Lothlórien - Tündék

Több
21 éve 8 hónapja #109478 Írta: Iras
Iras válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Mi van ? Mintha valahol azt olvastam volna,hogy Legolas becsípett!
Ha a mi drága jó Legsiként bebaszik,mi lehet a "kedves" papával?

Igaz,hogy én nem olvastam a Babót,de miért nem szeretik Thraundilt?

"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #109330 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Az embereknél meg azok alszanak el az italtól akik már teljesen részegek...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #109325 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Szerintem a Babót és a Gyűrűk urát azért nem igazán lehet egy lapon emlegetni, mert a Babó bár előzmény sokkal inkább a Gyu ban leírtak a mérvadóak. Egy komolyabb kategória..
A részeg tündékhez: én arra emlékszem, hogy a bortól elaludtak de végülis nem viselkedtek úgy mint egy részeg csak táncoltak daloltak, de azt alapban is szokták..

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 8 hónapja #109285 Írta: Nefadar
Az emberekhez képest tényleg földön túliak, ezért is látni őket nagyon ritkán...

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #109284 Írta: jinx
jinx válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
nem pont ehhez a témához tartozik, csak olyan általános megjegyzés: a Szövetség bővített verziójában Frodó & Samu látják a nemestündéket, azok szépek, ragyogóak és földöntúliak. És én pont így képzeltem el őket...

Több
21 éve 8 hónapja #109243 Írta: Nefadar
Az ugyanazt nem szószeint értettem. Azért majd a Babo filmben kiváncsi leszek, hogy milyenek lesznek a részeg tündék :lol:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #109142 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Én jinx-szel értek egyet!
A tündék pont azért tündék, mert tündék (na, ezt jól megaszondtam :) ). Szóval más faj, tehát ebből következik, hogy mások a szokásaik, tulajdonságaik. Persze, lehetnek éhesek-fáradtak-szomjasak, de mégsem ugyanúgy! És pont ezen van a hangsúly! Hogy nem az alapvető tények térnek el, hanemaz, hogy azok hogyan nyilvánulnak meg náluk! De ez csak szvsz...

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 8 hónapja #109078 Írta: jinx

Olórea írta: Attól, hogz vki tünde, ugyanúgy lehet éhes-szomjas-fáradt-részeg, mint egy ember...

persze, hogy lehet, de szvsz pont nem ugyanúgy. Ezt nem tudnám bővebben kifejteni, de szerintem a tündéket (legalábbis a Frodó korában élőket, akik már egytől-egyik nem mai gyerekek) áthatja a bölcsesség, a nemesség és a szomorúság, és éppen ezért nem tudom elképzelni, hogy tökrészegen fetrengenek... bár, ha jobban belegondolunk, én az "egyszerű" tündékről nem sokat tudok, inkább csak a noldákról, meg pl. Legolasról (aki ha minden stimmel, sinda)

Törpök szakálláról a Babóban: "[..] amikor észrevette, hogy egyáltalán nem Gandalf áll kint, hanem egy törpe, aki kék szakállát egy aranyövbe gyömöszölte [...]KÉt újabb törpe érkezett, midkettőn csuklya, ezüstöv, a szakálluk sárga [...]"
Mindez a Váratlan társaság c. fejezetben. De ez továbbra is OFF. Esetleg nyissunk egy topikot "Törpök - a szakállszín problémája" címmel :D

(Ne, Svin, NE!!! csak vicc volt..)

Több
21 éve 8 hónapja #109026 Írta: Nefadar
Attól, hogy vki tünde ugyan olyan részeg lehet, mint egy halandó ember. :wink:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #109025 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Attól, hogz vki tünde, ugyanúgy lehet éhes-szomjas-fáradt-részeg, mint egy ember...

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 8 hónapja #109023 Írta: Nefadar

Namarie írta: Én a Hobbitot még nem olvastam, de szerintem egy tünde akkor se lehet úgy ocsmány részeg, min egy ember. Remélem, jól sejtem..

Azok a könyvben nagyon készek voltak, szerintem túl tehettek az ebereken...

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #109021 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Én a Hobbitot még nem olvastam, de szerintem egy tünde akkor se lehet úgy ocsmány részeg, min egy ember. Remélem, jól sejtem..

