Kérdések
- Olosta
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Alcarcalimo írta: Olosta, Melda Csaptárs!!! Itt egy link, vadászgass:)
www.forodrim.org/gobennas/heraldry/heraldry.htm
Köszönöm szépen, drága csapvez-csaptárs!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
www.forodrim.org/gobennas/heraldry/heraldry.htm
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Olosta
- Nem elérhető
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a tünde uraknak milyen színűek voltak a zászlóik?
Azt tudom, hogy Fingolfiné kék-ezüst (remélem jól tudom ). De a többié?
Konkrétan a következőkre gondolok: Feanor, Finrod Felagund, Thingol, Finwe, Gil-galad.
A választ előre is köszönöm!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Ulmo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Valhol félúton a körút és a Szent István park között a Pozsonyi Dunával átellenes oldalán. Egy másik könyvesbolt is van mellette. Nagyon kellemes kis bolt, nemrég vettem meg a GyU-t karácsonyi ajándéknak nálluk. És a HoME-ból is láttam pár kötetet eleve.amanibhavam írta: Ha nem, akkor Pendragon könvesbolt, Budapest XIII. Pozsonyi út; megrendelik neked
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- amanibhavam
- Nem elérhető
Balázs-babó írta: Kérdésem: Van itt a fórumon topic a History of Middle Earth sorozatnak?
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Honnan lehet Magyarországon megrendelni a sorozat köteteit?
Ha van lehetőséged neten rendelni, akkor www.amazon.co.uk
Ha nem, akkor Pendragon könvesbolt, Budapest XIII. Pozsonyi út; megrendelik neked
love is the shadow that ripens the wine
- Balázs-babó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: Honnan lehet Magyarországon megrendelni a sorozat köteteit?
Ha Tolkien-t olvasok, olyan mintha elkerülnék ebből a bajos világból egy vágyott, jobb világba!
- gilloth
- Látogató
Thalion írta: Ki tudja azt, hogy hol van a harmadik fa a Lord of the rings war of the ring lothlorienes pályáján. Előre is kösz.
:gimliaxe:
Ha benézel a Vegyesben a LOTR kártyajáték és számítógépes játékok topicba, lehet, h hamarabb kapsz választ , mert az a a topic direkt arra van, itt inkább magukkal a Tolkien könyvekkel stb foglalkoznak
Sok sikert!!
gilloth:)
- Gandalf
- Nem elérhető
A "közönséges" állatoknak nincsen. Általában azoknak van feájuk, akik tudnak beszélni...Nimrocco mirimafea írta: Az állatoknak is van feája?
(már nem emlékszek rá )
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
(már nem emlékszek rá )
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Angwen
- Nem elérhető
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Ardathon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
:gimliaxe:
"Ha bajnok akarsz lenni edz is annyit mint egy bajnok!!!"
s6.bitefight.hu/c.php?uid=30021
- Líviusz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Az Elveszett mesékben ezt olvastam a Gondolin bukása fejezetben:
"... Mondják, hogy Echtelion népe több orkot lekaszabolt, mint ahány összesen veszett e fajzatból az eldákkal csatázgatván korábban és hogy....
Tehát többet öltek meg mint az első öt csatában? Vagy pedig a CSATÁZGATVÁNT úgy érti hogy portyázások során meghalt orkok, és hogy a csatázgatván az nem komoly csata.
- Holtak vezére
- Nem elérhető
ha már nem akarta elhagyni Középföldét..
bár ezt csak most találtam ki
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Gandalf
- Nem elérhető
Részleteket róla a Tolkien tanulmányok topicban találsz!Ille / Lórien írta: Megjelent egy új GyU-val kapcsolatos könyv, LIN CARTER: TOLKIEN ÉS A GYŰRŰK URA VILÁGA. Olvasta már valaki? Érdemes megvenni?
- Ille Lórien
- Nem elérhető
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Balázs-babó
- Nem elérhető
Ha Tolkien-t olvasok, olyan mintha elkerülnék ebből a bajos világból egy vágyott, jobb világba!
- Ulmo
- Nem elérhető
Balázs-babó írta: Én arról szeretnék érdeklődni, hogy tervbe van-e véce hogy a History of Middle-Earth sorozatot kiadják magyarul? Vagy legalább a már lefordított Az elveszett mesék újra forgalomba fog-e kerülni?
