Lothlórien - Tündék

Több
20 éve 6 hónapja #195594 Írta: Adrael
Adrael válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Csele írta: :eek4:
Kicsit nyomi szegény Glorfindel (bár sokezer *sokkal* rosszabbat is láttam már)
Szerintetek ezt rajzolták, vagy találtak vkit ilyen képpel?

:hello: :D
Mindig is Finrod Felagund volt a kedvencem!!!!!

Neeem is, sztem nem is rossz, olyan tündés, az más kérdés, hogy milyennek látta az ember lánya fantáziában. Én pl. valamivel férfiasabbnak. Mondjuk rövidebb hajjal. De a filmben az összes tünde hosszú hajú, és nincs frufrujuk, [size=9:1jbsjk31]vagy hogy is írják...[/size]. Pedig én azt is képzeltem Glorfindelnek. Az aranyvirágok házából való...Ez nagyon fantáziamozgató, nem? :bounce:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 6 hónapja #195500 Írta: Csele
Csele válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
:eek4:
Kicsit nyomi szegény Glorfindel (bár sokezer *sokkal* rosszabbat is láttam már)
Szerintetek ezt rajzolták, vagy találtak vkit ilyen képpel?

:hello: :D
Mindig is Finrod Felagund volt a kedvencem!!!!!

Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 6 hónapja #195498 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Sil írta: Abból is az Athrabeth Finrod ah Andreth [size=9:xhzs8dmr](ami az egyik kedvenc részem a HoME-ből: Finrod beszélgetése Andreth-tel, egy halandó asszonnyal, aki mellesleg szerelmes volt Aegnorba, Finrod fivérébe, és bár ez kölcsönös volt, az ő kapcsolatuk nem teljesedett be)[/size]

[size=9:xhzs8dmr]És én Angwen hathatós segítségével lefordítottam magyarra, és napokon belül feltöltöm tolkien.hu-ra ;) [/size]

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 6 hónapja #195484 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nem minden tünde hajózott el a Harmadkor végén. Gondoljatok csak Celebornra pl. Voltak, akik maradtak még egy darabig.

Adrael: azt, hogy ő Glorfindel, egy Decipher-kártyáról vesszük. :wink:
shop.decipher.com/TCG/Card.aspx? ... ardID=3528
[size=9:fkmws1tc](Ebben a Reflections c. sorozatban vannak olyan lapok, amiket a Weta segítségével készítettek olyan dolgokról, amik a filmben nem szerepeltek. Pl Bombadil Toma, vagy épp Glorfindel. De a színész, akiről a Glorfindeles lapot csinálták, szerepelt a filmben is, pl Arwen látomása előtt látható a menetben, és a koronázáskor ott áll a zászló előtt. A Weta közreműködésével készített lapok sarkában egyébként látható egy bogár.)[/size]

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 6 hónapja #195479 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Köszi a fordítást (Noro lim)!

Minden tünde elhajózott (legalábbis, ha jól tudom), ebből következik, hogy (Arwenen kívűl) egy sem maradt Középföldén, még Glorfindel sem. De javítsatok ki, ha tévedek!

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Több
20 éve 6 hónapja #195470 Írta: Adrael
Adrael válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
http://www.shipofdreams.btinternet.co.u ... 24x768.jpg

Honnan szedjük, hogy ő Glorfindel? Nekem szimpatikus, nem arról van szó, csak úgy érdekelne.
Meg az is, (offoljatok ki, úgyis visszatérek, mint a tündék... :D ), Glorfindel vajon elhajózott-e nyugatra? Mert a GyU3-ban nincs az elhajózott tündék között, és erre nem találtam utalást.

Több
20 éve 6 hónapja #195458 Írta: Sil
Csele: Pedig ez HoMe, mégpedig nagyrészt a 10. kötet, a Morgoth's Ring. Abból is az Athrabeth Finrod ah Andreth [size=9:2qdy38n3](ami az egyik kedvenc részem a HoME-ből: Finrod beszélgetése Andreth-tel, egy halandó asszonnyal, aki mellesleg szerelmes volt Aegnorba, Finrod fivérébe, és bár ez kölcsönös volt, az ő kapcsolatuk nem teljesedett be)[/size] és az utána következő jegyzetek (pl Manwe és Eru párbeszéde)...
Viszont a normális állapot az volt, hogy Valinorban születtek újjá, nem Középföldén, visszatérni is csak kivételes esetben térhettek vissza.
Glorfindellel kapcsolatban meg a 12. kötetben van egy rövid írás, hogy hogyan is kerülhetett vissza Középföldére, és mikor.