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 8 hónapja #109011 Írta: Nefadar
Oisin tudom, hogy Leg nem nemestünde de pusztán nemes :wink:
Tényleg Gandalf, hol írja, mert erre én sem emlékszem. :oops:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #108978 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Nefadar: Legolas nem nemestünde, róla még elképzelhető a dolog, de azt konkrétan nem írja, hogy ő is tökrészeg, ezt csak a főporkolábról és a cimborájáról tudjuk.

Gandalf: Hol van leírva a Babóban, hogy a törpöknek színes a szakálla? Én nem emlékszem erre.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 8 hónapja #108974 Írta: Gandalf

Több
21 éve 8 hónapja #108970 Írta: Nefadar
Oisin a Babóban az a jelenet Thranduil udvarában van, és akkor Legolas is ott van a részegek között... :wink:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #108946 Írta: Oisin

jinx írta: tünde részegség: én is olvastam ezt a Babóban, de hmmmmm... nekem az nem annyira mérvadó, mert inkább mese, mint mitológia. Ettől persze nem rosszabb, csak ahogy Elanor is írta, az még nem olyan kiforrott tünde-ügyben (arról nem is beszélve, hogy, ha jól emlékszem, a törpöknek kék meg sárga szakálluk van, és én ezt azóta sem vagyok képes feldolgozni

Számomra belefér a képbe. Egy nemestünde hercegről vagy hercegnőről én se tudom elképzelni, hogy részegen fetrengjen valahol, de egy nanda ifjonctól szvsz simán kitelik. A törpöknek nem a szakálla, hanem a csukjája volt kék meg sárga!

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 8 hónapja #108940 Írta: Nefadar
A Babóban én is olvastam, bár elég nehéz elképzelni, hogy ott alszanak hulla részegen. :evil3:

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #108917 Írta: jinx
- tünde terhesség: hát nem tudom, nekem a tündék olyan könnyedek, emberfölöttiek, félistenek... a terhesség pedig túlságosan emberi. (Galadriel Celebornnak: Drágám, úgy hasgat a derekam, masszírozz meg!! :P - jójó, tudom, hogy a tündéknek nyilván nem fáj a dereka, de mindegy.)

- tünde részegség: én is olvastam ezt a Babóban, de hmmmmm... nekem az nem annyira mérvadó, mert inkább mese, mint mitológia. Ettől persze nem rosszabb, csak ahogy Elanor is írta, az még nem olyan kiforrott tünde-ügyben (arról nem is beszélve, hogy, ha jól emlékszem, a törpöknek kék meg sárga szakálluk van, és én ezt azóta sem vagyok képes feldolgozni :D - de ez már OFF)

Több
21 éve 8 hónapja #108810 Írta: Elanor
Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy A Hobbitban még nem volt annyira kifinomult Tolkien képe a tündékről. Nem hiszem, hogy pl. a völgyzugolyi vacsorán is előfordultak volna ilyen asztalra borult tündék :lol:

És egyébként naponta egy pohár bor nagyon is egészséges!! 8) Én sem tudom elképzelni, hogy a tündék hordószámra fogyasztották volna a bort, annál inkább azt, hogy egy-egy elmélyült elmélkedés, vagy esetleg versmondás közben elfogyasztottak egy-két pohárral :)

Több
21 éve 8 hónapja #108743 Írta: equus5
equus5 válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Oisin írta: Olvastad a Babót? Abban igenis vannak csontrészeg tündék, akik ájultan fekszenek, ha nem is a saját hányásukban, de mindenesetre az asztalra borulva! ;)

Te jó ég, én pl ilyenekre nem emlékszem... :roll:

Több
21 éve 8 hónapja #108739 Írta: Oisin

Cerebrum írta: Mert én például nehezen tudnék elképzelni egy csapat csontrészeg tündét, akik ájultan fekszenek a saját hányásukban (már bocsánat a vulgáris kifejezésért :crap: )... Vagy az alkohol nem is árthat nekik? :roll: Jó kérdés...

Frászt! A tündék bizony nem vetik meg a vidámságot, sem az ahhoz vezető utat. ;)
:cheers:

Olvastad a Babót? Abban igenis vannak csontrészeg tündék, akik ájultan fekszenek, ha nem is a saját hányásukban, de mindenesetre az asztalra borulva! ;)

:sleepy: :sleepy: :sleepy:

Üdv, Oisin

Több
21 éve 8 hónapja #108667 Írta: Nefadar

Cerebrum írta:

Nefadar írta: És a limpét se feledjétek, az a tündék saját itala...