Előre is köszönöm
A még kiadatlan részek fordítása tervbe van véve. Már csak egy elszánt kiadó kell, aki fel meri vállalni a dolgot.
- Namarie
- Nem elérhető
És Melkor, a szimmetria megtörésével pont ezt a rendezetlenséget akart visszaállítani.
Jól gondolkodom?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Balázs-babó
- Nem elérhető
Előre is köszönöm
- Ulmo
- Nem elérhető
Estelio írta:
Itt az igazság, szerintem. na de ezt is mindjárt megcáfolom gyorsan, hogy mégse legyen igaz.Tolkien világában óvatosan kell bánni a fogalmakkal. A Semmi, a világ, mind mást jelentenek, mint ahogy a megszokott értelemben használjuk. Ezért kicsit bátortalanul, de azt mondom, hogy szerintem a Semmi ugyan úgy Eru "hatásköre" alá tartozik, mint olysok más. Ezt abból gondolom, hogy a Semmibe helyezte el az Olthatatlan Lángot...s így keletkezett a világ...
Mit veszünk Semminek? Mert ha azt ahol Eru személye nincs ott, akkor az úgy nem rulz. Melkor simán visszaszökhet.
De ha már itt járunk, akkor volt egy olyan a szilmarilokban, hogy Melkor elmenekült Ardáról és egy darabig kint volt most nem tudom így kapásból, hogy a Semmiben, de nem Eá-n az biztos, és mikor a valák felállították a lámpásokat, Melkor meg más szellemek leszálltak messzi északon ahol már nem volt olyan erős a fény és vártak. Aztán elmentek ledöntögetni a lámpásokat. Vagy nem? Na ha az Eru alá tartozott akkor megállíthatta volna Melkort, ugye bár. Akkor a Semmi még sem tartozott alá, vagy csak Erunak a szemébe ment valami és azt sokáig nem tudta kiszedni?
Eru a Valák kezébe adta Ardát.A Valáknak kellett felépíteni és kormányozni. Eru az idők folyamán csak egyszer avatkozott be, valószínűleg akkor is a Valák határozott kérésére, amikor Númenor elpusztult.
Neki nem az a feladata, hogy óvóbácsiként felügyeljen a civakodó kisgyerekekre, csak mert ledöntögetik egymás tornyocskáit
- Gandalf
- Nem elérhető
- Estelio
- Nem elérhető
Itt az igazság, szerintem. na de ezt is mindjárt megcáfolom gyorsan, hogy mégse legyen igaz.Tolkien világában óvatosan kell bánni a fogalmakkal. A Semmi, a világ, mind mást jelentenek, mint ahogy a megszokott értelemben használjuk. Ezért kicsit bátortalanul, de azt mondom, hogy szerintem a Semmi ugyan úgy Eru "hatásköre" alá tartozik, mint olysok más. Ezt abból gondolom, hogy a Semmibe helyezte el az Olthatatlan Lángot...s így keletkezett a világ...
Mit veszünk Semminek? Mert ha azt ahol Eru személye nincs ott, akkor az úgy nem rulz. Melkor simán visszaszökhet.
De ha már itt járunk, akkor volt egy olyan a szilmarilokban, hogy Melkor elmenekült Ardáról és egy darabig kint volt most nem tudom így kapásból, hogy a Semmiben, de nem Eá-n az biztos, és mikor a valák felállították a lámpásokat, Melkor meg más szellemek leszálltak messzi északon ahol már nem volt olyan erős a fény és vártak. Aztán elmentek ledöntögetni a lámpásokat. Vagy nem? Na ha az Eru alá tartozott akkor megállíthatta volna Melkort, ugye bár. Akkor a Semmi még sem tartozott alá, vagy csak Erunak a szemébe ment valami és azt sokáig nem tudta kiszedni?
- Gilg (Gwindorn)
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
- gilloth
- Látogató
Gandalf írta: A "Semmi" (Void) túl van Ilúvatar hatáskörén. Ez tuti.
8O :hein:
gillothka gyorsan elhúz Tolkien műveket (újra)olvasni