Tears unnumbered

Több
20 éve 6 hónapja #195438 Írta: Csele
Ankalimon:
Köszi a választ!
Amugy ezt te hol olvastad (ha azt írod, hogy a HoME-ban, falnak megyek :? )?

Bizti, hogy Középföldére is vissza lehet születni? Mert vhol (nem tudom hol), azt olvastam, hogy csak Valinorban lehet. Bár Glorfindelnek is valahogy vissza kellett kerülnie Középföldére.

Több
20 éve 6 hónapja #195275 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Csele írta: Sziasztok!
Nekem a tündékről lenne egy kérdésem!
Vhol olvastam, hogy újjászületnek, ha vissza akarnak térni Mandosból.
Ezt vhogy nem tudom képileg elképzelni. Hogyan zajlik az ilyesmi?
Valinorban egyszer csak megtalálják az Újjászületetteket a küszöbön, vagy van második édesanyjuk is?
Lehet, hogy hülyeség, de nekem ez ragadta meg a fantáziám :roll:

A dolognak vannak izgalmas részletei, de a fő szabályok egyszerűek:
Új testben születnek újjá, vadonatúj tünde csecsemőként, vadonatúj szülőkkel. A felnőttkoruk eléréséig (kb 50 év) nem emlékeznek korábbi életükre, de utána fokozatosan visszatérnek emlékeik, és ez alapvetően emgkülönbözteti a másodszülötteket, a sima tündéktől.

Nem feltétlenül Valinorban történik az újjászületés, hanem általában azon a tájon, ahol korábbi életüket élték, kivéve, ha az már nem elérhető (pl.: Beleriand a másod- harmadkorban)

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
20 éve 6 hónapja #195248 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
"Noro lim" = "Ride fast" (vagyis nógatta a pacit.) ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 6 hónapja #195247 Írta: Suhifarok
Suhifarok válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Szvsz: "Vágtass, vágtass, Asfaloth!" Bár ez lehet, hogy állati hülyeség, valaki okos majd kijavít!

Több
20 éve 6 hónapja #195246 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

MEg tudja valaki mondani nekem, hogy ki volt Asfaloth?

Most eszembe jutott Glorfindel eme mondata:"Noro lim, noro lim, Asfaloth!" Mondta, mielőtt Frodot felültette rá, hogy vigye Völgyzugolyba. Tényleg: mit jelent?[/quote]

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Több
20 éve 6 hónapja #194953 Írta: Pindur
Pindur válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Köszönöm a választ Sil!!!!!!!!!! :lol:

Több
20 éve 6 hónapja #194945 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Arhíriel írta: Celeborn teler tünde,de nem hajózott el Amanba.Galadriellel Doriathban találkozott. :?

Attól függ, melyik változatot nézed. Olvasd el A Gyűrű keresése idevágó fejezetét.

love is the shadow that ripens the wine

Több
20 éve 6 hónapja #194938 Írta: Arhíriel
Arhíriel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Celeborn teler tünde,de nem hajózott el Amanba.Galadriellel Doriathban találkozott. :?

Több
20 éve 6 hónapja #194902 Írta: Sil

Pindur írta: MEg tudja valaki mondani nekem, hogy ki volt Asfaloth?

Glorfindel lova... (a filmben meg Arwené) :wink:

Tears unnumbered

Több
20 éve 6 hónapja #194900 Írta: Pindur
Pindur válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Egy kérdéssel fordulok hozzátok!

MEg tudja valaki mondani nekem, hogy ki volt Asfaloth?

Több
20 éve 6 hónapja #194856 Írta: Sil

Angwen írta:

Alcarcalimo írta: HOME: History of Middle-Earth, 12 kötetes sorozat (angol). Egyelőre még csak egy van lefordítva (A Gyűrű keresése).
Alcar

A Gyűrű keresése is része a sorozatnak? Ezt nem is tudtam... :oops: Egyébként az Elveszett mesék könyve 1, 2. (az első két kötet) is le van fordítva.

Nem része, Alcar kicsit összekeverte a dolgokat. Csak az első két kötet van lefordítva magyarra, az Elveszett Mesék Könyve I-II.

Angwen írta: A kétféle koncepciót Tolkien találta ki, és asszem maga is vacilált a kettő között, de valaki legyen szíves pontosítani, mert én is csak elenyészően apró részleteket olvastam.

Én is úgy emlékszem, hogy sokat vacillált a két verzió közt, de ehhez újra kéne olvasnom a vonatkozó részeket... Most csak egy olyan ugrik be így hirtelen, hogy pl volt egy olyan verzió, hogy a fea hordozza a hroa egyfajta lenyomatát, azaz "emlékszik" a testre, és újjászületéskor ugyanazt a testet hozza létre... Ezért van az, hogy ugyanolyan testbe születnek újjá a tündék... Az emlékeiket viszont csak fokozatosan kapják vissza.