Limpe??? :roll: Miért nem emlékszem én limpére? :oops: Mi az a limpe, drágaszágom?

A limpet az Elveszett Mesék könyvében említik. Ez magyarul a tündéik italát jelenti. És még az is kiderül a könyvből, hogy ha halandó is iszik a limpeből halhatatlan tünde lesz belőle.

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #108648 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Nefadar írta: És a limpét se feledjétek, az a tündék saját itala...

Limpe??? :roll: Miért nem emlékszem én limpére? :oops: Mi az a limpe, drágaszágom?

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 8 hónapja #108639 Írta: Nefadar
És a limpét se feledjétek, az a tündék saját itala...

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #108486 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék
Azért gondolom a bort is csak módjával fogyaszthatják...

Mert én például nehezen tudnék elképzelni egy csapat csontrészeg tündét, akik ájultan fekszenek a saját hányásukban (már bocsánat a vulgáris kifejezésért :crap: )...

Vagy az alkohol nem is árthat nekik? :roll: Jó kérdés...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 8 hónapja #108471 Írta: Elanor
Most a borozásról eszembe jutott a pipázás :)
Ha minden igaz, akkor azzal viszont nem élnek. Legalábbis Legolas tesz vmi olyan említést a könyvben, amiből erre lehet következtetni (váá, nem emlékszem pontosan :oops: ). Meg az a tény is ezt mutatja, hogy a filmben az összes többi nép tagja előszerettel szívja a pipát, de a tündékkel ez egyszer sem fordul elő.

Visszatérve a külnböző italokhoz :lol:
Sztem tökéletesen mutatja a két nép közti különbséget, hogy a hobbitok söröznek :cheers: , a tündék pedig inkább a bort részesítik előnyben.

Több
21 éve 8 hónapja #108412 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

Nefadar írta: Elrond az emberek terhessége is majdnem egy évig tart
A bor szeretete a Babóban is kiderül, de ne feledjük akkor se a lipét, ami a tündék egyedi italuk.

hát, ha a 280 nap majdnem annyi, mint a 365, akkor igen:-) de erről azokat kellene megkérdezni, akik már szültek, mit szólnának egy 3 hónappal hosszabb terhességhez:-)

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 8 hónapja #108387 Írta: Nefadar
Elrond az emberek terhessége is majdnem egy évig tart
A bor szeretete a Babóban is kiderül, de ne feledjük akkor se a lipét, ami a tündék egyedi italuk.

Nefi

Több
21 éve 8 hónapja #108222 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Lothlórien - Tündék

jinx írta: Hát akkor, csak, hogy offoljam az offolást: :wink:

gondolkoztam kicsit a tündék mindennapjairól, és pár dolgot egyszerűen nem tudok elképzelni:

- tünde gyerekek: tudom, volt már itt szó róluk, de pl. egyáltalán hogyan születnek? Ti el tudtok képzelni egy állapotos tünde nőt? (hogy a többiről ne is beszéljünk :wink: ) Mert nekem már a gondolat is szentségtörés...

- házasság: van valami szertartás is, vagy csak eljegyzésként az ezüstgyűrűk, aztán egy évre rá az aranygyűrűk?

- mit esznek a tündék? Kötve hiszem, hogy éjjel-nappal lembast... Úgy rémlik, hogy a Babóban szó van vmi nagy lakomáról étvágygerjesztő sültekkel, de hogy egy tünde vadászna, belezne, nyúzna.... brrrr. Vagy a gyűrűk hatalmába az is beletartozik, hogy "terülj, terülj, asztalkám"?

- tanulniuk kell a fegyverforgatást, vagy úgy születnek, hogy már tudják?

- újjászületés: emlékeznek az előző életükre (úgy rémlik, mintha vhol már olvastam volna erről, és a válasz igen lenne, de nincs most erőm megkeresni :oops: )

asszem mostanra ennyi...

Végre valami értelmes dolog!!

Gyermekek: Teljesen olyan mint nekünk, csak a terhességük asszem 1 évig tart.

Étel: Esznek húst is, meg növényeket is. És szeretik a bort is!

Harc: Biztos, hogy tanulják, bár veleszületett érzékeik lehetővé tehetnek bizonyos alapszintet.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.732 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére