Kérdések

Több
22 éve 7 hónapja #53410 Írta: Narquelie
Narquelie válaszolt a következő témában: Kérdések
Nem tudjátok véletlenül, hogy ki az a kettő tünde-uralkodó akik megkapták a hatalom gyűrűit Galadrielen kívül? :?:

"A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek.
Nem csoda ha hőssé lettek."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #53387 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Kérdések
madira: Nem mondtál rosszat, hiszen "még idősebb". :wink:
Én amúgy 80 évesre emlékeztem, de azért utána néztem. Dédapánk lehetne Aragorn, az biztos. :D :lol:
(Láttom, már megint élteteti a géped a 3-as számot. :lol: )

Brisa

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #53384 Írta: madiraa
madiraa válaszolt a következő témában: Kérdések
Hopp ez ciki rosszat mondok ráadásul Brisával egyszerre küldöm el. :oops: :oops:

Tenger!! A tenger vár!!

Több
22 éve 7 hónapja #53383 Írta: madiraa
madiraa válaszolt a következő témában: Kérdések
Most nincs itt a Gy.U.-m de a Gyűrűháború alatt Aragorn úgyemlékszem 70-71 éves vagy még idősebb volt de lehet hogy tévedek :oops:

Tenger!! A tenger vár!!

Több
22 éve 7 hónapja #53382 Írta: Brisa
Nos, Aragorn már a 87. életévét is betöltötte (márc. 1-én), amikor Frodóék megismerkedtek vele Bríben :!:

De mint tudjuk, a númenoriak (és a dúnadánok is) háromszor olyan sokáig élnek, mint mi. Ez azért még Elros örökség, nem, Svin?

Brisa

Több
22 éve 7 hónapja #53369 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Kérdések
:?: :?: :?:

Hol láttál ilyet?

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 7 hónapja #53368 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Kérdések
Úgy láttam valaki azt írta úgy jó 40-es.
Ki az a Joan és Bill Jackson?

Több
22 éve 7 hónapja #53366 Írta: zsoffija
Rádöbbentem...egyszerű számításos feladat,mindjárt el is végezzük... :oops:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 7 hónapja #53365 Írta: zsoffija
Nagyon butának fogtok artani? :oops:
Aragorn akkor kb. hány éves a Gyu alatt?

Több
22 éve 7 hónapja #53362 Írta: shaira
Köszi. Csak azért kérdeztem, mert valahol a fórumban láttam, hogy valaki ezt írta, és szöget ütött a fejemben.

Több
22 éve 7 hónapja #53335 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Kérdések
shaira: mint amanibhavam is irta, hat Arwen es Aragorn korban nem epp illenek ossze :) De a GYU Fuggelekeben az Arwen es Aragorn fejezetnel, le is van irva, hogy Aragorn 20 eves, mikor eloszor latja Arwent, es mar akkor megtudja, hogy Arwen nagyon regota itt el Kozepfolden.

Több
22 éve 7 hónapja #53323 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
Arwen Elrond és Celebrían (Galadriel lánya) lánya, a HK 241. évében született és a NK 121. évében halt meg
Aragorn pedig a HK 2931 évében született, ha jól néztem...

love is the shadow that ripens the wine

Több
22 éve 7 hónapja #53315 Írta: shaira
A film elején, ha jól láttam Elrond van, mint Gil-galad címerhordozója a Gyűrűháborúban, ami a Megyés rész előtt kb. 3000 (v. több) évvel ezelőtt van.
Akkor ( :idea: ) hogy lehet az, hogy Arwen és Aragorn már gyerekkoruk óta ismerik egymást? :?:
Mikor született egyáltalán Arwen, mert akkor ez valahogy korban nem jönne ki. Tényleg, ki Arwen anyja?

Több
22 éve 7 hónapja #53314 Írta: shaira
Kik azok a Joan és Bill Jackson? :?:

Több
22 éve 7 hónapja #53286 Írta: Brisa
És az én utána-nézésem is eztet igazolja. Ugyanis a Szil. függelékében lévő egyik családfán a következők olvashatók:
"Elros, Tar-Minyatur
Númenor KIRÁLYAI,
Andunie urai,
Arnor királyai és
a dúnadánok vezérei egyenes ágon a másod- és harmadkorban
Aragorn"

Szóval úgy néz ki, hogy a kószák közül csak a dúnadánok vezéreiben folyik "Elros-vér". Ez viszont felveti azt a kérdés, hogy akkor hogyan élhettek a nem-vezér kószák is olyan nagyon sokáig. És mi a helyzet azokkal akik, nem voltak Númenor uralkodócsaládjának tagjai? Hiszen azért ők is nagyon hosszú ideig éltek.

Meg azért a féltündevér nemcsak egyeneságon öröklődhet. Szóval ennyi erővel egy idő után, akár minden númenoriben ott csörgedezhet Elros öröksége.
És valami olyasmire is emlékszem, hogy Elendil például nem volt az uralkodó család tagja!

Brisa

Több
22 éve 7 hónapja #53282 Írta: Brisa
Hogy is mondta nemrég Svin...?
"Jolvan, jolvan. Tevedni emberi dolog. Es en is csak emberbol vagyok, meg csak nem is a legtokeletesebbol Van ez igy." :lol: :D
A választ pedig köszi.

Brisa

Több
22 éve 7 hónapja #53277 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
"Féktündék"? Az talán nem :D
A númenori uralkodóház és Andúnië urainak vérében biztos van tünde-vér is, hiszen rokonok. A többieknél ez már nem olyan biztos. Az uralkodóház mindig vigyázott arra, hogy ne legyen rangon aluli házasság.

Több
22 éve 7 hónapja #53165 Írta: Brisa
A dúnadánok féktündék? És mindegyikük az (vagy nem az)? Vagy csak a númenori uralkododó-családból származók Elros révén? Esetleg az idők folyamán minden númenori "kapott Elros-vért" a házasságok kapcsán?

Brisa

Több
22 éve 7 hónapja #53127 Írta: Ulmo
Alig várom! Majd nemsokára én is küldök sok szépet és jót (de főleg sokat!)

Több
22 éve 7 hónapja #53124 Írta: svindler
:D
Jolvan, jolvan. Tevedni emberi dolog. Es en is csak emberbol vagyok, meg csak nem is a legtokeletesebbol :D Van ez igy.
De ha ilyen reszleteket is eszre vestek hamarosan probara tehetitek kepessegeiteket egy a GYU-n alapulo kerdoiven. Majd ott eldol az igazsag :) Csak legyen idom a script befejezesere vegre...

Több
22 éve 7 hónapja #53122 Írta: Brisa
Hát, ha még a Keselyüstökösét (11:05) is hozzávesszük... :D :D :D

Brisa

Több
22 éve 7 hónapja #53118 Írta: Ulmo
Azért poénnak nem rossz :D

Több
22 éve 7 hónapja #53117 Írta: svindler
Ne vegyetek komolyan minden beirasomat, most epp nem vagyok olyan allapotban... :)

Több
22 éve 7 hónapja #53115 Írta: Ulmo
Svindler, ezt nem mondod komolyan, ugye? A Holtláp miről kapta a nevét? Tele van régi csaták halottaival! Azok mégsem lehetnek sellők.

Több
22 éve 7 hónapja #53114 Írta: svindler
Nahar akkor szerepel a Silmarilok-ban mikor Orome Kozepfoldere jon vadaszni, es felfedezi, hogy a tundek, Iluvatar elsoszulottei eletre keltek.
A mereak oserol inkabb a GYU fuggelekeben talalsz utalast,mikor is Eorl megszeliditi az osuket, Felarof az a merea aki ledobta Eorl apjat, majd akit kesobb eorlnak sikerult betornie. A GYU fuggelekben a Rohirokrol sozlo resznel olvashato a tortenet.

Több
22 éve 7 hónapja #53113 Írta: Ulmo
Brisa: www.tolkien.hu/silmarillion/hu/Fejezet3.doc :D
Pontosabban az a fejezet, ami a tündék ébredéséről szól.
Cicafül: Nahar a Szilmarillionban jelenik meg néhány helyen, Felaróf talán a Gy. U.-ban van megemlítve, meg esetleg Arda enciklopédiájában: <a href = www.glyphweb.com/arda/f/felarof.html > Talán itt.

Több
22 éve 7 hónapja #53111 Írta: svindler
Sellok a GYU-ban is vannakl. Vagyis olyasmik mint a sellok. Mikor Frodo es Samu atvagnak a Holt lapon Frodo arcokat lat a mocsarban. Pontosan nem emlekszem :) de holnapra elokeresem a reszt. Ez a resz ugy is felfoghato, mintha Frodo egyfajta selloket latna.

Több
22 éve 7 hónapja #53110 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Kérdések
De ők elpusztulnak... :idea: ill. ...egész jó ötletet adtál... :wink:
Naharról és Felarófról hol olvashatnék többet? Hisz nagyon aranyos vagy, hogy ennyit segítesz, de nem használhatom ki tudásodat! :roll: :)

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 7 hónapja #53109 Írta: Brisa
Ulmo: Hol vannak azok a Falmarik a könyvben?

Brisa

Több
22 éve 7 hónapja #53107 Írta: Ulmo
Hát Cicafül a Szilmarillion ebben nem sokat tud segíteni. Bár ha úgy vesszük, Nahar (Oromë lova) is különleges volt a maga nemében, és Felaróf is tőle származott. Nahar patája alatt rengett a föld, ha vágtázott, az orrlyukaiból láng csapott ki.
És mit szólsz a Nazgulok szárnyas "lovaihoz"? Azok is lehetnek mítikus lények :evil:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.981 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére