- Köszönetek: 0
Lothlórien - Tündék
- Alfirin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Írjatk nekem címeket, hol keressek, kérlek!!!
Köszönöm!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alfirin
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dínchamion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Alfirin írta: Ez nagyon nem ide tartozik(én is tisztában vagyok vele), de nagyon kétségbe vagyok esve. Hol tudnék jó tündés v. kószás fanfiction-öket olvasni?! Magyarul(utálok fordítani, ráadásul soha nem voltam jó angolból, bár elovastan néhány idegen nyelvű történetet is) Kérlek segítsetek, mert nem bírom már sokáig! könyörgom, sürgős!
Előre is köszönöm!
Egyébként szomorú igazság, hogy Elrond fiairól nem tudunk sokat, így azt sem tudjuk mi lett velük mikor az apjuk elhajózott. Meddő vita volt! Csá!!
A tolkien.hu-n.
Nézz be a Kreatív szekció/Kószák könyve topikba. Meg úgy arrafelé találsz fanfic-et.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Alfirin
- Nem elérhető
Előre is köszönöm!
Egyébként szomorú igazság, hogy Elrond fiairól nem tudunk sokat, így azt sem tudjuk mi lett velük mikor az apjuk elhajózott. Meddő vita volt! Csá!!
- Niph
- Nem elérhető
Dínchamion írta:
Jack írta: Halihó! Létezik olyan Angol vagy magyar könyv vagy írás a net-en amiben mindent(életmód..stb) meg lehet tudni a tündékről?
A választ már megkaptad: nincs. Ellenben szerintem olvasd végig ezt a topikot az elejétől a végéig, sokmindent megtudhatsz (és kaphatsz forrásokat is)
Ezt már nekem is mondták amikor 2-3 hónapi nem tudtam netezni!
De érdemes, nagyon érdekes dolgok vannak!
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nem, HoME X, most olvastam félórája... (Bár először én is a XII-re tippeltem...)amanibhavam írta: Laws and Customs Among the Eldar
HoME XII., ha jól emlékszem
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- amanibhavam
- Nem elérhető
HoME XII., ha jól emlékszem
love is the shadow that ripens the wine
- Dínchamion
- Nem elérhető
Jack írta: Halihó! Létezik olyan Angol vagy magyar könyv vagy írás a net-en amiben mindent(életmód..stb) meg lehet tudni a tündékről?
A választ már megkaptad: nincs. Ellenben szerintem olvasd végig ezt a topikot az elejétől a végéig, sokmindent megtudhatsz (és kaphatsz forrásokat is)
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Jack
- Nem elérhető
Mr.Jack
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Oké, akkor döntöttek, amikor Elrond elhajózott. De nem kellett rögtön ráutaló magartást is tenniük...!
Mondatták azt is, hogy megyünk, de csak utolsóként. Vagy később. Vagy akármi. Persze azt is, hogy inkább maradnak... [size=9:31m01ehz]bár ehhez szerintem igen nyomós ok kellett.[/size]
Hagyjunk egy kis esélyt Elrondnak, könyörgöm!
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Ulmo
- Nem elérhető
Niph/Elentári írta: Na most egy írtozatosan ordító hülyeséget fogok írni.Azért nem kell likvidálni!!
A tündék ugye Középföldén ébredtek fel,tahát ez az igazi hazájuk.
Valahogy nem értem akkor miért Valinort emlegetik annak??
Azért mert miután Szauront legyőzik az emberek kora jön el és nekik át kell adni a helyet??????????? :
Középföldén minden dolog múlandó, főleg amióta a Nap és a Hold az égen jár. Valinorban, mivel a Halhatatlanok földje, nincs igazi elmúlás. Mellesleg Valinor a gonosztól is mentes, ezt Középföldéről nem lehet elmondani
- Niph
- Nem elérhető
A tündék ugye Középföldén ébredtek fel,tahát ez az igazi hazájuk.
Valahogy nem értem akkor miért Valinort emlegetik annak??
Azért mert miután Szauront legyőzik az emberek kora jön el és nekik át kell adni a helyet??????????? :
- Niph
- Nem elérhető
(Így jár az ember ha nem tud netre fellógni!)
- Nellas
- Nem elérhető
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Cerebrum
- Nem elérhető
Niph/Elentári írta: Nekem úgy rémlik( de gondolom) rosszul hogy miután Celeborn belefáradt az országlásba végül elhajozott nyugatra.??Ebben tényleg nem vagyok biztos.!
Azt hiszem Völgyzugolyba költözött egy idő után Elrond fiaihoz, és ez az utolsó infó, amit tudunk róla, bár szvsz. előbb vagy utóbb ő is elhajózott...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Nellas
- Nem elérhető
Hamarosan vég az Óesztendőnek. Én éjfélkor forrásvízzel fogom búcsúztatni az ó- és köszönteni az újévet!
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Niph
- Nem elérhető
- amanibhavam
- Nem elérhető
Mindamellett egyáltalán nincs kizárva, hogy lehetne találni egy harmadik idézetet, ami piont az ellenkezőjét mondja, de legalábbis megkérdőjelezi ezeket. Már az első idézet sincs összhangban a másodikkal teljesen.
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Artemisz
- Nem elérhető
Köszönöm, hogy megerősítettél!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- amanibhavam
- Nem elérhető
2300. Elrond, who had remained unwed through all his
long years, now took to wife Celebrian, daughter of
Galadriel and Celeborn of Lorien. His children were
the twin brethren, Elladan and Elrohir, and Arwen
Undomiel, the fairest of all the maidens of the Third
Age, in whom the likeness of Luthien her foremother
returned to Middle-earth. These children were three
parts of Elven-race, but the doom spoken at their birth
was that they should live even as the Elves so long as
their father remained in Middle-earth; but if he departed
they should have then the choice either to pass over the
Sea with him, or to become mortal, if they remained
behind.
- amanibhavam
- Nem elérhető
Elrond passes Over Sea. The end of his sons, Elladan and Elrohir, is not told: they delay their choice, and remain for a while.
- Ulmo
- Nem elérhető
Namarie: Legolas esete más. Neki nem kell választania. Ő 100% tünde, neki minden bizonnyal alapjoga, hogy elhajózzon Valinorba. Arról viszont sehol nem találtam semmit, hogy Celeborn is elhajózott volna. Csak annyit tudunk, hogy miután belefáradt az országlásba (Lórienben) elment Völgyzugolyba, Elrond fiaihoz. Hogy onnan hová és mikor ment, nem tudni.
- Artemisz
- Nem elérhető
Akkor kellett dönteniök, mikor apjuk elhajózott. Ha nem mentek VELE, már maradniuk kellett!
Ismétlem, Ankalimon is megerősített ebben!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Namarie
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Artemisz (Celebthil) írta: Mondom, megnéztem, és az áll az Enciklopédiában, hogy "mivel nem akartak apjukkal elhajózni, halandóvá váltak".
Értem...
Ez esetben akkor eltalálták
Az, hogy akkor nem hajóztak el, miért indukálja, hogy halandóvá váltak? legolas is később hajózott el. Szvsz nem mondják ki úgy, mint Arwen, hogy ők a halandó sorsot választják. Ha mégannyira féltündék is, nem hiszem, hogy csakis és kizárólag az apjukkal hajózhattak volna el.
Én itt arra lennék kíváncsi, hogy valahova le van- e írva, hogy ők miért nem hajóztak el, és ha nem mentek el Elronddal, az miért mutatja egyértelműen, hogy a halandó sorsot választották? Nekik nem volt rá okuk, mint Arwennek.
Nem azt mondom, hogy elmenetk, hanem azt, hogy az, hogy nem Elronddal menetk el, nem egyenlő azzal, hogy sose nem mentek el. Elmehettek pl. Celebornnal is...
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Artemisz
- Nem elérhető
Tolkiennál szinte az összes jó és érdekes szereplő tragikus sorsú..
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Angwen
- Nem elérhető
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Mondom, megnéztem, és az áll az Enciklopédiában, hogy "mivel nem akartak apjukkal elhajózni, halandóvá váltak".
Értem...
Ez esetben akkor eltalálták
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta:
Ezt én is tudom (elégszer a számba rágtátok ), de ebben kivételesen igazat ír...Namarie írta:
Artemisz (Celebthil) írta: Ejnye, Felagund, a Tolkien-Enciklopédia direkt azt állítja, hogy halandóvá váltak, mert nem mentek el az apjukkal!!
Megnéztem!
Sajnos a Tolkien - enciklopédia sok esetben nem lehet perdöntő, mert teli van hibával.
Öhm...
Honnan tudod? (nem kötözködni akarok, de tényleg...)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/