Tears unnumbered

Több
20 éve 6 hónapja #194778 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Alcarcalimo írta: HOME: History of Middle-Earth, 12 kötetes sorozat (angol). Egyelőre még csak egy van lefordítva (A Gyűrű keresése).
Alcar

A Gyűrű keresése is része a sorozatnak? Ezt nem is tudtam... :oops: Egyébként az Elveszett mesék könyve 1, 2. (az első két kötet) is le van fordítva.

A kétféle koncepciót Tolkien találta ki, és asszem maga is vacilált a kettő között, de valaki legyen szíves pontosítani, mert én is csak elenyészően apró részleteket olvastam.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
20 éve 6 hónapja #194757 Írta: Csele
S ti mind a 12 kötetet így vágjátok???
Jó nektek, én meg azt hittem, hogy jártas vagyok a témában!

Amugy a kérdésemről nincs benne vmi konkrét?

Több
20 éve 6 hónapja #194744 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
History of Middle Earth sorozat: Christopher Tolkien által összeszerkesztett 12 kötetnyi gyűjtemény apja kiadatlan írásaiból... miután a Szilmarilok és a Gyűrű Keresése már megvolt, és még maradt kiadnivaló.

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 6 hónapja #194743 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
HOME: History of Middle-Earth, 12 kötetes sorozat (angol). Egyelőre még csak egy van lefordítva (A Gyűrű keresése).
Alcar

Több
20 éve 6 hónapja #194742 Írta: Csele
Én még annyira sem, ezért kéreztem! :)
Amugy mi az a HoME? (igen, ennyi a tájokozottságom :roll: )

S ezt a kétféle koncepciót ki találta ki? Maga Tolkien, vagy sikerült feltalálnom a spanyol viaszt, s már tárgyaltátok ezt a témát?

Több
20 éve 6 hónapja #194689 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Tudtommal kétféle koncepció volt erre nézve, az egyik szerint rendesen újjászülettek új szülőknél, a másik szerint pedig csináltak nekik egy felnőtt testet az előző mintájára--de vannak itt, akik jobban értenek ehhez nálam; én nem vagyok túl járatos HoME terén.

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
20 éve 6 hónapja #194598 Írta: Csele
Sziasztok!
Nekem a tündékről lenne egy kérdésem!
Vhol olvastam, hogy újjászületnek, ha vissza akarnak térni Mandosból.
Ezt vhogy nem tudom képileg elképzelni. Hogyan zajlik az ilyesmi?
Valinorban egyszer csak megtalálják az Újjászületetteket a küszöbön, vagy van második édesanyjuk is?
Lehet, hogy hülyeség, de nekem ez ragadta meg a fantáziám :roll:

Több
20 éve 6 hónapja #192320 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Felagund írta: Hát, igen... :roll:

A filmben szerintem is kissé elszúrták a figuráját, bár erről remekbeszabott viták mentek a Galadrieles topicban ;)

Tudom de arra nincs időm hogy több mint 300 oldalt elolvassak! :oops: :oops: :oops:

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
20 éve 6 hónapja #192317 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Hát, igen... :roll:

A filmben szerintem is kissé elszúrták a figuráját, bár erről remekbeszabott viták mentek a Galadrieles topicban ;)

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 6 hónapja #192316 Írta: Niph
Igen pont erre gondoltam.Csak tegnap kihagyott egy kicsit az emlékezetem!Csak Feanorral volt ilyen a viszonya!Más minden lelket meghallgatott!
Nem tudom de úgy érzem a könyvben olyan kedves,megért másokat míg a vászonról számomra ugy jön át a figurája hogy olyan morcos.Nem igazán jó kifejezés olyan távolságtartó!

Több
20 éve 6 hónapja #192315 Írta: Niph
Igen pont erre gondoltam.Csak tegnap kihagyott egy kicsit az emlékezetem!Csak Feanorral volt ilyen a viszonya!Más minden lelket meghallgatott!
Nem tudom de úgy érzem a könyvben olyan kedves,megért másokat míg a vászonról számomra ugy jön át a figurája hogy olyan morcos.Nem igazán jó kifejezés olyan távolságtartó!

Több
20 éve 6 hónapja #192190 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nem tudom, arra válaszolok-e amire kérdezel, de Galadriel csakis és kizárólag Feanorhoz viszonyult ilyen faramuci módon. Ugyanis Feanoron érzte Melkor árnyékát, míg Gimli tiszta szívből kérte, a hegyek és erdők népének barátságának jeleként.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.750 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére