevallom férfiasan, nem ismerem azt a völgyet. :oops: Van viszont képem sok másikról. Innen szerintem folytassuk magánban.

Oisin

Több
21 éve 9 hónapja #97246 Írta: Míriel
Míriel válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Százezer üdvözlet!

Oisin, nincs a Borlin-völgyről képed? Úgy, de úgy megnézném.

Úgy érzem, tele van a szám földdel.

Több
21 éve 9 hónapja #97241 Írta: Oisin

Esticsillag írta: Egy kérdés: Hol vannak itt a tündék?

Sajnos azokat a képeket személyiségi jogi problémák miatt nem tehettem közzé - a tündék nem járultak hozzá. :bawling:

Oisin

Több
21 éve 10 hónapja #97175 Írta: hobbit
Esticsillag nézd meg jobban a képet, vagy csinálj egy fényképet magadról és rakd mellé :wink:
BARÁTIÜDVÖZLETTEL:

-üdv-

Több
21 éve 10 hónapja #96519 Írta: Esticsillag
Esticsillag válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Oisin:Én elhiszem, hogy tényleg ilyen, sőt tanúsíthatom, hisz én is jártam arrafelé! :roll:
Amúgy ha tényleg te fényképezted, akkor elismerésem!!!Szerintem nagyon szépek lettek!Tényleg olyan, mint amilyennek nagyjából én is képzelem nyugatot!(mármint a helyet)

Egy kérdés: Hol vannak itt a tündék?? :hein: (lehet hogy csak én nem látok :lol: )

Üdv.

"Ó ég szele, állítsd meg ott a kék egen
oly gyönyörü, hadd látom mert ellebeg."

Több
21 éve 10 hónapja - 21 éve 10 hónapja #96517 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Most nezem eloszor ezt a topicot ugyanis mostanaban sokat gondolkoztam azon hogy vajon leteznek-e tundek es van-e telleg olyan hely hogy "Nyugat".

Arra jutottam hogy az eszemmel nem tudom.
Tolkien mester szepen leirta ezt az egeszet, de nem tudom mik voltak a forrasai, igy nem tudom vajon mennyire tenyszeru a dolog. Ha letezo mitologia volt amit megirt, vagy az alapjai azok voltak, akkor azt mondom letezhetnek, de elobb valaki bizonyitsa be nekem.

A szivem viszont szinte sir hogy igaz legyen az egesz. Tudom nagyban hat az ember gondolkodasara az elozoleg kapott informacio egy-egy temaval kapcsolatban, de ez nem valtoztat a tenyen, hogy szeretnem ha igy lenne a dolog.
Ebbol a szemszogbol viszont fajdalmas erzes, mert ha ez igy van, akkor azt jelenti hogy valami nagyon fontosat elvesztettunk.

Epp ezert mindenkepp mennek amig meg nem talalom "A Nyugatot" es a testvereimet. Igen, testvereimet, mert "Iluvatar" gyermekei ok is es mi is.
Es addig nem lehet nyugovas, amig egymasra nem talalunk ujra.

Megertem a tundeket, hogy miert vagytak annyira vissza Valinorba, nagyon fajdalmas erzes.

Beleg
U.i.: Ha ezt egy pszichologus latna rogton patologias esetkent ertekelne :lol:

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
21 éve 10 hónapja #96502 Írta: hobbit
Szerintem mindenben meg lehet látn a szépet független attól, hgy beállított, vagy hogy nem az. Minden fényképész a lehető legjobbat szándékszik kihozni a képből. Amúgy én még így is örülök neki mert tényleg Nyugatos. Az pedig, hogy ilyet mi "sose látunk" az nem biztos , hogy igaz: van úgy, hogy jársz egy helyen, de a szépségeit csak utóbb veszed észre miután otthon nézegeted a fényképről :wink:

-üdv-

Több
21 éve 10 hónapja #96364 Írta: Oisin
Nem látok?? De hát ott voltam és láttam :eek2: És tényleg ilyen. :!:
És persze hogy beállított, én állítottam be, de mi ezzel a baj???
Minden kép beállított. Vagy tudsz nekem olyat mutatni ami nem? :?: :twisted:

Oisin

Több
21 éve 10 hónapja #96256 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Ki jönne Nyugatra?
Csak kar hogy ezek beallitott kepek! Ilyet te sose latsz...

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 10 hónapja #96062 Írta: Oisin
Pillanatnyilag sajnos igen. Ha sok embert érdekel, majd találok rá módot, hogy többet is mutassak...

Oisin

Több
21 éve 10 hónapja #96057 Írta: hobbit
Hasonlít !de csak ennyit láthatunk belőle?

-üdv-

Több
21 éve 10 hónapja #96055 Írta: Oisin

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.766 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére